OČKOVÁNÍ-ROTAVIRY

05.04.2010

Ahojky,
když jsme byli s Viktůrkem u dětské, tak nám nabídla očkování proti Rotavirům.
Jaký na to máte názor? Myslíte si,. že to vážně funguje? Dáváte to mimčům vy???
Dala nám leták, ale ten mi popravdě nic moc neřekl...

Dobrý den. Chtěla bych Vám napsat mou zkušenost s Rotaviry a ta je hodně čerstvá. Toto téma mě sem zavedlo, protože se zde snažím najít nějakéinformace a i jsem se kvůli tomu zaregistrovala. Mému Adámkovi je 6 měsíců a včera nás propustili z nemocnice. Také jsem dostala leták od dětské a myslela jsem si, nás se to určitě týkat nebude. Šup a bylo to v koši. Několik dní byl Adámek strašně rozmrzelý a protivný, kroutil se a jelikž trpí na prdíky, dál jsem tomu nepřikládala žádnou váhu. Asi 3 den byl už i dost uplakaný, zdál se mi teplejší. Změřila jsem ho a měl 37.5 . Nechala jsem ho raději doma bez vycházky a dala sirup. Večer nemohl usnout a plakal. Znovu jsem ho změřila a měl 38.3. Raději jsem s ním dojela na pohotovost, kde řekla dr., že to bude nastydnutí. Dala mu čípek na horečku a odjela jsem domu. Adámek stále plakal a nemohl usnou. Chovala jsem ho v náruči. s tím, že se ukoléba a zabere. Nic. A teď už se mi píše špatně, mám to v sobě, ale nejde to zatím ven. Adámek byl k neutišení a plakal tak divně. Najednou se začal hrozně třást, klepat, nevnímal má slova, nevnímal nic, křečovitě mě držel - myslela jsem, že má zimnici. Všimla jsem si , že ručička mu z křečovitého držení fialový, začal klepat i nožičkama a to už jsem říkal manželovi, že se mi to nelíbí ať volá záchranku. Když záchranka přijela, byl stále v křeči a plakal, nevnímal. Teplota 38.8. Dostal čípek a okamžitě nás vezli do nemocnice. Cesta trvala asi 5 minit. Stav nezměněn. Po čípku a cetě do nemocnice cca 10 min teplota přes 40, vypouklá fontanelka, nevnímá atd. Celý personál i s hodně zkušeným doktorem okolo Adámka lítali a byli vystrašeni. Co potom já. Teplota nechtěla klesnout, urychleně, OLR - nic, rentgen plic, bříška - nic, sono bříška - nic. Zavedli mu kanylu do hlavičky a začli podávat urychleně silná antibiotika, diazepam, kortikoidy. Brali krev - v pořádku, moč v pořádku. Už dvě hodiny plakal, stav nezměněn. Je to pro mě strašně těžkéo tom psát. Ještě to moc nejde. Tak napíšu, že jsem s Adámkem byla na JIPCE, protože stav byl velmi vážný podle doktorů a i mě. Teprve, až nás převezli na dětské oddělení začal mít průjem a v plné síle se to projevilo. Teprve pak se udělaly testy a zjistilo se, že má pozitivní test na ROTAVIRY. Takže milé maminky, nešetřete na očkování. U nás Rotavir udělal hodně paseky a to , že Adámek měl 40 stupňů horečku, upadl do febrilního šoku a křečí, ležel ve vážném stavu na JIPCE. Opravdu to bylo strašné. I to je slabé= slovo, když nevíte co s ním bude a nemůžete mu pomoct. Následně jsem musela s Adámkem na vyšetření mozečku jestli mu ho ty křeče nepoškolily a ještě nás čeká neurologické vyšetření, kontroly a td. To vše se odehrálo tento týden a je toho teď opravdu hodně. Teprve dnes to začíná být zase můj usměvavý chlapeček, ale já stále pláču, stále se mi ten pohled vrací.

In reply to by frmax

moc za příspěvek. Už před tvým příspěvkem jsem běžela do lékárny a koupila to. Sice je to pálka, ale stojí mi to za to... A po tvém příspěvku jsem o tom přesvědčená ještě víc. Vím, že by se nám to stát nemuselo, ale sichr je sichr... A tohle riskovat nebudu...
Děkuji a ať je malej v pořádku a ty se z toho taky dostaň. Adámek je silnej chlapák-zvládl to :one:

Ahojky,

tak mi zrovna dneska byli u babičky, která je dětská doktorka a malýmu jsme to nechali dát. je to jen do pusinky, takže žádnej píchanec a nezpůsobuje to žádný reakce. Je to proti průjmovým onemocněním všeobecně. Já naopak mám kolem sebe dost miminek, který ty průjmíky měly, takže jsme to nechali dát. Šímovi to strašně chutnalo, dostal to stříkačkou do pusinky a vysál to na jeden zátah :-)

In reply to by MarushkaH

vím, že jedna ta dávka stojí přes 1000Kč. S tim počítám. Jen jsem se ještě nerozhodla, zda ano, či ne. Ale když píšeš, že na to neni žádná reakce, tak do toho asi půjdu. proč sobě a hlavně malému zbytečně přidělávat trápení...

In reply to by Kally

Já se na to ptala kvůli tubeře, kterou jsme neměli ještě upe zahojenou, ale řikala, že to vůbec nevadí, že to opravdu nemá žádný vedlejší účinky a ani žádný špatný reakce na to nejsou.. A malej je dneska v pohodě a klidnej :-)

rotaviry způsobují průjmy nejčastěji v zimním období, u maličkých dětiček je to nebezpečné z toho důvodu, že se při průjmech rychle odvodní, ale průjem nemusí být jenom rotavirový, je tolik virů, které způsobují průjem... no já to dávat nebudu, pneumokoka naopak nechám píchnout

Ahoj, nevím co rotaviry způsobují, se v tom nevyznám. Ale my byli minulý týden u doktorky na 3 měsíční prohlídce a na očkování. To povinné jsem malému nechala dát, ale pneumokoky ne. Už se sestra hrnula s dvěma stříkačkama ani se nezeptala. Pak mi začla tvrdit, že je to povinné, ale doktorka jí naštěstí zarazila. Všichni známý to dávají, ale pani, co k nám jezdí na vaničkování, mi sama řekla, že to nedoporučuje. Pokud je prý mimčo do těch 3 měsíců zdravé, tak je to zbytečné.
A mě osobně se nelíbí představa, že bych do něj cpala nějaký viry. Stačí, jaký měl reakce na normální očkování, jsme 3 dny trpěli všichni.
Na to konto jdu zjišťovat, co způsobují rotaviry, za chvíli budu chytrá jako knížka :-)

ja to davat nebudu a nazor na to mam spis negativni...ono se neda davat vsechno co se nabizi na trhu , to taky neni pro ty deti dobre do tech malych telicek a zrovna toto - i kdyz bude dite ockovane a venku neco "oblizne" strci do pusinky tak i tak z toho dostane prujem nebo neco podobneho a tech typu viru jsou tisice... takze me to nepresvedcilo ....a ja osobne neznam nikoho kdo dite nechal timto ockovat a na druhe strane ani nikoho kdo by to mel....muj nazor :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky