Mám relativně zabaleno

21.04.2010

Ahoj baby!
Tak zabaleno relativně jest.. tím myslím, že vím, co mi chybí..
Na tašku jsem přilepila papír, co tam chybí a musí se dokoupit. Jako např.: Bepanthen nebo Genciálka, kartáček na vlásky, jemnou žínku 3ks, bonbony - asi medvídky, ne?, podprdy, vložky minimálně 2 balení obyč., kalhotky síťovky, vlhčené ubrousky..
No a dozabalit hyenu (zuby hlavně!)
Pleny dostane za úkol přítel.. pokud nedostanu kapesné..

Holky, v květnu nebudu mít ani kačku, páč už od dubna nepracuju a abych měla nárok na mateřskou, neberu ani nemocenskou, takže tenhle měsíc to musí láska zvládnout sám, úplně sám! Hrozný pocit. Mateřská mi prošla, ale musím zaplatit soc, zdrav i nemoc ještě za květen, páč nastupuju 3.5. a to už jsem začala nový měsíc! To je na h...o..!!! Ale zaplať Bůh, že mám na mateřskou nárok!!!

Jo a ještě mi chybí prohlášení a souhlas o otcovství, který mám mít k porodu.. takže musíme ještě na P4 na matriku. Papíry máme odevzdat nejpozději 3 týdny před termínem.. Takže máme 3 týdny, aby se vyřídil trvalý pobyt, který přítel momentálně nemá.. a já vlastně taky ne.

Mám už jinak i výbavu vypranou, vyžehlenou a zabalenou na stěhování.

Chybí ještě postýlka, hygiena pro Eli a pleny.. ale to může už koupit miláček z mateřský.. než přijdeme z nemocnice..

A proč tak brzy? Protože Tom se narodil o 14 dní dřív a to jsem byla v nemocnici na rizikovce 14 dnů, než se narodil.. nechci nic zanedbat a chci být připravená.

Už aby byl červen. To už bude Eliška i příjem.

Tak to byli události dne..

Hezké těhulování!

A jak jste na tom vy?? Už to máte připravený? Nebo jste v plné polní?

Jo a ještě jedna dobrá zpráva: Miláček půjde k porodu!!!

No, tak jak koukám, nejsem připravená nic moc....zaujalo mě ale ...prohlášení a souhlas o otcovství, který mám mít k porodu....když nejsme sezdaní, máme si zajít na matriku pro nějaký lejstro???....jinak já asi budu taky dřív. V podolí mi doktor řekl, že malá sestupuje do pánve a mě často tvrdne břicho a občas i pobolívá. Jo ten můj jde k porodu taky, už jsme byli i na kurzu :) to jsem zvědavá na ty hrdiny,jestli to doopravdy zvládnou :) tak držim pěsti, ať to dotáhneš alespoň do toho 38tt!!!!

Jak to tady čtu, tak budu muset taky začít :D ještě jsem ani nezapla pračku :(( jsem ostuda, zatím si říkám že je času dost.

In reply to by Hanďul

No, to já, jak se znám při mé povaze budu klidná, že mám všechno, až v hrobě.. Kdyby se mi Jirka nesmál, tak mám zabaleno do porodnice už od 25.týdne.. jenže to on pořád: času dost, v klidu buď! Pořád je čas a pak si vezmeš akorád kalhotky, vložky, ponožky a ručník.. OP, těhu průkajdu a pojedeš.. a taky to půjde.. musí :///: .. zbytek Ti doveze chlap, ačkoliv ponožky zaručeně ty, co tě škrtí, kalhotky nenajde, podprdy zásadně ty o 2 čísla menší, ručníky ty nejmenší nebo nejsvětlejší, šampon na vlasy prázdnej a bez kondicioneru, hřeben najde jenom ten tahací, na gumičku zapomněl.. jóóó! Tomu se chci vyhnout! :€}€: :s: :a:

Ahoj Jani nemyslím si že je brzy já už jsem taky zabalená chybí mi tam jen hygienické věci které běžně používám takže ty tam dohodím až těsně před odjezdem a hlavně spoléhám na to že jsme ve městě a až porodím tak za námi bude miláček pořád chodit takže co nám bude chybět vždy může dokoupit.

Ahoj Jani,no vidis,jak to mas hezky zorganizovany,vis jak se rika"stesti preje pripravenym".S tema penezma to snad nejak zvladnete,ikdyz to musi byt pekne na nervy,jeste ze jsou vyhlidky na budoucnost svetlejsi,az ti zacne chodit materska :-).Jinak ja mam snad nakoupeno vse,teda jeste se asi podivam po klobouckach na bolave bradavky-mate s tim nekdo zkusenost,zda to vubec k necemu je? a po zavinovacce.\jinak snad neexistuje nic,co prodavaj na miminka a ja to nemela :-)-opravdu i kazdou kravinu,tak jsem zvedava,jak to vsechno vyuziju.No a kdyz ne,tak aspon budu chytrejsi u 2.ditete-kdyz nam tedy panbuh dopreje.Vyprano a sbaleno ovsem nemam nic,protoze ted jedu na 3 tydny do CR a rikala jsem si,ze delat to ted by bylo mozna moc brzo,tak to musi pockat,az se vratim,to budu 37tt,tak to budou frcky.Zlaticko,mej se co nejlepe,doufam,ze ten kveten nejak prezijete,budu drzet palecky,pa Shany

In reply to by Shany 32

S kloboučky zkušenosti nemám, ale prý jsou dobré, protože chráníš auvíky před dalšími podrážděními..
Zabaleno máš hned, když všechno máš.

Jsem ráda, že jsi jako v bavlnce, že máš všechno. Úplně si to představuji.. :qu:

I když bez peněz, hodlám si všechno užít na maximum! I tenhle poslední měsíc. Nevím, jak moc bude pršet, ale těším se, až si půjdu do lékárny pro zbytek výbavy a půjdu k vietnamcům pro podrprdy.. jestli tam budou mít mojí velikost.. Já měla u Toma kojící podprdy, ale dala jsem je do šuplíku a nevytáhla. Stejně jsem tu kozu vyndavala normálně.. a rozepínat se s tím??? :€):
Mám za tebe radost. Užila sis své. Když si čekala na výsledky a tak, věřím, že tehdy by jsi raději byla chudá a se zdravým mimčem, než bohatá s nemocným! A teď jsi bohatá maminka se zdravým mimčem!! Ani nevíš, jak Ti to přeji..

Tomášek mi včera říkal, že kluci mu zavidí, že má dobrý známky (taky je má vydřený) a že mu dávají najevo, že on má sice dobrý známky, ale oni mají majetek a peníze.. Tom se zarazil a říká: "Oni si myslí, že mi něco chybí, ale já mám všechno.. to co mají, nepotřebuju." Říkám: "A co mají, co si myslí, že nemáš?" Zamyslel se: "Já nevím, asi filmy.." Protože já momentálně stahuju cca 20 filmů za 100,- z webu, takže za pakatel. A pak říkám: "Řekni mi, kdo se v 9.letech umí postarat o domácnost??" "Všichni!" "Ale já nemyslím dospěláky, ale 9.letý děti!" "To nevím, od nás ze třídy nikdo!" "No vidíš, a zase máš něco, co jiné děti ne! A to Ti nikdo nevezme!"

Abych Ti to vysvetlila. Co jsem doma, tak jsem Toma naučila uklízet, protože já měla ty záda, maximálně jsem vytřela a Jirka byl v práci. Tak jsem to naučila Toma tím, že jsem seděla a říkala, co má dělat. Před týdnem jsme takhle myli okna.. já vyleštila okna v obýváku (asi na 3x) a on umyl tu hrubou špínu a leštil v ložnici (tam jsou žalůzky :-)). Naučil se uklízet kuchyň - vyndat nádobí z myčky, dát tam špínu a zapnout, pak utřít linku, aby se na ní mohlo pracovat. Umí umýt záchod, vanu, vytřít.. Ukrojit a namazat chleba, udělat si čaj, dojít nakoupit.. Neříkám, že dokonale - přeci jenom je to 9.letý zmeťour (pomalý), ale zvládne to.

Když se mu ze začátku do toho nechtělo, tak jsem mu vysvětlila, že když se to naučí, moc mi tím pomůže, protože až já budu v nemocnici, Jirka tam bude se mnou a já musím vědět, že to tu zvládne, než Jirka přijde a že se pak může stát, že bude muset do práce a že až přijdu s Eliškou, budu potřebovat každého pomocníka doma.. A že mu chybí akorád řidičák na kočárek. Prý, jestli ho naučím přebalovat Elišku.. a jak pozná, jak ta plínka patří :-).. No a tak mi pomáhá rád, protože ví, že pak mám na něj čas a můžeme jít ven spolu, nebo si hrát, koukat na film apod.

Ale proč to dělám úplně doopravdy? Protože nechci, aby z něho byl šovinistickej blb, co si myslí, že starost o domácnost je jen starostí ženský a že když své budoucí ženě bude pomáhat a budou uklízet spolu, jenom je to zblíží a pak budou mít čas jeden na druhého. A i když Jirka je teď hodně v práci (teď ne, teď spí), tak aspoň nedělá kolem sebe čurbes.. a to Tom taky své ženě v tomhle uleví, když si bude umět po sobě uklízet, že? Přítel je v tomhle zlatí, Tom to vidí u něj, že mi pomáhá. A pořád mi dává pusinky a tak Tom mi taky dává pořád pusinky.. A Jirka se tulí, tak Tom taky..

Sice se ty dva nějak zvlášť nemusí, ale něco dobrého mu ten chlap dává, ne že ne! A Tom Jirku zase učí trpělivosti a sebeovládání.

Takže i když peněz nemáme nazbyt, možná je to k něčemu dobré..

Ještě jednou Ti přeji zdravé miminko a všechno, co chceš, ať mu můžeš dát. Vím, že budeš skvělá mamina! Stejně, dvě různé třídy, ale obě stejné přání: Milující spokojené miminko!

Počkej! Jednou budu bohatá a přiletím za Tebou na týden, dva na dovču! Kde budeš tady v Čechách? Kam že to zakotvíš???

In reply to by Jana Kulhánková

Ahoj Jani,diky za krasny psani,mas moooc sikovnyho kluka-to je nade vse.Jsem zvedava na toho meho,jestli se mi z nej podari vychovat spravneho chlapa a opravdu kvalitniho cloveka-to je muj cil c.1.Je pravda,ze se nemusim nijak omezovat(zatim),ale tak bohata,jak pises taky nejsem :-).No a za 7 mesicu mi tu skonci materska a ja se nejspis do prace nevratim,protoze si neumim predstavit dat 7 mesicniho mozna jeste kojence do jesli ci nejake pani na hlidani.Takze pojedeme z 1 platu a to tady v Londyne,kde jenom najem dela 1000£ neni sranda.A taky bychom radi zkusili 2 dite,nechtela bych jedinacka,ale nevim,zda se nam to podruhe postesti,na tohodle kulihraska jsme cekali 2,5 riku.Bydlime v byte 2+1 a v te jedne mistnosti bydli kamarad-aby jsme usetrili za najem a mohli dat vic na stranu.prvni rok jsme tu bydleli na baraku,kde nas zilo 12 cechu a meli jsme jen 1 zachod,kuchyn i lednici.To vis,ono vzdy je neco za neco,ale nestezuju si.Za mnou do Londyna muzes urcite prijet-mame velkej obyvak a rozkladaci gauc :-).Jinak zitra rano vyrazime do CR jsme z Teplic-nebydlis nekde pobliz??Mej se co nejlepe,pa pa pa Marky

In reply to by Shany 32

Já jsem z Dejvický strany.. z Roztok. Ale v Teplicích jsem párkrát byla! Když přijdou nějaké korunky, uděláme si výlet.. třeba jen na kafčo.. asi o víkendu. Ráda bych Tě poznala.. Tak šťastnou cestu!!! :*[]:

Jsi šikulka...jen se chci zeptat papíry o otcovství se odevzdávají předem do porodnice o 3 týdny? fakt to je pro mě novinka.

ahojky Jani tak super ze jsi se do toho takle pustila a ten zbytek to se urco dokoupi a co je hlavni ze i kdyz musis doplatit korunky budes mit na materskou narok juchuuuuu aspon nejaky penizky tedy budou.....
nechapu proc musite na matriku na Prahu 4? Prej se to da vyridit na jakekoliv matrice? A s im trvalym pobytem prece neco mate v obcance hlaseny nejaky ne?
Ja tam mam tedy take uplne puvodni kde se uz davno nezdrzuji ale nemela sem se kam prepsat a ted kdyz bych mela tak tezko budu litat po uradech obcanka by byla ok ta je ve vedlejsi vesnici ale zaroven bych musela do 10 dni nahlasit zbrojak a ten je pro prahu zapad na Praze 8, musela bych prehlasit auto ridicak a to je vse v Praze a ne zrovna uplne po ruce takze pockam az se maly narodi a vyridim to s nim a necham si ho tam zapsat kdyz nebudeme mit zatim ani stejne prijmeni....
Jooo jani a jak to tedy vypada s tim byteckem???

In reply to by žabičkax

Ahooj!
No, tak musím uznat že máš pravdu, že s tou občankou asi budeme muset počkat.. že to není jen občanka. Ale úplně všechno. Včetně úřadů a bank. A jak se znám, vždycky na něco zapomenu a pak je průšvih. Asi se na to vyprdneme. Přítelovo trvalák už dávno neplatí (cca od nového roku), ale taky se nemá kam přehlásit a co mám v OP já, tak ten je prodanej. Budeme to muset risknout, to se nedá nic dělat, když se to tak skomplikovalo.
S bytem nic moc. Musela bych podat opravný daně, což bych musela jet k nám na sever, kde mám trvalák a musela bych té paní na FÚ říct upřímně, že je to kvůli hypotéce. To mi připomíná, že musím napsat čestný prohlášení, páč jsem ty papíry vyplnila blbě.. a tím pádem už se mi nechce do toho vůbec.

No, švagr být žadatel nechce, ale v neděli jede přítel na Šumavu k rodičům i se švárou a pokusí se to tam vyjednat. Na jakékoliv matrice to jde, to jo, ale na webu z www.úpmd.cz píšou, že to máme vyřídit tam. Někde jsem viděla, že když to uděláme před narozením, je to zadara, pak je to za 2000,-. Páč se mění rodný list a za to už se platí. Miláček říkal, že až budeme z nejhoršího venku, že se můžeme i v klidu vzít, abychom byli rodina, jak má být.

Zatím si tedy představuji, že budeme na cca 2 roky na Lužinách, kde budeme moct mít i trvalý pobyt. Bylo by to pro mě úleva, páč tam se platí jenom energie (cca 4-5000) měsíčně. Tím pádem se můžou platit alíky a splatit dluhy.. prostě o 10000 v peněžence navíc.

Taky budu mít lítání po porodu Elišky, ale to si myslím, že už nebude tak hrozný, když budu cestovat s Elinkou.
- Takže si nejdřív dojedu pro rodný list.
- Pak najdeme Eli doktora. Nebo obráceně? Se zeptám v porodce.
- Vyřídit OP a nechat si vystavit prozatimní OP.
- Napíšu všude, že bydlím jinde a dojdu si pro nový řidičák (ještě vědět kam, ale to zjistím..) a
- vydám se na PČR, kde podám žalobu o alimenty. S těmi může Jirka na soud a zažádat o snížení alíků.
- Čeká mě žádost o porodné, což je v poho. Ale už s rodným listem Eli, samozřejmě.
Co dál? To je snad zatím vše.

Takže normální poporodní kolotoč. Jako každá baba.. (porodné, list rodný, doktor Eli)

Já jsem vážně příšerná! Jenže to je těmi špatnými zkušenostmi s úřady a firmami.. na něco zapomeneš a máš průšvih jak hrom.

Hmm. Ještě, že ten deníček mám.. kdybych to psala někam na papír, tak to zašantročím.. a už nenajdu. Takhle vím, kde to mám hledat!

Hezkýýýýý deeen!

In reply to by Jana Kulhánková

ahojky,
aha tak asi jak kde nekdo tvrdi ze kdyby se to resilo po porodu malyo rodny list plati se to nekde se to ale neplati viz tady u nas aspon to pani rikala...
Tedy koukam mas toho pozehnane to je masakr....
covece a s tim kladnem takze to tedy pada a budete bydlet na Luzinach? Nebo jsem to spatne pobrala?
Doktora covece toho jsem si uz nasla volala sem tam a po porodu hned jak se vratim mam zavolat aby se na nas prijela podivat takze to by chtelo ted obtelefonovat zda vas vezme nekdo v okoli...
No ridicak to je podle toho kde budes mit bydliste pro prahu zapad to chces nebo jak?
Je mi to jasny no clovek aby si vse ohlidat aby opravdu na neco nezapomel a nebyl mazec sekec vid?
Juju take budu dohledavat vse v denickach az budu potrebovat resit pac skoro vse co me napadlo jsem tu probrala....

No teda hurá,že už to máš a váíš co koupit..já už mám všechno nachystáno asi měsíc ajsem ráda..opravdu nikdy nevímě co se stane,že?
Je fajn,že máš tu mateřskou,ael teda kvůli třžem dnům platit..to je blbéééééééééééééé...
Na tu matriku si taky zajděte co nejdříve,ať máte klid...a pobyt teda taky vás ještě čeká..no pořád cosi!
Však miláček ti dokoupí co je potřeba..tzo je fakt!
No je fajn,že přítel půjde k porodu..super!!!
Tak si říkám už,aby byl červen...Tak se měj moc hezky!!!Terka :a: :h: :k:

In reply to by Terulkovka

Končím s nervováním! Mateřská je jistá, hold se nezaplatí nájem, naštěstí pan nájemce je hodnej a v tomhle počká.. však po porodu už bude lépe! Jirka bude mít výplatu po 10.. nějak to uděláme, já s nervováním končím! :€s€: Chci peníze na dokoupení věcí do porodky, až zavelí, pojede se přihlásit k pobytu, kam Jirka domluví a odtamtud se pojede na matriku! A když ne, tak bude mít Eliška příjmení po mě a napíše se hold pobyt, co máme v OP, i když je neplatný.. snad to nebudou zjišťovat.. Mě už je to fuk!
Já už na to bobkuju! VÍC UDĚLAT NEUMÍM! Když má na to láska moje pořád hafo času, já kvůli tomu nepřijdu o nervy, že? Uvidíme, co zařídí a vyřídí o víkendu.. to jede jednat kvůli bydlení.. :°°//:

P.S.: To máš jako s tím daň. přiznáním. Kdyby poslouchal, když jsem se ho ptala, jestli opravdu nechce nějaké příjmy hodit na mě, tak vrtěl hlavou! Kdyby přemýšlel, že budeme chtít hypo a jemu jí nedají, páč platí alíky a ták, mohlo už být po problému.. nutno uznat, že to uznal.. že se na to vyflákl a že mě v tom neměl nechat topit. Že podcenil vážnost situace. :€m:
Otázka zní: Co s tím? Odpověď: Co s tím se uvidí po neděli.. a pak po porodu a po Vánocích a po 20 letech.. vrrrrrrr. Začínám být alergická na větu: "Uvidíme potom.. nějak to dopadne!"
Já nejsem ten typ, já musím mít plán, nejlépe splněný 3 měsíce před termínem, abych byla v klidu a on je takový salámista! :r:
hele páááááááááááá :€O:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky