Nosí vaše miminko řemínky? Poraďte....

10.05.2010

Ahoj maminky,
naše Verunka má už 2 měsíce řemínky (Pavlíkovy třmeny), na které si jakž takž zvykla, ale v pár věcech stále nemám jasno. Na doma nosíme bodýčko s ponožkama, ale co třeba do poradny a na ven? máme jedny tepláčky, co obleče a ty nosíme všude... nejdou sehnat třeba nějaké šatečky? A v čem miminko nosíte, můžu použít klokanku? To by na kyčlíky vadit nemělo, ne? Pořád ji nosím v zavinovačce, když Verunku v ničem nemám, jsem taková nejistá... budu vděčná za každou radu

Kliknutím vložíte smajlíky:

Jeste bych rekla, ze neni klokanka jako klokanka. Treba velmi oblibena Baby Bjoern je tema kdo se o noseni opravdu neco vi primo nedoporucovana. Ma totiz hrozne uzkou tu cast, na ktere mimi sedi a pak mu ty nozicky uz v kyclich jen bezvladne visi dolu. My mame ergonomicke nositko manduca, ktere je doporucovane i ortopedy. Podobne je pak ergo baby nebo beco.
Podivej se na stranky www.nosenideti.cz a zkus se tam zeptat, jestlli ma nekdo zkusenosti s nejakou z nosicek a reminkama.
No a jinak preju at se to male brzo zlepsi....

Ahojky my měli řemínky 9 měsíců a malou jsem oblíkala tak žě měla dupačky nebo bodýčko a punčošky na to jsem ji dala řemínky a když jsme šli ven a byla zima tak jsem kupovala větší tepláčky a to jsem ji navlíkla normálně přes ty řemínky na to mikču a bylo dobře ale taky nám dobu trvalo než jsme přišly jak na to aby byla dobře oblečená.

In reply to by andrejiika

My je sundávali na koupání a na přebalování.Vždycky jsem ji to na nožičkách rozepla rychle přebalila a zase jsem je zadělala.Teda to si nedovedu představit sundat je jen jednou za 3 dny a na 5 minut.Chuděrka malinkatá snad to bude brzy v pořádku.Děti to snášejí líp než my.

In reply to by lynx001

Já Verunku přebaluju tak, že jí sucháče od svrchních kalhotek ( používáme látkové plenky) provlékám pod řemínky.. taky tam jsou už pěkně oškubané :D mně se zdají řemínky jako ještě dobré řešení. V těhu jsem 5 měsíců ležela v nemocnici s nohama nahoře a ani se nehnula a po porodu se těšila konečně domů... a přišla dr. že malá půjde na 6 týdnů na trakci ležet zavěšená... naštěstí teda ne, ale hrozně mně to tenkrát vylekalo, že to má vážné.... řemínky nám to už pomalu srovnávají, máme luxaci, zezačátku oboustrannou, teď už jeden kloubeček zapadnul a druhý se tam pomalu sune... snad teda.... jinak my jsme měli KP císařem, jedna nožička nahoře a druhá skrčená pod malou....

ahoj, my máme třmínky sice jen dva týdny, ale s oblečením to praktikuju tak že na doma má boďo a punčošky a teprv na to jí dám ty třmínky. a když jdeme ven tak je má třeba jen na ponožkách a přes to klasický dupačky nebo polodupačky, prostě něco bavlněnýho aby mohla mít ty nohy doširoka. ty šatičky by přes to mohla taky určitě mít:) akorát mě ty třmeny dost štvou protože se to oblečení od toho docela ničí(kromě jiných nevýhod jako že se malá nemůže hýbat apod..). nám už jsou 4měsíce takže do zavinovačky se nevejdem už pěkně dlouho, myslím že v tý klokonce by mohla být, jinak já už esterku nosím jen tak, ale má ráda když je na zemi nebo v lehátku a hraje si nebo když děláme letadlo a podobný ptákoviny, takže klasické chování už jí neba.

In reply to by shawni_x

Ty polodupačky by nám vyhovovaly, jenže kde je sehnat, abychom je oblékli... a aby ten pas šel hodně natáhnout, když je budu oblíkat.... klasicky se nám Veru do zavinovačky taky nevejde, mám tu čtvercovou zavinovačku, tak jsem ji složila stranu na stranu, udělá to obdélník, tam jsem Verunku dala a co dole čouhalo, to přeložím přes zadeček a takhle ji chováme....jinak Verunka je taková uvztekaná, hodně pláče, možná je to těmi řemínky, na bříško ji nesmíme položit, to je řev.... tak ani nepaseme koníčky.... ale když ji mám na sobě a opřu se zády o gauč, aby byla Veru víc na bříšku, tak se staví na loktíčky...

Ahoj. Já jsem Kubu oblíkala do overalu a třmínky jsem mu dávala na to. Měl to tak i na ven, k doktorce, všude. Prostě strávil v overalu první pět měsíců života. Před tím dostal frejkovu peřinku a od tý doby v zavinovačce nebyl, takže cca od tří týdnů jsme ji nepoužívali. V klokance jsme ho nosili. Měl v ní ty nožičky hezky od sebe, takže to ničemu nevadilo :a: .

In reply to by Lucky78

Ahojky, tebe si pamatuju :-) mně teda řemínky přijdou lepší jak peřinka, naše malá trpí na opruzeniny, s řemínkama ji mužu rozbalit a větrat, což by asi s peřinkou nešlo a v těch vedrech... Tak tu klokanku koupíme, já si taky myslím, že tam bude Verunce i jejím kyčlíčkům dobře :)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky