Jak jsou na tom Vaši mužští s prací?

06.05.2010

Holky, tak nevím, jestli se nemám začít bát. musí to ven. Už se tím trápím pár týdnů, nemluvě manžel. Nevím, jak to všechno bude vypadat, ve firmě to nevypadá nijak růžově a nevím, jestli nebude manžel bez práce :r: Teď 2 prcci, hypotéka, u který nám budou přepočítávat úroky, tak nám to určo jak minule zase zvednou měsíččně o 1000 Kč, já na mateřský. Nebojím se, že by si manžel práci v případě nouze nenašel, spíš jde o to, aby ta práce byla placená tak, aby to stačilo pokrýt veškerý náklady. Věříte, že tohle na náladě nepřidá :r: :r: :r: :r: :r:

Ach jo, to je dneska doba, to je hnus. Člověk aby se bál, jestli vůbec dostane výplatu včas, nebo jestli místo výplaty nepřijde výpověď.

My teda naštěstí hypotéku nemáme, ani zatím nic neplánujeme a jsem za to ráda. Máme střechu nad hlavou a že je tu stará podlaha koupelna,a vůbec všchno,...to je vedlejší.
M. dělá v malé firmě - dělají chladící zařízení a klimatizace. Mají smlouvu s prazdrojem + s nějakýma prodejnama, nejen v čechách, takže si myslím, že pít pivo a jíst se bude pořád, tak by práci měli mít pořád. Jenže člověk nikdy neví. Dělá tam skladníka, takže kdyby bylo nejhůř, myslím, že by šel jako první. Ale snad to enbude tak zlý. U něj je teda nejhorší, že není průbojnej, rád se nechá nést na dané vlně, nic sám nevymyslí, do ničeho se nehrne, jen čeká co a jak. Takže se bojím, že by to pak bylo více méně na mně. Jako určitě by se snažil, ale skončil by u toho, že si našel práci. Tím by to pro něj haslo. My jsme totiž byli zvyklí se každej o sebe postarat sám, já měla skoro větší výplatu než on, takže jsem to nějak dopředu neřešila. Něco jsem si našetřila, ale to už je v podstatě fuč :\\: . Takž do něj v podstatě obden duju, že už nemám penízky a kupodivu to pochopil a občas mi něco sám od sebe podstrčí ;) .
My to u nás máme totiž tak, že M. chodí na nákupy ( myslím na větší) a tím pádem je i platí a já už potom vždycky skočím jen pro pečivo, salám a tak. Ale co si budeme povídat, i to málo mi pěkně provětrá peněženku :00: . M. platí nájem a inkaso, to je 8000,- + ty nákupy, svoje cigarety, útratu v hospůdce, když jdeme na pívo a já platím sobě a Soňce stavebko, telefony, nějakou pojistku, no přes 3000,- a pak drogerku (kromě plínek, pro ty vždycky vyšlu M.) a věcičky na malou. A to se taky prodraží, však víte tety.......... No zrovna nedávno jsem mu říkala, že už bych vlastně ani nemohla začít kouřit, že nemám za co ;)

Takže Radu, hlavu vzhůru, určitě to zvládnete, hlavně když máš tak suprovýho manžu.........pappa

Ahoj, tak to mě mrzí, že to máte takhle... Dneska je to fakt šílený a člověk se pomoci nedovolá. Já musím zaťukat - manžel se v práci udržel i přes opakované propouštění a i když nenosí domů bůhvíjaké peníze, jsme rádi i za to, co máme. Neumím si představit, jak bychom dopadli, kdyby o práci přišel a já na MD s dvěma dětma, k tomu rozestavěnej barák, hypotéka... Radši nemyslet. Naštětsí mám v záloze ještě možnost vrátit se do práce a asi to od ledna udělám, nadřízená mi řekla, že se můžu vrátit kdykoliv budu chtít, že se místo najde vždycky. Tak jsem ráda. Tím tady nechci machrovat, jak jsme na tom skvěle, že máme práci, ale chci tím říct, že si opravdu vážím toho, že jsme nedopadli hůř a že mám jistotu toho, že se můžu do zaměstnání vrátit. Sice je to "jen" obyčejná práce zdravotní sestry v malé nemocnici, kde výplata je těžce pod průměrem, ale jsem za ni vděčná. Vám držím palce, ať to dopadne dobře :a:

jo holka je to na hov...., my jsme se v týhle situaci právě ocitli, můj chlap dělal ve farmaceutický firmě a ze dne na den z ničeho nic dostal výpověď, no super, my 2mega hypošku teprve 2 roky, do toho poplatky, mimčo a já na mateřský, no co budu povídat je to opravdu na nic, jeho momentální podpora a mů rodičák nám pokryje akorád tak poplatky - měsíční a zbytek aby jsme vůbec mohli existovat, hold můj chlap dělá melouchy, připadám s hrozně, člověk si nemůže nic dovolit.
Do toho můj chlap dostal pracovní nabídku super, konečně by dělal po čem touží - prof. hasiče,ale potřebuje ŘP - C a to nás teď stálo skoro 20tis, takže každá kačka šla na to, no tak teď jen doufám aby ho dle příslibu od června vzal a do toho máme od ledna už naplánovanou svatbu, takže je mi trapný to nějak rušit, tak můj chlap chuám maká jak vyšitej, aby jsme to dali dohromady, naštěstí jme polovinu věci zařídili a zaplatili ještě než tu výpověď dostal.
Takže fak to není nic příjemnýho, tak t držím palečky aby to u vás dobře dopadlo

In reply to by Kája 1

tak koukám, že se to s prominutím sere na všech frontách. není se čemu divit. Moc Vám přeju aby ta práce nastávajícímu opravdu dopadla a aby bylo lépe. s tou svatbou je to blbý, když jste teď na štíru s penězma, ale chápu, že je to prostě už rozjetý a je blbý couvat. navíc když si vezmu sebe, určo už bych se i těšila a nechtělo by se mi to rušit i z tohoto důvodu. jinak děkuju moc za podporu, manželovi v tomhle věřím, ale potřebovala jsem to dostat ze sebe, ty obavy. nechci ho tímaž tlik zatěžovat, protože je mi jasný, že už takhle se s tím trápí.

Ahojky ani mi nemluv s tou hypotékou jak to pořád zvyšují ,ale známý nám poradil a už to zjišťujem .Ty si klidně můžešpřevést hypotéku jinak k jiné bance ,která ti nabídne stejnou nebo menší splátku ,nám teď končí fixační doba a tak se informujem u naší hypoteční bynky jestli nám to něk´jak zvýší a jestli jo tak jdem k reifan bance tak nam nabídly stejné splátky .Klidně si zjisti u 5bank kolik by to dělalo a pak přejdi .

In reply to by aprilia

jo, jo. Nám se má měnit fixace ke konci roku, takže se takychystám zjišťovat. jenže manžel má pravdu v jednom. ptají se na výši příjmů. když jsme si brali hypošku, tak jsme byli svobodní, bezdětný. teď je vydělávající jen manžel, 2 děti, plat se zase o tolik nezvýšil, tak nevím, jestli by nám stačila výše příjm na novou hypošku. a vy jste něco platili za to poptání se a třeba vypočítání, kolik by vás jinde přišla? z toho mám taky strach, aby nás neorvali za poplatky za zpracování a pak by nám ji stejně nedali.

vím jak se cítíš. V zimě jsem si tim prošla docela natvrdo. Manžel byl totálně bez práce a co vydělal bylo akorát na nájem, jídlo a trochu nafty. Nebylo to na žádný vyskakování, ale přežili jsme to. Dokonce v jednu chvíli chtěl abych šla k rodičům, aby bylo postaráno alespoň o nás. Tak strašně moc chtěl pracovat, ale nešlo to. Raduš neboj, bude to dobrý, jak píšeš máš manžela kterej by nedopustil aby s vámi bylo zle. Nevím co tvůj muž dělá, ale určitě to dobře dopadne. Holka drž se. Pa

In reply to by Mirka K.

je mi jasný, že se to vždycky musí nějak zařídit, aby rodina fungovala a časem to zase bude lepší. ale je to na palici. pak se má člověk usmívat na svět. moc vám přeju, aby se ta situace už neopakovala.

In reply to by Raduška

tenkrát hrozně, bála jsem se co snámi bude. Neměla jsem chuť něco dělat a pomalu ani chuť do života, bylo to děsný. Nakonec se to v polovině února zlomilo a od té doby to jede. Práci má a pravidelnej příjem taky. Navíc mám brigádu, takže už by se neměla zimní situace opakovat.

In reply to by Raduška

nikoho tu nemáme, takže si musíme pomoct sami. Našla jsem si brigádu u pokladny v Albertu, tu práci znám, baví mě to a ty penízky co vydělám na ulici nenajdu. Chodím na cca 20 hodin týdně, takže to není nic tak strašnýho.

Ahoj Radu!!!
To je mi líto,že to musíte řešit znovu.Tady to daba je fakt hrozná!!!Manža už má o 8000 mín než před rokem a to jsou naše měsíční náklady 22000 a to je bez jídla,drogerie........Taky dělá ve stavebnictví,takže přesně vím,o čem mluvíš :r: Určitě se z toho dostanete,víš,že máš chlapa,o kterého se můžeš opřít a to je fakt super :one:

In reply to by nutana

Maruško, moc děkuju za podporu. přesně vím, jak my jsme tenkrát řešili práci a vy bydleníčko. je to šílený, člověk si nemůže být nikdy jistý, že tu práci bude mít. Sice jsme si nějakou jakous takous rezervičku udělali, ale určitě by to nebylo na nějaký dlouhý vyžití. o 8 tis méně, to už je sakra porce. to je hrozný. no, já jsem zvědavá, kolik nám zvednou hypotéku. minule o 1100, tak jestli to zase bude o další tiskar, navíc od září školka, nám nám to zase minimálně o cca 2000 tis měsíčně naroste. asi začnu šlapat :s: tea jestli by vůbec někdo o maminu po dvou dětech stál :s:

Raduško toje mi títo že máš v hlavě takového brouka. Třeba to dopadne ještě dobře a nevyhodí ho. :?
Ono je to v dnešní době s prací celkové hrozný. :€z€: Manžel teda dělá jako řidič u masny a snad jíst se bude pořád ale taky už tam propouštěli. Je to síla hlavně když je takového placení. :€z€:
Ale manžel by si určitě našel brzy něco dalšího. Tak dokud ta situace nenastane tak se tím moc netrap a bud v klidu :) Nějak to dopadne. To moc neovlivníš.
Hlavu vzhůru :) :€s€:

In reply to by janča a adélka

Jani, jako by nestačilo to, že jsme pořád nemocný. Je toho na mě v poslední době nějak moc a pak se mi nediv, že háček je relax :s: to pro odlehčení. Jinak věřím manželovi, že nás v tom nenechá. naštěstí máme doma chlapa, který se práce nebojí a vím, že se o nás postará. ale přesto jsou to nervy a je mi ho líto, že to visí na něm a že to pro něj musí být hroznej pocit. ale miluju ho za to, že je pracovitý a že vím, že se o nás vždycky postara, i když už jsme jednou něco podobnýho zažili. a pak zase bylo dobře, tak vím, že se to zase srovná. musí!!!!!

In reply to by janča a adélka

no, na druhou stranu. taky má svoje blechy :s: ale v tomhle je super!!!!!! a bacily už asi nakopu kamsi. minulej měsíc v lékárně 600 a teď dalších 900. a to si mám jít ještě pro antikoncepci. jenže to bude dalších 600 a to už fakt z týhle vejplaty nedám, tak čekám na mateřskou. tak aby nebylo další :/;x: :s: :s: :s:

Tak to je teda mazec... My jsme na tom byli podobně když jsme se tenkrát sestěhovali k sobě. Já jsem byla s klukem na mateřské - a to byla mateřská tehdy jen 2500,- a manža tehdy platil alimenty na svý děti a dluhy co si nadělali s jeho bývalou. Když jsme poplatili všechno, tak jsme byli 1500 v mínusu... takže na jídlo atd už jsme neměli nic... Dobře si pamatuju jak to tenkrát bylo na palici. Neboj se, manža vás v tom přece nenechá. :k:

In reply to by X-PA

Tak to jste si tedy taky užili svoje. Je strašný, když tohle přijde. říká se, že peníze nejsou všechno, ale když se pak člověk dostane do takovýhle stavu, tak co potom jinýho pomůže, než penize. tak ať už vás nic podobného nepotká!!!!

jé Radu to mě mrzí.Bohužel je to špatné když jeden příjde o práci.Taky pořád řešíme jestli si vzít hypotéku a co když se stane že příjde Marek o práci jak to budeme platit .Ale jinak to nepůjde.Tvůj manžel je určitě šikovný a práci najde.Tak at už začne pro jistotu hledat a uvidí třeba se mu poštěstí.Myslím na vás a věřím že to dobře dopadne

In reply to by Barula

Ahojky Beru! Děkuju za podporu. Už nám to v hlavě straší pár dní a není to fakt nepříjemný. Před rokem jsme vlastně řešili to samý. Je krize ve všech odvětvích, takže to dorazilo do stavebnictví. Nikde nejsou peníze, jsou stoplé dotace a podle toho to ve stavebních firmách vypadá. Loni měnil manžel práci v lednu, protože snižovali stavy. Teď by to nebylo tím, že by vyhazovali, ale nejsou zakázky a nevědí, jak to bude všechno dál vypadat. To víš, že už manžel začat pokukovat, kdyby to přišlo. Musí mu být hrozně, když ví, že se o nás musí postarat. když spočítám náklady(hypotéka, náklady na bydlení, telefon, internet, spoření), tak jsme cca na 16 tis a kde je jídlo drogerka a pod. je to v pr....

In reply to by Raduška

je to fakt na prd v dnešní době z prací.A chápu jak se cítí tvůj manžel.Můj když měj práci tu předešlou tak se hrozně trápil že má malé výplaty že se o nás musí postarat líp.Určitě to bude dobrý neboj.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka