pomoc opruzenina

15.05.2010

dobré ráno holky prosím vás malá má asi tři dny zarudlý zadeček.zkoušela jsem několik mastiček a bez úspěchu.taky se snažím větrat zadeček.co dáváte vy?já zkoušela rybilku,pak aviril krem.bojím se aby se to nezhoršilo a nezačalo ji to bolet.taky hodně přebaluji.děkuji za rady.

Kliknutím vložíte smajlíky:

Pokud to neni nutne, tak nepouzivam zadne ubrousky. Mam asi 20 zinek a radeji ji zadecek otru vodou. (Nebo otrit pokakane ubrouskem a pak tou zinkou, at to nemusim jeste predepirat.). Manzel je liny, ten ubrousky pouziva, takze je to takovy kompromis. Kupuju ubrousky Penaten. Po Babylove byla mala trosku zarudla, tak jsem je vyradila.

A mazu ji jen tak, ze na ni nasrikam materske mleho. Mame 4,5 mesice a jeste se nikdy neoprudila.

Dulezite je hlavne balit ji do pliny vzdy suchou, takze vsechny faldiky vzdy jeste projedu rukou, aby nekde nezustalo vlhko.

ahoj, ségřina malá mívala s tím taky problémy a doktorka jí doporučila Sudocrem http://www.docsimon.cz/zbozi/sudocrem-krem-60g . Je fakt účinný :one: . Zkus ho. Dá se sehnat jak v malém, středním i velkém balení. V některých lékárnách bývají i vzorky v malém kelímku.
Taky ho pro malou máme nachystaný, ale zatím nemá s opruzením problémy.

ono fakt to může být i z plínek a těch ubrousků...nám nesedly huggiesky..a ubrousky když nesednou, tak se dělá odvar z heřmánku + esenciální olej aby to vonělo....a je to ok...
Ale nám naštěstí ubrouzky nevadí..

Pytiol je super za pár kaček. i Imazol, ale ten fakt jen tenkou vrstvu. Když jsem měli hodně , tak koupele z dubový kůry, zkusit jiné plenky, nepoužívat ubrousky, jen čistou vod.

ahoj,zrovna ted to mame taky a teda ze dne na den a hodne...jak ješte nikdy..
vynecham uplne ubrousky,umyvam po každe stoličce,kremy moc nepomahaji..jen bepanten...jinak mam všechny co holky radi vyzkoušene...a jedine co nam pomuže na 100% je namazat gencialkou,ale každemu mimču pomuže neco jineho...paa

Náš malej má s tím docela problém a to je nám skoro 14 měsíců. Pořád tam nic nemá a najednou má prasklinky. Namažu Framykoinem a je to OK.

a jaké máš plenky? naší holce se jednou udělala na zadku hrozná věc po pemprsce - uplný puchejře. od tý doby jí tyhle plíny nedávám ani když někam jedem, všude beru bavlněný a od tý doby má zadek pořád krásnej. nemažu ničim, jen po koupání růžovym kelímkem.

Ahoj, nebudu ti psát co používat, maminky dole už vypsaly snad všechno možné a mají pravdu, spíš bych se pozastavila nad vlhčenými ubrousky. Já totiž používala většinou pampers, ale když malá měla 2měsíce tak mi mamka koupila ten 4pack bílých Babylove a malé z toho úplně zrudnul zadek, měla ho jak popálený, tak jsem to vysadila, omývala pod vodou a mazala Bepanthenem a Sudocremem a zmizlo to, zkoušela jsem ty ubrousky znovu a zas to samé...takže to bylo tím....teď už má 5měsíců a ty ubrousky už jí nevadí.

Ja pouzivam jen sudocream a je vybornej.Taky mazu dost olivovym olejem a ten nam to za par dni vyleci uplne :a:

Ahoj. Já jsem běžně používala na zadeček (na střídačku) Bepanthen, Rybilku a Sebamed. Bohužel se někdy stalo, že zadeček zčervenal a tyhle mastičky nepomáhaly. Tak jsem na doporučení kamarádek zkusila Imazol:
http://www.lekarna.cz/imazol-krempasta-1x30gm-pasta/ a ten nám vždycky pomohl - kůže se zklidnila a po "vyléčení" jsem se zase vrátila k "běžným" mastičkám. ;) :a:

záleží jaké je, když je to spíš suchá odřenina, tak mastný krém jako je rybilka nebo bepanthen.
když je to nateklý rudý puchýřek, tak vysušovat sudokrémeme, lepší je imazol.
na obojí platí hodně větrat, omezit používání vlhčených kapesníčků.
:a:

Ahoj,jo jo,dej pityol ten urcite zabere,nam teda zabral jako jediny,jinak bepanthen,rybilka,sudocrem uplne bez uspechu tak mamka mi prave poradila ten pityol ze to davali kdysi a fakt zabral.Tak at mate brzy pokoj ahoj

ahojky. tomík má hodně citlivou pokožku, po všem se mi osypal. rybilku používám jako prevenci, když už se oprudí, tak nasadím pytiol. je to osvědčená mast, používá se spoustu let v porodnicích. koupíš jí v lékárně za asi 35 korun. je sice v kovové tubě, takže praská a budeš jí mít všude, ale pomáhá. je hodně hustá, takže jí plenka nevsákne.

Tak já to léčím že při každém přebalení otřu maličkou čistou vodou, nechám jí oschnout a pak namažu sudo krémem, ale myslím, že většinou všechny ty krémy jsou dobré, tak můžeš dát co máš. Hlavně sucho a čisto a neboj ono to přejde :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky