Prasklá bradavka - krev při kojení

06.05.2010

Ahoj, jsem zoufalá, nepřipravená matka a nejradši bych si nafackovala. Malýmu je 7 týdnů a právě mi při kojení praskla bradavky takovým způsobem, že se malej napil i krve :((( Z toho prsa mu nedám, ale budu muset asi odstříkávat, že? A mám kojit jen z toho zdravého nebo dát UM. Chce se mi úplně brečet, protože kojit jsem chtěla a mlíko mám. Jenže už jsme bojovali i s moučnivkou a teď tohle...Je mi malýho hrozně líto! Prosím poradte mi!!!

Kliknutím vložíte smajlíky:

ahoj, rozhodně si nic nevyčítej. Mě se to stalo taky a to mám druhý dítko. Přitom při prvním jsem problémy s kojením neměla. To, že se malej napije krve vůbec nevadí, jen se může stát, že pak stolička bude do černa, ale kvalita mlíčka tím netrpí. Já jsem si teď pořidila hydrogelové polštářky od chicca, tak jsem zvědavá jak se osvědčí. Pokud z toho prsa nějakou dobu nechceš kojit, tak rozhodně odstříkávej aspoň tak 5x denně, ale ručně, odsávačka by ti to akorát zhoršovala. Pokud budeš kojit z toho bolavého prsu, tak u toho pij teplý nápoj, mlíčko poteče snáz a malej nebude muset tolik sát. Hodně větrej. Co se týče Bepanthenu - tak mě vůbec nepomohl. Kdyby ses chtěla na něco zeptat, tak klidně písni.
Tess
http://picasaweb.google.cz/tereza.mrhalkova

In reply to by tessie

Ahoj, děkuju. Já jsem to přes noc nechala - jen jsem odstříkávala. Ráno jsem dostala mast od doktorku, tak to mažu a teď už jde vidět, že je to lepší, tak pak odpoledne zkusím nakojit z toho bolavého. Jen jsem se chtěla zeptat kolik se musí odstříkat. Mě to totiž jde hrozně špatně, když se snažím a když přestanu, tak to mlíčko teče samo. Já jsem si dřív myslela, že bych měla co nejvíc, ale doktorka mi řekla, že stačí trochu, tak jsem z toho jelen :(

Ahoj mě se tohle stalo hned v porodnici a mě sestra hned poradila ať si koupím hydrogelové polštářky od firmy medela dáš to do lednice na 5 min. a pak si to šupneš na prsa a je to příjemné a fakt mi to pomohlo.Mám ještě dvě nepoužité doma tak jestli chceš tak ti to za poštovné klidně můžu poslat, mě už to k ničemu nebude.Určitě s toho prsa nekoj a mlíčko zkus odstříkávát ale spíš rukou aby to odsávačka ještě nezhoršila a když to bude lepší tak už zkus kojit aby jsi nepřišla o mlíčko.My jsme to zvládly a malé je sedm měs. a pořád kojená. :)

In reply to by culik

Tak já ti napíšu můj email a napiš mi tam tvoji adresu a já ti to pošlu. Jnatura@seznam.cz A stačilo by ti kdybych to poslala až v pondělí nebo mám zaletět na poštu ještě dnes?Oni to stejně přes víkend asi neposílají že?A nic za to nechci jen nějak to poštovné.

ahojky mě se to stalo hned v porodnici na jednom prsu, ze začátku jsem vůbec nevěděla proč blinká krev no a pak šup a praskla úplně, ale já si hlavně oddychla, že mu nic vážného není. Už jsme to nerozkojili, mazala jsem bepanthenem.

A to ještě v porodnici.Myslím že to není tím že bys byla nepřipravená.Mě se to stalo až teď při třetím dítěti.A to na obouch prsou.Ještě se mi ani neudělalo mlíko a už jsem měla bradavky od malého tak rozmačkané že mi popraskaly a tekla mi z nich krev.Jak mi to prasklo,tak malej okamžitě přestal pít.Mazala jsem to,chodila bez podprsenky,kojila přez klobouček a stejně to praskalo.Mléko jsem odsávala,ale vlasně jsem se pořádně nerozkojila,takže se mi za pár dnů ztratilo.Ráda bych ti poradila,ale nevím jak.Mě se bradavky po pár dnech zahojily,ale bohužel jsem přišla o mléko.Což mě na tom mrzí nejvíc.Protože jsem chtěla kojit co nejdéle.Snad budeš mít víc štěstí než já. :a:

http://www.prckoviste.cz/beruska

mazala jsem to krémem na bradavky od Babylove a brzy se to dalo do pořádku. Než se to zahojilo,kojila jsem jen z toho zdravého prsu. Ale trvalo to cca jeden den. Potom jsem to vždy po kojení namazala a byl klid. Pokud máš prsa tvrdé a plná mlíka,tak odsávej. Taky na to pomáhá teplá sprcha. Neboj brzy se to zahojí,určitě kvůli tomu nepřecházej na UM,byla by to škoda. Pokud by problémy přetrvávali tak se porad s doktorkou. Držím palce at máš brzy po problému :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka