První návštěva CARu-pozor román :-)

29.05.2010

Ahoj holky, slíbila jsem, že se s vámi podělím o info jak probíhala naše první konzultace v CARu-Iscare. Musím říct, že jsem byla hrozně nervózní a zároveň se tam moooc těšila. Původně jsem tam měla jít sama, ale přítel si nakonec vzal dovču, aby tam mohl jít se mnou, tak jsem byla ráda. Paní doktorka, která se nás ujala byla hrozně sympatická, sice taková trochu rázná, ale opravdu skvělá. Vyplnila s námi dotazník, ptala se na různé nemoce v rodině, vysvětlila jak bude léčba probíhat,jaké nás čekají vyšetření, vysvětlila rozdíl mezi IUI a IVF, dala nám ceník IVF a nakonec řekla různá rizika atd. Mě pak prohlídla ultrazvukem a vzala stěry z děl.čípku. Prý jsem tam měla jedno moc krásné vajíčko a byla v pokušení mi hned zkusit udělat IUI, ale přítel řekl, že by rád ještě chvíli počkal (doma mi pak vysvětlil, že kdyby nemusel do kabinky naplnit kelímek, tak by klidně šel) :-D. Dohodli jsme se tedy, že se zastavím 2-4DC na krev, aby mi udělali horm.profil a další rozbory, přítelovi vzali krev okamžitě. Pak mám přijít zhruba 12dc a budou kontrolovat folíky. Paní doktorka má v červnu dovolenou, tak říkala, že pokud bych chtěla zase jít k ní (v Iscaru totiž neplatí, že by vždycky každá pacientka měla pořád stejného doktora), tak se uvidíme až v červenci a domluvili bychom se co dál. Také mi navrhovala laparoskopii, aby měla jistotu, že je všechno v pořádku a také pokud by došlo na IUI, tak je potřeba mít jistotu, že jsou vejcovody průchodné. No holky, mám toho plnou hlavu, té laparky se totiž hoooodně bojím. Navíc nastupuju do nové práce, tak nevím, jak se budou tvářit na to, že bych šla najednou na týden do nemocnice a pak ještě marodila doma :-(

Ahojky, tak to jsou dobre zpravy, drzim moc palecky, at to vyjde nejlepe hned;-), neboj ted uz to vyjde;-)

Ahoj,
já taky byla na IUI a zadařilo se nám hned na poprvé :one: :qu:
Ve středu jdu na první ultrazvuk, tak jsem zvědavá kolika :cc): tam bude bít :h:
Přeju ti už brzo dvě čárky na těhu stestíku :)

In reply to by Terulka

Ty jo, fakt vám vyšlo hned první??? To je supeeer. Paní doktorka uváděla hodně nízký procenta úspěchu, tak se mi tomu ani moc nechtělo věřit, že to může vyjít napoprvé. Tak to je super. Mooooc ti gratuluju. Tak pak napiš kolik mimísků čekáte :)

In reply to by jujunka

Ahoj Jujunko,
no nám taky na tom IUI nedávali skoro žádné šance, ale to víš, psychika asi dělá svoje. My už v době IUI měli jako další pokus naplánovaný IVF s pomocí ICSI a tak jsme tomu s manželem vůbec nevěřili, no a po čtrnácti dnech jsme se nestačili divit. A čekáme dvojčátka. :-)
TAk hlavu vzhůru a nemyslet na to a pak se zadaří i na poprvé.

In reply to by Terulka

Ahojky :) . To je stejně super, budete mí dvojnásobnou radost. A čekáte jednovaječné nebo dvouvaječné? Já bych se taky dvojčátkům vůbec nebránila a kdyby nám vyšel páreček, tak bych byla úplně nejšťastnější.

Kočko, to se to krááásněěě pohlo, tak už se nemusííííš o nic starat, to je supeeeer :one:
To to z tebe muselo spadnout, viď?? Už nemusíš nic hlídat a pak zase hlídat a pak zase, juuuu :qu: , teď už se budou starat jiní, to je moc dobře.
Škoda jen, že se miláčkovi nechtělo naplnit kelímek, to by byl teprve fofr, viď??
Budu na tebe pořád myslet a křečovitě svírat pěstičky... :ww:

In reply to by Petulka_S

Peti, děkuju mooooc. Opravdu jsem teď taková víc v pohodě. Jediný co mě straší jsou ty nízký procenta úspěchu IUI, ale stejně je to supeeer. Už nemusím svýho dr. o nic žádat, tady ta paní doktorka dělá všechna vyšetření automaticky. A navíc nás vůbec do umělého netlačí, klidně nejdřív bude hlídat folíky a zřejmě nás čeká časované snažilkování, ale to nesmím miláčkovi přiznat, to by bylo po snažení :€): Já sjem opravdu moooc ráda, že to jde takhle hezky. Aspoň budu vědět, že je všechno v pořádku.

Ahojda Juji, já byla na laparce až po třech IUI, protože mi bylo řečeno, že pokud jsem netrpěla na záněty, neměla celkově žádné problémy a nebyla na potratu, je malá pravděpodobnost, že bych měla nějaké srůsty či jiné problémy. Ale nakonec jsem na ní přece jen šla, opravdu ale nic nenašli. Jinak se jí vůbec neboj, já šla po patnácti hodinách domů a skoro nic mi nebylo, první týden jsem pořád jen spala a jedla, byla jsem tak krásně unavená a užívala si to. Další týden už se mnou šili všichni čerti a hrozně jsem se doma nudila, protože už mi vůbec nic nebylo.
I když je asi správný postup nejdřív laparka a pak případně IUI, jsem ráda, že jsem to udělala obráceně, inseminace Ti může vyjít a nemusíš podstupovat narkózu a pobyt v nemocnici, zvlášť, když jsi v nové práci. Pokud půjdete třeba na tři hnedle za sebou, ztratíš případně tři měsíce a to není tak hrozné.
Zkopčím Ti sem můj příspěvek, kde jsem popisovala laparku, klidně se ptej, kdyby Tě něco zajímalo
http://www.mojetehotenstvi.cz/laparoskopie-jsem-zpet-cela-bacha-zase-ro…

In reply to by Naděnka

Ahojky, děkuji za odkaz, celý jsem to přečetla :one: . Mně se právě zatím na tu laparku nechce, myslím si, že můžeme časem zkusit tu inseminace a pokud by to nevyšlo ani přirozeně ani takto, tak na ní půjdu později.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Neboooj, ono se mu bude chtít později :one: . Začala jsem zase s těma svýma pesimistickýma náladama a nějak přestávám věřit tomu, že to půjde přirozeně :00: Největší sranda byla, jak paní doktrorka psychologicky vysvětlovala miláčkovi, že sice půl roku ještě není žádná extra doba, ale že na druhou stranu ženská psychika je nejhorší "nemoc" a čím dýl to nepůjde, tím se ten psychický blok bude zvětšovat a že je jedině dobře, že jsme přišli. Doma si o tom musel vklidu popřemýšlet a pak mi řekl, že když to tedy nepůjde, tak bychom mohli v létě zkusit tu inseminaci, ale pod podmínkou, že si spermíky poneseme z domova :s: . Já ho fakt milujuuuu :c:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Děkuji Janinko, pořád doufám, že to vyjde co nejdřív. V srpnu mi bude 27 a to už jsem chtěla mít mimi nebo alespoň pupíka. A jak ti je? Jak to vidíš s tím srazem?

:€s€: Ahojda Jaju,já jsem na laparce nebyla.Dáli mě vyšetření na genetiku, imuno, hormonální profil.Držím ti pěstičky,at se vám co nejdříve zadaří :)

...Ahojky, bud v klidu, laparka, je naprosto v pohode, nemela jsem zadne problemy, po operaci jsme se probudila, a bylo mi krasne, pak jsem jen odpocivala a nechala se obsluhovat od sestricek :-)) Hodne holek bylo doma plus minus 14 dni, ja byla taky. Vubec se neboj, vubec nic neboli! Njdirv ti udelaji vysetreni(vezmou moč, krev,atd..), pak den nejist pred operace, vecer klystyr a druhy den rano na operaci, po operaci se probudis a bude dobre, uvidis!!! Ja mela krasne pruchodny vejcovody, tak ti držim palce!

In reply to by Ágnes

Děkuju, jsi zlatíčko :k: Nejhorší je, že já se snad ani tak moc nebojím toho zákroku jako spíš toho pobytu v nemocnici :(
Navíc tím, že mě pak čeká neschopenka, tak s tou laparkou asi raději počkám až budu mít po zkušebce. Tajně teda doufám, že na ní nebudu muset.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka