Mám nebo nemám?

23.05.2010

ahojky... nedávno jsem psala, jak se chovají u nás v porodce a jak sbsolutně kašlou na poradny.. v tom vzkazu jsem přemýšlela, jestli si nemám skočit ke svému dr. aby mě zkontroloval on, když tam nejsou schopní? Pořád přemýšlím, jestli tam mám zítra jít? Říkám si, že při nejhorším mi řekne, že mě nevezme, ale to mi myslím neřekne, snad... Ale stejně, nechci vypadat jak histerka a zároveň nechci nic zanedbat, ale když mi do průkazky napsal, že je třeba to sledovat, ty infarkty placenty, které byli již ve 37tt dost rozsáhlé a v porodnici je to absolutně nezajíma a řekli mi, že je to normální, že to má každá...Ten jejich laxní přístup mě fakt děsí... Dneska jsem 40+1 mrnousek stále nic, ven nechce a mě dr řekl, že by nebylo dobré, abych přenášela...Poraďte holky, prosím... Už ani nemůžu spát, pořád nad tím přemýšlím, jestli mám nebo ne...Díky za případné odpovědi a rady...

Tak jsem byla u doktora. Vůbec mě nevyhodil, naopak, byl strašně příjemnej, hodnej a ochotnej. Udělal mi utz, protože monitor měl zrovna ve své druhé ordinaci v jiném městě, ale alespon ten ultrazvuk, koukal na srdíčko a to bouchalo krásně a pravidelně, takže mrnousek je v pořádku, ale pak, má hrozně málo plodové vody a placenta taky vypadá hrozně. Takže následoval test z vložky na plodovku, jestli neuniká, ale měla jsem jí chvíli, takže nic, zítra mám přijít znova s vložkou a zkusí se to znova. No neprohlížel mě dneska, ale řekl, že to udělá všechno najednou zítra ráno, takže si musím počkat, ale to už mi nevadí tolika, protože vím, že mrnousek je v pořádku, jen už se mu tam moc nelíbí ale neví, jak by se narodilo. Snad nám zítra pomůže hamiltonem. Holky děkuju moc za podporu, já jsem úplně vyřízená. Na co pořád čekaj? Až se něco nedejbože stane? Mám hrozný strach, no ráno budu zase chytřejší, pak vám zase napíšu, jak jsme dopadli. Pa

In reply to by nevimnic

Půjdu za ním...o té nemocnici jsem také uvažovala, ale v druhé nejbližší mají plno a ostatní jsou moc daleko, ale říkala jsem si, že když mi řekne, ať jdu jinam,tak půjdu! Tohle jednání je fakt šílené. On je i porodník,takže by mi pomoc mohl.. Mám strach, ale půjdu tam!

Zajdi si tam, nemusí Ti to psát do průkazky, když to bude v poho.. a kdyby, tak jsi měla divný pocit a nechtěla si je otravovat.. Nevím co s tím Hamiltonem furt mám, ale myslím, že by Ti tak mohl "tajně" pomoci..

In reply to by Jana Kulhánková

Ahoj...děkuji...Půjdu tam, řeknu mu, jak semnou jednají v porodnici a zkusím ho poprosit o pomoc... Zatím mi vždycky pomohl a poradil, tak si říkám, proč tentokrát by neměl...A co, i když mi to napíše do průkazky, tak až se mě budou v porodce ptát ve čtvrtek, jako že se tam určitě ještě ukážu, protože mrnousek se mě drží jako klíště, tak jim řeknu, že se mi něco nezdálo a proč jezdit jinam, když doktora mám za barákem? Zkusím se ho na Hamiltona zeptat a uvidíme,... Pakk se ozvu, jak jsme dopadli. Nejhorší je, že je tam až od 13 hod, takže mě čeká celé dopoledne čekání..Děkuji moc za radu.

In reply to by kaculis

Doufám, že jo...Jsem z toho pěkně nervózní, je tam až od 13 hod, takže teď čekám a připravuji, co mu řeknu, ale prostě asi to, že poslední dobou prďolku cítím strašně málo a že mi v porodce nic neřeknou a když už se na něco zeptám, tak se tváří jak kdyby jim to vadilo a jestli by mi nemohl říct on, jak to s námi vypadá, jestli se něco chystá a jestli mrnousek nestrádá, kvůli těm infarktům na placentě. Jinak než tak,že mě vezme a něco mi poví a nebo že mě nevezme a budu muset počkat do čtvrčtka na poradnu to dopadnou nemůže. Kéž by mi třeba napsal doporučení k vyvolání porodu, už je toho fakt moc a to jsem do toho začala ještě šíleně otékat:-( no uvidíme...pak dám vědět....pa

já bych k tvému dr zašla,jestli ti sám napsal že je třeba to sledovat a v porodce nic,tak on tě určitě nevyhodí,navíc když by nebylo dobré přenášet.
držím palce aby to bylo vše v pořádku :)

In reply to by Alísek

Napsal i řekl, ale v porodce jako by nic, absolutně je to nezajímá. Půjdu tam, i kdybych měla jít zbytečně za cenu toho, že mi řekne, že mě vzít nemůže, ale to doufám neřekne... Děkuji za podporu a držení palečků, určitě pak dám vědět, jak jsme dopadli...

Radši být jednou hysterka, za deb+la či co já vím ještě... než si to pak celý život vyčítat a říkat si.. Proč jsem to nezkusila, proč jsem tam nešla...nestraším, ale jsem rozený pesimista, takže mám radši všechno pojištěné předem. Budeš klidnější :a:

In reply to by lucius.lucik

Ahoj... to je fakt, raději být histerka, než si to pak vyčítat. To máš pravdu, určitě mě to uklidní, představa, že čekám do čtvrtka na poradnu v porodnici a opět se nic nedozvím, je šílená..Takže k dr. dneska zajdu, doufám, že nemá dovolenou nebo něco a pak dám vědět. Děkuji moc za podoru a radu:-)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky