Porodnice České Budějovice

28.05.2010

Ahoj holky,
chtěla jsem se zeptat, zda některá z vás rodila/bude rodit v ČB? Co je vše s sebou třeba? Slyšela jsem že na děťátko tam maminky dostanou úplně vše (kosmetiku, plenky - neomezeně, jednoráz. podložky, oblečení ...) a maminky taky (dostanou noční košile, kalhotky - síťované, vložky - neomezeně ...). Takže s sebou jen věci pro osobní potřebu (šampon, mýdlo, osušky, přezůvky, tampony do podprdy a tak).
Tak mě napadlo, jestli je dobré si vzít gel z dubové kůry (pomáhá to - to je na bolest, nebo proti infekci ...?) na nástřih (či něco jiného), bepanthen na bradavky a plovací kruh (jak velký) - není to vše zbytečné?
Všem moc děkuji za rady :-))

Ahojky,
tak v ČB opravdu dostaneš vše. Plenky, mazání na zadeček, oblečení pro mimi, košili pro sebe - ale jen anděla, doporučuju vzít si i svojí, síťované kalhotky, vložky. Tak jak píšeš, vem si jen tu košili a osobní věci. Bepanthen taky doporučuju, nechávala jsem si ho pak dokoupit. Ostatní nevím, rodila jsem cisařem a to v únoru :) Jinak si nemůžu stěžovat. To víš, že se najde personál, který ti nemusí úplně sednout, ale jinak moc profi přístup a péče o mimča. Hodně štěstí a hlavně zdraví :one:

Petra a Ellí

In reply to by marcelííína

Joooo tak to se asi nic převratnýho nezměnilo ;) Taky jsem se po císaři nemohla rozkojit, ale než nás pustili, tak už to jelo :///: Asi nejdůležitější je tady ta neonatologická péče, která je v ČB na výbornou :one:. Tak ať jste s :°O°: v pořádku.

jsem taky z Českých Budějovic a docela mi to vrtalo hlavou co si sebou vzít,sice jsem už před osmi lety tady jednou byla,ale věci se mění :00: tak jsem ráda,že už vím co a jak.

:a: Nazdárek,jsem přímo z ČB a budeme rodit v červenci,byla jsem na prohlídce porodních sálů,celkem pěkný. :///: Máš pravdu,PA říkala že všechno na mimčo dostaneme i pleny,takže na mimčo nepotřebuješ nic.Jinak opravdu stačí osobní potřeby a třeba župan,jestli nechceš ten jejich,to už je na tobě.Bepanthen si vezmu,mam ho stejně doma,ale mam pocit jestli ho tam taky nedostaneme,už si to vše přesně nepamatuji.Dubovou kůru ani kruh si neberu,ale záleží na tobě. :€m: My jsme taky 32tt kdy máš termín??????

In reply to by Anie

Ahoj,
já jsem se dlouho rozhodovala mezi JH a ČB - mám to přesně na půl. JH je menší a tak je tam prý mnohem lepší přístup sester (a jak to tam teď opravili, tak to prý vypadá i hezky) ... ale nakonec vyhráli ČB - kvůli vybavení a taky tam budu mít malou protekci (skoro tchýně tam před pár lety na gyndě pracovala, teď je v důchodu), tak proč toho nevyužít :-). Jinak ČB je větší nemocnice, tak na to asi mají, aby maminky sponzorovali :s: (nee, jsem ráda, to bych pak asi měla 3 tašky, to si nedokážu představit, o JH jsem to ani nevěděla, to ti nezávidím ...)

In reply to by Jančíc

Č.Krumlov je prý na tom taky tak,ty holky musí mít uplně všechno sebou.to si nedokážu představit,jenom těch plen a tak :00: no hrůza.Ale zase prý mají lepší přístup,tady v čb je to jak na běžícím pásu,ale co,hlavně že bude vše v pořádku.....

In reply to by jasmínka J.

Ahoj :a: ,
termín mám 24.7. tak se tam třeba potkáme :///: . Zrovna někde jsem četla, že v 32 tt má být sbaleno, my máme ještě rozkopaný dětský pokojík - ložnici :?
Tak to jsem ráda, že je to doopravdy tak - to si nedokážu představit, kam bych to vše narvala (plenky, vložky ....)

In reply to by jasmínka J.

Já taťku nejdřív vůbec nechtěla, ale když jsem pak o tom přemýšlela, že tam taky můžu trávit třeba 10 hod v obavách a nejistotě :€z€: , tak asi se mnou bude v 1. době porodní, ale nechci, aby mě viděl rodit (prý to moc hezký pohled není - to bude naše 1. děťátko), tak to ať pak nějakm zmizí :-). A on by to asi ani psychicky nezvládl (sám mi říkal, že až budu mít bolesti, že to pro něj bude hrozný mě vidět trpět ;) ) ... no uvidíme, jak se to vše vyvine..
A ty budeš mít první miminko?
Zrovna jsem někde četla seznam ňáký maminy, měla tam stíny, řasenku a tak, už se vidím, jak se den po porodu maluju (myslím, že asi budu mít trochu jiný starosti a jak budu vypadat, mi bude téměř jedno) ... ono i tak takový ručníky (ty myslím máme mít svoje) zaberou dost místa ..

In reply to by Jančíc

jj první mimísko,holčičku,jestli se tedy pan doktor nespletl :///: my budeme mít taťku na chodbě,prý tam bude klidně sedět 10 hodin,ale na sál nepujde.Mě to ani tak nevadí,nechci ho zbytečně do toho nutit.Sama PA na předp.kurzu říkala at tatínek stojí jen u hlavy,že uvidí jen mamču a pak mimčo a ne to fuj,co se děje dole :€z€:.No prý si tam jedna maminka vzala pantoflíčky na podpatku s fialovýma peříčkama a tatínek jak jí pomáhal ze sprchy nechtěně polil vodou ty pantoflíky a pírka už nebyla pírka ale zmoklá nic a maminka ho prý tak seřvala,že tatka chudák nechápal a PA taky ne :€Ss€: tak myslim,že zrovna tahle maminka měla i ty oční stíny a cestovní kufr :€Ss€:

In reply to by jasmínka J.

Tak to my jsme se nechali překvapit - radši bysme kluka (tak nějak i nakupuju v modrym, ale ono je to vlastně jedno, holkám modrá taky sluší).
A jak pak se holčina bude jmenovat?

Vím že tatínek stojí u hlavy, ale stejně ... Ne ne ... já to prostě beru jako ženskou záležitost, chlap nemusí vidět všechno :///: 10 hodin na chodbě - tak toho tvýho chci vidět - chudák ... ale co, oni si to pak ty chlapy vykonpenzujou tou oslavou, co je čeká :-)

To je hezký s těma pantoflíčkama :-)... tedy, podpadky nenosím normálně, teď s břichem bych se v nich asi přizabila, vůbec nechápu, jak si k porodu něco takovýho může někdo vzít (tam je snad důležitá ta pevná obuv ...)

In reply to by jasmínka J.

Jéé já taky chtěla Báru, ale to doma neprošlo :r: ... je to krásný jméno - mám ráda tyhle hezký český - ne Natálka a tak ...
My budeme mít buď Magdalenku nebo Františka (po tatínkovi - s tím jsem trochu vnitřně bojovala, ale můj milý mě překecal) ...
Vydržet se dá v pohodě, mě to vlastně bylo tak trochu jedno a teď začínám být napjatá (přítel víc), ale to už nemá smysl si to nechat říkat :///:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka