36+5,nečekaná poradna,1.monitor

18.05.2010

Ahojky holky,tak se zase hlásím se zprávičkama.Do poradny jsem měla jít ve středu ale protože se mi v neděli a v pondělí ráno zase zhoršily otoky nohou a tlak tak jsem volala sestřičce jestli mám počkat na kontrolu do středy nebo přijet už v pondělí,tak mě samozřejmě řekla že mám přijet.Čekala jsem do pěti na přítele,nechtěl mě nechat jet samotnou,no dr mě zase vystrašil že mám přijít dnes do porodky, kde mi natočí první monitor a a zkontrolují tlak a pokud bude špatný tak že si mě tam rovnou nechají.No naštěstí tlak byl v pořádku,monitor mi sestřička natáčela celou hodinu pak jsem ho nesla ukázat dr ta ho jen podepsala a řekla že můžu domů.No tak snad je vše OK.Jo jinak tobych nebyla já abych neměla všechno takže mám pozitivního streptokoka.No ale jinak mě tady dost děsí ta plodová voda často se tady objevuje že má někdo strach že mu odtéká pomaličku,teď u Ivetky se to potvrdilo,Já mám také pořád pocit mokra myslíte si že kdyby to plodovka byla že by byl monitor v pořádku nebo že by se tam něco projevilo a dr by poznala že se uvnitř něco děje?Jinak mám bříško strašně nízko, a při pohybu mě tlačí a pobolívá podbřišek,no celkově se prostě už necítí ve své kůži.No nevím co si mám myslet.Tak děkuju všem co to dočetli až sem budu ráda když se se mnou podělíte o zkušenosti.Pohlaďte bříšinka.

To je super,že se nakonec nic špatného neprokázalo....
Jinak ta plodovka to být může,ael neboj ona by se časem roztekla hodně..to by jsi poznala...určitě!A mimčo tam může být i bez plodovky..Tadeášek byl 6 týdnů...Jen si hlídej pohyby atak..teď chodíš i často na kontroly tak starch mít nemusíš!
jaink se taky hezky připravuješ,,,já si taky říkám,že už se to chystá a zatím nic!!!Měj se krásně!!!Terka :a: :h: :k:

In reply to by Terulkovka

Ahoj Terko no já si fakt říkám že už to nemůže přece tak dlouho trvat,poslíčky mám už každý den a když sednu tak mám pocit že mi do spodku někdo vrazil nůž.Tak to už malej musí být asi hodně dole.

Ahoj Moni,ach jo to neni fer,po tom,cim vsim jsi si musela projit v zacatcich,by jsi si opravdu zaslouzila bezproblemovy konec.Kazdopadne na vse se ptej doktora a take mu o svych obavach rekni,je to osoba nejpovolanejsi.Urcite ti treba reknou at nosis vlozku a az z tebe zase neco potece at jim to prineses,aby vedeli jestli to je ta plodovka nebo ne.Moc drzim palecky a verim a preju ti at vse nakonec dobre dopadne,pa pa Shany

In reply to by Shany 32

Děkuju moc Shany včera jsem měla asi zase poslíčky takže jsme si zase užili zajímavý večer.No do toho jsme pořád čekali jestli budu mít něco na vložce protože po tom co jsem byla na velký ze mě zase něco trochu vyteklo ale asi to byla moč protože pak už nic.Už mi z toho všeho hrabe.

Ahoj,
co se týče té plodové vody, tak může klidně odtékat pomaličku, aniž bys poznala, že jde o plodovku. Tak bacha na to.
Já jsem bohužel nerozeznala, že ten výtok, co mě asi týden před porodem trápil, není jen výtok, ale asi i nejspíš s troškou plodovky :-(. Na kalhotkách jsem mívala vždycky ale jen malou mokrou skvrnku nažloutlé barvy, kterou jsem přisuzovala výtoku. Jenže jsem pak začala 10. 5. ve 37+3 tt. nečekaně rodit a jak mi doktorka na příjmu propíchla vak blan, tak zjistila, že mám zkalenou plodovku, což asi znamenalo, že mi musela trošku odtékat už těch pár dnů předtím. Naštěstí Tomášek byl po narození v pořádku, ale úplně mě obchází mráz, když si představím, jakou paseku by ta zkalená voda mohla udělat, kdyby Tomášek zůstal v bříšku ještě pár dní.
Takže porod mě sice zaskočil skoro o 3 týdny dřív, ale na druhou stranu jsem fakt ráda, že to příroda tak zařídila a radši spustila porod, než aby se něco stalo.
A to jsem byla dva dny před porodem taky v poradně na monitoru, kde jsem neměla skoro žádné stahy dělohy a vše bylo v pořádku. Jen jsem se asi ale měla zmínit doktorovi o tom výtoku, aby se na mě podíval, protože už mě vnitřně nevyšetřoval. Jenže já si myslela, že silnější vodový výtok je ke konci těhotenství normální. A on to asi nebyl jen ten výtok.
Takže pokud si nejseš jistá, zda jde o výtok nebo plodovku, tak to určitě nepodceňuj, mohlo by to způsobit zbytečné komplikace předčasným porodem počínaje a infekcí miminka konče.
Tak jsem jen chtěla přispět svou zkušeností, kdy jsem to trošku podcenila, ale nakonec to naštěstí dobře dopadlo.
Tak určitě doktorovi řekni vše, s čím si nejsi jistá, ať můžeš být v klidu.
Pa :a:
________________________________
http://alenkasuchankova.blog.cz/

In reply to by alenkas

Děkuju Alenko já to dnes budu sledovat do teď jsem nosila jen intimku tak jsem si teď vzala takovou tu silnější vložku abych to mohla líp posoudit a uvidíme.Já ten výtok vždy měla bílý.No každopádně se necítím úplně v pohodě.Na kontrolu do poradny mám jít v pondělí ale kdybych měla fakt nějaké podezření tak mám nemocnici 10minut od bydliště tak mě tam přítel kdykoliv může hodit.

ahojky,no to je fajn že monitor a všechno bylo v pořádku :one: ,ale s tou plodovkou,jediná možnost je vzít mokrou vložku na kontrolu,jestli to je plodovka :#o: na monitoru by to asi poznat nešlo,jedině na sonu by šlo vidět,kdyby ji třeba bylo málo

Ahojky, tak hlavně je že je vše v pořádku a ještě tě poslali domů. No já teké mívám pocit mokra, někdy až moc, včera po sprše jsem měla divný pocit a neustále mokro na stehnech a ještě mě tam divně řezalo jako by na čípku, nebo někde tam, tak jsem se modlila aby bylo vše o.k a malý tam zůstal, jelikož přítel odjel na 3 dny do rakouska, tak by nemohl být ani se mnou :-( a pak jsem měla pěkně divoké sny o porodu :00:
Jinak já dnes zjsitila že mám vysoký cholesterol :-( tak nemůžu už si dopřávat, přítel je rád když jsem mu to volala tak prý aspoň už se nebudu tolik cpát, že to už stačilo. -Blb.
No já na monitor a tak jdu až další týden..
Jinak opravdu když si nebudeš jistá s tou plodovkou, zavolej dr ať tě vyšetří, to je totiž blbé že ti nedělal UTZ tak dlouho, by měl si myslím.
Tak se opatruj apappa

In reply to by natalieH09

Děkuju Naty no v těhu jsou hrazeny jen ty 3 velké UZ tamty ostatní už záleží na posouzení lékaře jestli jsou nutné.Já zase bych byla radši kdyby se to takhle už samo rozjelo abych měla jistotu co se děje.Už se necítím úplně v pohodě.Naštěstí sleduju pohyby a ty jsou v pořádku.

Ahojky.No jo už se nám to blíží a je to čím dál těžší.Vždyť i odborníci tvrdí,že nejhezčí období je 2.trimestr a 3.se musí zvládnout.Už to máme za pár.Já mám teda testy v poho,ale malej se už tlačí dolů

Ahoj Mončo,tak koukám,že si to taky "užíváš" až do konce..naštěstí tě kvůli tomu streptokoku jen při porodu prolijí antibiotikama a mělo by to být ok.Mě když prdla ta voda tak jsem cítila mezi nohama teplo,jako kdyby ses počůrala..no když si nebudeš jistá tak raději znova do nemocnice zajed..s vložkou..a oni to zkontrolují.Tak přeji at už těch pár posledních týdnů uteče co nejvíce v pohodě kočko..drž se :k:

ahojky Moni tak z monitoru to určitě nezjistí tu plodovku sama sem měla strach,ale podle mě když ti dr udělá utz tam je vidět jestli je dost polodové vody...u mě to bylo naštěstí v pořádku,ale i tak stejně mám obavy,budem obří malej má 3,4kg což je sice krásná váha na rození ale nám zbývá ještě 21dní...no co se dá dělat,jinak mám taky tlaky na podbříšek,kleslo mě bříško a při chuzi to občas bolí..mno už se nám to krátí...té plodovky se neboj,pocit mokra mám taky...

In reply to by xiaxou

Ahojky,no mě dr už UZ nedělá naposledy ve 32tt takže já fakt nic nevím navíc když mě vyšetří vaginálně tak ani nic neřekne,je to blbý ale už k němu nemám moc důvěru spíš se ho bojím protože hned mě se vším chce hospitalizovat,nic mi pořádně neřekne nevysvětlí nejradši bych už měla Juráška u sebe živého a zdravého

In reply to by monca87

Moni já ti plně rozumím..muj dr zas na všechno řekne že je vše okey okey,když jsem u něj byla na poslední kontorle tak mě jen změřili tlak zkontrolovali moč a to bylo vše ani prohlídka takže sem ani nevěděla jesi se třeba neotvírám...tím mě šokoval a navíc mě chtěl poslat na první ozvy až v 38tt!!!!Naštěstí jsme byli na dni otevřených dveří v porodnici a hned mě tam objednali takže jsem tam byla poprvé dnes-nejdřív monitor,pak UTZ a pak mě i prohmatal.A vše je okey naštěsti....já přemýšlím že od svého dr odejdu,už hodně lidí si na něj stěžovalo...on je schopnej doktor,ale mě prostě mrzí že když jsme měla tolik problému tak na to kašle...až nebudu mít malýho v břiše tak mě to bude jedno,ale takhle!Ještě štěstí,že jezdím na kontorly do porodky...
Mončo drž se kdybys měla obavu z té plodovky vem vložku a vem jí do porodky ať udělají ten test...za to nci nedáš a hlavu ti neutrhnou...

In reply to by xiaxou

Jsi zlato,já od něj odcházet nechci,je to primář a je to fakt dobrej doktor ale poslední dobou se o něm říká že je toho na něj hodně v nemocnici že tam ti doktoři nic bez něj nezvládnou a do toho má ještě svou ordinaci tak je toho na něj moc a on přestává být pak profesionál,ale jinak se zase snaží být zodpovědný někdy až moc.Mě dělali taky 1.monitor až dnes,švagrová chodila od 34tt.No jsem zvědavá co mě bude čekat v to pondělí to jedu zase za ním do ordinace.Teda jestli do pondělí vydržím už na mě uzavírají sázky že to bude do konce tohohle týdne.

AHOJKY MONČO,
TAK TO JSI SKORO JAKO JÁ.TAKY MÁM POZITIVNÍHO STREPTOKOKA.A O TÝ PLODOVCE JSEM TADY JIŽ PSALA A DNES JSEM BYLA U DR.,VIZ MŮJ DNEŠNÍ BLOG.JÁ SI MYSLÍM,ŽE KDYBY PLODOVKA ODTÉKALA,TAK TO NA MONITOR NEMÁ ŽÁDNÝ VLIV,Z TOHO TO NEZJISTÍ.TO JE JEN NA PŘÍPADNÉ KONTRAKCE A SRDÍČKO DÍTĚTE.JINAK MÁM TAKY BŘÍŠKO UŽ NÍZKO,CÍTÍM,JAK MI MALÁ TLAČÍ NA SPODEK,HLAVNĚ NA MOČÁK.A PŘESNĚ JAKO TOBĚ,BOLÍ MĚ V PODBŘÍŠKU.HOLT JE TO TÍM,JAK JE MIMI NATLAČENÉ DOLE.TAKY SE UŽ NECÍTÍM VE SVÉ KŮŽI,UŽ BYCH NEJRADŠI PORODILA :) .A DR.MI DNES ŘEKL,ŽE BYCH MOHLA UŽ V KLIDU PORODIT :) .A JAKPAK JURÁŠEK ROSTE???

In reply to by Terca.Smidatko

Ahojky já tvůj blog už četla.Já už si připadám jak hypochondr furt na sobě něco vidím,no jak roste to nevím protože můj dr mi už UZ nedělá naposledy v tom 32tt takže váha mimča bude překvapení ale asi bude velikej.No jinak ś tou plodovkou fakt nevím je to můj velkej strašák ale nechci pořád s tím lítat za dr třeba si jen učůrávám,on mě pak se vším hned hospitalizuje tak fakt nevím.Taky už bych klidně rodila,mám o Juráška hrozný strach.

In reply to by monca87

AHOJKY,
TAK TO JE BLBÉ....MĚ DR.DĚLÁ UTZ PŘI KAŽDÉ PORADNĚ,TAKŽE TEĎ UŽ KAŽDÝ TÝDEN.A JSEM TEDA RÁDA,PROTOŽE ASPOŇ SE VÍ,CO A JAK.A PRVNÍ MONITOR JSEM MĚLA AŽ DNES V 36.TT.ALE NEBOJ SE,JÁ BYCH TU VLOŽKU VZALA DO PORODKY,VŽDYŤ KDYBY NĚCO,BUDEŠ MÍT JISTOTU A MŮŽEŠ UŽ S KLIDEM PORODIT,PROTOŽE MALÝ NA TO VÁHU URČITĚ UŽ MÁ.PRVE SI PSALA,ŽE JE VĚTŠÍ NEŽ MOJE MALÁ A TA MÁ TEĎ 2660G,TAK NEMUSÍŠ MÍT STRACH ;) .

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka