Partnerova minulost

20.05.2010

čauky holky,
tak jsem přišla na to, že se člověk nemá moc šťourat v partnerově minulosti. Abych objasnila o co se jedná, můj přítel chodil až do února s jednou holčinou, chodili spolu podle něho 2,5 roku(podle mých počtů skoro 3 roky), když jsem se ho ptala proč se rozešli, řekl mi že s ní nebyl spokojený, prý se nechala od něho všude vozit. Ptala jsem se ho jestli s ní plánoval děti když spolu chodili tak dlouho, na to mi odopověděl že ne, že o tom neuvažoval. Při tom se podle jeho bývalé(četla jsem historii na její zdi) snažili o miminko minimálně od loňského srpna, jestli ne dříve. Tudíž nějak nechápu proč tvrdil že o dětech s ní neuvažoval když se snažili o miminko, dokonce byli zasnoubení, to mi taky jaksi neřekl. Asi bych řešit tohle neměla ale nejspíš mi neřekl víc věcí, když byli zasnoubení musel být jejich vztah hodně vážný. Nechápu jak se to teda ze září do ledna/února než se rozešli mohlo tak změnit. Spíše v tom hledám nespokojenost z jeho strany, jestli se nudil ve vztahu a chtěl něco jiného zažít. No a ještě jedna věc, ona bydlí taky tady ve Frýdlantě a nedávno jsme ji potkali v obchodě s plavkama a pak i na procházce, měla jsem hodně zvláštní pocit z toho jak se na ni díval. Byl to pohled, kterým se díváte na člověka na kterém vám hodně záleží.

Kliknutím vložíte smajlíky:

ahojky myslím že tě trošku chápu, sice přítelova bývalka bydlí 200km, ale chodili spolu 2a půl roku, bylo to teda na výšce, takže o svatbě ani o mimi se nemluvilo, ale zas měli hodně společných zájmů a podnikali hodně akcí, říkal že s ní chtěl zůstat, jenže ona pak měla roční stáži v Paříži a pak to nějak ochladlo. Ovšem semnou začal chodit cca půl roku od toho. Řeknu ti že já jsem se ani neptala, on o ní pro změnu furt mluvil, jak jezdili a byli tam a onde. Tak jsem se narovinu zeptala miluješ jí nebo ne? Řekl že ne a ted jsme spolu skorem 3 roky, máme úžasného syna. Vím že se s ní baví jako s kámoškou, že si občas píšou a že ted jede na akci kde bude i ona, ale já mu prostě chci dokázat že mu věřím Říkal že měl sen jak ho chce znova sbalit a že si uvědomil jaká je to nepraktická holka: nevaří, nepere, nechce pracovat,takže sám přišel na to že nebyla pro něj ta pravá a odmítl ji :-)

In reply to by Arutha

našem případě je to ponděkud horší, ona bydlí udsud pár desítek metrů(možná stovek, nevím kde přesně tady bydlí) takže je hodně velká pravděpodobnost že ji na procházce někde potkáme. Já naštěstí vařím, uklízím, žehlím, jen pračku musí zapínat nějakou dobu on, nějak stále nechápu ten systém. Takže on když příjde domů nedělá téměř nic, jen může odpočívat, třeba jednou za týden vysaje nebo vynese koš ale tím jeho povinnosti co se týče naší domácnosti končí takže si myslím že v tomhle si rozhodně na mě stěžovat nemůže. :-) A snažím se hodně aby byl se mnou v tomhle směru spokojený.

jeden dodatek, sama vím jaké to bylo když jsem se rozešla s Klárčiným otcem, s tím jsme spolu byli nějakých 6 let a kousek a ještě teď si občas vzpomenu na ty hezké chvíle co jsme prožili. Bavíme se spolu normálně s Pavlem (Klárky otcem) a jezdí si pro malou. Máme spolu docela hezký vztah si myslím. Už proto asi vím jaké to je pro Mojmíra když spolu chodili skoro 3 roky a z toho spolu skoro 3 roky žili. Já s Klárky otcem žila za tolik let jenom 1 rok.

V tomhle bude má odpověď asi znít paranoidně, ale zjisti si o tom jejich vztahu a o tvém příteli co nejvíce. Ne od přítele, ale třeba od známých. Můžeš se pak vyvarovat mnoha nepříjemným situacím. Já jsem po svých zkušennostech v partnerských vztazích dost opatrná. Když mě lidé opatrně varovali před exmanželem, brala jsem to jako pomluvy....nakonec jsem zažila domácí násilí... a bylo to šílené. Měli ve všem pravdu....Takže opatrnosti není nikdy nazbyt. Jde o tebe a tvůj život. Tak je zbytečné ho promarnit s někým, kdo o to nestojí.

ahoj, tak to teda... já jsem to co měl kdy přítel za partnerky slyšet nechtěla, on by mi to i vykládal a asi po pravdě. ale když ti to vykládá tak nechápu jak může lhát...o co jako jde, proč lže, když už je vztah ukončený...pak by mě spíš napadalo, že není a jen si něco řeší. Jak dlouho jste spolu? Hned tak brzo po dlouhém vztahu to většinou není úplně dobře...no a pohled v obchodě...sama musíš vědět jak se díval a ženská intuice většinou nelže...

In reply to by Terez

taky si pořád říkám proč mi to neřekl hned že chtěli miminko a byli zasnoubení když už je to pryč, já jsem mu řekla všechno o své minulosti i když se o to až zas tak moc jako já nezajímal. Teď v neděli to budou 2 měsíce, jenže ještě přede mnou chodil ještě s jinou holkou měsíc, a s ní začal chodit snad pár dnů po rozchodu jak počítám. Jestli se nakonec s tou dlouhodobou přítelkyní nerozešel právě kvůli té předešlé co s ní chodil měsíc.

In reply to by johny.bello

nebo je taky možný, že se ona rozešla s ním a on to neřekne, aby se neponížil, jo, chlapský ego...
ted na ní třeba myslí a je mu to líto. já bych se ho na to zeptala, abych to měla vyřešený a řekla bych mu, že o mimi vím, proč mi to neřekl...
http://studiodeni.wgz.cz/

In reply to by tajemstvi3

já se s ním právě o minulosti vůbec nebavím, spíš to v sobě dusím nebo se o tom bavím s holkama na netu. Naposledy jsem se s ním o tom bavila v pátek minulý týden jen kvůli tomu že jsem se dozvěděla o tom zasnoubení a snaze o miminko a od té doby jsem se ani slovem nezmínila. Nechci ho tím otravovat a už vůbec ne aby byl naštvaný že se ptám na takové věci když miluje mě a chce být jen s náma (mnou a Klárkou, na kterou si hodně zvyknul).

Ahoj já jsem taky vždy byla moc zvědavá a nedalo mi to a šťourala jsem v jeho minulosti , opravdu to není dobře pak se člověk trápí a nikdo Ti nic neřekne a on už vůbec ne ....pro chlapi je temá bávalá ...nebo nějaké milenka naprosto zapomenuté téma.Ten můj mi vždy řekne já už si to nepamatuji ...já to sice nechápu ale...!Když se zeptám a bylo to hodně vážné váš vzah ...on odpoví neeeee to bych si jinak vzal jí a ne TEBE..!a UŽ SE MĚ NEPTEJ jsou to blbosti, které jsou dávno pryč.
Už se snažím neptat tak pa a netrap se nemá to cenu . Edita

ahoj, tohle bych neřešila, kdyby chtěla být s ní a nechtěl tebe, tak to tak udělá.tím, že se v tom budeš štourat ho akorát budeš nas...t a tím spíš ho k něčemu donutíš...a ten pohled? já třeba když potkám bývalého někde ve městě, vždycky zčervenám a pokud jsem ho neviděla dlouho, vždycky čumim, jak se změnil. ale to platí jen u těch, se kterýma se nestýkám, s většinou se vídáme, jeden mi opravuje auto, druhej mi prodává náhr. díly, třetí mi vyrábí lavičku, s dalším jdu jen tak na kafe a když něco pak potřebujou oni, taky to pro ně udělám. nevidím důvod, proč se nebavit, pokud to nebyli idioti a nerozešli jsme se ve zlým. manžel tohle moc nechápe...říkám mu, at taky jde na kafe s bývalou, že na tom nic není, ale on nechce, prý ho nezajímá, jenže on třeba neměl holku jako já chlapa 3 roky, on měl manželku, která je kráva, musí platit ali.a nemá jí rád a pak měl holky, se kterýma jen spal a moc o nich nevěděl a tak ho nezajímají. možná proto to nechápe...

http://studiodeni.wgz.cz/

In reply to by Rradunka

já to třeba taky nechápu... a to mám jen jednoho bývalýho, manžel taky jednu bývalou, ale to byly takový vztahy nevztahy, jsem s ním od mých 15, on se mnou od 22...to toho člověk moc nestihne, ale neumím si představit se vídat s někým, s kým sem se rozešla a proč by se s nima měl vídat můj, když sem se s ním rozešla, protože mi nevyhovoval a ne abysme byli kamarádi...my se nevídáme s "kamarádama" opačného pohlaví...to mi prostě nejde do hlavy, ale je spoustu takových lidí, kterým to příjde normální...každej je prostě jinej :-)

In reply to by Terez

je to tak, že jsme na sebe byli milý třeba, to jo, ale prostě každej měl jiný představy o vztahu dvou lidí. on by mi snesl modrý z nebe, ale nutil mě cvičit (přitom jsem měla 49kg ), choval se na druhou stranu sobecky, když nebyl sex...prostě vztah nešel, ale jako kamarádi ok, občas si povíme, co je novýho, já pro něj něco udělám, seženu nebo on pro mě a to že mezi náma něco bylo, to už ani tak nebereme.
a zrovna včera mi opravoval auto jinej bývalej a pak jel na oběd a vzal nás s malou s sebou, potřebovala jsem na záchod, tak jsme šla k němu domu, malá házela psům piškoty a v pohodě, ani mě nenapadlo, že by se mělo třeba něco stát a myslím, že ani jeho ne. má mě rád pořád a já jeho taky, ale vztah nebo sex to ne. mám rodinu, on přítelkyni už 9 let. beru ho jako normálního kluka, jako kdyby mezi námi nic nebylo.
nedavno jsem se viděla s mým prvním klukem, našel mě na facebooku a psali jsme si a pak jsme šli na kafe, viděli a psali jsme si po 12ti letech, mezitím jsme se ani nepotkali. bylo to dobrý, zasmali jsme se našemu poprvé, povídali o tom, co se za těch 12 let stalo, jak jsme se změnili a jak se díváme na svět. on třeba předtím hrozně až chorobně žárlil a ted takový věci neřeší. je zajímavý slyšet, jak se člověk změnil...povídala jsem o malý a o tom, jak opravujem barák, on povídal o práci, o přítelkyni, je s ní 5 let a chce jí požádat o ruku...jo, bylo to dobrý, ani jsem nečekala, jak se nasměju, když začal vytahovat starý historky, co povídal můj táta. jak ho ale uměl ještě napodobit :D
http://studiodeni.wgz.cz/

Ahojky, nečetla jsem teda všechny komentáře, ale myslím, že všechno podstatný ti už napsaly holky. Já bych ti chtěla akorát napsat to, že to, že byl s někým zasnoubený a plánoval rodinu a za pár týdnů je všechno jinak je docela normální. S bývalým přítelem jsem totiž měla to stejné. Od listopadu snaha o mimčo, v prosinci zásnuby a v březnu rozchod kvůli nějaké jiné.

Ahoj, nedá mi to abych nereagovala. Jak už kdosi níže píše, chlapům uniká pojem "čas strávený spolu". Můj by ti řekl, že jsme spolu tak asi 4 roky - ve skutečnosti je to 6. Já jsem plánovala dítě půl roku, 3 měsíce jsem nejedla prášky než se to povedlo. Pořád jsme (spíš jsem) o tom mluvili a na dítěti jsme se domluvili, když jsem řekla že už teda prášky neberu, tak byl překvapený a že nevěděl že mluvím vážně. Že čekáme dítě mu pořádně došlo až měsíc před porodem když se dvakrát přerazil o postýlku.
Před ním jsem chodila s klukem přes dva roky, po rozchodu jsme spolu asi 8 měsíců nemluvili a pak se z nás stali nejlepší kamarádi, chodili jsme na kafe a povídali si o svých partnerech....rozuměli jsme si a až teď poslední dva roky se už nevídáme, bydlím trošku dál a on už pracuje, tak taky nemá čas. Nevím jak to cítil můj přítel, ale já toho kluka brala jen jako kamaráda se kterým jsem prožila kus svého života a vždycky mi na něm bude záležet....třeba to tak má i tvůj přítel.
V minulosti není dobré se vrtat, člověk si tím jen ublíží. Můj ví o mé minulosti vše a já o jeho skoro nic (nevím kdo je na tom líp, jestli on nebo já). Nechej to být pokud jsi s ním šťastná.

Můžu tě uklidnit, ty pohledy na bývalky chlapi hází automaticky. Byla součástí jední etapy jeho života a to nezměníš. Ted je s tebou a miluje tě, proto chce s tebou rodinu, je také možné, že konečně vyspěl. A to že ti neřekl, že s ex chtěl dítě a byli zasnoubení (což beru jako přežitek), nic neznamená. Pravděpodobně ti tím jen nechtěl ublížit a nbeo znervóznit tak, jak jsi právě teď :-) . Nic bych v tom nehledala. Já mám doma modela v "důchodu" a to se mi přiznal, že v zahraničí natočil i pár choulostivých filmů. Měl přede mnou nespočet holek (bohužel), o všech vím, skoro každou jsem viděla minimálně na fotce apod. Také mám zvláštní pocit, když na nějakou takovu narazím, ať sama nebo s přítelem. Ale neřeším to. Ten můj má totiž zákaz jim i odpovídat na pozdrav :-D :-D :-D Máš vidět tu Itálii, když to poruší :-D :-D :-D

In reply to by tajemstvi3

no aspoň nějaký úsměvný příspěvek. :-) Neumím si to u nás ani představit, poprvé jak jsme ji potkali tak ji pozdravil a podruhé už ne. Je mi ji trochu líto když si vezmu že se snažili o miminko a my jsme jeli s kočárkem. Mně nevadí když se s nima pozdraví, kdyby se s ní začal přede mnou bavit asi by mi to nebylo vůbec příjemné.

In reply to by johny.bello

Mno já jsem na tohle poněkud zvláštní povaha, jsem v podstatě nedůvěřivá a podezřívavá, za vším hned vidím nějaký útok, podraz atd. :-D Nebo možná to jenom hraju, abych vyvrátila tezi, že ryby jsou tiché a plaché :-D . Ale má to výhodu, když poruší naši úmluvu, aspoň mám pak nový talíře a hrnky (až mi bude líp, tak mám v plánu jít si dokoupit skleničky) :-D

hele a taky me napadlo jestli je to vubec pravda to co ona tam pise....pokud by byla normalni a brala to jako ze to zkoncilo,tak si myslim ze by vse ohledne jejich vztahu vymazala a nechala by si to pouze ve vzpomince...a ne se tim takhle hclubila , kdyz moc dobre vi ze to uvidi....spis jestli to neni tak ze neni schopna akceptovat to ze jeji byvali ma novou pritelkyni se kterou je stastnej a tvuj pritel ti rika pravdu.....

Ahoj, je květen...to jsou nějaké tři měsíce od února. Sice to máme každý jinak, ale po tak dlouhém vztahu se prostě člověk musí nějaký čas tzv. odzamilovávat. Můj dnes už manžel si se mnou začal asi dva měsíce po rozchodu ze vztahu, ve kterém byl určitě šťastný, spokojený a zamilovaný až do osudového podvedení jeho přítelkyní s jeho kamarádem. Vztah jsme měli hned od začátku krásný, zamilovaný a přesto jsem tak nějak tušila, že tu dotyčnou má někde v srdci zastrčenou pořád. Já se hlavně ze začátku na nic neptala, prostě jsme si užívali spolu a v minulosti se nepatlali. Po čase vzpomínky zešednou a teprve pak jsme se o všem začli bavit...manžel sám mi později přiznal, že když jsme spolu začínali chodit, nebyl s rozchodem ještě 100%ně vyrovnaný. Dala bych tomu čas, na nic se nevyptávala, nepátrala a třeba ti jednou všechno řekne sám.

In reply to by Rokl

zdi by měla být od něho odstěhovaná cca od února. A my jsme se s Mojmírem seznámili 23. března, takže měsíc po tom co bydlela jinde. Na schránce jeho je stále napsáno jméno Chramostová B. tak jsem zvědavá jestli to vůbec někdy z té schránky odstraní. Docela mi to vadí když odemykám dveře... že se nad tím pokaždé pozastavím(je mi to dost líto že tam není moje jméno a nejspíš tam ani nebude) ale nic mu říkat nebudu, aby to sám odstranil aniž bych se mu o tom zmínila.

In reply to by johny.bello

S jmenovkou to chlapům vůbec nedojde :n: tomu věř to je jim úplně jedno a my v tom pak hledáme a žárlíme ...trápíme se ...!Musíš ho pošťouchnout třeba , když vcházíte spolu říct"je ona tady ještě bydlí...."a uvidíš , že to odstraní.Je to nepříjemné věřím.

In reply to by Edinka

takového jsem taky měla na jazyku když jsme se vraceli z bazénu, tak jsem jen nahoře u schodů prohodila že by bylo pěkné kdyby tam bylo na schránce ne Hrček ale Hrčkovi, že by bylo prima kdyby to tam jednou bylo(v tu chvíli jsem si neuvědomila že asi narážím na jeho tehdejší snoubenku se kterou se měli brát takže by vlastně on a ona byli Hrčkovi) až potom jsem se zarazila co jsem to řekla. Tak se trochu usmál a řekl že by to bylo fajn.

In reply to by johny.bello

Tak s tou jmenovkou je to určitě nepříjemný, ale možná to jen dokazuje, že se s tím rozchodem ještě úplně nesrovnal. Opravdu bych ještě nějaký čas počkala, dala mu trošku víc času...ale zase ne moc dlouho, přeci jen si taky zasloužíš vědět na čem jsi a znát od partnera pravdu...myslím tím pravdu o vašem vztahu. Ať se nám to líbí nebo ne, minulý vztah se nás netýká a pokud nám to partner nechce všechno vyprávět sám, tak bysme se vyptávat neměli.

In reply to by Rokl

klidně počkám, jsem docela trpělivý člověk. Ale pokud bych čekala dýl jak půl roku (další 4 měsíce) tak by mi to přišlo hodně divné. Do té doby si myslím budu mít na schránce napsáno Kolečková. Ohledně trvalého bydliště se s ním vůbec asi bavit nebudu, snad se o tom začne bavit sám až k tomu zase nenápadně zavedu za pár týdnů/měsíců řeč.

můj manžel má opravdu barevnou minulost (mraky holek, spoustu alkoholu, ani drogy mu nebyly cizí, agresivní sklony, jednou zasnoubený atd.atd., nic růžového), ale já si řekla, to bylo a teď mu věřim a tak neřešim, nepátrám. Tím chci říct, že jestli svému partnerovi nevěříš, tak je to značný problém ve vašem vztahu, bez důvěry to nejde. Zkus to hodit za hlavu.

že ti to neřekl proto aby si v tom pokaždé když na ni příde řeč,nebo ji potkáte nehledala něco víc než v tom je.A taky aby ses tím netrápila.Něco spolu za ty 3 roky prožily a nejde to jen tak vymazat.Vím o čem píšeš.I mě přítel říká něco jiného.Jeden den mi něco řekne a za pár dní mi říká něco jiného.Protože si nepamutuje co mi říkal před tím.Moc mi ublížil a já mu už nevěřím.A nevím jestli budu někdy schopná mu začít věřit.Ale jeho to nijak netrápí.Zkus si s přítelem sednout a v klidu to probrat.Řekni mu že víš o tom že se pokoušeli o mimi.A proč on ti tvrdí že ne.Mě taky psala přítelova bývalá že spolu plánují dovolenou a druhé dítě.A to už byl se mnou.A on mi řekl že o tom pořád plácala ona,když přijel na návštěvu za jejich dcerou.A že on to nechtěl.Tehdy ještě ona nevěděla že on má mě.Když to zjistila,tak mi to pak dala sežrat.Drž se holka ať se nemusíš prát s tím co já.

http://www.prckoviste.cz/beruska

In reply to by Berus

jsem mu to říkala hned jak jsem se to dozvěděla proč mi říkal že s ní miminko nechtěl nebo nad ním ani s ní neuvažoval když se o něho snažili. Víš co mi na to řekl? Že mi to říkal v jiném kontextu, nikoliv k jejich tehdejšímu vztahu. Jenže já vím, že jsem to právě přesně formulovala k jejich dlouholetému vztahu. Takže mi skutečně v tomhle zalhal. Nejlepší je, že často poukazuje na můj prstýnek na pravém prsteníčku (mám 4 prstýnky), asi mu to vadí že ho tam mám. Nebo spíš mám ten pocit že se mu tím že ho tam mám připomíná jeho zasnoubení s tou bývalou.

In reply to by johny.bello

vem si treba jak by ti ale bylo kdyby ti rekl: tuhle holku jsem opravdu miloval,chtel jsem si ji vzit a mit s ni dite....jak bys asi reagovala? dost by to boello,ne? me treba urcite....asi by to nebylo to nejlepsi pro vas vztah...je to minulost....myslim ze to chce cas,treba se nechce znova spalit....

In reply to by johny.bello

Spíš trošku žárlí.Tedy pokud ten prstýnek nemáš od něj.A s tím lhaním.Připadá mi že je to jako kdyby to říkal ten můj.Něco mu říkám a on mi tvrdí že jsem mu to říkala v jiné souvislosti.Prostě se jen stále vymlouvá.Ať se to týká čeho chce.A to lhaní.I když to dělá tředa proto abych byla v klidu,tak bych za to vraždila.Rači chci slyšet pravdu abych věděla na čem jsem.Asi je lepší se něšťourat v přítelově minulosti,jak tady píšou holky.Ale mě to prostě nedá.Protože ta minulost mého přítele se týkala už i mě.A s některýma věcma se nevyrovnám nikdy.Ale myslím si že ty nic takového jako já řešit naštěstí nemusíš.

http://www.prckoviste.cz/beruska

ahoj, a ty jseš si jistá že to co bývalá přítelkyně píše na FB je pravda? no pokud ve svém příteli nemáš důveru, tak to neni nic dobrého. Musíš vědět zda mu můžeš věřit. Jinak chlap datumy nějak neřeší. Neřeší jestli s nikým chodí 2,5 roku nebo 3 roky....to že se potkali a na sebe koukali-to mi přijde normální. CHodili spolu skoro 3 roky tak k sobě mít blízko budou...myslim si že je lepší se nešťourat v něčí minulosti.

ahojky:-(
Timhle jsem se trapila taky...i kdyz teda vim ze ten muj se svoji byvalou nebyl zasnoubeny a ani urcite neplanovali dite....ale o tom pohledu vim....kolikrat me taky uplne zamrazilo kdyz jsem videla jak se na ni diva:-(a dlouho jsme se i kvuli ni hadali....protoze ji porad desne branil,i kdyz ostatni vedeli jak to ve skutecnosti s ni je....hodne me to bole a to jsem i slysela kolikrat pripominku ze by Eva tohle a tamto...:-(nakonec to nejak preslo a je klid....ber treba to ze te tim nechtel trapit a rikat ti o tom zasnoubeni aby te to nebolelo....protoze je asi fakt ze minulost se ma nechat za dvermi....

pane jo...ještě, že takové problémy nemám, vůbec ti nezávidím, ty pochybnosti musí být strašný. Já jsem měla štěstí, že přítel přede mnou vůbec žádnou partnerku neměl, prý hledal skutečnou lásku :-) ale zase si občas říkám, co když za pár let bude chtít dohnat to, co zameškal :-(

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky