Prosím o radu jak zvýšit laktaci a hlavně aby po mém mlíčku malá přibírala.

20.05.2010

Ahoj maminky,prosím o radu. Včera jsem byla s malou na vážení a za necelý měsíc přibrala jen 160g,což je moc málo,je plně kojená a přes měsíc papáme zeleninové příkrmy a kaši(které moc nešmakují,tak toho opravdu moc nesní) kojím co 2-3 hodiny a nikdy mi nepřišlo,že bych měla málo mlíčka,nebo že by byla malá hladová. Dr.mi řekla že mám dokrmovat Nutrilonem HA (je potencionální alergik)ale bohužel to nechce a nechutná jí to. Chtěla bych se pořádně rozkojit a hlavně aby po mém mlíčku začla nabírat. Prosím tedy o radu jak zkvalitnit moje mlíčko a hlavně jak zvýšit laktaci. Objednala jsem si i váhu abych věděla kolik malá vysaje,strašně ráda bych kojila a dala malé co potřebuje,ale na úkor jejího zdraví to samozřejmě né,byla před skoro 2 měsícema 14 dní dost nemocná a ještě zhubla 300 g,takže si nemůžem dovolit nepřibírat. V sedmi měsících má jen 6 400 a porodní váhu měla 3 420g. Moc děkuji za jakoukoliv radu Marcela.

Ahojky,koukam kolik mela moje v 7mesici.Mela kolem 7kil a ted v 10ti mesicich ma 7.34kg.Po 6.mesici uz deti tolik nepribiraji,takze maly prirustky jsou v normalu.A pokud je zivejsi,tak vaha pujde asi pomalinku uz nahoru.Ja take porad jeste kojim a v 7.mesici jsem jeste dost malou po prikrmech casto dokojila.A co se tyce rozkojeni,zkus jeste obcas odsat,hodne pij a hezky papej.Me dost pomahala melta a polevky a litry vody :)

In reply to by lucy lu

Luci,moc děkuju. Tak jsem ráda,že mi to někdo potvrdil,že už malá nebude tak hodně přibírat,je fakt rošťanda a nevydrží v klidu.
Dr. mi v ničem neporadí a hned dává všem nutrilon i když to třeba ani není třeba,budu se snažit pořádně jíst a pít a to by bylo aby malá nepřibrala. :+^*: :a:

In reply to by MarcelínaD.

No me DR vcera rekla,abych male davala vice kalorickou stravu a namisto MM zkusila davat UM.Coz jsem zkusila asi pred 3dni a mala to nepije.Jen tak pocucava a hraje si s hrnickem.Takze s toho nic.Kazdopadne moje mala si jede presne podle sveho grafu a ted to bylo podruhe,co ta linka defakto stoji.Je normalni mit obcas vahove vychylky,pokud to neni nic extremniho,tak bych se neobavala.Zalezi i na mimincino dispozicich.Moje mala je prcek od narozeni a ani by to neslo,aby mela vic kil.To by byla pekna kulicka :s: I me to tady potvrdilo dost holcin.Driv nebo pozdejc zacni davat mlecne vyrobky.Vsak ona se ti rozbasti,uvidis.Zkousej ruzne nove chute,pokud chutnaji sklenicky,tak davej ty.

In reply to by MarcelínaD.

Jee,dekuji.Je fajn,kdyz se ty rady uspesne predavaji dal :)
Jeste jsem chtela napsat k tomu MM.Mala mezi 7-9mesicem mliko uz skoro nechtela.Krome noci :) Dala si rano a vecer a nekdy to i vynechala.Me se strasne nalejvaly prsa,ze jsem musela neco odstrikat a dost masirovat.Chtela jsem ji tedy pomalu odstavit,ale najednou ted zase zacala bumbat jako diva. :) Prsa se mi tedy uz nenalejvaj,ale mlika je porad dost.Ale tolik vyzivny uz asi urco nebude,jelikoz moje zivotosprava je ta tam :s: ale aspon si sosne na zizen,pac porad moc z flasky tekutiny nepije.
Tak at se vam dari :a:

Ahoj Marcelíno, já se jen chci zeptat, jestli už se malá přetáčí a nějakým způsobem pohybuje? Jinak zkvalitnit mlíčko nejde, je prostě takové jaké je a nemyslím si, že by bylo nekvalitní. Já bych si asi předně zkusila zvážit, kolik toho na jedno kojení malá vypije. Až budeš vědět tohle, můžeš nějak postupovat dál...třeba odstříkávat MM ještě bokem a po kojení dokrmit flaškou MM.

me pomahala Melta nebo Caro ...zkus to treba ti to tak pomuze,,taky jsem pila 3x denne caj pro kojici matky...zkus to,dej vedet

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka