Jak dlouho se hoji nastrih?

24.04.2010

Den po propusteni z porodky se mi uvolnil jeden steh kterej byl bliz k "vchodu" a den na to jsem s tim byla na gynde v porodce. Rekli teda ze to vubec nevadi ze se to stava. Ze tam dole to vypada krasne (ja mam teda jine predstavy o krase :///: ) a ze se to zatahne akorat to bude trvat dyl..
Holky za jak dlouho se vam zatahl ten nastrih? Ja jsem dneska 17 dni po porodu a porad tam mam poradnou skviru a nejak nevypada na to ze by se ji chtelo zatahnout. Dneska mi vypadlo doufam poslednich 5 stehu. Celkem jsem jich mela asi 10 mozna vic..nevim..Mela jsem nastrih a jeste me mala potrhala nastesti jen zvenci, pac lezla s rucickou u hlavicky..
Kazdy den casto se tam sprchuji vlaznou vodou pak oplachuji odvarem z dubove kury a na rady gyndarek vetram..
Tak doufam ze mi napisete neco uklidnujiciho...a ze nejsem v tomhle sama komu se to blbe (z meho pohledu) hoji. Dekuji za odpovedi a rady :)

Ja napisi pozitivni zpravu,ju? :)
jak uz psaly holky,kazda to mame jinak...Ja jsem byla hooodne nastrizena,az k riti (slusne receno) pritom byl syn nar.predcasne s vahou 2.9kg ale zacaly se stracet ozvy,tak strihli a bylo to sup sup... nastrizeni jsem citila,zapalilo to jak cert ,asi meli tupy nuzky :D siti taky bolestivy,Dr. opichal ale i tak jak siti zaziva :( kdyz jsem se ptala kolik to je stehu,rekl mi,ze takhle se to nemuze brat,ze jsem potrhana i vevnitr a proste je toho vic...hmmm super vzpominky.Kdyz jsem slezla z kozy byla jsem jak kdyby mi nekdo sesil spodek se zadkem k sobe :( jeste ted mam husi kuzi :) ale nebolelo to az tak moc,po 2 hodinach jsem sedela na posteli a jedla chlebicky z kantyny :) na KO dr. prohodila,teda...to je super prace,pan Dr vam udelal krasnou ukazkovou jizvu...No,kdyz jsem to videla o krase se mluvit nedalo :) stehy mi zacaly padat az doma,nic se mi ale nerozjelo jak popisujes...omyvala jsem nparfemvanym intimnim gelem od orflame uz v porodce a hodne vetrala.Asi budu za raritu ale 3tydny po porodu jsme meli i sex a vsechno ok...jizvu mam tedy opravdu ukazkovou,ani sama ji skoro nepoznam,takze jsem dopadla dobre :) ale kamaradce se taky jizva rozjela a vystoupla,ted je po druhem miminku a pri siti ji Dr. tu starou trochu poopravil...
Myslim ,ze 17dni po porodu je jeste na nejake zavery brzy,me se to dalo doporadku az cca 6-8tydnu.Jinak zadne potozi nemam,nic me neboli,netahne,pri sexu vsechno ok,po porodu jsem 13mesicu ,pritel rikal,ze jsem "dole" porad stejna porod-neporod
tak preji brzke zahojeni
N+D

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

:s: :s: no to mi povidej. Ja ho furt prosim se slzami v ocich aby se uklidnil a povolil svalstvo a ono prd..ani ten teda ne :s: ..me pomaha vlaknina, svestkovy a merunkovy kompot k vyprazdneni ale stejne to boli a pali jak cert..vzdycky z WC vylezam cela ubrecena :///:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

a pomohla mi mastička faktu... bez receptu... píšou mazat i vnitřně :jawdrop: to jsem psychicky nezvládla, ale i zevně mi to pomohlo :one:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

...jaká je makačka kakat, když je prdelka stažená strachy :? :€): :€): :€):

In reply to by Ellen Davídek

Teda...se mas :D ten nastrih jsem taky citila...a hlavne ten zvuk brrrrrrrr :sick: ..No manza rika ze uz to vypada dobre ikdyz to jeste neni srostli..akorat vypada to na to ze mi to tam sesila trosku nakrivo se sekla o pul centaku :? ..Tak pockam co mi na to rekne moje mudr po 6nedeli :)

Každý to má jinak. Já už to tu s holkama řešila. Jsem skoro 4 měsíce po porodu a někdy je to teda bolest, ani sednout ani lehnout si nemůžu, prostě hrůza a děs. Ještě ke všemu jsem to dostala a tampon tam "zaparkovat" je masakr. Pořád ho upravuju a nic. Tak vždy čekám než se usadí, ale většinou se neusadí. A vytahování je taky paráda, ale na vložky si nemůžu zvyknout.
Mám 16 stehů a doktor říkal, že to chce min půl roku. Ale přijde mi, že už to lepší asi nebude, natož aby se to hodilo do normálu. Hlavně je mi líto manžela, sex je pro mě utrpení.

In reply to by Tynik

zalezi na tom kdy MS od porodu dostanes,ja ji dostala uz 3mesic celkem brzy na to,ze jsem plne kojila :( a zvladla jsem to bez vlozek,taky s nima nekamaradim :) a v 6ti nedeli mi bohate stacily :(
Jeste k tomu siti nakrivo...on se nastrih dela krive...jakoby sikno k zadku (blbe se to popisuje) :) taky mam jizvu zesikma k zadku (to mame teda tema :) ) takze jestli myslis toto,tak to je ok,uvidis na KO
http://nikynka86.rajce.idnes.cz/

In reply to by Tynik

no, nemáme to jednoduchý :-)
Dneska jsem volala na gyndu, jestli je normální mít menstruaci už 14 dní, sice je to špinění, někdy silnější, ale už mě to štve. Prý je to antikoncepcí, že bych to pak už neměla dostat, že se to musí ustálit. Mě moc nepotěšila

tak to jsme na tom podobně, já jsem 15 den po porodu a už v porodce se mi ten spodní steh trochu rozjel, ukazovala jsem to doktorce v porodce. Ta mi doporučila Hema gel, je to takový gelík, kterým to natřeš, necháš zaschnout a on pomůže, aby se ten stah stáhl. Mažu pravidelně každý večer po spršce. Trochu se to stahuje, ale jde to pomalu. Dr mi řekla, ať počítám s tím, že se to bude nejmíň měsíc hojit. Jizvu mám taky pořád nateklou. Taky si každý večer dělám oplacha Rosalginem. Ono se jim totiž hezky řekne větrejte, ale Jiříček má bolení, pořád cvičíme nožičkama a musím ho natřepávat a chodit s ním aby byl schoulený do klubíčka, tak na to větrání moc času nemám. Ale ten gel je fajn, tak snad pomůže. Hezký den všem :a:

In reply to by RendulkaR

Se mi nezda ze se to zahoji za mesic :( ale divne je ze mi ani jedna ze 3 doktorek nedoporucila rosalgin a ani zadnou masticku :? ...jen vetrat, sprchovat a oplachovat dub.kurou.. Ja bych si ten gelik taky koupila ale bez doporuceni..no nevim :$$:

In reply to by Tynik

Že mně PA v porodce říkala, že má být rána ve vlhku, že se nemám po sprše příliš sušit (kdo by se tam taky s nemocničním ručníkem hnal, že jo? :O ) a že se mám sprchovat co nejvíc, že v tom vlhku stehy líp "vyhnijou" nebo tak nějak nechutně to nazvala (cca 60tiletá baba) kupodivu musím říct, že po sprše mi bylo nejlíp a že mě rána tahala nejvíc, když doschla... no a necelé tři týdny po porodu musím říct, že mám jak po krvácení, tak po stehách a bolesti - jen sem tam, když si sehnu na šev riflí, to není úplně ok.. ale jinak, pohoda.. fakt mě překvapuje, že jednotlivý porodky radí každá něco jiného :?

Ahoj mě se hojil taky dlouho už si to moc nepamatuji , protože u druhého porodu mě nesřihli.Ale tenkrát myslím 2 měsíce určo a cítila jsem to ještě tak půl roku po porodu. :a:

Ahoji, tak nevím zda tě potěším. Mě se nástřih hojil dlouho, ješte po třech měsících to bolelo a krvácelo, bylo nateklé. Krvácelo to i po 6měs, samo(myslím tím, jen tak zničeho nic to začlo krvácet) lepší je to až te´d po 13měs, ale i tak jsou dny kdy mě bolí celá pravá půlka spodku až do nohy a pořád to cítím. O kráse nemluvě, jsem vevnitř jak struhadlo. Mě malej natrhl dovnitř.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky