potrebovala bych radu :-)

19.05.2010

Zdravim vsechny tehulky,
jsem tu nova a trosku si nevim rady jak si mam vlastne spocitat ve kterym tydnu jsem.Podle tehotenske prukazky bych mela byt 11+6 dneska a vcera jsme byli na ultrazvuku a tam mi doktor rekl 12+4.Nevite jak je to mozny, jak teda zjistim ve kterem tydnu tehotenstvi teda jsem? Nejak se v tom nemuzu vyznat :-(
Dekuji za komentare

Kliknutím vložíte smajlíky:

a když vím přesně den otěhotnění a stejně to bude podle UTZ vycházet víc? Tak mám pak přerostlé mimi? Jsem na začátku a moc se v tom nevyznám.

In reply to by omites

Ono v termínu porodu pak může být rozdíl, ale nakonec je to jedno on si tem malý drobeček řekne sám až bude chtít ven. Těhotenství trvá 38-42 týdnů. Takže bych nějaký ten den neřešila. Vím že podle ultrazvuku měla malá příklad hlavičku na 13 týden, nožičky na 13+5 , bříško 12+6 . Oni to berou podle tabulek at ví jestli dítě prospívá.

In reply to by kovisa1

Máš ukončený 12 týden a začínáš 13 . Ještě se může stát že se to malinko změní třeba po 20tt kdy se dělá velký ultrazvuk.

Ono podle toho ultrazvuku je to přesnější dr. změří miminko . Přesný den otěhotnění se nepozná a ten první termín je podle menstruace. Mě celé těhu psali do průkazky podle menstruace u nás to píše sestra a dr. se řídil podle ultrazvuku i potom v nemocnici to tak brali.

Jo jo, podle utz je to přesnější. Já jsem měla podle poslední ms termín 9.6, podle utz 4.6 a když jsme jeli na genetiku, tak tam mi řekli, že to vypadá spíš na 29.5.

Ahoj, já si myslím, že by jsi měla být těhotná těch 11+6 podle průkazky. To co ti řekl doktor na ultrazvuku by odpovídalo velikosti miminka. Já jsem byla na ultrazvuku v 20. týdnu a doktorka mi podle něj řekla, že to spíš odpovídá 18. týdnu. Tak soudím podle toho. Jinak přeji příjemné těhulkování.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky