Odsávačka mléka

13.06.2010

Ahoj maminky a těhulky,
Kackale mě navedla k myšlence srovnání odsávaček.
Chtěla jsem se zeptat, zda je vhodné odsávačku kupovat již před porodem a jakou? Dívala jsem se ted na nabídky, a je jich spousta. Vím, že mi budete určitě doporučovat od Aventu, ale mě se to zdá dost drahé.
Jaký druh je lepší - balónková nebo páková? Teď jsem tu měla švagrovou, a ta mě přesvěčovala, že nejlepší jsou ty nejlevnější, ona sama má takovou malou trumpetku zakounčenou balónkem.
Prosím o vaše názory a doporučení....

buď levná pístová od Babynovy nebo dražší páková od Medely (Harmony) - s těma mám nejlepší zkušenosti...
- ale před porodem bych nekupovala nic - v porodnici ti v případě potřeby půjčí a pak ji můžeš koupit cestou z porodnice

můj názor je, že před porodem nemá smysl investovat do žádného drahého modelu, protože po porodu se klíďo může ukázat, že to byly vyhozený peníze. Dopředu nemůžeš vědět, jak to budeš mít s kojením, zda vůbec budeš kojit, zda budeš potřebovat odsávat pořád anebo jen občasně, a on ne každý typ odsávačky je vhodný na všechno. Já si odsávačku koupila cestou z porodnice, sice mě přišla na nějakých 13 stovek, ale užila jsem ji a pomohla mi vyřešit přesně ten problém, který řešit měla. Před porodem bych určitě neuměla vybrat správný typ.
mám tuto http://www.dnformed.cz/medela/produkty/harmony.php

Ahoj, tak já jsem měla půjčenou od kamarádky nějakou pákovou, ale použila jsem jí jen dvakrát, přišlo mi, že víc mlíka zůstalo v tom aparátu než v lahvičce.
Jako asi tak....kdybych teď byla těhu a měla se rozhodnout, tak si koupím tu obyčejnou co má tvoje kamarádka - prostě něco co funguje ale tak do 150Kč ať mám takovou nějakou jistotu, že kdybych potřebovala odstříkat o půlnoci a mrňě nechtělo a rukou to nešlo. No a pak, pokud budu potřebovat tak koupím jinou. Pokud je třeba dítě nedejbože v nemocnici a musíš (chceš) mu tam nosit odstříkané mlíčko, tak rozhodně elektrickou, pokud jsi jen "hamyžná" a chceš zásoby do mrazáku, tak stačí páková a pokud jako já jen chceš odstříkat co tě tlačí a s mnohdy to nestojí ani za zamražení, tak stačí i ruka.
Nemůžeš vědět co bude, tak je fajn vědět aspoň, že když něco tak si poradíš ve dne v noci. A jak píšou maminky, odsávačku už dneska koupíš všude v různých kvalitách, takže není důvod jí kupovat dopředu, teda pokud nechceš využít koupi přes internet, která je výhodněší.

Hihi, prý navedla :c:
No já jsem měla jasno, že odsávačku budu kupovat. Protože jak čtu jaké mají holky problémy s kojením, tak se toho bojím. To samé i s těma chráničema na bradavky. Doufám a modlím se za to, abych to nepotřebovala a kojila normálně, ale nikdy nevíš...
Jinak jsem jí koupila v tesku za 160 kč, takže to není taková pálka, abych to do toho košíku nepřihodila když jsem tam byla! Ale koukala jsem na internet jen tak letmo a jak jsem viděla ty pálky - např. 3.000kč, 1.750 kč, 1350 kč, tak se mi protáčely panenky a to bych si jooooo rozmyslela, ale za 160 kč? Cssss to i kdybych jí pak měla prodat. Raději doma.
Mikitko, snad to nebudeme potřebovat!

Lobkova (neověřeno)

In reply to by kackale

Kamarádka si touhle levnou potrhala bradavky a to byl pak problém :( ale je to strašně individuální každá holka je jinak citlivá.. já si ji nekupuju, v případě potřeby jí mám slíbenou od kamarádky- tu od Aventu..bydlí vedle v baráku takže není problém... :€m:

Ja bych do rucne odsavacky nesla...mam elektrikou od Medely a spokojenost.
Kdybych mnela odsavat 7-8x denne rucni, prisla bych o ruce.
Jinak doporucuji vzdy nejprve odsavacku vyskouset, treba si ji pujcit a pak koupit..teda, kdyz bude potrebna.

já osobní zkušenost nemám zatím (jsem 28 tt) ale v porodce nám radili,že odsavačku nemá cenu kupovat před porodem,když nevíš jestli ji budeš vůbec potřebovat.
A dají se dneska koupit skoro všude a kdykoliv.
a pak uvidíš jaká bude potřeba,někdo má velké problémy,tak má elektrickou,někdo má jen třeba přechodných pár dní tak si vystačí s obyč.
Myslela jsem,že si ji koupím ale počkám po porodu až :)

moje rada je ze ji nekupuj pred porodem,ale az ji budes potrebovat dveska uz se daji koupit kdekoliv a kdykoliv
a ja mam vyzkousenou jen pakovou aventku ale lepsi bylo odstrikavani a svagrove neslo odsavat vubec zadnou
preji aby si ji nepotrebovala :a:

Z toho balonku ti upadne ruka bolesti paková je lepsi ale taky ruka trpí já ted u druheho mimi pujdu do elektricke... jo a pokud jde o znacku Avent neni potreba super je medela a pakovou jsem mela chicco

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky