problém na aukru prosím pomoc

01.06.2010

ahoj holky, mám takový problém na aukru. Poprvý v životě jsem tam něco prodala, konktrétně šlo o kojeneckou váhu, kterou jsem také koupila na aukru. Paní není ale spokojená a chce peníze vrátit. Prosím poraďte mi, musím jí peníze vrátit? Váha je v pořádku, jí se ale zdá vážení nepřesné. Chce to vymáhat právní cestou!! děkuji za jakoukoliv radu, Verča

Kliknutím vložíte smajlíky:

Já vám nechci kazit radost, ale mám dojem, že i prodej použitého zboží přes internet se řídí zákonem, který umožňuje vrátit přes internet zakoupené zboží do 14 dnů bez udání důvodu. Takže ať váha je či není přesná, paní má právo vrátit ji. 100% jistá si tím nejsem, ale téměř určitě je to tak.

In reply to by lady.sam

Já mám právě dojem, že i použité, ale je potřeba si to ověřit. Každopádně někdy je lepší ustoupit a vzít zboží zpět, i když jsem v právu, protože určitej typ lidí dokáže uělat tak zle, že je z toho člověku ještě dlouho těžko od žaludku :/

In reply to by monika.diblik

U obchodníka je to jistý, ale já se pořád nemůžu zbavit dojmu, že by to tak mělo být u každýho prodeje. Ale fakt bych za to ruku do ohně nedala, je potřeba si to někde vyhledat. Já jsem to napsala hlavně proto, aby se paní zbytečně nehádála a nakonec třeba nezjistila, že ženská má opravdu nárok na vrácení peněz, to by mohlo být nepříjemný :/

Ahoj vůbec se tím netrap. Paní ať vychladne vyhrožováním. Pokud na Aukru nezakupuješ 100% nové zbozí z obchodu tak si nikdy nemůžeš být jistá stavem zboží a to i z toho obchodu.
Je podstatné že dostala to co jsi nabízela. A to že váha dle paní neukazuje přesně :-D ? No tak jí poraď ať si buť zajde na servis nebo zkusí jiné baterky a pokud má problém tak ať si to prodá stejným způsobem jak koupila.
To že ti vyhrožuje soudem tak tomu se smej.
Pač u soudu by to bylo slovo její proti tvému. Ty řekneš váha fungovala a ona že neukazuje přesně. Problém mohl vzniknout při přepravě váhy utřepané kontakty atd....
Já jednou vydražila hrací hrazdičku s tím že v popisu bylo že je ve 100% stavu a plně funkční.
Když mne došla koupila jsem do ní baterie a zaplají zjistla jsem že z 6ti čidel které mají spouštět blikání a hudbu funkují 2 čidla z těch 2čidel to jedno funguje na 50%. Když jsem se paní zeptala co a jak tvrdila že jí to fungovalo. Když to manžel rozmontoval zjistili jsme že jí to fungovat nemohlo. vše zaoxidované přetrhané drátky atd. Když jsem jí to řekla tak mi na to řekla že není technický tip a že si myslela že je to tak v pořádku. Vyhodila jsem za ní 650,- Prodala jsem jí za 80,- a koupila dsalsi za 450,-. A co mne ona nabídla pak závěrem za konpenzaci? O vrácení peněz nechtěla slyšet prej mi zaplatí náhradní díly jo ty vyšli na cca 50,- ale stejně to nefungovaloto to byli jen čidla tam bylo potřeba vyměnit i kabeláž atd.
Prostě u použitých věcí si človek nemuze být nikdy jistý 100% stavem zboží který zakoupí v dražbě.
Tak hlavně klid.

Taky bych se tím nestresovala, pokud říkáš že se jí nezdá vážení přesné tak jí maximálně doporuš ať si koupí nové baterky :s: Ale pokud jiný problém není tak je to hloupost a peníze jí nevracej. Souhlasím že nejspíš zjistila že není až tak potřebná a tak se snaží v tebe dostat peníze zpět. Na soud by to nikdy nešlo pokud ceny nebyla větší jak 5000,-?
Ale asi počítej stím že ti napíše hrozné hodnocení a tak tam nebudeš mít 100% čistý stav.
Hlavně buď v klidu a paní v pohodě a slušně napiš že váha je v pořádku a hotovo. :a:
http://www.predskolacek.estranky.cz/fotoalbum/pracovni-listy-pro-sikulk…

Ahojka. Pokud stav váhy odpovídá tomu, co jsi psala v popisu aukce, tak si z toho nedělej hlavu. Paní nejspíš nakonec jen přišla no to, že váhu až tak moc nepotřebuje a chtěla by zpátky peníze. Samozřejmě nevím, jestli není možné aby se váha poškodila v průběhu dopravy- v tom případě by její nárok byl oprávněný. Nevím jak je to se soudní vymahatelností, ale myslím si, že je to nesmysl. Maximálně se tak může obrátit na aukro a pokud by uznali, že má pravdu, tak Ti můžou zablokovat účet. Ale podle mě je to v tomto případě hloupost. Hlavně si z toho nedělej žádné nervy - už kvůli mimču ;)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka