Brečení

29.04.2010

Ahoj holky, chtěla bych se zeptat a poradit, jak to děláte, když vám mimčo brečí delší dobu - můj miláček (3 týdny a kousek) celé dopoledne probrečí, přebalený, nakojený, ale stejně nechce spát a křičí. Co děláte vy? Chováte nebo necháváte v postýlce brečet? Pleteme si na sebe asi bič, ale většinu času nosíme a drndáme. Teda spíš chlap, abych taky něco udělala - ale příští týden půjde do práce a já bych nerada trávila celý dopoledne utěšováním. Tak nevím... V postýlce ale začne chvilkama vyvádět tak, že až rudne a sotva popadá dech, takový hysterický pláč... Jak to řešíte vy? Děkuju za názory.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Díky za názor. Já si právě taky říkám, že je ještě malinkatej a že nás potřebuje a že nechávat ho uřvat, to mi přijde dost šílený. Když brečí tak normálně, tak dejme tomu, když už vypadá načatě, ale ty hysteráky, to neee. Trpělivost si buduju, už teď po třech týdnech mám pocit, že vydržím víc, než když začal naříkat poprvý... Měj se hezky.

Když mě, holky, přijde, že si vynucuje nošení, drncání a tak. Protože když ho vezmu k sobě, většinou se zklidní, ale když ho dám zpátky do kolíbky, je křik. Všechny mamči z okolí mi pořád radí, ať ho nechám, že ze sebe udělám nošením otroka a bude to zneužívat, tak fakt nevím. Ale poslouchat ten křik, to mi fakt nejde...

In reply to by Majae

Hele, je to tvoje dítě nebo těch mamin z okolí? Dělej to, co jde z tebe, jak to cítíš a ne, jak ti to kdo řekne. Každé dítě je jiné, takže univrezální rada není, ale ty to své znáš, jak jednej podle toho :a:

Ahojky,mame 6tydnu a mala se mi taky obcas steka a zacne poradne rvat az chudaci sousedi se myslim nahore nad nama obraceji...:-) Tak nam zabira bud ji vzit na ruky nebo dudlik,kolotoc a kdyz uz nepomuze ani vozeni v kosiku tak vzdy zabere hopsani na balone.A to fakt zabere pravidelne...takze skoro porad hopsame.Tak mi v klidu usne v naruci a uklidni se :-) .Byla zvykla z briska nejspis a ted se ji to taky libi.Obcas jak vyvadi uz ji mam vazne plne zuby tak zvisim hlas jak psali holky a to taky zabira a nebo fen,vysavac a je klid,ale vysavej v 10hod vecer treba :-D takze na balon nedame dopustit.

Tak nás ty záchvaty chytali nejcasteji v sestinedeli, ted uz to tak casto neni, ale pomohlo trosku zvysit hlas, malej hned vedel, ze je neco spatne a uklidnil se. Ted je perfektne naucenej na svuj deni rezim, dokonce i kaka ve stejnou dobu.... Ale nendrndej ho porad na ruce, jinak se z toho zblaznis.....A dlouho plakat taky ne, aby si nevybrecel kylu.... Jo a na koliku nam pomohl Nutrilon comfort, davame h ojednou dene, ale jestli jste plne kojeny, tak bych um nedavala....

In reply to by ppriwik

Jo jo, jsme plně kojený... Třeba se to po tom šestinedělí srovná, uvidíme. Když někdy poslouchám zkazky o tom, jak některý děti brečí pořád, celý den, celou noc, třeba i rok, tak pak je tohle fakt jen máslíčko a je to OK, ale je mi ho spíš líto, že brečí, že nevím, jak mu mám pomoct, ulevit mu... Prdíky v tom určitě taky budou.

Ja tu psala minuly tyden, to stejne, akurat s tim rozdilem, ze nam je 9. tydnu.
Nejprve jsem nechala rvat a pak na chvili vzala a ted nejnoveji jsem zjistila, ze i kdyz mame koliku, pomaha noseni na rukou a duda, nebo psst, nebo pustit digestor, nebo vysavac...vcera u kadernice zabral fen.
Pak uz kdyz je rozparadeny, ma sice koliku a do toho je unaveny tak ho vemu do nasi, velke postele a dam do perin...jak tam ma mekoucko a teplicko, uklidni se a usne...jeste si zanori hlavu, teda hlavne oci do perin....a pak s nim v spanku jemne cvicim s nohami a on si poprdkava.
Kdyz byl mensi zabiral kocar...to v podstate i ted...nekdy jenom polozim do kocaru a spi...asi mu taky vyhovuje, ze tam je tma.
V noci porad balime do kuklicky s rukami podel tela...a dnes spal krasnych 8 hod., od 20:30 do 4 :30.
Skus si precist jeste tohle, teda jak to neznas...
http://i-vet.blog.cz/0810/nejstastnejsi-miminko-v-okoli

In reply to by xenia

Díky za odkaz - jen jsem to rychle proběhla, ale jakmile bude delší chivlka, pořádně si to pročtu... To s tou postelí zkusíme, to by mohlo být fajn. A ten kočár jakbysmet. Díky, Xenie, a pohlaď prďolku.

ahoj, i když mě některé mamky tady asi zkritizují, tak já vybrečet nenechávám. Když pláče, chovám ho, snažím se ho zklidnit písničkou, mazlením nebo ho nosím v babyvaku. Perfektní věc, škoda jen, že jsem si ho pořídila až když byly malýmu asi 3 měsíce :( Krásně ho zklidní, jak je u mě natěsnanej, a to i ted v 7 měsících :s: Já mám teda kliku, že ho zas tak často nepláče, pochovám, pomazlím a pak je zase klid. Samozřejmě je něco jiného, když něco musíš nutně udělat - wc, vařit nebo tak, to k němu hned neletím,ale že bych seděla a poslouchala jak brečí, to by mi rvalo srdce. Když mě volá, tak mě potřebuje,ne? A já chci, aby věděl, že jsem tady pro něho a že je na mě spoleh a jsem takový opěrný bod v jeho životě :) :a:

In reply to by myšička1

Mě furt ten babyvak nebo šátek taky láká, ale stojí to dost peněz a mám strach, abych to nekoupila zbytečně a nehodila to pak někam do kouta. Ptala jsem se tady holek, co je lepší, ale hlavně mi radily, abych to nejdřív někde vyzkoušela, jak to funguje, než koupím. Musím se poptat v okolí, protože mě nenapadá nikdo, kdo by to měl... Nechávat ho brečet je srdcetrhající, nevydržím to, ale zase bych nerada byla úplný otrok nošení. Pa

In reply to by Majae

Je to určitě investice, přinejhorším bys to ale pak mohla prodat nebo pokud chceš mít ještě mimčo, tak použít na druhý. Já taky nevěděla, jestli se to ujme,ale říkala jsem si, že pro bobečka zkusím vše a ono to fakt fungovalo. Určo je lepší to vyzkoušet předem, pokud to půjde. Jinak otrok nošení si myslím, že nejsem. Krásně se mi zklidní a pak si vydrží dýl hrát na zemi, nebo jen tak blbnout. A s tím vakem aspoň něco doma uděláš - já si pravidelně dělám v kávovaru kafe, uklízím po povrchu, peru v pračce, vyndávám věci z myčky a naopak. U toho ho nosim ve vaku a zpívám. Pak ho vytáhnu a je to zase to usměvavé mimčo jako předtím než začal plakat

In reply to by Majae

jo, mám babyvak.Záda jsou v pohodě, spíš mě bolí rameno, ale já ho nenosím dýl jak půl hodky, tak to jde.šátek je určo lepší na záda a mimi je tam pevnější, ale já jsem manuálně děsný trdlo, nemám trpělivost a to vázání se mi zdálo zdlouhavý. U vaku ho tam prostě jen strčíš a je to :s:

In reply to by myšička1

souhlasím s tebou, ale pamatuj si ty začátky, kdy jsem byla opravdu hodně na dně z toho, jak malý furt plakal, ale nepořídila jsem si tedy babyvak, ale levnější verzi :ww: (také pozdějí, někdy kolem toho 3.měsíce)...zavinovací deku... a do té dávám malého vždy, když cítím, že už je unavený a do 5 min mi usne a to opravdu pravidelně, zachumlá se do ní, akorát teď mu z ní už lezou nožky, ale mohu doporučit, dávám mu ji i do kočárku a je to takový jeho mladší bráška :C]]:

My dostáváme hysterák občas a pomáhá nám na to převážně dudlík, když nepomůže a malá se vzteká doma až popadá dech vezmu ji a jdeme se vyvětrat k oknu samozřejmě když to počasí a oblečení dovolí :-D A když se vzteká v kočáře tak jí prostě musím vyndat a ona přestane v náruči a za chvíli dobrý, někdy tak šíleně hystericky spustí a když jí zvednu tak si ještě odbrkne i když po kojení brkala a tím je to jasné a také vyřešené...netrápí ho prdíky, nebo jak psala Marcy, 3tí týden může být spurtík a chce prostě častěji papat...

In reply to by Lucik P.

Ono prďolu v rukách udrndáme (teda někdy taky ne), ale jak ho dám zpátky do kolíbky, do dvaceti minut maximálně (a to už je fakt hodně, když tak vydrží), začne nanovo... Snažím se najít cestu, jak na něj ;) Prdíky ho asi trápí, dáváme Sab Simplex, masírujeme bříško, snažím se omezit nadýmající jídlo (snad přestanu i mlíko - ty dvě deci, co si dám ráno do cara), někdy se kroutí víc, někdy míň. Ale když tvrdě zabere, je schopný spát i tři čtyři hodiny...

Ahojky, tak my máme stejný problém, ale s tím rozdílem, že mi nebrečí jen sopoledne, ale vlastně tak nějak celý den...nás ale bolívá bříško, i když ted už je to lepší, ale někdy taky prostě brečí jen tak si myslím. Já to dělám tak, že prostě ráno, jak nakojíme a přebalíme vyrážíme s kočárkem ven, tam mi tu 1,5 hodky spí, doma se pak probudí a zase kojíme a pak mi začne u prsa usínat, tak ho šupnu do kočárku na terásku a většinou ještě na hodku zabere. Ale vždy taky neee a to pak nepomůže nic, ani nošení...a vyřvat ho teda nenechávám, bojím se, aby se mu z toho hysteráku noc nestalo, takhle malá miminka se ani vyřvat nemají nechávat jak radí chytré tchýně atd.
takže u nás zabírá jen to drndání v kočáře, doma nemám taky nic moc podělaný, vše se prostě ted podřizuje dítěti, všichni to chápou, já taky svolila ze svých nároků na super domácnost a doufám, že se to brzy zlepší.
PS: taky může mít spurtík, ten je kolem těch 3 týdnů!!! pokud jo, tak to musíte vydržet.
to jsem zvědavá, co ti poradí ostatní, taky mě zajímá, jak to dělají.
papa.

In reply to by marcy

Nám Kubík nebrečí celý den, ale jen celé dopledne, nebo tak do jedný hodiny, pak vyrážíme ven s kočárem a to většinou docela slušně vytuhne. K večeru před koupání taky brečí, ale v noci je zase v pohodě (doufám, že to vydrží, ťuky ťuk na dřevo). Je to jen dopledne (zatím) a vydržet se to dá, ale spíš je mi ho líto. Bolení bříška si myslím, že má... Co vám Marcy pomohlo, jak píšeš, že je to lepší? Já se vyhýbám některým jídlům, máme kapičky, masírujeme bříško, dávám mu teplý hadřík na bříško... Jo, o spurtíku vím, taky mě to napadlo, ale říkám si, jestli to může být spurtík, když právě odpoledne vydrží spát docela dlouho a v noci taky. To by asi chtěl pořád, ne?
PS: Domácnost je teda v hrozným stavu, uklízím po troškách, si říkám, že jsem asi neschopná, naše maminy to přece taky musely zvládat...

In reply to by Majae

no na to bříško nám dost pomohly kapičky probiotický BioGaia, stojí teda docela balík, ale nám se investice vyplatila. Je to tak o 80% lepší, taky ještě 2 x denně dávám sab simplex. Jinak jsme cvičili nožkama, nahřívali, masírovali, i rektální rourku jsem 2x použila a to se mu fakt ulevilo - ale nejvíc fakt zabraly ty probiotika! ostatní bylo téměř bez účinku.
My spurtík máme asi ted, tedkom večer jsem přes hodinu s přestávkama kojila a on si pořád tahal a když sem mu sebrala prso,, tak řval a hledal, tak sem ho nechala...a je taky docela protivnej, holt roste chlapec. Dnes jsme se byli převážit a za týden přibral přes 300 g, což je jednou tolik než dle tabulek, takže šikula.
PS: neschopná nejsi, holt dítko je ted na prvním místě, až bude nějaký režim, bude lépe, uvidíš :one: chce to vydržet

In reply to by marcy

A Marcy, kde jsi ty kapičky objednala? A kolik Tě stály? Slyšela jsem, že na Slovensku jsou levnější... A rektální trubičku mají normálně v lékárně? Já si vlastně ani nejsem jistá, jestli ho prdíky trápí, ale někdy asi jo, když se kroutí. To je fakt mazec poznat, co tomu děťátku vlastně je. Člověk už si není ničím jistý, pochybuje sám o sobě, je to mazec. (Mimochodem my jsme za 11 dní po propuštění z nemocnice do první poradny u dětskýho přibrali 400 gramů, takže mlíčko máme asi dobrý ;) ) Taky se držte, držíme palečky.

In reply to by Majae

ty probio kapky stojí v čr v lékárně kolem 600 Kč, ale na aukru je třeba seženeš do 300 Kč, maminy je vozí z lékáren v polsku. Když se kroutí a zkus poslochat, esi mu buble v bříšku, tak to jsou prdíky! už mi zas řve, tak zatím a bojujte co to jde!

In reply to by Majae

Kapicky stoji kolem 300kc 5ml a na Slovensku stejne babi mi je ted dovezla a ja jukla na nt a stoji opravdu stejne jako tady....my je berem mesic a zatim zadny velky efekt,ale stale na nej cekam :00: snad uz prijde protoze presne jak rikas ten plac to je mazec a u nas kolikrat to vypada ze to ani brisko neni a taky nevim co mu je :jawdrop: :( :( trubku sezenes v lekarne za 20kc a pomaha :one: ..na chvilku

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky