9.5 měsíční dítě stale neleze:(

20.05.2010

Zdravím maminky,chtěla bych vědět,kdy začaly lozit vaše děti?Kdy si sedly a postavily a taky jak.Náš skoro 10m chlapeček se stále ne a ne rozpohybovat.Vše ostatní mu jde krásně,na kolínka se taky dostane(ovšem musí se mu chtít),houpe se zepředu dozadu a pak stejně zklouzne na břicho.Ani se neplazí,i když by strašně chtěl.Jen leží na břichu a plácá se jak ryba na suchu.Nejvíc mu snad jde přetáčení.Ani sednout mu nejde,i když se všemožně snaží a když ho poradím,tak se vždy nějak opírá o ruku jinak se svalí.Už jsem z toho opravdu špatná,když čtu tabulky a nebo vidím děti v jeho věku.Diky za odpovědi.

Kliknutím vložíte smajlíky:

každé dítě jejiné,moje kamarádka má dceru a ta nelezlavůbec ani kámošky kluk,pak začala sama chodit,nelezla po kiolenech vůbec ani on a chodí,to je prostě tělem,ty malé drobné děti jsou čiperné a takové ty zavalitější,hadrové jsou línější..chodím na neurologii skoro dva roky tak jsem se tam sešla s hodně maminkama a miminkama
bude to ok,pokud se ti něco nezdá,tvoje dětská by tě měla poslat na neurologii nebo si o to zažádej sama!!!! pro svůj klid

ahojky z toho si nic nedelej,malej te prekvapi a zvladne vse najednou treba behem 1tydne,to je pak fofr.Jako u nas...Vcera nam bylo 10mesicu a prvni zoubek zacal lizt pred 14dni a to se porad vsichni divili,ze jeste zadny nema...no a ted leze druhy...takze dva najednou:-)))Nechavej maleho na dece na zemi a uvidis ono to prijde.U nas zacal plazit takovym zpusobem ze se jednou nohou odstrkaval a druhou nehybne tahnul zasebou,po mesici lezl a za 14dni si stoupal,tak ted uz jen cekame na to chozeni...

Ahojky,jestli se houpe na kolínkách tak bych v tom neviděla problém.jen musí přijít na to,jak se rozpohybovat.Nejste zrovna rychlíci,ale ještě jste zdaleka v limitu,dítě má na lezení a sezení čas do 11. měsíce.Jestli se pokouší si sednout,nech ho,on na to přijde a právě tím,jak to zkouší si nejvíc posiluje svalíky,které k tomu potřebuje.plazit se nemusí,ne všechny děti se plazí,nejspíše se hned rozleze.a nic se neboj,ono to pak přijde vše najednou,náš si sednul,začal lézt a stoupnul si během 1 týdne.Chce to ho stimulovat,lákat ho k pohybu dopředu,ale určitě se na něj nezlobit,když mu to nepůjde.A ty se nestresuj,říkej si,že je to osobnost už od malička a prostě se chce odlišit :)

Ahoj, já bych taky ještě s obavama počkala. Můj nejmladší brouček má sice teprv 8,5 měsíce, ale krom toho, že se jen sem-tam přetočí na pupík...tak je to taky lenoch! A pak mám ještě dvě holky,kdy starší chodila v 10měsících a mladší, ta se taky tak plácala, přetáčela a nejprve až kolem roku začala chodit a až když uměla chodit tak se naučila lozit po čtyřech :-) . Jestli tě taky tak trošku nestresuje ta doktorka? Já mám doktorku supr, ale moje švagrová po každé poradně volá zdeptaná, že ji její malý prý ještě v 1,5 roce nemluví a nespojuje...atd... takže hledá jinou doktorku.

Ahojky, tak já ti radím moc nesmutni, každé dítě je jiné!!
Moje pětiletá dcera se začala už ve 4,5 přetáčet, v půl roce už si sama i sedla, a chodila po čtyřech v 7 měsících v osmi už ke všemu stoupala a dokonce na konci 9 měsíce začala sama chodit.
Teď má druhá dcera měla 11. květka roček a můžu ti říct, že už jsem z toho byla taky trošku na nervy, protože jí bylo skoro 8 měsíců a ještě se ani nepřetáčela a dr. mi říkala, že mám vydržet, že je trošku línější,ale vývojově je v pořádku. nakonec se týden po 8 měsících začala přetáčet, v 9 měsících začala houpat na kolínkách a těsně před 10 měsícem se teprve začala plazit a sama si sedla.
A velice nás překvapilo že týden po 10 měsících začala lozit po čtyřech a 14 dní po 10 měsících si i začala stoupat k nábytku, pak se to opět zastavilo a stále nechodí, jen lozí po čtyřech a kolem toho nábytku a dr. říkala, že se nemáme ničeho bát, že to bude v poho že taky brzy začne sama chodit, že si mám zatím užívat toho, že za ní nemusím nikde běhat.

In reply to by lucyas

To je pravda,že každé dítě je jiné. Dokonce prý jsou holčičky rychlejší,než kluci.Ale obecně co jsem četla a říkala nám doktorka,tak těch 10m je taková hranice pro to lození.Pak už by nás musela poslat prý na rehabilitace a k neurologovi,tak snad to zvládne;).Jinak je malý co se týče motoriky a vývoje v pořádku.

In reply to by lucyas

To je pravda,že každé dítě je jiné. Dokonce prý jsou holčičky rychlejší,než kluci.Ale obecně co jsem četla a říkala nám doktorka,tak těch 10m je taková hranice pro to lození.Pak už by nás musela poslat prý na rehabilitace a k neurologovi,tak snad to zvládne;).Jinak je malý co se týče motoriky a vývoje v pořádku.

Ahoj náš Kubík začal lozit 3dny před 10 měsícem v ten den si sám i sedl, pár dní na to stoupl a začal obcházet kolem nábytku.Do té doby než se rozlezl tak se neplazil jen se přetáčel a na bříšku se točil do kola a couval ,péroval na kolínkách asi 2 měsíce ale vždycky se rozplác jak žába.Když jsem ho posadila tak seděl sám nepodpíral se ručkama.

In reply to by Nicki.Minaj

Ne sedl si z pozice na čtyřech .Neboj nejste v tom sami ;) my taky patřili, nebo patříme k těm línějším miminkům :///: taky se to prcek naučí až bude ten správný čas, já už jsem s toho taky byla nervozní předbíhali nás i o dva-tři měsíce mladší děti a dohnali jsme to. :)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky