Ach ta Vojtova metoda

07.06.2010

Ahojte vsechny.
Dnes jsme byly na kontrole na rehabilitaci a jsem zas zamracena jak obloha tady.
Cvicime asi 3. tydny a ted pro hnusnou rymu jsme trosicku polevili, ale cvivili jsme kazdy den.
P. fyzioterapeutka nas zas moc nepochvalila a ja uz mam deprese tam chodit...nejen ze se naposlocham jak je moje dite neschopne delat to a ono, ale jeste se zacala navazet do mne, ze mam psychicky problem ja cvicit tuto metodu.
To byla reakce na to, ze jsem ji rekla, ze ma docela silu a nekdy mam problem ho udrzet v poloze na brise, nebo ze mu po cviceni dam odmenu jidlo, ktere zacal odmitat.
Pry bude maminka asi potrebovat psychoterapeuta...
Ze, co budu delat, kdyz bude mit 8. mesicu...no cvicit uz teda doufam nebudeme.
Je mi z toho tezko, chtela bych normalne vyletovat, konecne si uzivat maleho a ne porad poslouchat co uz by jsme mneli delat v 3,5 mesicich a nedelame a porad se vracet domu a cvicit.
Nebavi mne to...

Chjo Xeni, ta fyzioterapeutka je pěkná kráva, to ti teda řeknu... měla by ti být spíš oporou a ne tě potápět... !!! My máme doktora, který se ani nezeptal na 3 měsíční prohlídce jestli malý pase.... ale byla jsem u něj už já s bráchou, tak doufám,že ví, co dělá... Já myslím,že každé miminko postupuje individuálně a že nepase podle učebnice neznamená, že za to může maminka... Užívej si prcka a z takových lidí si nic nedělej !

Xeni, já se hrozně bojím, co mi zítra řekne fyzioterapeutka, protože minulý týden nám ukázala ten cvik se stlačováním hrudníčku a my ho cvičili dva dny a malej mi začal v noci strašně vyvádět - rozhazovat rukama, lekat se, plakat a přes den mi přestával jíst, tak jsem toho musela nechat :-( navíc minulý týden se jí krásně předvedl, jak pase a od té doby zase jak plaváček co plave kraula levou rukou :-( jsem už z toho úplně vystresovaná, tak tě úplně chápu

In reply to by barbusacek

Maly se nove snazi otacet , ale nezvedne nohy ale se odrazi patickami od podlozky.
Tak jsem ji rekla, ze to doma nedelal, tak ze mne udelala vola, ze jasne ze to zacal delat jenom tam pred ni.
Ale fakt, jsme si to nevsimli...ptala jsem se i manzela.
A vcera to zacal delat.Tak jsem vypadala, jakoze neznam sve dite, nebo co.

In reply to by xenia

se neotáčí, ale před dvěma dny začal vlež nebo v polosedě místo zvedání zadečku a zapírání se nožičkama o podložku zvedat nožičky k tělíčku, tak si myslím, že břišní svaly se zlepšují... no ale ta hlavička, chjo, to je boj...

jiná ne tak přechytralá fyzio co ví jak se chovat tam není? já být tebou tak příště až bude do tebe takhle rýpat tak jí udělám přednášku nějakou odbornou z tvého postu dr. a vpálím jí že by se měla především umět chovat k maminkám a poslat ji na kurz dobrých mravů :one:

In reply to by devilishlena

Ja bych ji neco rekla, ale pravdupovediac, jsem to necekala, protoze predtim takova nebyla.
Spis se ku mne chovala ochotne a mile.
Nevim, mozna mnela blby den, uvidime priste.

Ahojky,já jsem se synem cvičila vojtovku víc jak půl roku,musíš vydržet,a co mě taky trápilo tak to byli ty jejich přitroublé tabulky dle kterých se řídili.Každé mimi je jinačí,a některé umí něco dřív a některé později,ani vojtovka to neudělá,pokud mimi nechce tak neudělá nic.My jsme chodili do doby než se Luky postavil na nožky a dneska už chodí,je mu edmnáct a půl měsíce a je o klučík úplně v pohodě.Hoď za hlavu to co ti říkají tam,a nestresuj se přenášíš to na dítě.Doma jsem s ním taky neměla sílu cvičit třeba půl hoďky jak mi doporučovali a to až čtyřikrát za den,ale trošku jsem polevila a je zdravý.Neboj se a řeči hoď za hlavu.Drž se Petra a Lukášek

In reply to by tauruska

Kdyz my jsme v podstate poradny problem tam chodit ani nemneli...myslim si, ze stranovou predilekci na 90% deti...
Myslim si, ze maly je uplne normalny a to , ze v 3,5 mesicich nepritahuje nozicky k telu nepovazuji za patologii jako p. fyzioterapeutka.
Je pravda, ze se cvicenim vyresili problemy s prdiky a kolikami...a taky zacal chytat hracky...otazkou je, jestli by je nechytal postupne i sam, kdyz jsme zacali mnel 2,5 mesice.

In reply to by xenia

To by začal dělat sám,mi taky bylo vždy říkáno on by měl umět,ale je to lenoch,a taky zjistila že když si postaví hlavu ani ona s ním nic nenadělá.Takže se všechno naučí,my jsme chodit museli,byl hodně vykřivený a tak jsem ráda že mu s tím pomohli,a ty řeči jako měl by a on neumí jsem pouštěla za hlavu.Dneska je zdravý a čilý klučina.

už tři měsíce a teprve tak před třemi týdny začala Adinka dělat pokroky, kterých jsem si všimla i já :-)
Neboj, bylo mi vysvětleno, že děti se zlepšují skokově, dlouho dlouho nic a pak najednou šup a naučí se třeba tři věci najednou. Jinak Adince se cvíčo taky nelíbí, taky u toho křičí. Já s ní cvičím vždy před kojením, takže se pak uklidní u prsa.
... prostě máte blbku terapeutku :€d€: ...
Držíme palečky, ať se brzy zlepšíte :-)

In reply to by kano80

Ja bohuzel nekojim , ale taky cvicim pred krmenim a pak mu dam odmenu a ted nove place i s lahvi v puse a pak se tim dusi...no zabava, jime nekdy i 15-30min., co predtim byla otazka 5-10 min.
Nejhorsi, ze pak nejde utisit jeste nekdy i hodinu, jak se stezuje...musi byt jenom na rukou a citit mne.
Je mi ho docela lito, ani mne by se nechtelo delat, co se mi nechce.

In reply to by xenia

to rozhodně nemyslela, jen jsem Ti chtěla ukázat, že prostě takhle reaguje asi každé dítko a i každá maminka. Nikomu se nelíbí koukat se, jak to jeho zlatíčko "trpí". Prostě je třeba vytrvat. Moc vám oběma držím palečky :-)

ježíííš, no to je fakt povzbuzení ta baba tam! :-( kašli na ni a raduj se z prcka... zkus se do toho zakousnout a i přes to nepříjemné cvičit a cvičit a určo se to brzy spraví ;-) moc ti to přeji, aby se to zlepšilo a netrápila ses takhle...Lucka

Vydrž kočko , já vím, že je to těžký ale vydrž . Koukni na to malé , jak si krásně hraje , jak je krásný a zdravý a to , že máte cvičit ber jako hru a ne povinnost . Držím palečky ať to spolu krásně zvládnete a na tu kravku se vybodni, ona si na tobě jen vylívá zlost . ...

In reply to by enny

Kdyby pritom tak nerval a pak neplakal tak to mozno beru jako hru, ale jinak to beru jako nutne zlo.
Ja bych jenom potrebovala slyset, ze je to lepsi a ma vyznam, to co delame...
Ale dekuji za povzbuzeni.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka