hovězí maso - příprava + dáváte knedlíky?

04.06.2010

Maminky 10 měsíčních miminek, jak připravujete hovězí maso? Taky ho odblaníte, pomelete a dáte po jednotlivých porcích (asi 35 g) do mrazáku? Kuřecí mám na kostky jenom ho po uvaření rozmělním vidličkou. A jak dlouho hovězí a kuřecí vaříte? :hu:
A pijou Vám už prcci z hrnečku s pítkem sami? :$}: :$}:
Díky :a:

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahoj já si maso uvařím doměka a kousky pak dám do marazáku . při vaření vytáhnu a protlačím lisem na česnek. Malé už nemixuju. Pije mi z aventky s tou bílou savičkou. 24 měla 10 měsíců.

ahoj nakrájim si to na drbný kostičky a po hrstích zamrazim vařim to přes hodinku dokud se nerozpadá od nějakých 10 měsíců nemelu a nemixuju
kuřecí moc nejíme ale když stačí pul hodiny záleží na jak velký kosky to máš pokrájený
knedlíky dávám jednou za čas od roku ale měla je jen párkrát a dělám domácí

Ahoj, malýmu je teda skoro rok, ale maso vařím už pár měsíců stejně. nakrájím na malé kostky, uvařím ve vodě (kuřecí cca 30 minut, hovězí cca 50-60 minut - prostě aby bylo měkké), pak nakrájím na malé kousky, zaliju vývarem a zamrazím po porcích (tak 2-3 lžíce masa).

ahojte, ja ho uvarim libove ve vode, varim ho tak 4-5 hodin (vim ze je to hodne , ale mam normalni hrnec, pry v papinaku je to rychlejsi, no ja to varim uplne do mekka) a pak to nakrajim na kousky, urcite nemixuju, ale ja jsem teda nikdy nic nemixovala ...
a k mrazeni- to jen nakrajim cele maso na mensi kousky a zmrazim v celku ......pak i varim v celku

a z hrnecku s pititkem pije sam, ale to je takovy "blbuvzodorny " od aventu netekouci, a on si s tim i hraje i pije ... no a flasku s mlikem si drzi sam , to jsem ho tak nejak naucila , dam kolem krku plinu aby se nezababral :-) no obcas si ju vytahne a hraje si s ni, tak pak zasahuju :-)
:a:

já jsem to hovězí pomlela, uvařila, trochu ještě mixla, když byl menší a neměl zuby(zatím jich má 5 a je mu 13 měsíců) no a zamrazila v kostkách na led a pak dala do sáčku. Jinak knedlík bramborový i kynutý už ochutnal, ale až po tom roce, u nás se totiž knedlíky jí jednou za sto let, my radši brambory. a z hrníčku s pítkem zkoušel prvně snad v 8 měsících, ale teklo to moc rychle, tak se málem utopil, tak jsme zkoušeli netekoucí hrneček a je to lepší

malá má 14 měsíců a hovězí ještě nedávám jen telecí...ani vepřová panenka jí nechutná, takže jsme stále jen na kuřecím, krůtím a tom telecím.
Jinak já vařím obden, nezamrazuju, je to můj malý vybíravec, normálně to pozná a nechutná jí to.koupím masíčko nakrájím na kostky, rozložím vsáčku, po zamrznutí sesypu a pak tahám z mrazáku jen tu kostku syrovýho masa a vařím vše hodně dloouho, skoro hodinu i to kuřecí...

In reply to by Dejmalka

Já tedy taky hotovky nezamrazuju. Vařím každý den. To hovězí jsem původně taky dělala na kostky, ale pak se to musí mixovat...Tak jsem to dnes pomlela. Kostky jsem vařila taky hodinu, kuřecí 30 min. Tomu mletému, si ale myslím, by mohlo stačit taky 30 min. Tak nevím... :)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky