Jak vychováváte 10měsíční děti??

09.05.2010

Ahoj, zajímalo by mě, jak a kdy začínáte své děti vychovávat?? Ptám se proto, že moje mamka ze mě dělá atku tyranku. Malá má skoro 10měsíců a dokáže se pěkně vztekat, když jí něco seberu s čím si hrát nesmí nebo když jde kam nesmí, apod. Někdy i zvýším hlas a důrazně říkám, že to nene. A prej na ni křičím!! Malá začne knourat a brečet, ale když vidím, že jí nic nechybí, tak jí nechám. Sice je to o nervy, ale vždy za chvíli přestane. Myslíte, že dělám něco špatně? Nerada bych ěla doma rozmazlenečka, který dostane vše, co si umane. Díky všem za názory a rady zkušenějším maminek :a:

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahoj Lucka má 9,5 měsíců a hlas občas zvyšuju když sahá po zásuvce atd.. Nechci aby se naučila něco si vyřvávat trošku breku jí neuškodí. Každé dítě trošku rozmazlíš , ale nesmí ti to přerůst přes hlavu. Myslím že děláš správně.Mám pár zásad za těma si stojím a neupustím. Tahle se mi vyplatila u starší tak ted ještě naučit poslouchat tu malou.Ona to na tebe bude zkoušet pořád, co jí povolíš je jen na tobě.Pevné nervy je to běh na dlouhou trať.

já dokonce tu svoji potvůrku občas i plácnu přes ruku! když mi třeba hrabe v koši, důrazné NE nefunguje - to na mě kouká a směje se, když ji trošku plácnu, bere to furt jako hru, a když ji plácnu kousek víc (nebolí to, ale štípne) tak se rozječí :)
ale má se mnou holka smůlu, některé věci fakt nesmí, i když se už naučila dělat tytyty, když na ní dělám tytyty, tak taky zvedne prstíček a říká tytyty

http://ReinaZoo.mondozoo.com

In reply to by reina

Taky plácám přes ruku, hlavně u činností, který dělá pravidelně a jsou nebezpečný (otevírání šuplíků - maj strašně ostrý rohy, shazování květináčů atd.) K tomu plácnutí teda u nás patří výhrůžný nenene. A taky křičim :)) hold mam 2 děti a jen jedny nervy.

zajímavý dotaz...těžko říct, jestli vychovávám, ale snažím se stanovit určité mantinely - ať ví co se smí a co ne...adekvátně k věku...jak píše Bigidi, když vytahuje věci ze škříňky, nehrotím to, učí se tím...dokonce už přešel do fáze, že vytáhne třeba jeden hrnec a dá ho zpět..snaží se vytahovat a zase skládat věci .-), pokud kouše a plácá a škrábe, tak řeknu důrazně NE. Pokud spadne a bouchne se a rozpláče se...tak ho většinou pochovám (přijde si ke mě), pokud vidím, že to vztek, že se mu něco nedaří nebo ho nechci chovat nevšímám si ho, přestane...nebo se hosnažím zabavit nějakou hračkou...

Myslím,že to děláš úplně správně :) děti mají mít hranice už od nejútlejšího věku,na našeho taky houknu,když dělá něco,co jsem mu zakázala a on to zkouší už posté za deset minut :) Samozřejmě neječím,ale důrazné ne určitě nezaškodí :) Ono mu těžko budu říkat ano,ano,jsi hodnej miláček,když se mi pořád hrabe v koši,chce vyhazovat talíře nebo otáčí knoflíkama u sporáku :)

Neděláš nic špatně. Když dítě dělá něco, co dělat nemá, musí vědět, že se to nesmí. Pak je důrazné ne! na místě (ne ječení na dítě a sáhodlouhé vysvětlování, prostě změna tónu na nekompromisní ne). Že se začne vztekat je jasné. Naše Eli je taky pěkný vztekloun. Prostě je nazlobená, když jí něco zakážu či seberu a jinak to říct neumí.
Jinak to ne se nemá používat taky přespříliš často - pak si na to zvykne a nebude reagovat. To bys poznala..:-) Někdy stačí odvést pozornost od předmětu (dřív, než k němu dojde a vezme si ho), který si vzít nesmí, jinam. Tak se tomu ne, vyhneš. Ale určitě je potřeba trénovat, co dítě smí a co ne. Je to důležité pro jeho bezpečnost. Vem si, kdybychom dětem všechno dovolili - skákali by pod auta, pálili si ručičky o čaj a pod. :a:
A důležitý taky je vyrovnávat tu dobu, kdy jsme na děti přísní, mazleníčkem, hrami. Pokud se na dítě pořád jen neječí, pak není co řešit... :)

ahoj, já mám taky 10ti měsíční holčičku a dělám to stejně, např. když mi pořád bere krém kterým ju večer natírám a ožužlává ho, už ho umí otevřít a vysávat vnitřek tak jí ho seberu a řeknu ne a pak natírám a oblíkám pyžamo s řevem, nebo hřebínek když ji češu mi bere a nechci jí ho dát na ožužlávání tak řve, ale taky řeknu NE to se neděleá to se necucá a ona natahuje, tak jí třeba podám dudlíka a řeknu na tady máš dudynka na hraní a když ho zahodí tak nic.., no a taky si říkám jestli to dělám dobře, nejsem žádný expert na výchovu, občas ale taky zvýším hlas než plácnu po ruce, např. když je v kuchyni a nenápadně šahá na koš s odpadkama tak zkouším říkat ne a když nezabírá zvýším hlas a až když to nepomůže tak lehce plácnu přes ruku a odnesu jinam. No nevím, stejně se bojím že udělám někde chybu, každý na to má jiný názor, i na vše kolem. Např. samostatné usínání, malá usíná sama od 2 měsíců, chvilku si poknourá a usne a když u mě byla segra tak mě za to málem sežrala, co sem to za matku že nechávám tak malé dítě usínat v postýlce samo.., no ale já si na to nemůžu ztěžovat je to paráda. Tak omlouvám se za román, pa*

MYslím, že neděláš nic špatně. Tak podle toho, co popisuješ já vychovávám svou dceru už dlouho. Už když začíná chápat a objevovat svět by si měla začít vychovávat. Já třeba na malé poznala, když už chápe a rozumí, co po ní chci. To je asi od osmi měsíců. Prostě by už od malička měla pochopit, že některé věci se prostě nesmí a něco se může. Je důležíté ale rozlišovat důležité příkazy a zákazy od těch banálních. Třeba malá už ví, že nesmí psovi vylévat vodu a šahat na něj, když žere. Zase mi třeba nevadí když kramaří a vytahuje věci. Je to dítě a tímto způsobem objevuje svět. Neměla b si mu jeho objevování omezit pouze na jeho hračky. A z těch řečí si nic nedělej. Tchýně mě taky kritizuje, když třeba malé plácnu přes ruku, když vyhazuje neustále rohlík z kočárku. Dvakrát řeknu ne, malá se usměje a just ten rohlík vyhodí. Plácnu jí přes ruku a ona začne natahovat a řve bez slz. A do to tchýně jí začne chovat a říkat mi proč jí biju, tak jí uzemním a řeknu jí, ať jí nechá, že tohle se prostě nedělá a neplete se mi do výchovy. A moje mamka se mi do výchovy neplete vůbec. Ještě se mě vždycky ptá, jestli malá něco může nebo nemůže.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka