Nejak to nezvladam

23.04.2010

Ahojte maminky.
Nic jineho nez otehotnet a mit zdrave miminko jsem si vic nez 2 roky neprala.
Ted jsem na pochybach jestli jsem porad tak nezrala zena nebo se na materstvi fakt nehodim.
Nase sestinedeli bylo hodne nervni..bojovali jsme s kojenim az jsem to pro nedostatek mleka vzdala...znamenalo to temer nespani, ktere pokracuje s pauzami doted, protoze jsem to neumnela uplne vzdat a odstrikavam i to male mnozstvi, co mam cca 300-400ml.
Nas denny rezim je cca 7x krmeni a porad pres den plac...kdyz ne kvuli hladu, tak pak pro bolesti bricha...do toho odstrikavam mleko.
Ja se z toho placu snad zblaznim...muzu zavinovat, houpat, tisit pssst..spime jedine v kocarku nebo v autosedacce....na koliky nam nezabira vubec nic, skousim uz cca mesic vse. Jsou nam terpve 2. mesice a ja mam pocit, ze se z toho sama zblaznim.
Citim se jak neschopna matka, ktera neumi utisit sve dite a muj vztah s malym se hrouti a mne je to samozrejme lito.
Poradte, jak na koliky?
Cvicit po jidle nemuzeme, pak blinkame a po jidle mame koliku, takze uz s nim nehnu, kdyz je napnuty jak luk.
Jedine, kdyz je klid je behem jidla, kdy ma lahvicku v puse a pak v noci...jinak cely den porad plac.
Ja to uz nezvladam.

ahojky, tak já díky kolice vpodstatě přišla o mlíko, za prvé kvůli nervům a za druhé i kvůli tomu, že nebylo kdy odsávat. Kojení už totiž pak nepřicházelo v úvahu, kroutil se, propínal a jenom plakal. Mléka se mi tvořilo čím dál méně, až jsem i s odsáváním skončila, protože už jsem z těch prsou nevykroutila skoro nic. Přesně vím, o čem mluvíš, protože u nás to bylo a ještě teďka je stejné. Vyzkoušeli jsme SabSimplex, BabyCalm, Laktobacilky a připadá mi, že nic z toho nefunguje. I když SabSimplex mu sedl nejhůře, po něm to bylo snad ještě horší. Tak mu dáváme BabyCalm a Laktobacilky. Kolika je nevyzpytatelné, jsou dny kdy je to lepší, ale pak dny, kdy to je fakt na provaz. Koupili jsme si gymnastický balon, malého šoupnu do zavinovačky (někdy, když je nervní, tak mu i zavinu ručičky podél těla-sice řve, ale musíš vydržet), hopsám na něm tak, abych se i zároveň krapet pohybovala zepředu dozadu a houpám ho - jedině takhle přestane plakat a dokáže usnout. V pondělí mu budou tři měsíce a bohužel musím říct, že zatím se na lepší časy neblýská. To nepočítám, že mám záda i ruce v hajzlu, protože už váží skoro šest kilo. Přeji ať něco zabere a mimčo se ti brzy zklidní ;-) Lucka

Bobečku ty se utrápíš... :( U prvního syna jsem si s kolikama užila a když neměl koliky tak měl opruzeniny, že jsem ho musela máčet v heřmánku. Pořád vřeštěl... ale pak později si dokázal hodiny sám hrát, když lezl, seděl... třeba Ti to taky pak vynahradí. On Tě potřebuje, jsi jeho láska a on Tvoje, uvidíš.... bude líp :h:

Tak já Ti poradím co dělá kromě Sabíka dobře nám a mohlo by to ulevit Tobě i malému. Co takhle zkusit ergonomické nosítko. Dáš si malého na bříško,budeš nosit on se bude cítit zase jako u Tebe v bříšku a možná se utiší. Ty budeš mít obě ruce volné a úžasný pocit jak máš malého blízko u srdíčka. Můj Fanoušek je v něm moc spokojený, vždy v něm po chvilce usne jak andílek. A ještě jedna důležitá věc,jak v tom nosítku tlačí malýho bříško na moje břicho (miminko je v něm fakt hodně přitažený) tak prdí a krká o stošest. www.babynositka.cz

In reply to by boubelka

Nosítko je super, mám doma Liliputi, ale taky jsem zastáncem toho, aby malý nejdřív seděl sám... Ale určitě si na druhé mimi koupím Baby vak místo šátku. Pořád mě mrzí, že jsem si ho nepořídila už při Saškovi, taky trpěl na prdíky a já nemohla jít ani na záchod, pořád plakal a plakal. Šátek bych se nikdy nenaučila vázat (zvlášť, když dítě řve a ty pospícháš). Až budu podruhé těhule, tak první co koupím je babyvak :s:

In reply to by xenia

ale musím říct, že jsem nevydržela s ležením narovno a do kočáru mu dávám takový malý polštářek pod hlavu, páč fakt ji tam měl furt jaksi zakloněnou. je to na nic, už se těším, až budem použítvat klasickou postýlku na spaní, kterou podložíme dole na kolečkách, tím pádem bude hlava nahoře a nebudou se kazit záda...tady v té kolíbce to nejde

Tak nám na koliky zabral jedině Lefax..Taky mi malej celej den probrecel a ted mu davam ten lefax do kazdyho mleka a parada. Pro jistotu mu jeste pri kazdym prebalovani promasiruju brisko pupikem a cvicime nozickama..

In reply to by xenia

Malej mel po sabu sileni boleni-jeste vetsi nez bez nej a po lefaxu parada..takze je to rozhodne rozdil..s lefaxem mu koliky ani nevzniknou sab davas az pri potizich a navic je od 3 let(pro kojence na doporuceni lekare) a lefax od 3 mesicu..ono je to tezky kazdymu zabira neco jineho..treba baby calm jsme zkouseli taky pred lefaxem a spis ten mi prisel stejny jako sab..a nedavala bych baby calm ani sab do kazdeho piti-bude mit strasny boleni..zkus to chvili vynechat a davat jen pri potizich..jinak preju aby vam neco konecne zabralo, protoze je to fakt hruza :(

fakt v tom nejsi sama, malej sice nekřičí, ale svíjí se celý dny i noci, je to hrozný, už jsme taky zkusili všechno - sabík, babycalm, probiotika, homeopatika, masáže, cvičení... já nejím už skoro vůbec nic a přesto má křeče. u nás je to tak, že když se po jídle nevykaká, tak má křeče, ale jak píšeš ty, masáž po jídle nemůžeme, to by zvracel - holt už s ním nic neuděláme a je šílené poslouchat to jeho poplakávání

Ahoj Xeni, to mi je líto, že máte s malým takové trápení.... Já to naštěstí neznám. Je to asi tím,že nekojíme, protože to bych se asi taky zbláznila... Na prdíky nám zabírá Biogaia, máme flaštičky od Aventu (nechávám mu pořád savičku 0+) a malý (musím zaťukat) kaká i prdí v klidu... Podle toho, co jsem četla už jsi tohle všechno taky vyzkoušela že? A neschopná matka určitě nejsi... Málokterá matka se tak moc snaží jako ty....
Posíláme hodně síly :h: :h: :h:

ty snad popisuješ náč denní režim ;) Nezoufej, nejsi v tom sama. Máme to samé. Odstříkávala jsem od 2.týdne věku malého a dávala mu po lahvičce a ještě dokrmovala Bebou. Odstříkala jsem za celý den tak na dvě, maximálně na tři dávky! Moje mléko bylo asi ale nějaké řídké, protože ať jsem jedla co jsem jedla(nikdy nic nadýmavého, vařila jsem si denně vývary, jedla jogurty,atd), měl vždy za hodinu hlad a řval naprosto nepříčetně! V noci jsem ho přikládala k prsu, když plakal, ale to byl vždycky vzteklý a kroutil se jako luk, protože mu z něho nic neteklo. Normálně jsem mu ale dávala UM na noc. Po UM byl ale nevrlý, tak jsem mu začla dávat čajík. Vždy jsem nakrmila a dala mu tu sladkou chuť UM zapláchnout 10-20ml čaje a byl spokojenej jako :€s€: Bylo to na palici, všechno stíhat! Odstříkat, aby měl co jíst, rychle se alespoň najíst, když chvíli neřval, dělat první poslední, aby mu nic nechybělo a neplakal...takhle jsme to měli do 7.týdne a pak už jsem měla mléka malinko, tak jsem řekla dost! Odstříkávala jsem to malinko 1-2x denně, vždy za celý den tak 20ml :w: a to jsem mu dávala místo čaje, abych ho nevylévala. Takhle jsem odstříkávala asi týden a pak jsem přestala uplně! Přesli jsme na Nutrilon, který všude propagují jako nejlepší volbu po MM a malej je spokojenej! Přes den dávám obyč. Nutrilon 1, na noc Nutrilon Extra( pro déletrvající zasycení ). Je teda pravda, že někdy v noci vydrží i 5-6hodin, ale většinou ty 4hoďky určítě. Jen nás trápí kadění! Musím mu denně pomáhat podráždit konečník teploměrem a pak mu to jde. Známá studuje na porodní asistentku a učili se, že se má miminkům, co jsou na UM přidávat vláknina, protože v UM jaksi chybí :( Takže převařím vodu, dám do cedníku pár zrníček ovesných vloček a přeliju. Vyjde z toho taková trochu zkalená voda, ale už máme úspěchy(dáváme 3dny do každého papání) :C]]: malej kadí SÁM 2x denně :qu: a prdíky nás tím pádem už netrápí. A to jsme si s nimi užili :00: Mám z toho ohromnou radost a navíc mu to nemůže uškodit :) Zkus dát malému čajík, třeba má žízeň. Nic tím nezkazíš. To vyčůrá. Mě dr. řekla, že mu mám dát tak 50ml čaje, ale že si řekne sám. A taky že jo! 50ml nám fakt nestačí! Vyžunkne tak 150ml/den. A má i řidčí stoličku, když se to takhle pěkně naředí. Přeju hodně sil a pevné nervy, pa Míša

In reply to by michel

Ja odstrikam za den 350-400ml, co ma tak na 3 davky...pije 7x120-125ml..o tech ovesnych vlockkach jsem taky slysela a jeste neco se ma do toho davat - myslim aniz a fenikl a davat po lzickach.
ja davala i cajik cca 20-30ml na noc a bez problemov to vypil.
Dnes jsem skusila nahrat fazole a davat teple na brisko...moc nepomohlo, ale uvidime.
Ja dnes slysela prdet naseho kamarata Tadease a to byly pecky...takze je jasne , ze neumime prdet a tim padem nas boli brisko....a taky kakame jednou za 2-3 dny..takze to je taky dalsi minus.
A pri papani spolykane hodne vzduchu - je to slyset behem krmeni jak ho polyka...no je to malej nenazera a tyhle deti trpi na koliky urcite vice.
Ja to skusim jeste chvili vydrzet...kdybych mnela pomocnika pres den, tak to v pohode zvladnu, ale asi kazda co jste sama, bez nejblizsi rodiny vite, jake to je posluchovat cele dny ten rev a vedet, ze Vam nikdo neulevi.
Snad se to zlepsi.

Dekuji Vam vsem za rady...hodne z Vas mi radi prejit uplne na UM, ale my na UM mliku byly prvni tydny a nebylo to lepsi.
Pouzivame probioticke kapky...Biogaia jsme meli mesic a myslim si, ze je to dost dlouha doba, aby se ukazal ucinek.
ted skousim nove Infants Dophilus plus taky ze Slovenska a Baby Calm do kazdeho piti....
Rektalni rourku jsem celkove pouzila asi 5-7x a nekdy pomuze a nekdy ne...maly se uklidni, kdyz je s holou prdelkou nebo na brisku...ale ne vzdy.
Ja byla vcera asi uz hodne vycerpana, tak jsem to asi nedala.
Dnes jsem se trosicku lepe vyspala...manzel mi ho nakrmil a ja spala s pauzami do 10 dopoledne.
Tak snad bude lip.
Ja bych to s MM nechtela vzdat, ale kdyz to jinak nepujde asi budu muset...je mi to lito, ze vsechno usili pujde do haje.

Já ti úplně rozumím, taky jsme tak bojovali cca do 3 měsíců. Na koliky nám zabralo až to, když jsem se na MM vyprdla úplně, prostě jsem přestala na půl kojit a na půl UM a byl klid. Byli jsme na Nutrilonu a paráda. Já se nenervovala kvůli mlíku a malá prostě vyžahla flašku a byla spokojená. Jinak s tím pláčem to fakt moc dobře znám,nám teda nechtěla být ani v tom kočáře, jen jsme vyjeli, tak řev jak blázen, celá fialová, no, takže jsme to proseděli doma. Ublinkávala mi do cca 7 měsíců, takže taky mazec. Ale jinak fakt musím říct, že s tím 3. měsícem jako když utne, spala celou noc, přes den bez těch hodinových pláčů a fakt super a teď skoro na roce, téměř nezabrečí.
---------------------------------------------------------
http://www.mimibazar.cz/bazar.php?user=236653
http://adelakochrtova.rajce.idnes.cz/Moje_hackovane_cepicky/

Xeni, to je maximální blbost, že by si nebyla dobrá máma...neměli jste lehký začátek, ale určitě se to ustálý....Nejsem si jistá, ale malej je na MM jak tvém, tak i cizím viď?? Nevím, jestli to třeba nemůže mít z toho.. My jsme na UM, a koliky nás přešli, až když jsme hodily Nutrilon do koše a koupili něco jiného...teď jedině Sunar a můžu ti říct, že malej neměl bolesti břicha ani nepamatuju... je maximálně spokojenej... papá většinou jak si řekne...tak těch 150ml, do toho mu dávám ráno a večer Baby Calm a ještě jednou denně do mlíčka Laktobacílky... Za celý den mi ani nezapláče, leží na dece, čučí na hračky a brouká si... Nebo, zkus změnit trochu svůj jídelníček, třeba papáš co všude doporučujou pro kojící, ale může tam být zrovna něco, co malému nesedne.... Já nemohla třeba vůbec jíst jogurty, to bylo pak moc řevu... tak jsem jedla přesnídávky... a bylo to lepší...
Zkoušíš mu dávat teplé na bříško? Zkus ten polštářek s pacičkama... Budu ti držet palečky, at je to co nejdříve lepší, vím jaký to je..malej byl první měsíc hroznej a byla jsem zralá na to, jít si to hodit...
Drže se holka :k: :*[]:

Doktorce jsi to říkala? Doktorovi? Co jsi už zkusila a že to nefunguje? Blinká Ti? Zvrací nebo ublinkává? Tomík to měl taky.. pomohla masáž a pak rourka.. ale nemá se to dělat často. Ve tvém případě bych to dala 1x denně a pořádně! Je to na prášky.. a chceš potěšit? Až to přejde, tak začnou zuby! Držím pěsti!! I s kojením!

Nezoufej,vím,že je to těžké,ale musíš to nějak přežít,přejde to...první dcerka proplakala snad 23 hodin denně,bylo to šílený,uplně ti rozumím,jak ti je...chudinko...no a my pak přešly na UM,konkrétně Nutrilon Comfort ten je na koliky a byl klid,k tomu Baby Calm kapky a naráz z ní bylo usměvavé miminko...asi už jsi zkoušela všechno,tak nevím,co poradit..Snad jedině pevné nervy...Všechny věci nezabírají okamžitě,chce to vydržet u jedný...

chce to jen vydrzet a pevne nervy...muj muz na zacatku rikal, kam to muze jit? Vyroste!;)
Ale chapu, ze ted jsi na dne a chtela bys ses od nej odrazit, vid? Ja mela taky hodne tezky sestinedeli a pak jsem zjistila, ze jen kojeni nestacilo, mel hlad, tak radim zkusit mu dat UM co jen vypije a na koliku zkusit probioticke kapky Bio Gaia, v Cr jsou drahe, ze Slovenska lze sehnat za polovicni cenu! Pry jsou nejlepsi, ale zacnou pusobit az tak po tydnu uzivani! A neobvinuj se, kazda z nas ma nekdy pocit, ze nezvlada, ale maloktera to prizna! ;) Tak at je lip!papa

ahoj zkoušeli jste anticolovou láhev?Moje malá taky na to trpěla po 2 měsících se to srovnalo..Kapky jste asi už vyzkoušeli že?..Jedině vydržet!Musela jsem vydržet co mi jiného zbývalo taky pořád brečela a já skoro nespala byla jsem s toho všeho na nervy a myslela jsem si že jsem špatná matka!Ale tak to není člověk prostě někdy nemůže dokázat všechno..

Xeni nebuď nešťastná a nevzdávej se před bojem..... my jsme koliku také měli sice jen měsíc, ale byla horší o to, že malý se nehýbal a bohužel byl závislý na mých pohybeh a mé pomoci. Nám zabral hodně Sab simplex a dávála jsem ho před každým kojením což bylo i 15x denně, dále masáže bříška po směru hodinových ručiček a také vytlačování vzduchu masáži od spoda nahoru jede oběm palci na rukách do stran to nám hodně pomohlo. Jinak potom staré babské rady teplá plina na bříško a trubička do dupky to vše co jsme my zkoušely a celkem zabralo. Nesmutni a zkus to i vše co už jsi zkoušela zkus znova někdy to zabere i na podruhé nebo na potřetí. Přejí spousty sil a neboj zvládneš to jak jsi to zvládala do teď a o nedostatku spánku vím taky své časem si člověk na to zvykne a ani mu to nechybí.......

Neboj, určitě se to za chvíli zlomí a bude zase dobře:) Taky jsem si tím prošla, malý trpěl na prdíky přesně jak píšeš:( Obdivuji tě, že při tom všem ještě zvládáš odstříkávat :one: Nevím, co jsi zkoušela na prdíky, nám pomáhala poloha na tygříka (pozor, asi při ní bude i blinkat, ale já jsem ho nosila, dokud neublinkl). Masírovat bříško a cvičit z nožičkama (blinkal i když jsem se ho ani nedotkla:) ), pak nahřát v MW ponožku s rýží (postupně zvyšuje teplotu i když už jí vyndáš, tak třeba minutku počkej aby nebyla horká), hodně nám pomoly probiotické kapky v kombinaci s Baby Calm. No a když už nic nepomáhalo, tak rourka vždy pomohla, i když někdy jen na chvíli. A zkus na týden vysadit mléko a mléčné výrobky, jestli se to nezlepší. Je toho spousta, zdaleka jsem nenapsala všechno, ale nejlepší je čas, za chvíli budeš mít usměvavé mimi a to je největší odměna:)

Jak já Tě chápu ://:
měla jsem s druhým synem to stejný. Celý den řval a v noci byl ticho jen s prsem v puse v naší posteli. Nevyspání a unava dělá hrozně moc :'zz): :n:
můžeš mít i super rady co dělat a yž jsi k smrti unavená tak jsou stejně na nic a cítíš se pod psa.
našemu zlatíčku to vydrželo půl roku a pak začal být snesitelný. :dance: musíš prostě vydržet vydržet....já jsem někdy měla i stav,že jsem ho raději nechala řvát,protože jsem myslela že mu snad něco udělám :spid: .....naštěstí jak říká literatura je normal na myslet ale nenormal to udělat :s:

Jen pro utěchu-vyrostl z něj užasně hodný,klidný a poslušný kluk (14 let) ze staršího synka,který byl miminko :#~: anděl,je ted pěknej syčák! Takže se máš na co těšit :one: :a: :a: :a:

prosím tě kde jsi na to došla že to nezvládáš? když tak trpíte na bříško tak je jasné že ho je těžší utěšit. Ale myslím že bys zasloužila metál za tu svoji velikou snahu jak odsáváš :qu: :one: hele a nemůže třeba bolet malého břžíško z toho cizího mlíka? to je jediný co by mě tak napadlo, já jím uplně všechno od začátku - 2den po porodu jsme měli zelí :a\|: jím fazole hrášek atd a naštěstí teda na bříško netrpíme. a netrap se takovou hloupostí jako že jsi neschopná matka, malý to pak z tebe bude cítit.

In reply to by devilishlena

Devil, delala by jsi to taky, kdybys chtela pro sve dite to nejlepsi...kdyz ja stale verila, ze fakt muze kojit kazda matka.
Strasne mi to nekojeni je lito a nekdy si poplacu este i ted.
Ale asi se stala chyba hned na zacatku...maleho mi hodne prikrmovali hned v porodnici a jemu se zvetsil zaludek a proto vypil 6. den od porodu 80ml 8xdenne...to ted dostava 120-125ml 7-8xza den.
Ja nemam na neho nervy poslouchat ten rev cely den a nevim jak se tomu ubranit...kdyz mi nerekne co ho trapi.
Nejradsi bych byla kdyby mi ho vratili az to bude mozne....
Z toho ciziho mleka to muze byt, ale ma to i z meho mlika...normalne kolika do 30 min. po jidle...nekdy je to z koliky pres dalsi krmeni do dalsi koliky.
Pomaha jedine oblect s placem a dat do kocarku na terasu....tak to delam dopoledne, jinak bych se zblaznila a nekdy i odpoledne nebo vecer.
Akurat chudak dnes mnel pricinu...kakal 2.x za den co neni zvykem...
No zjistila jsem, ze svemu diteti absolutne nerozumim.

In reply to by xenia

dělala bych to taky ale jen do doby kdy by mi hulákal eustále, taky bych na to nervy neměla. Dala bych mu UM a pokud by mu to víc vyhovovalo nechala bych to takhle. Ríša byl prakticky na nutrilonu od 3týdne páč chytré sestry v porodnici mu dávaly UM a já přitom mlíko vylévala do umyvadla protože tím ho krmit nechtěly :^O^: zdravý je jak ryba :one: eldu jsem plne kojila do 2měsíců pak jsem z ničeho nic přišla o mlíko ://: zdravá je jak dvě ryby po sunaru(nutrilon mi blila a plivala). Ríšovi jsem dokonce dávala dřív i silnější nutrilon na doporučení dr. páč mu ten na jeho vek nestačil. Každopádně jsme se tím vyhli kopci stresu, který by mi za to opravdu nestál i když bych pro děti udělala prví poslední, jsem taky jen člověk a nechci být jen uzlík nervů. Fakt bych zkusila mu dáz um co to udělá, třeba ty kolikyuplne přejdou, vím že je to konec MM, ale kdyby to mělo pomoct tak z tebe bude zase štastná a klidná maminka a z malýho neuplakané mimi :qu: měla by sis mateřství užívat ne se trápit a to že bys kolikrát chtěla aby ti Matuška vrátili až bude hodný tak uplně rozumím, za ten pocit se vůbec nestyd :k: :c:

každá novopečená maminka je zmatená, já své první těhotenství prožívala stejně, vůbec nejsi nezralá, ani nemožná, je to nové ažádný učený z nebe nespadl, věř mi...Na tvém místě bych se rozhodně svěřila dětské lékařce, měla by ti poradit, mě na koliky pomáhaly probiotické polštářky PROBIO nejvíc mazel- je to polštářek s pohankou, nebo něčím podobným, ten se nahřeje v mikrovlnce a přiloží na bolavé bříško :one: navíc si myslím, že miminko z tebe cítí i to napětí, začne plakat, tobě se sevře žaludek a je zle a prcci to vycítí, pak jsou zmatení a pláčou ještě víc, věř mi, mám třetí dítko, je to tak, uklidni se, přivedla jsi na svět děťátko, jsi maminka, máš být na co pyšná a útěchou by ti mělo být, že i ty koliky přejdou, netrvají dýl, jak do půl roku, hodně malinkému zpívej, říkej mu, že víš, jak ho to bolí, hlaď ho, uvidíš, že to bude lepší..hodně štěstí...peťula

In reply to by Petkasnazilka

Ja to vim, ze to ze mne musi citit, tak to bylo i s tim kojenim...pak uz prso vunbec nechtel a uklidnil se jak jsme presli na lahvicky a ted po 6. tydnu znova.
Ja se snazim, spivam, vykladam, hladim mu zadicka, polohuji, ale cely den to delat je na mne moc...
Obdivuji te jak muzes mit 3 deti...ja po tomhle uz dite nechci...snad mne to prejde.

Ahojky,u nas na brisko i na cokoliv jineho taky zabiralo hopsani na mici..ale mela jsrm takovou specialni polohu,ze byl malej briskem na mym brise,jakoby nasikmo jsem ho drzela pritisknutyho k sobe,ze mel hlavicku polozenou na ruce..a dudlicka..to nam zabiralo 100%.. tak hodne sil preju..

Ahoj, já si myslím, že to co jsi popsala je docela častý jev u hodně maminek zezačátku, včetně mě :( Takže nejsi v tom sama, to zaprvé, časem to 100pro přejde, tak za měsíc by měly koliky odeznít, takže vydrž. Co všechno na to bříško zkoušíš? Nahřívání, masáže, cvičení před jídlem, klubíčkování, poloha na tygříka? Nám nejvíc pomohly probiotické kapky, tak jestli jsi je nezkoušela, tak je prubni. Já teda kojím a lahvičku jsme nikdy neměli,ale není možné, že si z ní naloká moc vzduchu a pak ho to tlačí v bříšku? Vím, že jsou nějaké speciální antikolikové lahve, můžes zkusit ty. Přeju ti hodně sil, pevné nervy a neboj určitě to bude lepší :one: :a:

In reply to by myšička1

Vzduchu se naloka hodne to vim, protoze je to nenazera a polyka rychle az se tim dusi.
Lahvicky mame antikolikove, skousime vice druhu a nepomaha.
Nechavam odrihnout minimalne 2.x., masiruji, klubicku, zavinuji houpu, dudlame,jedine zatim nemame ten polstarek s peckami.
Jeste jsem skousela i fenyklovy caj i kdyz se to nema u deti, ktere jsou kojene.
Mame vyskousene probioticke kapky i se specialnimi kmeny bacilu pro deti, Biogaia...nic zatim nezabralo.

Ano, papame jenom materske mleko...neco me a neco moji kamaratky, ktera ji stridme kvuli svemu miminku.
A na Um jsme chvili taky byly a bylo to stejne.
A pijeme poradne , prirusky mame 200g az 300g za tyden, takze hlady netrpime.

Chápu to dobře že malej pije tvé mlíčko,já nevím malej mi taky pořád brečel přes den fakt pořád dala sem UM a byl klid ale fakt.....Ani bříško ho nebolelo nic zkus to dej zítra UM a uvidíš,a mě malej zas jen usíná že ho držím v náručí a tak ho uspávám a to je nám už rok

kamarádka měla taky plačící miminko a moc jim proti plakání a uvolnění bříška pomáhalo zabalení do zavinovačky a lehké hopsání na balónu... Malá se tím strašně uklidnila.... :) tak to zkus...

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky