jeden den pláč,druhý zlato

09.06.2010

já už nevím co je špatně..jsem z toho už na palici,malej ( 5 týdnů ) mi jeden den krásně chrní jak přes den tak v noci a další den jak když má naspáno tak pláče a pláče a v klidu je minimálně.dovedete si asi představit jak mi je když mi pláče takhle malý mimi a já nevím co mu je..plně kojíme co 2-3 hodky,napadá mě žíža ale co vy dáváte takhle malým prckům?

Kristinko a naučili tě úlevové polohy pro mimi, když pláče? Já bych se spíš přikláněla k bolesti bříška než k žíže, kojení 2-3 hodky je časté dost. Může ho bolet i z přejídání, to má Anetka také, když se přežbrundá, ja kojím každé 4 hodiny, v noci ji musím budit, dnes mi dr, řekla ať ji nechám spát, tak to dnes vyzkouším jak dlouho bez kojení vydrží v noci.
Já když malou chytne její hysterka záchvatek, tak prostě musím vydržet, tulím ji k sobě a říkám, že ji to přejde. A je to pravda, trvá to někdy i půl až hodinu v kuse a to je pěkná hysterie jak ječí, ale pořád ji hladím a konejším, někdy zabere i dudlánek ( ale pozor, dávat mimi jen když nemá problém s přisáváním) - tohle jsme třeba u Zdenečka nevěděla a jak začal ječet dala jsem mu prso, abych ho uklidnila a tím mu to vlastně stále zhoršovala, když měl bolení.
Na prdíky malé mi pomohl hylac - brala jsem ho 3x denně 2ml, teď budu přecházet na 1x denně 1ml, přecedí se skrz tebe do mlíčka poradil mi to pán v lékárně a vypadá to, že fakt zabírá, protože už ji prdíci tolik netrápí a když bolí bříško, tak je to z toho že se přejedla, to když třeba kojím po 5 hodinách, tak ji nakojím - přebalím a ještě ji dám cucnout, protože chce a to je pak malér- to bolí bříško jak čert. Tak teĎ už se raději ovládám, protože vím ,že ačkoliv to myslím dobře - ji to pak bolí jak čert.

In reply to by Babočka

nic me nenaucil nikdo nikde :-)poradis?jinak s tim kojenim ja nevim..nekdo rika kojit tak casto jak mimi chce a dr.mi zase rekla ze kojit max po 3 hodkach,i mi hodne pribira,za tyden 340g,Dr rekla ze ho prejidam?takze myslis ze fakt kojit s takovym odstupem?

In reply to by kristinka

Nám je ukázali v porodnici, dáš si mimi zádíčkáma k sobě na bříško, jeho hlavičku dáš mezi svá prsa, aby byla stabilní (to jen pro orientaci, můj chlap žádná nemá a taky ji zvládají:-)) a nožičky mu zvedneš hrozně moc nahoru a až z mimi uděláš takový uzlíček, prostě ho stočíš, tak jak byl zvyklí v bříšku, a takhle držíš, mi ho tak nosíme a to pak prdy lítají, nenatrášáš nic, prostě ho nosíš chvilinku takto stočeného, malé to hodně pomáhá, zkusím ti to nafotit...
Já vím, že je to těžké, každý říká někdo jiného, ale je fakt,k že se Zdendou jsem zápasila, dokud se neotáčel na bříško, pak jako když utne a teď jsem narazila v porodnici fakt na super osobu ohledně kojení a hodně mne naučila a já zjistila, že jsem ho vlasstně terorizovala já protože, kdykoliv spustil hysterii, první co mne napadlo, kojení má hlad a to mu to pořád zhoršovalo, však jsem ho kojila někdy i po hodině - hrůza. Já být tebou, tak bych to zpravidelnila, ale zkusila vydržet a kojit nejdřív za 2,5 hodiny (takhle mi to radila, když už je nejhůř. Je fakt, že dneska zrovna se trápíme prdíky a teď už jsem konečně zjistila, že z hroznového vína - ono nadýmá což jsem vůbec netušila a to se tak hlídám. Jakmile nafotím vložím ti to...ale nic není 100% někdy prostě musíš chovat, aby mimi vědělo, že jsi u něj, i když se ti zdá, že tě vůbec nevnímá a jen je to ječící terorista:-))Anetka pak po záchvatku pláče se na mne tak vděčně podívá, že jsme to s ní vydržela:-)))

In reply to by Babočka

dekuju za rady..preci jen jsi zkusenejsi,ja mam prvni mimi a jsem jeste takova vyplasena a i kdyz nekdy mam dobry den a nekdy mam pocit ze to nezvladnu:-(ale nastesti tech lepsich dnu je vic.rikam si ze miminka musi plakat,lepsi plakaci miminko nez apatycky mimi ktery se neprojevuje vubec.myslim si ze u nas je opravdu problem v tom jeho brisku,pac kdyz jsem kojila co 2 hodky tak byl takovy neklidny,dneska jsem to dodrzela i kdyz plakal ze uz asi jako chce,a nevim zda je to nahoda nebo neni,ale je klidnejsi..uvidime v pristich dnech a nocich:-))

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky