Komu z vás také poslali k vyplnění prohlášení o bydlišti v ČR? Proč mi to poslali?

07.06.2010

Kdo z vás dostal k vyplnění do 8 dnů prohlášení o bydlišti v ČR? Proč mi to poslali?

Kliknutím vložíte smajlíky:

ahoj,to teda koukám,že to máte i vy :#o: ale nebojte,vy co jste češky a máte čechy,tak jste ok.Mě bylo řečeno,že je to kvuli tomu,že spousta češek žije v zahraničí a tady pobírají rodičáky.No a já jsem češka,mám manžu Bulhara,malá má občanství ČR,on už tady žije 9 let,já jsem v BG ani nebyla,ale musím ted dokazovat,že nepobírám dávky od nich :n: Dokonce jsem chytla nákou čuzu,co mě má na starosti,jenom po telefonu jako hustá-že prý pujdeme před komisi,která rozhodne,jestli mi RP nevezmou,je to muj jedinej příjem,takže mám z toho takový nervy,ve středu tam jedeme,fakt se těším :§) :$$:

Ahojik, melo by to pry prijit vsem a je to jen pro potvrzeni, ze se zdrzujes v Ceske republice. STaci vyplnit kolonky se jmenem a kdo zije spolecne s tebou v jedne domacnosti. A pak jen zajit k doktorovi (kam chodis s prckem) a nechat si potvrdit papir, ze navstevujes s malym lekare. Pry to puvodne melo byt jen pro migrujici obyvatelstvo (alespon to pry tak stoji v zakone). Pozor, kdyz to neodevzdas do tech osmi dnu, muzou ti i rodicak sebrat..

In reply to by leenaa

Tak holky já mám s tím velký problém:
1) Manžel je Polák a v případě vyplnění s kým žiji v jedné domacnosti je problém. On má trvalou adresu v Polsku (kde pracuje) a přechodné bydliště na baráku, který rekonstruujeme a každou chvíli se tam budeme stěhovat, kdežto já s malou mám adresu trvalého bydliště na bytu, kde teď všichni žijeme. Tak jak to mám vyplnit já???Když manželovy adresy se liší od té mé?
2) Co je to daňový rezident - plátce daně?
3) To jestli jsem byla evidována někdy u úřadu práce - myslí se tím i pobírání PPM a rodič.příspěvku? Takže se bere datum od prvního dne mateřské dovolené nebo tam mám napsat evidenci v případě mé nezaměstnanosti v minulosti (tohle si už ale nepamatuji od kdy do kdy jsem tam byla ev.)???
4) Pro doložení svého bydliště můžu doložit kopii svého OP???

In reply to by Martens a Majda

ahojik, tak nevim teda presne jak u vas, ale ja jsem vyplnila pouze jmeno me a pak tu kolonku s kym ziju v jedne domacńosti. Pak od kdy ziju v CR ä z jakeho duvodu. No a pak jsem s tim sla na urad, ze dal nic vyplnit neumim a nevim jak to mam vyplnit. A tam mi baba dala jen papir, abych si s tim zasla k detskymu doktorovi a tam mi potvrdili, ze navstevuji s ditetem lekare. To je pak doklad ze se tu zdrzujes... :)

In reply to by leenaa

To bude asi něco jiného, mě přišel formulář a jmenovalo se to Doplňující informace o pobírání dávek společně posuzovaných osob v rámci EU nebo tak nějak. I kamarádkám to přišlo a už to máme vyřízené :-) Muselo to být co nejdřív vyplněné jinak by nám vzali rodičák za květen

In reply to by leenaa

Tak jsem z úřadu tady - s paní úřednicí jsme se shodly, že je to zbytečná buzerace, protože já jsem češka, pobírám dávky na dítě nar. v česku a manžel, kt. je Polák by na Madlenku dávky nedostal. No ale to už je jedno, nějak jsem to tam vyplnila a stačila ji kopii přechod.pobytu manžela a kopie zdravotních průkazek. To prohlášení od lékaře být nemusí, je to jedna z voleb, kterou by jsi mohla doložit, že žijete tady, tzn. znamená, že stačí i OP.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky