Noční usínání u prsu.....poradíte někdo prosím???

03.06.2010

Dobré ráno holky, tak tady zas otravuju s dotazem po další ubrečené noci :|€|: . Četla jsem tady už kolikrát, že některým maminkám děti neusnou jinak, než u prsu :( . Asi je to i náš případ a ani nevím, jak a kdy to začalo. Ale je to čím dál horší a já už jsem taaak unavená :( . Tak se chci zeptat, kolik je tady takových chudáků maminek, co jim děti bohužel jen takhle usínají a co s tím děláte? A případně, jestli se vám podařilo toto změnit na normální usínání v postýlce?
Náš malej, když u prsa neusne a dám ho po papání do postýlky, tak nemůže zabrat a pak začne řvát, jak pavián :^O^: . Zkoušela jsem ho nechat vyřvat, že se to naučí sám, ale on je schopnej řvát i 2 hodiny v kuse a stejně pak skončí zase u prsa, takže to je neúnosné i pro mě, i pro malýho, tak i pro sousedy :€\€: . Máte nějakou radu :#o: :#o: :#o: prosím prosím..... :a: :a: :a:

ahoj,
u nás je to to samé. Malé je 8 měsíců a hlavně přes den je to hnus. Večer vždy zhasnu, svítí jen TV a dám napít - většinou usne do 15 minut, a když ne, tak teď ji vždy vezmu a šupnu do postýlky a shasnu úplně a jdu pryč. Nic nevidí, tak je do půl hoďky klid. 8)
Jenže ve dne je to o ničem, když neusne u prsu, tak vůbec a je třeba od rána až do odpoledne vzhůru a teda dooost nevrlá, tře si furt oči, ale když ji vezmu do náruče, abych ji pochovala, uspala, tak se prohne do luku a řve. :^O^: nepomáhá hraní nevšímáka, nechat vyřvat, prostě nic. Jakmile ji dám do postýlky, tak je únava pryč. Takže nakonec opět prso.
Nepomáhá čaj, dudlíka nechtěla a plivala ho už od narození. :{~{:

In reply to by jitikw

Ahojky, no tak to máš teda taky veselo :|€|: . U nás to naštěstí přes den je v pohodě. u prsa neusíná. Když je ospalej a protivnej, tak si vytuhne v lehátku nebo ho uspim v kočárku. Po obědě to samý, buď jdem ven nebo ho uspím na balkoně v kočárku. Ale večer to je pak horor. Potřebovala bych asi navrhnout vibrační postýlku a nechám si ji patentovat :) . No vidíš, už mi z toho taky hrabe..... :00: Přeju ti, ať se to u vás taky zlepší. Vůbec nevim, proč dětičky nepochopěj, jaká je to slast, se pořádně vyspat. To kdybych byla já miminko, tak bych spala a spala..... ;)

My to máme stejně. Večer usíná u prsa min hodinu. Za noc se vzbudí min 5x na krmení, ale to většinou trvá max 15 minut, ale spaní přetrhnutý a než usnu, tak je znova vzhůru. Teď jak je hnusně, tak odpoledne usne taky jen u prsa. Taky už se těším, až se trochu vyspím. Ale musíme to nějak zvládnout :-)

chudinko!! Měli jsme naprosto to samé!!! Neusnul jinak jak u prsa a jakmile jsme se jen přiblížili k postýlce, začal řev. Měli jsme to takhle asi do 4 měsíce a řekla jsem dost.....je to vážně otročina. Jak jsme ho to odnaučili? Člověče, já ti nevím. Prvních 5 dní bylo hrozných. Po hamání jsem ho dala do postýlky a řev!! Tak jsem k němu šla, pohladila ho, což teda vůbec nezabralo a řval ještě víc....zase 2 minutky nechala, zase přišla..... Třeba jsem ho i chviličku z postýlky vytáhla a pochovala. Opět uložila....... vesměs jsem tam s ním pořád byla. Sem tam cucnout čajíka... a když se mu opravdu nechtělo spinkat, dala jsem ho k nám do obýváku na hrací deku a snažila se ho utahat, ale za žádnou cenu jsem mu už nedala prso...... takhle i druhý den. A třetí den už byl prostě ve své postýlce a jen jsem ho hladila, nebo držela za ruku. Pustila kolotoč, nebo usínáčka.... Do týdne se pláč zkrátil na 5 minut a spinkal. Chce to pevné nervy a nepodlehnout :-)

In reply to by Janča24

Ahojky, díky za názor a jsem ráda, že aspoň u vás se to podařilo :one: . Když ono u nás to není tak jednoduchý :€\€: . Večer to jde, po týdnu nechávání vybrečet se pláč zkrátil z 45 minut na max. 10 minut :) . Ale malý je za noc i 3x vzhůru a neusne sám :? . A právě to večerní podařené samousínání mě v noci kazí to časté probouzení. Neusne jinak, než u prsa a když neusne u prsa, tak pak řve i 2 hoďky, dokud ho zase nedám k prsu. A takový hysterický řev v půl 12 v noci a pak znova v půl 4 ráno asi není pro sousedy to pravé ořechové. Je mi to trapný :r: , ale on se prostě neutiší. Dudák nechce, nic ho nezajímá, kolotoč taky nepomáhá a když ho utěšuju já, tak řve ještě víc :^O^: . Fakt už nevím, co s ním :|€|:

Ahojky, já tohle teda nemám...neměla jsem to ani u jednoho, ale co mu zkusit dát dudlíka? Vím, že to udělala spousta holek a bylo po usínání u prsa....

In reply to by kettynka

Dudlík vůbec nefunguje, nepoužíváme ho. Malýmu je 4,5 měsíce a měl ho asi jen do 2,5 měsíce a pak už ho nechtěl :( . Buď si ho vyndavá rukou nebo ho plive. Fakt už jsem vyzkoušela snad všechno, ale nic nepomáhá :|€|:

In reply to by Lulu 82

:-( tak to ti závidim, že nechce dudlíka...to je dobrý...ale s tím usínáním nevím, jak říkám, nám se to vyhýbá a kamarádce zabral dudlík jinak netuším co s tim..... nechat vyřvat jedině, já vím, že když mi malá tenkrát nechtěla usínat jinak než se mnou tak jsem jí šoupla do postýlky a nechala vyřvat...vadržela "jen" 3 hodiny potom usnula vyčeráním....po chvilkách jsem na ní chodila kouknout, přetočila ji třeba na druhej bok nebo tak a zase jsem odešla....a zabralo to...od tý doby jsem ji dala do postýlky, usnula třeba po 5minutovém řevu, ale usnula :)

In reply to by kettynka

A bydlíte v paneláku? Jak říkáš, žes nechala řvát 3 hodiny, to bych nevydržela a nejspíš ani sousedi :€\€: . Asi by pak už zvonili na zvonek....Malej musí bejt strašně slyšet, když řve. Já slyším sousedy, když se hlasitěji baví nebo když soused pod náma v noci chrápe. A když už malej konečně usne, tak kolem něj musím chodit po špičkách. Vzbudí ho i moje lupnutí v lokti třeba. Natož abych mu v noci měnila polohu spánku. Prostě nespí dýl jak 3 hodiny v kuse. A přitom dříve spal tak krásně. Jen jsem ho položila a víc jsem o něm nevěděla. A to i v noci po jídle. A teď je to takový děs. Každý večer už se bojím toho, co zas v noci bude :|€|:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky