Vyvolávaný porod - máte zkušenosti?

08.05.2010

Ahoj holky, tak zítra ráno mě čeká umělé vyvolání porodu, popravdě - lhala bych, kdybych tvrdila, že nemám strach. Holky , prosím, která s ním máte zkušenost - můžete mi napsat jakou? jak to probíhá, jak dlouho u vás trval a tak? Někde jsem slyšela, že je horší než přirozený - což mi vzhledem k umělému vyvolání kontrakcí připadá logické - tělo asi nemá dost času se na ně připravit .. tak jaké to bylo u Vás? Předem moc děkuju za rady a odpovědi. Vaše už skoro netěhulka a skoro maminka Peťulka

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahoj Petruško......dnes je devátého a třeba už máš i mimánka a defakto má odpověď přichází později.
Ale přeci:
Vyvolávali mi porod před 3měsíci v 39 týdnu.
Ráno mi v 5 dali klistýr, v 6 mi zavedli půlku tabletky a v 8 mi píchli vodu. každou hodinu od těch 5 mě dávali na monitor jestli je vše ok a jinak jsem chodila po pokoji a rochnila se ve vaně. Pořád to bylo v pohodě až tak do půl 12. to přišly bolesti, PA mi oznámila, že jsem už otevřená ............Pomohli mi, všechno mi pěkně vysvětlili, povzbuzovali mě a maličká byla 12:08 venku a přišla úleva ........pak už si jen pamatuju malou a ani šití jsem pořádně nezaregistrovala :€):
Hlavně dělej vše co ti PA řekne....mě právě radila koupejte se a hlavně choďte.pomohlo to.
Ju a ještě jedna rada......neboj se bude to dobré :€s€: :a:

Ahoj jak to tu čteš tak každá jsme to měli jinak ,já jsem přišla napojily mě na monitor ,zavedli do mě tabletku a za 3hodiny jsem ležela i s malou na pokoji :s: bolesti jsem měla ,vždycky jsem se chytla madla postele a tiše přečkala .Pak mi daly klystýr to bylo v pohodě mezi bolestma taková úleva ,pak sprcha a teplá voda na břicho a malá už se tlačila pomalu ven .Ty to zvládneš uvidíš ,zbývá ti už jen jedno porodit a to jsme všechny zvládly .Taky jsem měla strach co mě čeká za jak dlouho.Tak přeji rychlovku :C]]:

já měla taky vyvolávaný porod (přenášela sem týden a celé těhu sem měla vyšší tlak, takže mě hlídali) a jediné co Ti můžu poradit jako několik holek tady: epiduralu se neboj, určitě si ho dej píchnout, mě hodně pomohl a to sem rodila asi sedm hodin a na vyvolání sem nastoupila den před narozením malé. Tablety mi zaváděli dvě (moje dr mi pak přímo řekla že ta první byla na přípravu porodních cest, nebyla sem totiž vůbec otevřená). tak hodně štěstíčka a ať je miminko co nejdřív u Vás

Ahoj, já jsem měla vyvolávaný porod, ale neplánovaně. Měsíc jsem byla otevřená na 3 cm, ale nedělo se nic. Pak z ničeho nic praskla voda ve 23:30, ale nedělo se nic, ale čekali až do rána, v 7:00 mi zavedli první tabletku, ale nedělo se zase nic. Pak mi museli dát antibiotika, kvůli hrozící infekci, protože odtekla voda. V 13:00 mi zavedli druhou tabletku. V 15:00 začaly kontrakce a v 16:20 byla Kája na světě. Takže to byla rychlovka. Každému to působí jinak. Hlavně se neboj, není to nic hrozného.

Ahoj já tě potěším měla sem oba porody vyvolávané. Ráno kolem 8 sem přišla zavedli mi tabletu 9 začli kontrakce,10 mi píchli vodu,10,45 sem byla už otevřená, 10,53 se lucka narodila ,10,58 porod placenty pak sem ještě ležela 3 hodiny na sále a byla mi pořádná zima.Jo a ty kontrakce přišli hned co 5 minut. A první porod byl taky tak rychlý jen posunutý o 2 hodiny.Přeji aspon takový porod jako sem měla já.

In reply to by MONA 5

jééé tak to si mě opravdu potěšila - já se jen bojím toho co všichni tvrdí - že prý, když je porod vyvolávaný, způsobuje více poranění - vnitřních a vnějších a prý je u něj časté nastřižení - tak nevim .. šití mě děsí .. každý mi tvrdí, že to bylo horší než porod .. bojim bojim ..

In reply to by Petraminnie

Tak to sem ještě zapomněla napsat u prvního mě šily hodinu to sem byla potrhaná hodně (je to už skoro 4 roky tak sem zapomněla) A u druhého sem neměla ani nástřih ani jizvičku.Jo a ještě u prvního sem neměla klystýr a u druhého ano a je to daleko lepší. Epidurál sem nechtěla přišlo mi to moc drahé.Asi bych si ho nechala kdybych se dlouho trápila.

In reply to by Petraminnie

je většinou ta bolost tak velká že je podáván z lékařského hlediska a nic se za něj neplatí. Jako jsem to měla já. Ono taky během hodiny se otevřít z 0 na 9 se musí nějak projevit že. Hned když mě viděli tak se mě se ptali jestli mám podepsaný souhlas s epiduralem, a ne jestli ho chci nebo ne.

záleží jak je tvé tělo citlivé na léky. Já měla CS0 na příjmu, děloha obsolutně klidná ani náznak kontrakcí. V 10 mi udělali hamiltna už ten způsobil kontrakce cca po 20 min, pak mi dali v 11 tabletu za hodinu už jsem lezla po čtyřech, byla jsem jak ožralá bolestí, ani mluvit jsem nemohla, moc si z toho období nepamatuju, je to jak sen v mlhách. Pak už se čekalo jen na tatku, hned jak dorazil nás vzali na sál, dali mi epudural protože jsem měla skroru jednu nepřetržitou nekonečnou kontrakci, ten zabral okamžitě dokonale. No a cca po 4tém tlačení v půl třetí se danielka narodila.
Den přece mnou tam ale byla holka, tý zavedli postupně snad tři tablety, až ta třetí zabrala, otáleli s epiduralem, přes bolest nespolupracovala, pak jí teda milostivě dali epidural, ale ten už zas tak ty kontrakce zpomalil,nebo už snad přestala působit ta tableta nevím, že ji nakonec fikly císaře.no nejhorší možný scénář podle mě.

In reply to by Dejmalka

troufám si říct, že hamiltona už mi asi jednou udělali - bylo to strašně nepříjemný zatlačení - ale třeba se mýlím - každopádně až po téhle kontrole mi začala odcházet hlenová zátka. no a epidural - z toho mám taky hrůzu .. prý má hodně rizik - ale zase bez něj - no nevim..uvidíme jak to bude probíhat...

Ahoj rodila jsem sice poprvé,ale myslím,že vyvolání je lepší,než normální příchod kontrakcí.Máš to rychle za sebou,protože mi ty bolesti do hodiny přišly a malá byla na světě za čtyři hodiny.Mysli na to,že zítra už Vás bude více a těš se.Přeju ti hodně štěstí.

Ahojky, mě porod vyvolávali, protože jsem přenášela už 10 dní. 1. den do mě strčili jeden prášek, přes noc se prý měl porod rozběhnout, ale nic, takže to stejný se opakovalo druhý večer a zase nic... 3. den do mě strčili dva silnější prášky, ale ani to nezabralo :€\€: . 4. den mi píchli plodovou vodu (to popravdě nebylo moc příjemný, protože to doktorce nešlo, ale když to zkusila sestra, tak jsem to měla vcelku rychle za sebou) a prý už jsem měla i docela silné kontrakce, ale já pořád nic necítila :///: a hlavně jsem se vůbec neotvírala, takže jsem nakonec rodila císařem :€p€: . Takže se vyvolávání neboj... nemusí to vůbec zabrat ;) . Přejeme Ti hodně štěstíčka a ať všechno dobře dopadne a ať to máš rychle za sebou... to čekání bylo ze všeho nejhorší. Aneta a Vanesska :h: :h: :h:

In reply to by razitkooo

tak mě bylo řečeno, že prostě budu přenášet devět dní - desátý den to vyvolají a ten den prostě porodim a basta - prý když nepomůže prášek, prdnou co nejdřív vodu - tak já nevim..doufám, že to teda tak bude a nebudu ležet zbytečně jako trubka čtyři dny v nemocnici a čekat a čekat a čekat..myslím si , že toho čekání už jsme měli dost že? :oD

In reply to by Petraminnie

To souhlasím, to čekání je hrozný!!! U mě hlavně zrovna byla porodnice nějaká přeplněná, takže jsem ležela na pokoji s holkama, který právě porodily a vyprávěly si tam zážitky z porodu, co bylo nejhorší, tak to se teda fakt nedalo poslouchat :€}€: :€}€: ! Třeba to mají v každý porodnici jinak, ale mě nezabralo ani píchnutí plodovky... Klidně si to mohli ušetřit a mohla jsem jít rovnou na císaře :€): . Tak ještě jednou hodně štěstí a hlavně žádný čekání - třeba se ti to ještě rozjede samo!!!

Nechci Tě strašit. U prvního jsem měla vyvolávačku. Prosím tě a tob hrozí nějaké riziko, že ti to chtějí vyvolávat? nebo prostě jen přenášiš? Zbytečně bych se k tomu nenechala nutit.

In reply to by Petraminnie

No teď jsem byla u švagrové a ta říkala, že jí primář povídal, že nechává přenášet i 16 dní na jeho odpovědnost. Stím, že si ty maminy hlídá a ony tam jezdí jednou až dvakrát denně na ozvy. Asi bych si nenechala vyvolávat. Teď jsem na to připravena, že pokud nic nebude hrozit vyvolávačka ani náhodou. Ona říkala to stejné. prní nvyvolávačka a te´d seděla doma do kontrakcí po 4min. Protože nehrozilo žádné riziko není kam spěchat.

In reply to by Marcelka82

my jediný co, tak je podezření, že malej bude větší .. ale znáš to - podle ultrazvuku ti řeknou čtyři a půl kila a narodí se dí tříkilový miminko...podle mě se to nedá pořádně odhadnout a jistotu máš až když ho vyprdneš :oD

In reply to by Petraminnie

No každopádně si nevybereš. Každá to máme jinak. A psát Ti teď něco o porodu je blbost. Každopádně ti přeji, aby jsi to opravdu měla jako po másle a měla u sebe miminko. Držíme palečky a pak se nám přihlaste :one: .

In reply to by Petraminnie

Ahoj, dnes už si myslím, že máš doufám, že jste v pořádku vše proběhlo dobře alespoň podle tvých představ. Nechtěla jsem Ti psát nic dokud jsi to neměka za sebou. Každá to má jinak aty zrovna nemusíš mít porodjako my ostatní. Já jsem šla na vyvolávačku v sobotu ráno. V 10.hod první tebletka. Kontrakce po 20 min. V podvečer vše přešlo. Řekli, že na noc mi nic dávat nebudou ať se vyspím. celou noc tam rodily. Bylo tenkrát magické datum 24.4.2004. V neděli ráno další tabletka, kontrakce po 10 min. v 10 klystýr, ve 12 píchly vodu, v 16.kapák, malý na světě ve 20.30. Byla jsem unavená. nespala jsem dva dny a dvě noci vůbec. nervy z toh co mě čeká, bolesti. Trápily mě dlouho. maký za to stál a to jak jsem vypadala po porodu.... samá modřina z tlaku, krvavé oči, no prostě jako bymi nepomáhali ale ubližovali. No uvidíme jaké to bude teď. začínám být statečná a přestávám se bát. Porodit musím.

Já měla jít u prvního taky na vyvolání, ale v noci o půl druhé jsem se vzbudila s počínajícími kontrakcemi. Naštěstí ještě nebyly moc silné, tak jsem se s přestávkami vyspala až do rána. Byla jsem objednaná na 8 hodin do nemocnice a když jsem tam přijela, měla jsem už pravidelné kontrakce po 8 minutách. Takže jsem pánům doktorům "zhatila" jejich plány, ovšem k mé i jejich spokojenosti. Tak vydrž, třeba i u tebe zapracuje psychika a rozběhne se ti porod přirozeně. Ať tak nebo tak, přeji hodně štěstí a rychlý porod. :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka