Chodítko - kdy?

18.05.2010

Ahoj všem. Ráda bych požádala o radu. Mojí dcerce bude 5.6. 8 měsíců. Už několik týdnů se staví na nohy, na kterých se perfektně udrží, dokonce jí stačí, aby se něčeho chytila a stojí sama. Tím pádem samozřejmě nechce ležet, pořád jen stát. Nesedí, sedá si jen proto, aby mohla na nohy a tak jsem jí zkusila šoupnout do chodítka, kde je naprosto spokojená, brndí po bytě (umí dělat krůčky), poskakuje si, ale...zdá se mi to poněkud brzo. Máte někdo podobnou zkušenost?? Děkuji.

Kliknutím vložíte smajlíky:

Děkuji všem, co poradili. Naše malá má náherné (dle Dr. opravdu ukázkové) kyčle a to už od narození, takže se ani nedivím, že už zkouší chodit - já jsem taky chodila a ještě mi nebyl rok. Tak na chviličku jí občas do chodítka pustím a uvidíme. Díky.

Ahojky, tak tady je plno maminek, které chodítko odsuzují... já ho taky kupovat nechtěla, ale mrňousek se začal stavět od 7 měsíce a kam dolezl, tak se postavil a pak padal... měl několi ošklivých boulí, nemohla jsem ani na WC, protože pokud nespal, tak někam lezl a stavěl se na nožičky a pak padal.... tak jsme chodítko používali asi 2 měsíce, než začal chodit v postýlce... dávala jsem ho tam, jen na chviličku, když jsem potřebovala na WC, nebo se aspoň najíst... teď ho nechávám v postýlce, už v ní chodí sám, tak chodítko nepoužívám... pokud ho tam nebudeš nechávat dlouho, tak proč ne.... :a:

já si nemyslím,že by to bylo brzo,když sama už stojí,za chvíli bude i sama chodit.Je to názor proti názoru,ale jsem PRO chodítko,nevidím na něm nic špatného,můj brácha byl v chodítku od 5.měsíce a spokojenost,je mu 19 let a světe div se,ale on má nohy v pořádku a dokonce i páteř :s: a můj synovec zrovna tak,je mu 14 let a byl v chodítku taky asi kolem 5.měsíce a fakt umí chodit sám a dokonce i rovně :s: takže já se názorama,jako chodítko NIKDY,zkazíš mu nožičky a páteř fakt vždycky pobavím :a:

Ahoj, já si myslím, že pokud už sama stojí, tak na chvilku denně klidně můžeš. A to je přesně ta diskuze, kterou jsme tu nedávno probíraly. Myslím, že když se maminka zeptá od KDY může dát dítě chodítko, tak se jí odpoví od kdy....komentáře typu "já bych dítě nikdy do chodítka nedala" nejsou podle mě odpovědi na tuto otázku. Promiňte, jestli se vás to nějak dotkne, ale není to jen můj názor.

A jak holky psaly o tom chodítku co se tlačí my ho nemáme ale Lucka chodila s odrážedlem nebo se židličkou.

Ahoj já bych jí do chodítka nedávala a to hlavně proto že brzy bude sama chodit tak je to zbytečné je lepší aby to zkoušela sama držet rovnováhu a taky se v chodítku nenaučí padat což je hodně důležité. Mě tohle Lucka dělala taky ted má 10 měsíců sama krásně chodí běhá a nemusím se tolik bát že špatně spadne umí balancovat, snaží se tu rovnováhu udržet a padat umí jak na zadeček tak i na kolínka.
Já osobně bych chodítko použila kdyby mi 14 měsíční dítě chodilo kolem všeho a bálo by se pustit.

takže za mě nikdy. nikdy jsme ho neměli a ani mít nebudeme. Není to vhodné na páteř. Myslím, že mimčo se zabaví samo tím, že zkouší stoupání a vše, co dokáže. Hondule se taky stavěl od 8. měsíce a začal chodit i kolem nábytku a vystačil si s tím a když někam potřeboval, tak si tam dolezl. Prostě pro mě chodítko nikdy :a:

http://www.mimibazar.cz/bazar.php?user=128528 - mrkni, třeba se ti bude hodit :)
http://pechynzoo.mondozoo.com - zapaříme :)

ahojky chodítko jsme měli od 6.měs byl pevnej a stavěl se na nožky byl vněm stejně jen chvilku a taky už seděl jakmile se naučil lozit po čytřech a hned obcházet kolem nábytku tak už vněm moc nechtěl být radši sám zkoumal kolem,tak,že vněm byl jen když jsem potřebovala uvařit nebo na záchod atd :) v 9.měs už začal kručkovat a byl tak rychlej,že jsem ani nestačila koupit to aktivní chodítko :///: a na začátku 10měs už začal chodit sám po celém pokoji :one: jsou na chodítko ruzné názory já do něj dávala i prvního syna má 9let a je v pořádku a byl stejnej rychlík jako Adámek chodítko jsme měli jen na chvilku na zábavu :)

http://www.mimibazar.cz/bazar.php?user=195155

Ahoj malou dávám do chodítka snad od 7 měsíců ale jen tak na 20min denně a to když s přítelem obědváme nebo když je přítel v práci a já něco dělám a nemůžu furt odbíhat do pokoje ji kontrolovat...jestli se jí tam líbí tak ji tam klidně dej ale ne na moc dlouhou dobu...půlhodinka denně stačí...

Já jsem striktně proti chodítku kam se mimi strčí, nanejvýš to které tlaší mimi před sebou a do toho bych pokaď se ti již sama staví bez obav šla.

In reply to by vveronikaa

Já nevím, ale ze svého pohledu, když jsem jí na malou chviličku do chodítka dala, tak okamžitě roztáhla pusu do úsměvu, za chvíli drandila po bytě a moc se jí to líbilo....Proč jsi proti chodítkům, kam se mimi dá?? Co je na nich špatného? Ráda si nechám poradit.

In reply to by beibinatko

samo že se jí to líbí, je to něco nového, jsem proti těm co se do nich mimi strká, nemá možnost se vrátit na zem když už ho to neba až když ho rodič vyndá je to takový pasivní stání-chůze v něm. Prostě jsem osobně proti němu. Myslím že to které mimi před sebou tlačí je lepší. Je to můj osobní názor.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky