od kdy mléčné výrobky u 8 měsíčního dítěte?

25.05.2010

Ahoj tety, od kdy se může normální mléko, tvaroh, tvrdý sýr, měký sýr, smetana a kysaná smetana? Je nám 8 měsíců, už jíme jogurty, ale v tom ostatním mám zmatek... :+^*:

Kliknutím vložíte smajlíky:

Hele napíšu ti to jednoduše. Ve výživách který jsou podle těchdle matek jediný zdravý jsou už od 6. měsíce jídla se smetanou i sýrem takže je 8měsíční prcek může! pokud chceš zdravýho pribiňáka s minimem éček,vyšlehej smetanu s tvarohem, trochou cukru a třeba ovoce nebo co chceš a máš domácí pribiňák to děláme my páč je to levnější. A pro ty ostatní: nikdo tady přece nechce dětem cpát hranolky,brambůrky,kečupy a různý podobný sračky který nežeru ani já ale normální stravu. Jasně že děcku nebudu přesolovat,kořenit omašťovat, cpát ho jen čokoládou apod, ale když mu budu plno věcí odpírat a pak si je stejně jednou někde dá zadělá si spíš pak na problém, protože jeho tělo si s tím nebude vědět rady. A navíc pokud je zdravý všude doporučují postupně zvykat na vše i na lepek protože pak můžou ty alergie vzniknout. A navíc potravinovou alergii můžeš dostat i ve 40. Zajímalo by mně co dáváte teda dětem jíst? Co jim dáváte na snídani,přesnídávky, svačiny, večeře když nic z toho co se dává běžně je podle vás špatně??? Fakt mi to vrtá hlavou :#o:

In reply to by kivik

Tak abys věděla,tak já dávám samozřejmě "normální" jídlo-na snídani bílý jogurt s ovocem,na oběd masozeleninu s rýží,jáhlama,pohankou,těstovinama a podobně,prostě zrovna co mě ten den napadne a na večer dostane kaši nebo ovoce s ovesnýma vločkama.Jinak kojím.Přes den dostává rohlík na žužlání,kukuřčné křupky,dětské sušenky,ovoce a tak podobně :) zdá se ti na tom něco nenormálního?mě tedy ne.Nemyslím,že by nějak strádal :) Dodržuju zásady zdravé výživy a nedávám věci u kterých je prokázané,že se u dítěte do roka dávat nemají jako např. tvaroh,ořechy,čokoláda,sůl,různé pochutiny :) To že je to ve výživě pro děti ještě neznamená,že je to pro děti dobré.Já taky našla skleničku se špenátem,ve které byla přidaná smetana a bylo to pro dítě od 4 měsíců :00: To asi žádná matka nedá,když nemá vyzkoušené mléčné výrobky,ne?A jahodové přesnídávky jsou pokuď vím tak od 4 měsíců,což bych taky nedala :) A nevím co ostatní dávají "běžně" osmiměsíčním prckům,ale myslím,že tavené sýry a Kinder řezy například,o kterých tady byla řeč snad ne.A prorpo je to mtaky moje věc a můj názor,který tady snad můžu říct,ne?

In reply to by lucininenka

ježiš ty seš trapka neřeš furt kinder řezy jo prosimtě už si s tím čudná...prostě ty matky co se toho nebojej dávaj takový věci i 8 měsíčnímu dítěti a ty citlivky ne tak proč to furt řešíš, založte si třeba spolek zdravé výživy ať máte konečně klid a neřešte to furt marjá :D ...fakt hrůza :00: dávat si to budu dál protože z toho že ji dám jednou tejdne pribinák a mléčný řez určitě nic mít nebude, je tam trochu cukru no a??? z toho se neumírá... :a:

In reply to by luciekres

Takže,já jsem odpovídala na otázku maminky,co dávám k jídlu a proč.Ano slovíčkem jsem nikoho neurazila,tak nevím,proč urážíš ty mě.Myslím,že vyměńovat svoje názory jde i slušným způsobem,takže bych příště prosila,jestli chceš reagovat na moje příspěvky,tak prosím slušně.Nemám potřebu nikoho urážet,tak prosím neurážej ty mě.Díky.

In reply to by lucininenka

naprosto souhlasím a i u nás to tak funguje
navíc vše vařím sama, sklenky nepoužívám(na radu dr.kupuji ve sklence jenom špenát)příkrmy i ovocné přesnídávky, tak vím, co obsahují
proč zatěžovat trávicí trakt už na skoro počátku zvykání si na normální stravu. Ještě před chvilkou to bylo jenom mléko a nyní šup........... plnou zátěž?
tak zrovna v tom jsem hoooodně opatrná

In reply to by Ifka123

Ale já taky nedávám malýmu kde co a každou novou věc postupně a když vidím že je to OK tak ji dám příště zas. Samozřejmě je rozdíl který dítě je jak dlouho kojené. To vám ani jedno neberu. Holt prostě každá dáme podle svýho uvážení a potřeb dítěte. Někdo už dá jiná ještě počká. Já bych zas nedala malýmu celej rohlík když nemá zuby a strčí si ho až do krku no. Nikoho se nesnažím urážet jen mě zajímalo co se má jinýho dítěti dát než to co jíme třeba my.

In reply to by kivik

Nevim proč se tim stale zaobíraš?...Holky napsali svuj nazor,ty jsi napsala svuj a je to...ne?...Každa mamina dá to co uzna za vhodne,to je vše....ja si počkala do roka a ted dávám vic veci..ale stale opatrne... :a:

A jakpak asi vyrobili to UM a kaše, výživy a pod? Uměle, chemicky jako všecko ostatní a krom toho jsou vyrobený taky z mlíka a ne lidskýho :-)

Hurá nechme děti hladovět, protože pro ně není nic zdravý!!! Chudáci ty v africe co by daly za nezdravýho sejra. My jim ho dát můžeme ale nedáme protože chceme pro ně jen to nejlepší. A co vy holky taky nic nežerete protože všechno je jedovatý??? Sorry, ale přijde mi, že všechny co sem píšou jsou tak trochu na palici a ty co sou rozumný, tak to tady vždycky schytaj. Na těchto stránkách radši končim, místo abysme si pomáhaly se tu jen odsuzuje. Zamyslete se nad sebou.

ahoj já dávám normálně už od 6 měsíců pribiňáky a jim podobné ( je v tom tvaroh a smetana ) a od 7 měsíců dávám kinder mléčný řez, sýr kiri...tvrdý sýr už jsem malé taky dala ochutnat...vše snáší v pohodě...

In reply to by luciekres

Tak to si docela dobrá.My jsme začli dávat lipánka až v roce. A to že je tam napsaný že je to pro děti neznamená že to děti můžou.Nikdy by mě nenapadlo dát dítěti takhle malýmu monte nebo kinder mléčný řez a jim podobné sladkosti.Neříkám,že malej tedka neochutnal třeba zmrzlinu ale jen trošičku a jinak mu to nedávám.
Je to tvoje dítě a ty si rozhoduješ co bude jíst ale já bych to nedávala a nechápu matky co cpou dětem všechno už takhle brzy.

In reply to by willyska

a já nechápu matky co zase všechno děsně řešej marjá a už se mi nechce tím zaobírat pořád :00: :s: A propos nevím co furt do toho kecáte dávejte si co chcete a my si taky budem dávat co chcem :one: ..tady se jen Alcerka ptala na naše názory tak nechápu že to všichni tak děsně řeší marjá do cvokhausu s váma nebo já už fakt nevím :P

In reply to by luciekres

Ne já to neřešim,ale moje dítě má sklon k alergii tak se tomu musim přizpůsobit. Ale cpát dítě od 6měsíců sladkým tak to je fakt síla.To je jako když ukazovali v televizi jak dává mtka 3měsíčnímu dítěti hamburg.
Je to tvoje dítě tak si snim dělej co chceš.
Můj názor je že to neni normální.
Končim diskuzi.

In reply to by willyska

no tak jasně má alergii tak se nedivim byla bych opatrná ale moje dítě je zcela zdravé ťuk ťuk a ani by nemělo mít sklony k jakýmkoliv alergiím takže asi tak a čím dřív ji začnu zvykat na všechno tím líp, pak nebude náchylná na nějaký ty alergie které má teď skoro každé dítě díky tomu že pozná ty "špatný" věci později..kámoška krmí malýho od 9 měsíců kravským mlíkem, v půl roce měl první krupici, čokolády atd a co, je zdravej, jsou mu 3 roky. :) ..normální není to když matky všechno děsně řešej až jim jde z toho všeho hlava kolem... :€Ss€: konec... :a:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Jasně že ne ale jde o princip že dítěti v 6měsících by se nic takového dávat nemělo. Když vidim děti jak mají rozežrané zoubky od sladkostí a jsou úplně černé tak je mi z toho smutno. Vím,že se tomu neubráním a že určitě někdo něco babi podstrčí ale radši moc nechci aby sladké dostával.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

jakou čokoládu??? píšu kinder mléčný řez a ten je bez čokolády..jo kiri je dětskej sýr tak ten dávám no proč ne? já nejsem jedna z těch matek co všechno strašně řešej :P

In reply to by luciekres

ježiš tak nejsem holt tak citlivá jako vy, taky to nemá každej den, jednou týdně tak já myslím že se fakt nic nestane a je to určené pro děti tak proč by se ji jako mělo něco stávat?? jo kiri je taky dětskej sýr, kdyby nebyl tak ho nekupuju..je to pro děti tak to není přece otrávený to dá rozum :00:

In reply to by luciekres

Tady asi njede o to,jak jsi citlivá ty,ale jak je citlivé dítě :) To co tady píšeš vůbec není pro tak malé dítě vhodné.To že je to pro děti,je jen reklamní tah,někdy se podívej na složení výrobků,co v nich vše je,to je lepší,než reklama pro děti :) mimochodem,to že je to pro děti ještě neznamená,že je to pro kojence,že jo :) Do roka by se měla strava dětí držet poměrně zkrátka,protože právě v tomto období,nejen že jim zaděláváš na problémy typu cukrovka,ucpávání tepen,obezitu,problémy s ledvinama,ale taky už je učíš základům zdravého stravování.Dvouletému dítěti těžko už pak vysvětlíš,že kinder řez nemůže,když ho do teď mohl :) a otrávený to není,ale zrovna třeba Kiri je plné tavicích solí,které nejen,že jsou extrémně nezdravé,ale taky zamezují vstřebání toho zbytečku vápníku co v něm je.Takže mu vlastně dáváš jen prázdné kalorie,které mu njesou ničím prospěšné.prostě já se řídím tím,že do roka minimálně by děti neměli mít prakticky žádný přidaný rafinovaný cukr,jen kvalitní tuky a bílkoviny z masa :)

In reply to by lucininenka

nedávám ji to denně jak už jsem psala ale jednou týdně a z toho žádný problémy mít nebude :n: ...já žádný složení nečtu a ani číst nebudu byla bych pak z toho zblblá jako ty co to čtou a o to nestojím abych celej život jen četla co je špatný a co ne :00: ..když je to jednou za čas tak to vůůůůbec ničemu nevadí a prostě takový kraviny neřešim..už vidím jak přd 20 lety taky matky tak strašně řešily cukry a tuky když žádné takové testy se neprováděly a matky do nás cpaly vše a mám cukrovku a nějaké problémy??? nemám, takže asi tak... :one:

In reply to by luciekres

Tak já osobně si myslím,že když se koukneš kolem sebe,tak máš málo alergiků,diabetiků,kardiaků a já nevím čeho všeho možnýho?nenapadlo tě někdy,že třeba prvopočátek všeho může být u jídla?A mimochodem přečíst si občas obsah toho co jíš je celkem zajímavý poznatek i pro tebe,ne jen pro tvé dítě :) podívat se třeba z čeho je jogurt,jestli do sebe místo jogurtu necpu éčkovej humus nepovažuju za nějakou úchylku :) A občas to samozřejmě nevadí,ale jednou týdně já nepovažuju za "občas" zvláště u sedmiměsíčního dítěte :)

In reply to by lucininenka

no určitě budu číst jak pominutá složení všeho ne? :€}€: no a co že to má ečka v dnešní době má všecko ečka a nikdo to neřeší. to řeší jen ty co jsou poblázněné internetem protože tam se toho napíše jak je to a to škodlivé apod :00: ...když nebyl internet nikdo nic neřešil teď jak každej sedí u toho netu tak všichni strašně všecko řešej no je to až k smíchu :s: no to jo takových lidí je hodně protože rodiče je od všeho asi bránili a ty škodlivý věci se k nim dostali až mnohem později a pak že maj na všechno alergie no 8) ...čím dřív se s tím člověk seznámí tím větší šance že nebude mít alergii na lepek a já nevím na co všechno...u nás nic v rodině takovýho není protože nikdo nikdy nic neřešil a třeba už v půl roce jsme jedli normální krupicovou kaši...a propos teď kdybych napsala že sem dala malý už krupicovou kaši s kravským mlíkem tak se na mě zase ty poblázněné ženské sletí že nejsem normální... :!k: no no coment už radči...vy "internetem poblouzněné" si žijte svůj život bez eček a my normální lidi si taky budem žít normální život s ečkama a cukrama a vším možným :!k: :a: :a:

In reply to by luciekres

ano, že je Kiri dětský sýr, to hlásá v reklamě, ale i tam se podívej, jak staré děti ho mají........... těm osm měsíců není ani omylem.
že je něco "dětské", tak to neznamená, že je vhodné od počátku příkrmů, nebo i v roce.....
viz rádoby dětská šunka, která je také pěkné ............. hm, jak to říct slušně :00:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

ježiš já vím že to má ečka nebo cukr marjá ale neposeru se z toho přece ne, v dnešní době má všecko cukr a ečka tak ji na to připravuju a nebudu přece šíleně uzkostlivá že to by neměla, není už mimino, jí už všechno tak proč by nemohla i to...no jo to takový ty "bio matky" nechápou :s: hlavní je že mi jí ovoce i zeleninu, prostě není vybíravá a tak ji dopřeju občas i to sladký, nebo bebe brumika jak jí jede :a\|:

In reply to by luciekres

samozřejmně je to jen a jen tvoje věc co mimču dáváš.Ale zrovna ten Bebe brumík-jsem si taky myslela,že je v pohodě-klukum jsem ho kupovala-10 a 12 let.A právě v černých ovcích bylo,že v tom jednom brumíkovi je snad 10 kostek cukru!!!Jsem na to koukala jak tele....Takže hnus a už mi to nesmí do baráku :( Anejsem žádná bio matka a ani většina z těch mamin co ti píše není :)

In reply to by LenkaK3

ahaa tak to já nevěděla díky taky už to nekopím..t víš na obalu to napsaný není tak jsem myslela že je to dobrý ale 10 kostek cukru je trochu moc :jawdrop:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Ahoj můžu se tě zeptat Adélka má 4 roky a Lucka 10 měsíců a ta starší dává ze všeho malinký drobouček zkusit té mladší dělají ti to taky?Jinak ona ví že Lucka nesmí to nebo ono že je ještě malá ani ona se nějak necpet sladkým ani to nevyžaduje nějak často ona je ujetá na jabka.Jen má z toho radost že to taky zkusí včdycky mě prosí maminko jenom na retíky jí to dám, třeba lízátko.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Je tak to muselo být s tou lentilkou šílené je fakt že Lucka už má 10 ěmsíců když měla 6 tak jí nedávala nic. Právě že jí to zakazovat nechci at není moc stranou a pak by jí to mohla dávat třeba tajně. To zase na to že bude mít 4 roky je rozumná. Jen mě to tak napadlo jestli to dělají i jiné děti.
Papa

ahojky nám bude 8 tento týden,dávám ji rohlík se sýrem -smetanito, a i pribináčka a to celkem často,zatím žádný problém,průjem žádný,mám doma dvě zdravotnísestry a ty jen kroutí očima jak se bojím ji cokoliv dát,tak ji dali pribináka samy a mála mlsala.Zítra jdu k doktorce,tak se pozeptám.Lenka(17.12.1986) a Anička(29.09.2009) :-*

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

No jasně,je to tučné a přeslazené a vůbec nic to dítěti nedá :) prostě jen pochoutka,která jednou za čas nevadí,ale denně bych určitě nedávala :)

ahoj,ja od 8mesice dala chleba s maslem a tvrdym syrem,1x za mesic jsem dala lipanka...strašne moc mu chutnal až mi bylo lito,že ješte moc nemuže,mleko nedavam vubec ješte....ale ted začneme dávat vic veci bude nam rok,jinak jogurty papa pekne a už celkem začina pekne papat i naše jidlo..komu by chutnalo to stejne dokola...že?...

my dávali následovně:
jogurty Hollandia, Choceňský, ale nejvíce Activii - od sedmi měsíců
lučina, cottage, a podobné od deseti měsíců
tvaroh, mléko, zakysanou smetanu, tuším, že i normální smetanu, 30%eidam - od roka,
ale mléko - jako pití( ne když ho dáváš třeba do omáčky) až od dvou let, stejně jako tavený sýr,

Ahojky,já dávám bílé jogurty od 8 měsíce.Tvaroh určo až od roka,tvrdý sýr můžeš vyzkoušet,ale nejlépe nějaký nearomatický s méně soli.Smetanu bych zatím nedávala,je příliš tučná a kysanou smetanu bys mohla vyzkoušet třeba napůl s bílým jogurtem,aby to nebylo tolik tučné.Já třeba zkoušela smetanovou omáčku-dala jsem 1/3 Lučiny a bílý jogurt,do toho kuřecí maso a těstoviny a bylo to dobré.Jinak můžeš vyzkoušet i třeba pudink z UM,od roka už normálně z mléka.

ahoj od 9 měsíců dávám třeba lučinu, strohaný eidam.ovocný jogurt, svačinku, od 10 měsíců začínám přidávat do jídla mlíko i smetanu.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky