odsávačka?? kojící polštář??

26.05.2010

Jsem z těch všech věcí co se potřebuje fakt zmatená.... Co je lepší? manuální nebo elektrická odsávačka? potřebuje ju každá? a co kojící polštář? je v tom nějaký rozdíl než kdybych mimčo měla na normálním polštáři?
Díky za odpovědi protože přemýšlím jestli takové věci kupovat nebo je to zbytečnost

Kliknutím vložíte smajlíky:

ahoj taky jsem z toho byla trochu zmatená co potřebuji a co ne, mohu doporučit kojící polštář mám ho již od 2.trimestru je to super na spaní mám takový MAXI má 215cm, je to super dosáhne od hlavy až ke kotníkům a krásně se na něm spí, výplň mám duté vlákno krásně se to strčí do pračky a vypere. Sestra měla kuličky ty byli HROZNÝ nedalo se na nich spát ani kojit strašně šustili a byli nepříjemné.
koukněte se na www.polstarnakojeni.cz
Doporučuji jsem s ním velice spokojená

já mám obojí - kojící polštář jsem hojně využívala už v posledním trimestru těhu, spalo se mi s ním daleko líp než s normálním polštářem, i teď na kojení ho používám, rozhodně to nepovažuju za vyhozený peníze, ale znám i maminky, které to v pohodě zvládají bez něho.
Odsávačku jsem kupovala až po propuštění z porodnice. I na těhukurzu nám říkali že je to tak lepší než ji kupovat dopředu, protože u odsávačky hodně záleží na tom, proč potřebuješ odsávat - manuální naprosto stačí když odsáváš jen občas nebo malé množství (třeba když potřebuješ ulevit hodně nalitým prsům), elektrická je zas lepší když odsáváš často

Ahojky, odsávačku jsem měla obyč. pístovou ale používala jsem jí jenom abych si ulevila nebo občas na noční odstříkání jinak jsem ji nepotřebovala, a kojící polštář jsem si ušila ale nepoužívala.

já první tři měsíce jenom odstříkávala až pak se podařilo naučit na prso. a měla jsem obyč pístovou za pár korun a bohatě stačila. Nejhorší jsou varianty kde jen něco mačkáš nebo taháš prstem. Na elektrickou nebyly korunky. http://www.lekarna.cz/baby-nova-odsavacka-mleka-34240/
Kojící polštář je asi dobrý pro maminky s menšímy prsy, já se svýma visáčema skooro k pasu nic takového nepotřebovala :s:.

In reply to by Dejmalka

Řekla bych, žes to napsala přesně. Mám velký prsa, nalitý mlíkem byly ještě větší a k tomu jsem měla velký miminko. Ať jsem dělala co jsem dělala, nemohla jsem nás nikdy s tím kojícím polštářem naštělovat správně :-). Prostě měl pak syn hlavičku o 10 čísel výš než já nachystaný prso :a:

Ahoj já kojím plně už 4 měsíce,kojící polštář nemám ani nechci,mimčo si dám na obyč polštář,nebo kojím v leže.Odsáváčku jsem měla půjčenou elektrickou,ručně bych toho mléka odstříkala víc a rychleji.Zabalila jsem jí zpátky do krabice a vrátila,já bych si nic podobného určitě nepořídila pokud normálně kojíš.To je můj názor ale jsou to vyhozené peníze a máš to na chvilku.

kačenka1711

pokud budes kojit tak koj.polstar vrele doporucuju- mam od ceskeho vyrobce PECH. a co se tyka odsavacky, tak na obcasne odsati mechanickou, ja mam ploche a bolave bradavky a nemam tolik mlicka, takze odsavam casteji a mam swing od medely. v porodce meli elektrik, ale desne to rvalo bradavky. swing je setrnej, ale stoji skoro 3500kč..

Děkuju za všehny vaše zkušenosti a asi to teda nechám až po porodu až uvidím jak nám to kojení jde. :dance:

Ahoj já mám 2 děti neměla sem problém s kojením takže odsávačku sem nepotřebovala měla sem půjčenou takovou tu obyčejnou a jen sem to s ní zkusila a moc mi to nešlo ale mě teklo mlíčko pomalu pokud sem neměla nalité prsa a to bylo málokdy.Odsávačka je potřeba pokud máš problém s kojením takže tu bych si když tak pořídila až by byla potřeba. A kojící polštář sem taky neměla nepoužíval sem žádný. Při kojení sem seděla na posteli se skrčenýma nohama a nebo sem ležela.

Ahoj, já mám 2 zkušenosti, neb mám 2 děti. Ani u jednoho jsem předem zakoupenou odsávačku nepoužila (pouze vyvařila ://: ) a kojící polštář našel využití až pod manželovou hlavou, jinak ať jsem se snažila sebevíc, jen překážel. Takže já bych to (na třetí pokus :) ) předem nekupovala.

Nad kojícím polštářem sem taky v těhu uvažovala, ale přišel mi docela drahej na to že je to jen polštář tak jsem si ho nekoupila a dobře sem udělala protože nejlíp se mi kojilo v sedě a mimčo v náručí, potom sem zkoušela s normálním polštářem a vůbec to nešlo...odsávačku jsem si koupila až po porodu a to manuální, ale úplně zbytečně, použila jsem ji jen 3x a stejně byla k ničemu, když sem potřebovala odstříkat tak raději ručně, to šlo líp, ikdyž to teda taky dýl trvalo... :a:

Ahoj, tak abych ti trošku zamotala hlavu, tak ti taky napišu,ju?:-) Kojící polštář byl pro mě úplně k ničemu, nemohli jsme se s ním s prckem vůbec nějak sžít a navíc jsem syna dokázala kojit nakonec jen v leže, takže pro nás zbytečnost. No a odsávačku si dopředu určitě vůbec nekupuj. Pokud se dostatečně a dobře rozkojíš už v porodnici, tak nakonec třeba vůbec nebude potřeba. Pokud by sis ji časem chtěla přeci jen pořídit kvůli přebytku mlíka a udělání nějakých těch zásob, tak si třeba někde půjčíš nebo pořídíš nějakou levnější ruční. Může se ale stát třeba jako mně, že vám kojení moc dobře nepůjde, nebo se budeš potřebovat i rozkojit a pak si ji pořídíš třeba při cestě z porodnice. Já jsem pak už jen odstříkávala, malý sám moc nepil a když odstříkáváš denně 7x plnou dávku mlíka do flašky, tak by ti u manuální odsávačky upadly ruce. Takže já si asi po měsíci pořídila mini electric od Medely a odsávala jsem 11 měsíců. :a:

Já třeba kojícé polstář vlbec nepoužívala - vyzkoušeli jsme to bez něj a bylo to v pohodě - dokoupit se dá vždycky.

Ahoj, já jsem si odsávačku zn. Medela pořizovala až byla malá na světě a měla jsem hrozný přebytek mléka, měla jsem manuální, být Tebou, tak si jí také koupím až dle potřeby, uvidíš, jak to budeš mít s mlíčkem. Kojící polštář byl pro mě jedna z důležitých věcí, malou jsem si vždy na něj krásně položila a bylo to, na normálním polštáři mi protestovala, furt se to rolovalo, nedržel tvar......takže tak asi moje zkušenosti.

S tou odsávačkou je to sporné, někomu žádná nevyhovuje a raději odstříkává rukou, někdo si chválí elektrickou a já mám oblíbenou pákovou od Chicca. Zkoušela jsem i jinou pákovou a pístovou, ale nebyly k ničemu a rukou to neumím. A kojící polštář si nemůžu vynachválit, je to s ním pohodo, používám ho už půl roku a super. Normální polštář mi všude lezl, malý ležel jinde než na něm apod...Mám tento, jen v jiné barvě: http://kojenecke-obleceni.eu/zbozi/kojici-polstare/4150-kojici-polstar…
Odsávačku mám tuto: http://www.chiccoshop.cz/Catalog.aspx?ItemNo=69820&VarCode=%2E00&Act=De…

In reply to by RaUuUš

Jsou různé velikosti, já mám ten menší, líp se mi s ním manipuluje. A výpľň mám duté vlákno, drží pořád krásně tvar, i když na něm cvrček leží. Jsou i s kuličkama, tam si přidáváš náplň podle toho, jak potřebuješ.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky