SUNAR-KADĚNÍ

11.06.2010

Ahojky Holčinky,chci se zeptat,začali jsme dávat naší 4.měsíční holčičce sunar plus v noci ještě kojím (to jí to stačí),ale dnes ráno se tak divně kroutila tak jsem použila rourku a narazila na tužší hovínko,tak chudinka tlačila ale nevytlačila ,tak jsem jí nechala ,půjde to třeba později....jen se ptám vytlačí to hovínko nebo to může být po tom sunaru problém ,mam strach aby se ji to tam v těch střevech nezatvrdlo úplně...poradí si stím to dítě ???nebo mu musím něco podat na podporu kadění...dala jsem sab simplex a nic...prosím o radu děkuji

Kliknutím vložíte smajlíky:

spíš než řešit problémy se sunarem, bych se zkusila rozkojit... bo mi přijde jednodušší trochu zabrat a ještě měsíc plně kojit, a pak dát při nedostatku kašičku lžičkou, než dávat Sunar a dítě si tak (díky lahvičce) odstavit do 2 týdnů úplně...
- jestli se chceš rozkojit, dodržuj následující
1) před kojením prsa nahřát a namasírovat hodně teplou sprchou a během kojení popíjet teplý nápoj - lépe se spustí mléko a rychleji poteče
2) kojit z obou prsů, ale tak, že prsa vystřídáš několikrát - třeba i 4-5x - mléko se spustí při každém přiložení a dáváš tím mozku signál, že má vyrábět víc - tj. vystřídat vždy, když se malá začne odpojovat, že jí to neteče
3) po kojení ještě 5 min odstříkávat - i na prázdno - zase kvůli podpoře laktace
4) pokud je potřeba dokrmit, tak jedině lžičkou nebo stříkačkou případně kádinkou - tak se dítě neodstaví...

4) v noci buď budit na kojení nebo mezi 22. a 6. hodinou ranní alespoň 2x odstříkat (nebo 2x nakojit)
5) hodně jíst, pít (min 3l) a odpočívat - klidně spát i přes den - sama potřebuješ hooodně energie

In reply to by NELINKA2

kaše je z UM, ale je zahuštěná (pro děti od 4 měsíců rýžovou krupicí), tudíž sytivější a hustší než UM - podávaná lžičkou neohrozí sací reflex (pro dítě je to něco jiného než kojení, tj. nová dovednost)
- doporučuju rýžovou kaši od Nutrilonu nebo Hippu případně Hami - co nejdéle bez příchutě a nesladit

- normálně nakojíš a když bude po kojení nespokojená, uděláš kaši (ze začátku 30ml víc ne, a postupně dávku zvyšovat - kdyby jí to nestačilo - do 6 měsíců stačí 120ml) - po kaši můžeš ještě dokojit (nechat zapít)

- klidně to rozděl na 2 denní dávky - třeba jednu kolem 14. hodiny - nebo kdy kojíte a jednu před spaním...

- rozhodně je to lepší řešení než UM z flašky, protože malá jak zjistí, že z flašky to teče líp, tak začne prs odmítat - a k tomu ještě děti z flašky pijí, dokud teče (ne dokud nejsou najedené)

My jsme měly stejný problém. Kojila jsem, ale musela jsem dokrmovat sunarem, malá se nemohla vykakat, plakala, ale nešlo to. Tak jsem přešla na Nutrilon a bylo to v pořádku.
Rourkou jsem jí nedávala, protože jsem se bála, tak jsem dávala švestkovou šťávu a hodně heřmánkového čaje.
Jinak i když jsem plně kojila, dávala jsem pít čajík po lžičkách, aby si na něj zvykla, teď máme rok a malá pije krásně.
Jiným kamarádkám dětičky pít moc nechtějí, protože se všude hlásá, že když se plně kojí, jiné tekutiny mimčo nepotřebuje, což mi s prominutím příjde jako hloupost.

In reply to by Marťul

zkusim dneska v tom vedru nekam skocit,tata bude hlidat, ja malou v tom vedru nebudu brat do obchodu...kor v patek...a koupim neco ....snad to bude lepsi,i zkusime pak jine mleko,na ten nutrilon jsem take slysela negat.reakce...a docela je drahej ,ze jo???co ta beba?hippp nam mala vubec nechtela...

In reply to by Marťul

Nevím proč ti to přijde jako hloupost,já kojila do půl roka bez tekutin (malej je červencovej),tekutiny jsem zavedla až s prvními příkrmy,malýmu je 10,5 měsíce a vypije mi kolem 500 ml denně,takže s příjmem tekutin opravdu problém nemáme.A s kakáním taky ne,do půl roka kadil cca 3x denně.Hloupost to není,mlíčko jim prostě stačí :)

ahojky dekuji za odpovedi,pres den ji davam prevarenou kojeneckou vodu ,ale taky obcas si vezme obcas ne....ve 4 mesicich muze svestky ...???jinak manzel pujde koupit cajik jakej ma koupit aby to treba pomohlo na to kadeni??fenyklovy??

In reply to by NELINKA2

Ten je spíš na prdíky,ono stejně těch čajů pro takhle malý mimčo moc není.Spíše zkuste tu vodu a hlavně nekupujte ty granulovaný-jsou příšerně a zbytečně sladké :) Švestky bych raději ještě vynechala,ty kdyžtak až s prvními příkrmy.

Ahojky,určitě to může být problém,na UM by děti měli kakat každý den.A může trpět na zácpu,určitě vyzkoušej masáž bříška (jako při prdíkách),zahýbej nožičkama a když to nepůjde,strč tam znovu tu rourkua počkej až se vykaká.Jinak jí to tam může zatvrdnout opravdu.Ještě bych pár dní počkala a kdyby se to nezlepšilo,uvažovala bych o změně mléka.

ahoj, je možné že to udělal sunar. Dáváš jí dostatek tekutin když jí dáváš přes den sunar? je možné že to má z toho-že má suché tuhé hovínko. Zkus jí dát švestkovou přesnídávku

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka