yogurty a skoro 7 mesicni klucik

26.04.2010

Ahoj Holky,
doufám,ze me neukamenujete,ale potrebuju poradit,protoze se docitam strasne moc nazoru na jogurty.
malemu bude 2.5. 7 mesicu. asi tyden mu davam yogurty ,protoze na 6 mesicni prohlidce doktrorka prohodila ze i yogurt muze byt. Nerekla ktery a jak casto, ale docetla jsem se ,ze Hollandia je ze vsech nejlepsi a mozna nekdy bila activa,ale ta se take moc nedoporucuje .
jogurt malemu davam okolo 17 hodiny kazdy den. Strasne mu chutna a byl by schopny snist i 500g.davam mu 200 g s nekdy do toho pridam presnidavku,ale jogurt mu chutna samotny tak tam uz nic pridavat nebudu.
Davam mu hodne,kdyz mu davam kazdy den 200g yogurtu.
Take jsem se docetla ze se maji yogurty zavadet co nejdrive aby se predchazelo atopickemu exemu. Nazory jsou opravdu ruzne,ale nerada bych malemu ublizila.zatim nebyl ani jednou nemocny a je to zdrave mimco.Uz od ukonceneho 4 mesice nekojim.
Diky

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahojky,nevidím v tom problém,poku´d jste na příkrmech od 4 měsíce,můžeš jogurt dávat.Mě se 200 g zase nezdá tolik,náš to zvládne taky (ale napůl s banánem nebo přesnídávkou).Super je Holandia,Activia taky (náš jí má nejraději),Madeta nebo Jihočeský (to jsou ty ve skleničce),Klasik od Olmy a Jogobella.Choceńský je hoooodně tučný,ten bych jako první alternativu nevolila (má stejně tuku jako zakysaná smetana pro zajímavost).U toho ekzému nevím,spíše bych se bála trošku zhoršení,ale poku´d není alergie na bílkovinu kravského mléka,tak by se to zhoršit nemělo.

In reply to by lucininenka

Maly exem nema,ale nekde jsem se docetla takovou zajimavost,ze kdyz se ditku zavedou prikrmy tak by se mel zavest i jogurt protoze to zabranuje tvorbe atopickeho exemu. Takze nevim a urcite bych jogurt nezavadela hned .
Taky nase doktorka nam rekla,ze byla pred 14 dny na skoleni a tam jim rekli,ze se muzou davat klidne hned kase s lepkem .Takze uz to neni ze se nesmi,ale naopak je to lepsi.Potom se v tom vyznejte ,kdyz kazdou chvilku je nova studie a vzdy se prokaze neco jineho.
Me se zdalo 200g jogurtu docela dost,ze to hned zblajznul tak jsem se tady s Vama radeji poradila. Preci jen vic hlav vic vi.
diky

Ahoj já malé dávám jogurty od necelých 7 měsíců bílé smetanové , občas sem přidala i ovoce. chutnal jí. v 8 měsících jedla jen slazený florián nebo activii. ted má 9 m. a dávám jí i ovocné. jogurty má moc ráda nemá žádné problémy.

ahojky mě dr doporučil v pul roce jogurtek,bud holandii nebo activii a tedy říkal i lipánka a toho jsem dala až později.My dávali tu activii hodně nám pomohla na bříško už jsem mu nemusela dávat ani probiotika :one: měli jsme ho každý den dopoledne :one: tet má skoro rok a střídáme všelijak někdy dám jogurtek někdy rohlík,nebo chleba.tak se neboj hlavně,že mu chutná ;)

http://www.mimibazar.cz/bazar.php?user=195155

ja nasi male takam jogurt uz tyden. 21.4 mela 7m. male se spatne kaka, tak mi rekla at zkusim vse, a kdyz nic nepomuze tak nasadime bohuzel prasky. jogurt ji jakz takz pomaha a ma ho rada. takze se neboj

Ahoj, velice kvalitní, bez konzervantů je taky Choceňský smetanový. I nám Hollandia jede, střídám s tímhle a s bílou Activií (tu nejmíň, trochu mi vadí jak je tekutá, máme jí všude..)

In reply to by Alien

Jj, choceňák je taky dobrý. :hu: Ale je dost tučný a ne každému dítěti to vyhovuje. Ale zase jako se vším - vyzkoušet a když nedělá problémy, tak proč ne :)

In reply to by eva.adela

ono to nebude zas tak hrozný, mám doma oba jogurty a čtu, že Hollandia nejméně 3% a Choceňák nejméně 8%, ne 10. A zas Hollandie je 200g, na energii to vychází takto: Hollandia kelímek 175 Kca, Choceňák kelímek 180 Kca.. Navíc Choceňák má víc vápníku, jak jsem čatla v nějakých testech (nemůžu porovnat, Hollandia tyhle údaje nemá uvedený na obalu, ani obsah sacharidů..). Já bych to tolik neřešila, střídám oba.. Ale je fakt, že váhu hlídat nemusim, naopak, my teda 200 ani náhodou nesníme a na 77 cm máme 8,6 kg, to je akorát.

In reply to by Alien

Ale vždyť jsem nepsala, že je choceňský špatný ;) Je to kvalitní chutný jogurt. Pokud ho dítě snáší dobře (kamarádky malej se po něm např. vždycky po...) a není tlusté, tak není důvod mu ho odpírat.

In reply to by eva.adela

To je skoro jako kysaná smetana :///: Ale chápu, že jí choceňský chutná, mně taky ;)
Tak jí to střídej, třeba 2-3x v týdnu choceňský, zbytek třeba tu holandii. Pokud nemá problémy s váhou, tak není určitě nutné ho vyřadit úplně. Pořád je to lepší než třeba pribiňáčky, ty mají taky hodně tuku a navíc dost cukru.

Pokud nemá prcek po jogurtu problémy a chutná mu, tak ho klidně dávej. Našemu malýmu Hollandia taky chutná, během pár minutek je v něm celý 200 g kelímek ;) Většinou dávám bílou (asi od 7,5 - 8. měsíce), teď už sem tam i ovocnou (je mu 10 m). Jiné druhy jsem ani nezkoušela.

In reply to by Ja_hruška

a myslis ze muzu davat kazdy den. ja mu jine nez bile davat nebudu. vim ze tvaroh se nesmi davat do roka,ale s tema yogurtama je tolik nazoru ze jsem uz nevedela.Nekdo daval yogurty od 4 mesice,ale to bych nedala. tak snad jsem nic nezkazila ,kdyz jsem uz zacala.

In reply to by hope

Ze začátku jsem je dávala tak 2-3x týdně a během měsíce jsme přešli na každodenní.
A s tím kdy je dávat - pokud tvůj prcek baští normální UM (ne hypoalergenní), tak se stejně už s kravskou bílkovinou setkal a pokud nebyla žádná reakce, tak není moc důvod se jogurtu bát.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka