Tak jsem tu pořád s váma :-)

22.02.2008

Ahoj holky, jak se máte??? Tak jsme dneska byli v porodnici na kontrole. Podle monitoru se miminku daří moc dobře, už je prý vidět, že se něco chystá (že by? Už? Konečně???!! }:) No ale pokud ani do příštího pátku nic, budeme muset zustat v porodnici. Takže moc doufám, že se do tý doby vyklube, mrnous jeden.. :///: :///: Ale nějak jsem se uklidnila. Asi tím, že mi ta moje porodní asistentka říkala, at hezky odpocívam, že už to bude trvat jen pár dnů..a že už to nikdy nebude takový, že při druhým dítěti už nebudu mít klid a bude to už uplne jiný...Nějak mě uchlacholila...Kdepak je Marcelka? ;)

pořád se rozhlížím jestli jsi tady...takže zase celá :00: to čekáni je dlouhé vid...snad nebudu přenášet,u holky jsem to měla na termín o dva dny dříve..takže snad nebudu čekat a čekat...příští týden jdu do poradny a to budu 34 týdnů...už budu chystat tašku do porodnice...at mám vše připravené :s: :s: Dnes tady bylo u nás skoro jarně,kdyby nefučel ten hrozný vítr :r: :r: .Jooo chtěla jsem se zeptat,ten čaj z maliníku se pije od jakého týdne?papa

In reply to by elimon

Od 36.tt. Někdo tady psal, že v 36.tt 1 denně, v 37.tt 2 denně, v 38.tt 3 denně a v 39.tt 4 denně. Ty jo, a co 40.tt? Nějak mi to nevychází :00: :s: No prostě tak nějak. Nebo začni až od 37.tt.

Marti. To už je fakt za chviličku. To ani nemrkneš a bude to tu. Navíc to může přijít kdykoli, třeba za hodinu. To já si ještě budu muset pár týdnů počkat a taky mám pocit, že už to nevydržím. Že to letí tak pomalu :\/:

In reply to by Zuzu

Já vím, taky si říkám, že už to vydržíme...To jo ten poslední měsíc se fakt táhne, navíc člověk je takovej chromej už. Ale dá se to. Hodně spinkej, to pomáhá. Psala jsem ti k tobě s těma tříslama, já mám uplne to samý, co píšeš ty..a už od asi 36 tt. Je to uplně normální, ptala jsem se na to...poslední dny mě vezme ale taková náhla křeč, že se mi dycky trochu podloměj nohy.. :)

to musí být krásný, vědět, že už brzy budete mít miminko doma. Mně taky pořád říkají kamarádky, ať hodně odpočívám, že se mi to bude hodit do zásoby ;)

In reply to by Marcelka83

No proto, už jsem myslela, že jsi utekla do porodnice :///: Chystá...to už říkají pekně dlouho, že se chystá...dyk jsem ti vcera psala, že se může chystat i měsic..Ale každopadně, večně v tom břišku nebude. Už to máme za pár, chápeš to!!! :dance: Prostě finito...pak začne jiná legrace :s: :s: :s:

In reply to by MARTAS

jj já to chápu že to máme za pár, ale těch pár může být i týden a to já už prostě psychicky nezvládám, já už se s tím břichem nemůžu narvat nikde :n: :jawdrop: :00: fakt už mi z toho hrabe....no stejně mě předběhneš jako všechny okolo...už i Zelda mě zdradila vidíš to? a to je měsíc za náma :§) :§) :§)

In reply to by Marcelka83

Áááááále, nedelej mařenku :) Já to znám, já měla depku jako prase předevčírem, řvala jsem jak utržená ze řetězu. Ale dost se mi ulevilo...Já vím, že pár může být tejden, ale to je už zvládneme, dyž jsme to vydrželi devět mesíců?... 8) Já už se taky nemůžu ani v noci převalit z jednoho boku na druhej..dycky mi to dá desný práce.. :///: Dneska mi porodní asistentka říkala at malinikuju a taky si užíváme s manželem..že ten hormon, co je ve spermiich pomáhá urychlit porod...

:one: Držím pěsti, aby to už bylo! :||): Je super, že tě PA uklidnila. Potřebuješ klid a odpočinek. A jak ti je?

In reply to by Meg

Měla jsem včera hrozný bolesti v noci v podbřišku, prý je to ale uplně normální. Nakonec to přešlo. Jako dycky :00: Kdyby to náhodou některou z vás potkalo, užasně na to pomáhá napustit si teplou vodu do termoforu a dat na břiško. A coty, jak je v Irsku? Určitě zataženo a mlha, co?

In reply to by MARTAS

jen dvakrát, ale stála za to! :) Je celkem chladno a hrozně fouká. Zima tu ani není, ale ten vítr je protivný. Předminulou noc mě vzaly taky bolesti v podbříšku a zádech. Pak jsem dostala i pár stahů, ale nekonec jsem to rozchodila a zaspala. Byla jsem u dr. a prý je vše ok. Tak uvidíme. Snad tam ten měsíc ještě vydrží.

In reply to by Meg

To já jsem tam zažila mlhu několikrát..jako u nas na dušičky...Ale taky je fakt, že tak jako jsme se spálili v létě na Dinglu, jsem se v životě nespálila, přes vsechny opalovací krémy jsme měli tváře doslova do fialova...ten vítr je tam desne zrádnej v létě..Já to včera četla, že na tebe byl doktor moc milej..To je moc dobře...Ty si tam platiš nejaký připojistení nebo přímo toho doktora?

In reply to by MARTAS

štěstí na počasí a až na občasné řádění větru a deště je tu docela pěkně. Doktor byl super. Dělal si srandičky, jak je ten gel na monitor studenej, atd. Měl fakt dobrou náladu. Vypadá divně, ale je fajn. V těhu se tu neplatí nic. Jen si musíš najít obvoďáka, kterému zaplatíš jednorázový poplatek, něco jako zápisné, 50 euro a pak chodíš k doktorovi nastřídačku do porodnice. Já teda osobně radši chodím k doktorovi. Ale v nemocnici dělají krevní testy, tak je to nevyhnutelné. Pojištění jsem si chtěla platit, ale platilo by pro těhu až po 40 týdnech placení. Takže to nemělo cenu a využívám zdejšího veřejného zdravotnictví. To pojištění by se vyplatilo v případě soukromé kliniky, nebo kdybych chtěla soukromý pokoj v porodnici, ale mě je to fuk, takže ho nepotřebuju. Jak je to v tvojí porodnici a u doktora? Musí se za něco platit?

In reply to by Meg

Já si vybrala soukromou porodnici, ale to jen proto, že jsem chtěla rodit s porodní asistentkou, takže za to platim. Ona taky chodi k nám domu a bude i po porodu, aby nám pomohla s kojením a tak. Ani trošku toho teda nelituju, protože já nemám ráda velký nemocnice. Tahle je malá, takový domácí prostředí a nestresuje mě to..Já jsem hotová z velkej porodnic, kde jsou boxy jeden vedle druhýho a oddělený jen prosteradlem a tak...Tak to je dobrý, jak to tam mají zařízený, že nemusís nic platit...a chystáte se v irsku zustat dýl?

In reply to by MARTAS

pobudeme. Manžel dostal novou pracovní nabídku do Four Seasons v Dublinu, ale včera jsme koukali na nájmy a asi to ještě přehodnostíme. Tady boxy nemají. Je tu celkem osm porodních pokojů a jeden z nich je domácí. Mám to v blogu Předporodní kurz, tam nás provedli, tak jsme viděli do čeho jdeme. Já budu taky převážně rodit s PA, doktor se přijde jen podívat, jestli nejsou komplikace. Je to docela milá malá porodnice. Tady hodně žen rodí doma z praktických důvodů, neb než by se dohrkaly autem do porodnice, tak by asi porodily. Jinak vybavení je tu špičkové, byla jsem příjemně překvapena. Jinak PA k nám pak bude taky chodit. Patří to k zdejší péči. Kolik tě ta soukromá porodnice bude celkem stát, můžu-li se zeptat?

In reply to by Meg

Sest tisic..je to vcetně vsech návstev doma. doktor tam u toho samozřjmě taky bude. Tak to vidis, myslíš, že v cechách taky někomu dojde, že by bylo fajn, aby stát platitl návstevy porodní asistentky? Je to hrozný..

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka