První poradna v porodnici 36+3tt

27.04.2010

Ahoj deníčku,květinky,všechny dobré duše,
tak jsem dnes byla poprve v porodnici a vse probehlo v pohode.Mela jsem strach,aby byl malej v brisku v poradku,protoze jsem ho uz dlouho nevidela.Prisla jsem do porodnice,vyhledala gyn.ambulanci,nahlasila jsem se sestre,ktere jsem predala tehu prukazku,zkontrolovala mi moc,ktera byla nastesti ok :\x: a pak jsem s dalsima tehulkama cekala.Byl se mnou i manzel,takze to bylo super a jak jsem tak koukala,tak jsem nebyla sama,ktera si dovedla posilu v podobe partnera. :) Po chvilce za mnou prisla jina sestricka s tim,ze prvni pujdu na pasy a pak az za doktorem,takze jsem sla za ni,lehla na postel,kdy mi zahy nasadila na bricho ty slavne pasy na poslech maleho. :h: Vedle na dalsim kresle uz lezela tehulka,ktere tam busilo srdicko jejiho maloska jak o zivot. :h: Vzapeti jsem uslysela :h: i toho naseho maleho. :) Sestricka byla velmi mila,tak jsem se s ni dala do reci.Vypravela mi,ze ma doma take 2 kluky,kteri maji 8 a 4 roku a povidali jsme si o vsem moznem. :) Kazdou chvilku kontrolovala grafik nasich malosku.Potom mi dala na ruku tlakomer a zacala merit a jak jinak nez,ze mi namerila sileny tlak,tak jsem ji rekla,ze u me to je normalni,ze jsem ve stresu a potrebuju se zklidnit. :) Pry mi rozumi,ze ac je z oboru,tak ma to same. :) Lezela jsem dal na posteli,malej se moc nevrtel,tak mi sestricka rekla at se otocim na levy bok a pak mi do maleho zacala nezne busit,aby se pohl a nebyl takovej lenoch :cc): a pomohlo to a Lukášek se malicko zacal hybat. :°O°: Znovu se mi zacal merit tlak a tentokrat uz to bylo v pohode.Pak jsem sla za doktorem o nemz mi prave tato sestricka rikala,ze je velmi milej a prijemnej.Prijdu za nim a krve by se ve me nedorezal,protoze to byl tak sympatickej,urostlej,prijemnej,hezouckej chlap,ze se mi trosku podlomily kolena pri predstave vysetreni atd. :00: :) Nicmene jsem zahovala chladnou hlavu s myslenkou,ze na me je tak akorat zvedavej. :s: Pak se me ptal na milion veci a vzapeti mi zacal delat UTZ.Koukal na monitor,mlcel a ja si rikala,ze snad je vse ok. :00: Osmelila jsem se a rekla jsem mu,ze dosud nevim polohu plodu,ze mi to vlastne nikdo nikdy nerekl i presto,ze jsem o to zadala,tak se na me usmal a rekl mi,ze malosek je jiz hlavickou dole presne jak ma byt. :\x: :\x: Uf,to se mi ulevilo,ze preci jen to kopani v zaludku a vys jsou nozicky. :dance: Pak z nej vypadlo,ze malej ma zhruba 3kg :w: :w: :$$: To me dostalo,protoze to mi prijde docela dost na 37tt a pak dodal,ze vzhledem k TP 21.5 jeste povyroste.No,nevim,ale rodit obrika :00: Nu coz,clovek musi vydzet. :h: Hlavne,ze je vse ok. :\x: Jinak v noci spim totalne mizerne jak nemuzu najit polohu,boli me otaceni z boku na bok,pali me casto žáha,trisla,stydka kost a do toho je to dva dny co mi otikaji nohy,ale to znate vsechny take. Ted uz budu do porodnice chodit kazdy tyden..:( Pokud nekdo docetl az sem,tak moc dekuju,ale potrebovala jsem se vypsat ...... :a:

Ahojky těhulinko. Tak koukám, že už to máš za pár a za chvíli máš prcka v náručí :c: To je skvělý. hezký si užij zbytek těhu.
PS: já rodila 4 kilovýho macka :00:

In reply to by siska333

nakonec jsi se dočkala. :) mám radost s tebou. no jo, měli jsme pořádnýho buřtíka :cc): Po pravdě, z porodu si už moc nepamatuju. Byla jsem vyřízená z těch kontrakcí před tím :00: ale byla to chuťovka ://: uf uf

No Sisi co říkala teta Kesjinka,že je už určitě dávno hlavou dole ne?! :D Samí dobrý zprávy huráááá,mám z tebe radost,jen tak dála ta to doklepem do konce bez problémů :€s€:

In reply to by kesja

musim se priznat,ze jsem si na tebe po zprave,ze nas malej Lukášek je hlavickou dolu a pripraven,hned vzpomnela,protoze se mi hned zabliklo v hlave,ze jsi mi to dle mista pohybu maleho predpovidala. :) Teticko nase zlata,mela jsi pravdu,dekujeme. ;) Taky jsem se nedavno musela zasmat,protoze do porodnice jsme dostali jako kazdej papir s tim,ze musime zadat jak jmeno pro chlapecka,tak pro holcicku i presto,ze uz byl 3x potvrzen chlapecek,takze doma s manzlem debata co tam napsat a on prisel,ze se mu libi jmeno Sofinka,tak jsem si na tebe zase hned vzpomnela,ze to uz by bylo moooooc :s: Prisel s tim uplnou nahodou,ze se mu proste libi. :) Neni divu,protoze to je krasne jmeno :one: Ono staci,ze jsi nas inspirovala krasnym jmenem Lukášek.Jde spise u nas o formalitu papiru,tak jsem tam nakonec napsala sve jmeno a pripadne kdyby to byla holcicka,tak to bych byla v poradnym soku. :c:...... :a:

In reply to by siska333

Čéče Sisi,ty jsi moje zlatíčko,i kdyby to byla holčička bude pro mě čest,mít s tvýma dětma stejný jména :D To by byl fakt šok,kdyby si měla nakonec pipinku co ;)

Ahojky,
tak to jsem moc ráda, že Ti první kontrola v porodnici dopadla tak dobře a že ses konečně dozvěděla, že je mimčo ve správné poloze :-).
Navíc je super, že jsi měla štěstí na sympatickou sestřičku i doktora, to je potom člověk hned klidnější a dostane lepší náladu, viď?
Neboj se, že budeš rodit obříka, ty ultrazvuky takhle ke konci jsou už hodně orientační, takže to může dělat velké výkyvy v přesnosti a nakonec porodíš třeba úplně normální mimčo s 3,5 kg :-).
Mě čeká poradna zítra, naštěstí můžu chodit až do termínu do poradny k mému doktorovi, který je fakt super a nemusím tak jezdit do porodnice. Zítra budu 35+6 tt. a taky mě čeká první natočení monitoru a navíc stěry na streptokoka.
Doufám, že se mi podívá při vyšetření aspoň na čípek, zda se něco od minule nezměnilo, když mě teď tak často tvrdne a při chůzi i bolí bříško. Ale to se už asi hlásí poslíčci, takže to nic vážného nebude. Ale přece jen bych ráda věděla, jestli se mi třeba čípek zase nezkrátil nebo tak. Nevím, jestli mi bude dělat ještě ultrazvuk, byla bych ráda, kdyby se na mimčo ještě naposledy podíval, ale uvidíme. Naposledy mi mimčo měřil na konci 30. týdne, kdy mělo 1155 g, takže mrňousek :-). Od další poradny už mi bude sestřička nejspíš natáčet jen monitor a doktor si mě přijde zkontrolovat jen pohmatem a zeptá se na nějaké potíže, takže už mě asi jinak vnitřně vyšetřovat nebude, pokud nebudu mít žádné problémy.
Tak se měj pěkně, pa :a:

________________________________
http://alenkasuchankova.blog.cz/

In reply to by alenkas

za tu polohu jsem taky moc rada,protoze mi opravdu spadl kamen ze srdce.Porad jsem se uklidnovala,ze citim natahovani maleho v oblasti zaludku,tak jak jsem si nedavno psaly a opravdu je to tak,ze to jsou nozicky.S tou prijemnou sestrickou,ale i doktorem to je opravdu vyhra.Mela jem tentokrat stesti.Pri Míšovi jsem to stesti pred par lety nemela a narazila jsem na velmi neprijemneho doktora,ale tentokrat super a doktor naproto uzasnej a stejne tak vsechny sestricky.S emi UTZ mas pravdu.S malym Misou mi tehdy taky rikali,ze to bude obrik kolem 4kg a nakonec mel 3650,takze norma.Zitra mas poradnu?Jeeeee,tak to,Ajuško,mocmoc drzim palecky a dej vedet co a jak. :one: S tim Dr.,ze nemusis chodit do porodky je to skvele a taky bych to radeji brala takto,ale co nadelam. :) S tim strepkokokem moc drzim palecky.Me ho Dr.delal nekdy kolem 33tt a vysel nega.,ale prej to v 1/3 vychazi pozitivni,ale nicemu to nva a proste se jen da lek,ale urcite ti to dopadne dobre :one: Ten monitor je uzasnej v tom,ze clovek zase poradne slysi svojeho mimuška a hlavne dlouze.Nevim jak jsem tam byla dlouho,ale muj odhad je kolem 20min.UTZ jsm mela taky naposedy jako ty na konci 30tt a pak az vcera,takze jsme na tom podobne.Ani jsem ten UT neekala a hned mi ho zacal ten novy Dr.delat za coz jem byla samozrejme rada.Moc bych ti prala,aby ti zira delal i ten UTZ.Zrovna vcera jsem cetla v casopise mama a ja,ze by se mel delat jeste jeden kontrolni UTZ kolem 36-37tt,tak nevim,ale kazdej doktor to dela po svem.S tim cipkem ti taky drzim palecky at je vse ok :one: S temi poslicky to uz bohuzel jine nebude a sama to tak mivam taky.Brisko me uz obcas poboliva,obcas trosku tvrdne,brisko uz poradne "prekazi" a sama na sobe vidim,ze uz chodim jak kacena v zaklonu,abych to bricho utahla. :c: Pripadam si jak slon a manzel mi rika,ze jsem pry krasna,vtipalek jeden,ale je milej a vzdycky to potesi :h: :) Ajuško,zitra se drz a jen same dobre zpravy!! :k: :one: .... :a:

In reply to by siska333

No možná mi ten UTZ zítra ještě udělá, ale mimčo už asi nebude měřit - asi právě proto, že už to není tak přesné jako v tom 30. týdnu. Ale třeba budu mile překvapená a taky se dozvím jeho přibližnou váhu :-).
Tak to můj manžel se spíš mého bříška bojí a když mu ukazuju, že mi zrovna trčí z bříška asi patička nebo co to je (je to vždycky takový ostrý hrbolek), tak si na to ani nechce sáhnout a má z toho spíš hrůzu, což tedy nechápu :-). Ale nenutím ho dělat něco, co nechce, je prostě na to dost citlivý. Naštěstí vím, že po narození mimča to bude jiné - stejně tak i u Honzíka měl z bříška ostych a jak ho pak držel po narození skoro 3/4 hodiny v náručí než mě zašili, tak se do něj stihnul natolik zamilovat, že se ho pak skoro ani nebál brát z postýlky a nejradši se s ním pořád mazlil :-).
Takže můj manžel mi na moje bříško říká, že vypadám jako lachtan (no to je ten jeho podivný smysl pro humor) a moc mě tedy nechválí. Navíc se diví, proč sem dávám fotky bříška a já mu na to říkám, že to proto, že když mě nechválí on, tak mě aspoň potěší pochvala od jiných těhulek a maminek :-). Nějak nemůže prostě pochopit, že každá těhulka i maminka potřebuje občas zvednout sebevědomí nějakou hezkou pochvalou a to mě právě trošku mrzí, že manžel je na chválu celkově dost skoupý. Asi je mu trapné dávat najevo nějaké emoce, protože je to celkově takový nemluva a komunikace s ním je dost obtížná. Ale co, každý je nějaký, občas to u nás sice pěkně zaskřípe právě díky té komunikaci, kdy já bych ráda o něčem mluvila a jemu se nechce a pak se diví, že jsem často podrážděná a vyjedu na něj. Ale o tom jsem někde četla, že chlapi většinou mluví jen když to považují za nutné a vůbec přemýšlí jinak než my ženy.
Jejda, a zase jsem se rozepsala :-). Zítra dám určitě do svého blogu zápisek z poradny, jak jsem dopadla a přiložím nějaké aktuální fotky bříška, které mi snad dnes manžel vyfotí :-).
Tak se opatruj, pa :a:
________________________________
http://alenkasuchankova.blog.cz/

In reply to by alenkas

aby ti zitra delal Dr.ten UTZ a pokud ne,tak z toho nebud smutna a kdovi a treba te prekvapi :) S tou chvalou te naprsto chapu a clovek si to najde jinak kdyz n doma ;) U nas to funguje tak,ze manzel je na toto az moc milej a prehani a prehani a muzu mit treba 150kg,tak budu porad nejkrasnejsi na svete az to s tou chvalou zase prehani,ale diky za to.Jinak co se tyce domacich explozi,tak to u nas je nekdy taky a to poradne,protoze jsme temperamentni oba a ja jsem ke vsemu dost vybusna :c: Manzel se pak snazi to uklidit,ale ja to hrotim jeste vic a pak me to mrzi aje to zacarovanej kruh a trva mi nez se zklidnim,ale pak nastane obdobi smireni a vsemu se spolu zasmejeme,ale ve chvilce dane ostre hadky jsem dost radikalni az si rikam,ze to je spatne,ale tezko menit povahu,ale clovek se musi snazit.Ajuško,ono kazdej je opravdu nejakej a kazdej mame chyby,ale otazkou zustava jake chyby a zalezi na spouste jinych okolnostech.Ja sama za sebe musim rict,ze ja bych sama se sebou nevydrzela jako manzel se mnou ani nahodou. :€Ss€: Ono se zbytecne nerika,ze muzi jsou z Marsu a ženy z Venuše ;) Zitra drzim palecky a tesim se na zpravicky :a:

Ahojky, moc hezky jsi to popsala, mě teprve tohle vyšetření čeká. Už vidím jak zase natrefím na všechny sympatický.... Jsem se tě chtěla zeptat, ten doktor tě taky vyšetřuje vnitřně na koze? Vůbec nevím jak bych tam vylezla..:-)Tak hlavně, že ti to dopadlo dobře a máš pěkného cvalíka :-). Pa a drž se, Lúca

In reply to by Lenda

dekujuuu... :) Prala bych t moc,aby jsi mela stejne stesti a nrazila na tak prijemne lidi jako vcera ja,ale vim,ze o prilis casto nebyva a proto to i me prekvapilo. :) Co se te kozy tyce, :) tak vcera mi Dr.delal prvni ten UTZ,kde jsem lezela na klasicke posteli s natazenyma nohama od pasu dolu naha :00: :) ,kdy mi Dr.vysetroval nejprve timto zpusobem pres bricho a pak rikal,ze se jeste mrkne na cipek jak jsme daleko,takze jsem jen pokrcila nohy a bylo to :) Zadna klasicka koza a nic a bylo to v pohode. :) Luci,mej se krasne a jeste jednou dekuju :a:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Jsi moc mila a dekuju :) Doufam,ze v podobne dobrem duchu budeme pokracovat. :) Zitra mas prvni poradnu v porodnici?Jejda,tak to moc drzim palecky :one: a dej vedet jak to bylo u vas s maloskem. :) Tfuj,tfuj,preju jen dobre zpravicky a pevne nervicky.Ted uz tam budeme chodit casteji a malosky nam budou vice hlidat.Uz se to pomalicku blizi ke konci. :) Tesim se na zpravicky :one: .... :a:

Ahoojky :-) Moc hezky jsi to napsala a taky jsem to přečetla až do konce :c: Tak z chlapů doktorů se mi taky podlamují kolena a nemusí to být žádní krasavci :C]]: Jsem v tomhle směru docela stydlivá :///: A myslím, že ta 3kila jsou jen orientační, takže třeba má mimísek o něco méně :ww: Tak to ještě chvilenku musíš vydržet a za chvilku budeš mít ten tvůj pokládek u sebe! :#~:

In reply to by LillaX

Dekuju za precteni az do konce,jsi zlaticko :) Ja jsem takovej pisaci kecalista a co na dusi,tak to na papiru,alias PC :) Manzel se m kolikrat smeje,ze zase jdu psat ty sve romany,ale chlapi to berou jinak.On zase porad kuka na pc na auta a podobne blbosti :c: S temi doktory jsme na tom podobne a kolikrat ani nemui byt nejakej hezoun a necitim se.Tento problem mam vzdycky pri prvnim vysetreni a pak uz je to v poho.Jde jen o to prekonat ten stud,ktery mam stejne ako ty,ale pak je to vzdy v poho a jak zjistim,ze ten doktor je skvelej,tak uz mi to neva a im,ze e to stopro profik. :00: Ten vcerejsi Dr.byl ke vsemu hezoun a mladej a pohled do jeho oci...uf... :c: ... :a:

In reply to by siska333

Hihi, písací kecalista :C]]: No, však ten můj je taky kolikrát na prášky, co tady furt píšu. Sám taky ale sedává u PC, přesně jak píšeš :c: Ty jo, no z hezouna bych asi byla na prášky a do očí bych se mu podívala pro jistotu jen jednou a dooost :s: Tak pohlaď bříško těhulko :a:

To je moc hezky napsané. :one: Takové uklidňující. :dance: Takhle by to mělo proběhnout všude.S příjemný přístupem sester a doktorů.Kteří nikam nepospíchají a v klidu vše vysvětlí a poradí.A ještě,když jsou hezký! :s: Hlavně,že je vše ok. :qu: :\x:

In reply to by Janýska 1

Jsi milá a dekuju mocmoc.. :) Mas pravdu,ze takovy by meli byt doktori i sestricky vsude,ale bohuzel nejsou a pro tentokrat jsem mela stesti a jeste ke vsemu byl doktor hezounek :s: :00: Janýsku,dekuju a preju krasny den :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka