jak docílit toho, aby spala celou noc...

11.05.2010

Můžete mi někdo poradit? Naše devítiměsíční princezna se budí v noci čím dál častěji (místo aby to bylo opačně). Po šestinedělí spala i 9 hod. v kuse. Pak se začala budit asi v šestým měsíci v noci častěji, až se to ustálilo na buzení od půlnoci 2x. Od devátého měsíce se už budí většinou 3x. Stoupá si v postýlce - do půlnoci jí stačí dát dudlík a medvěda, od půlnoci už zabere jen prso - opravdu papá, není to jen, že si cucne. Nevíte někdo, jak docílit toho, aby spala celou noc? Je to docela na budku. Já chodím spát většinou ve dvanáct, což už je většinou první kojení, ve 2-3 hod. znovu, pak v 5-6. Mezi tím se ještě budím a vracím ji do postýlky - lépe se mi spí, když podvědomě nemusím dávat pozor, abych ji nezalehla a taky si myslím, že naše matrace pro ni přeci jen není moc vhodná...Vstává někdy v šest, jindy v sedm - osm. Díky moc

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ono existuje knížka o nespavosti dětí, mám ji ve Slovenštině na PC, tak pokud ji budeš chtít poslat, napiš mi e-mail. Já jsem ji celou nepřečetla, ale 3 dny jsem se ji snažila dodržovat a 3 dny mi malá spala celou noc. On pán autor razí teorii, že po 6 měsících dítě nepotřebuje noční kojení a že pokud se probudí, tak je dobřé půl hodiny až hodinu uspávat bez toho, aby jsi dala mimču napít a že pak usne. No zkoušela jsem, vyzkoušela, fungovalo, ale nechci trápit mimi hlady a radši ji dám sosnout mlíčka, protože přes den toho moc nevypijime.

Ahoj, byli jsme na tom stejně, tak jsem zahájila odvykací kůru, nejdřív jsem mu dala prso co 4hod po večerním kojení, pak dostal za 6 hodin a ted az ráno, takže dostane v osm večer (u něj usne) a pak po páté ráno, někdy v noci probrečí hodinu, jindy dvě minuty.
V začátku jsem ho vytahovala z lůžka a pochovala, teď mu jen podám ruku, pohladím a řeknu že jsem tady...
Až to zvládneme, pofičí do svého pokojíčku a manžel se nastěhuje zpátky do ložnice, protože chrápe a malého tím budí.....
Spánku zdar!

Ahoj, no u vás je ještě problém noční krmení, naše malá byla od 4.měsíců bez krmení v noci.Takže nevím jestli ti pomlžu, ale my jsme v devíti měsících zkusili tohle. Na týden jsme se s manželem přestěhovali do iobýváku, aby nás necítila, že jsme v ložnici, a mlžu říct, že celý týden spala celou noc, nebyla jsem tam ani jednou. Do tý doby se budila tak 5x za noc, když jí vypadl dudlík.
Ted je jí 17 měsíců, budí se jednou, ale to jen proto, že chce k nám do postele, takže dneska zase chystám stěhování do obýváku a uvidíme.
Každopádně so myslím, že už je to o zvyku, že k ní chodíš, tak si zaknourá a ví, že přijdeš.

Ahojik,ja tohle resila a nevedela si uz rady,jak na ni.Aby toho nebylo malo,tak se donedavna zacala v noci budit i 3x na jidlo!!Poslednich par dni se ale vzbouzi jen jednou o pul noci a spi pak az do 6 do rana,kdyz uz vstava.Myslim,ze je ted zas klidne obdobi,zoubky neboli ...nevim.Taky mi takhle spinka,kdyz si na noc pripravim cajik,abych ji dala v noci napit :s: no a udelam ho vzdycky zbytecne,pac spi.A kdyz ho nemam nachystanej,tak se budi :00: :a:

Moje dcera se na krmení budila do roka a půl. Od té doby se budí také, ale ne na krmení. Zabrouká si a spí dál. Teď už jí budou 3 roky a tak se někdy i 2x za noc budí na čůrání.
Co dáváš malé večer před spaní na jídlo? Nějakou kaši nebo jen kojíš? Třeba by to chtělo nějaký příkrm.

In reply to by DenyPu

No, jak píše níže Kitty, bude to věkem a bude to pomale odeznívat.... taková období se pak budou střídat.... my zrovna bojujeme se vzdorovitostí a vztekáním se. Malá si chce prosadit svoje, ale ne vždy ji to projde a pak je oheň na střeše. Také počítáme s tím, že to časem přejde.... a zase přijde něco nového:-))) Vždyť bysme pak ani nevěděli, že ty naše miláčky máme. Musí maminku a tatínka také pozlobit!:-)

In reply to by DenyPu

No, v devíti měsících to malá bere ještě jako hru, to je dobré:-)))
Naše malá nám od jedenácti měsíců tímhle svým prosazovaním začala mít afektivně-respirační záchvaty, kdy začla plakat a nemohla se nadechnout, modrala a nakonec se vždycky nadechla. Byly to nervy, ale teď už je od toho klid, přestalo to asi ve dvou a půl letech....
Tak Ti přeji, abys nic takovéh s malou nezažívala!!!!!

V jejím věku to dělá většina dětí... do roka to většinou samo odezní... souvisí to se separační krizí...
Bohužel jediný lék je vydržet a jakmile separační krize vyšumí (tj. začne se budit jen na ta pravidelná kojení), tak rázně kojení v noci utnout... čím dřív to uděláš, tím dřív se obě vyspíte...

In reply to by Kytiii

Je, Kytii, ty mluvíš vždycky tak zasvěceně. Ty jsi psycholog, pedagog, zdrav. sestra nebo tak něco? Tím, že se bude budit jen na ta kojení, myslíš jako, že se vzbudí, jen si cucne a usne? To jsem tu taky četla...Díky moc za rady - samozřejmě všem...:-)

Tím to nebude. Přes den spí dopoledne max půl hodiny, to samé odpoledne. Přes den nikdy moc nespala. Béééé
Jo a s tím režimem....To jsem taky zavedla, protože malá chtěla chodit spát v devět - což se mi nelíbilo:-)Přes den běháme po čtyřech a po dvou, večer po koupeli už děláme jen klidné činnosti. Spát chodí v osm jako dřív...

pokud ti spi pres den vic nez v noci,tak ji nenechavej pres den vyspavat,uz by mela mit jasny denni a nocni rezim.Zkus ji pres den vic utahat a unavit a po koupani vic klidku,casem si na to opet zvykne. ;)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky