Rodit s epidurálem nebo bez

05.05.2010

Ahojky holky, furt se nemůžu rozhodnout, jestli mám rodit s epidurálem, nebo bez? Dost se bojím bolesti a teď už mě navíc druhý den bolí kříže, tak si říkám, jestli mě nečeká porod s křížovýma bolestma :r:

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahojky,
já jsem byla rozhodnutá jít rodit bez epi a zvládla jsem to. Do porodnice jsem přijela sice s bolestma, ale skoro zavřená, takže mi dali koňskou dávku oxytocinu, aby to postupovalo. Sice jsem měla šílený bolesti, ale dá se to zvládnout. Pokud budu rodit znovu a nebudou komplikace, tak znovu bez epidurálu.

ahojky, taky jsem před porodem dlouho váhala jestli si dát epidural, protože já velice špatně snáším jehly a už při pomyšlení na jehlu je mi mdlo, ale nakonec jsem odrodila s epiduralem a jsem za to vděčná hodně mi pomoh od bolesti.

já jsem chtěla rodit s epidurálem, ale jaksi mi ho nestihli dát, furt nic nic a pak už jsem byli za hranicí, takže prd, ale příště, příště ho rozhodně chci. na druhou stranu kamarádka si ho nechala píchnout a říkala, že jí teda moc nepomohl. takže babo raď, každopádně, když zabere, tak to musí být bezvadný, já to mám takhle vysněný pro příště, tak uvidíme, jak to bude, ale i bez něj se to dá:-)

Záleží jaký máš práh bolesti a jaký budeš mít porod. Mě porod vyvolávali a po dvou hodinách strašných bolestí jsem jej dostala a byla to opravdu obrovská úleva.Dostala jsem celkem tři dávky, kdy každá fungovala jen hodinu a poslední hodinu a půl jsem se zase svíjela v příšerných bolestech, kdy jsem měla 3 kontrakce v 5 minutách. Nebolestivé pauzy mezi kontrakcema jsem měla snad jen 10 vteřin, což bylo ale nejspíš dáno množstvím oxytocinu, co do mě valili na zrychlení. Všechny víme, že porod bolí, ale mě překvapilo, že až tak. Nic bolestivějšího jsem nezažila, ale stejně do toho chci jít znova, jenom doufám, že příště bez vyvolání. :a:

Ahoj, tak já rodila skoro před rokem - porod vyvolávaný a s epidurálem (byla jsem pro něj rozhodnutá už v těhotenství, nejsem hrdinka), porod naprosto v pohodě, epidurál mi zmírnil bolesti, byla to dost úleva, ale kontrakce jsem pořád věděla, kdy je mám a vytlačila mimčo hned ven. Malá mě trochu natrhla i jsem byla nastřihlá a díky epidurálu jsem to šití skoro vůbec necítila, takže naprostá bomba (pro mě). Žádný vedlejší účinky se u mě nekonali, takže já jsem pro příště rozhodnutá opět pro epidurál, žádný hrdinský skutky se u mě nekonaj :a:

no to má asi každej jinak, já si radši nic takovýho nedávala, chtěla sem, aby bylo děcko hlavně v pořádku, ale musim teda říct, do poslední chvíle sem tomu nevěřila, ale fakt to hodně bolí. bylo to náročný spíš psychicky to zvládnout než fyzicky nějaký to tlačení, ale když u sebe někoho máš a hodný sestry, tak se to dá myslim bez nějakýho tišení bolesti, nakonec ti stejně nic jinýho nezbyde..:-)

ahoj, je to sporný, já jsem měla strach z následků po epi, ale taky jsem měla strach z bolesti. mě v porodnici skoro ani nevěřili že budu rodit, pravidelné kontrakce jsem měla až po klystýru ale epi jsem nepotřebovala, mezi kontrakcema jsem usínala ikdyž to bolelo, nebylo to tak šílený jak sem čekala. pak při talčení jsem kontrakce už skoro ani necítila, takže pokud budeš mít stěstí tak epi nebudeš potřebovat, ale pokud budeš mít velký bolesti tak si ho dej, abys pak měla sílu na tlačení, to je taky důležitý..

Já jsem rodila bez epidurálu a jsem strašně ráda, že jsem to zvládla. Posledních 45 minut jsem myslela, že vyskočím z okna, jaký jsem měla bolesti, ael dalo se to zvládnout - už o nich ani nevím.
Podle mě záleží jak prožíváš bolest - každý tu hranici máme jinou.
Ju a důležité je si uvědomit, že bolest je největší nepřítel porodu.
Všechno půjde dobře, uvidíš.

Jo a ny ty křížový bolesti, tam mi to taky dost vystřelovala, nejlepší na to bylo, když jsem se hopala ve sprše na balónu a manžel mi na záda pouštěl proud teplý vody.. nádhera, to jsem o tý bolesti skoro ani nevěděla ;)

cauky tak ja ani nemela v planu rodit s epi ale nakonec jsem mela tak sileny bolesti ze mi ho dali a zbytek porodu parada museli mi delat revizi a diky epi jsem nic necitila.... pa

Tak já rodila bez epidurálu, protože když jsem o tom kam se jak zavádí začátkem těhotenství četla, tak jsem během tří řádků pětkrát málem omdlela hrůzou, a došla k závěru, že to je snad horší než samotnej porod.... a zvládla jsem ho celkem dobře prvních šest hodin jsem ani nechápala proč mi pořád něco nabízej proti bolesti, že to sice bolí ale spíš jen jako hodně škaredá menstruace, že se to dá, až poslední tři hodiny po té co mi píchli vodu to bylo hnusný, ale v horký sprše o moc lepší.. a dali jsme to ;)
a jedna zajímavost na závěr, když jsem se takhle bavila s kamarádkou, která rodila s epidurálem a říkala jsem, že sem se docela bála že nebudu vědet, kde kam jakym způsobem tlačit, a že to bylo užasný, že si to tělo vlastně řeklo úplně samo, tak ona říkala, že teda vůbec tohle necítila, že vůbec necítila ani potřebu tlačit a že pak přišli nějaký dva zřízenci a ti jí na povel doktora vždycky zatlačili na břicho :00: tak nevim, jestli ten epidurál dycky tak moc zmírní i tohle nebo to bylo výjimečný u ní...
Jestli bude všechno v pořádku čeká mne další porod kolem Vánoc, a to opět jedině bez epidurálu ;)

In reply to by Ei.lin

Ty jo tak to je teda mazec, ale myslím, že kamarádka byla jedna z mála :) Já rodila s epi a cítila jsem všechno kromě bolesti, vždy jsem věděla, kdy je kontrakce a pocity na tlačení taky a to docela doooooooost, že jsem ke konci myslela, že je už ani nerozdýchám, a porod naprosto v pohodě. :a:

In reply to by Ei.lin

mě tohle taky kamaráday říkala,že díky tomu necítila ani,že se malej dere ven :00: Já tedy zkušenost nemám obě děti jsem rodila bez, sice jsem trpěla jak pes :00: ale epi mě ani nenabídli a tet u Adámka mě řekli,že to stojí 2000kč,tak,že jsem se na to vyprdla a přetrpěla14hodin v silných křížových bolestech,hodně mě pomohla sprcha na baloně a je pravda že jsem byla tak vyčerpaná,že mě stejně pak u porodu museli pomoct skočit na břicho nebyla jsem schopná :n: a u prvního to bylo to samé :///: hodná sestřička hupla na břicho a byla uleva :///: :cc): u něho jsem i šití prospalamě dr říkala,že se diví,že neřvu u šití...jsem ji povídala,že už nemám sílu a chci jen spát :///: u druhého mě šili jen jeden steh a to jsme nechtěla ani umrtvit :) než by mě to napíchl tak už má zašito :///: :///:

http://www.mimibazar.cz/bazar.php?user=195155

Ahojky,
tak já mám za sebou dva porody, Prvního synka jsem rodila s epi, a byla to paráda.Porod jsem si užila a říkala si, že jestli je to taková pohoda rodím hned znovu.
Druhého synka jsem měla po 19ti měsících a byl předpoklad, že to půjde rychle. A taky, že ano.Porod trval 45 min, ale...Epi se tedy nestihl.Byla to sice chvilka, ale bolelo to.dalo se to, ne že ne, ale jestli si někdo prožívá tyhle bolesti třeba dvacet hodit, tak klobouk dolů.
Tak snad ti to pomohlo v rozhodování.Každopádně oba porody, byl nádherné a nezapomnutelné.

ja jsem pro porod S epi.. rodila jsem bez (protoze u nas maji jen omezene hodiny kdy ho pichaj) a bylo to priserne..

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka