NÁVRAT Z PORADNY 29tt

21.04.2010

Krásné ránko všem.Tak včerejší poradna dopadla na jedničku :one: :\x: :\x: no jen už mám nahoře od začátku 11kg tak snad za chvilku nebudu jak slon :n: :jawdrop:
huráááááááááá moč je v pořádku,tlak taky,neotvírám se,čípek je daleko,maličké srdíčko bije jak má a už je nachystaná hlavičkou dolů :qu: :qu: ,placenta v porodních cestách není takže nic nebrání normálnímu porodu.Uf to mne spadl kámen ze srdce :h: :h:Ještě za týden jdu na utz ve 30tt tak jsem zvědavá co řeknou tam ale snad se to měnit nebude. Když jsem paní :*8*: řekla o natíkání kotníku na levé straně tak mne poslala na cévní do FN Bohunice tam jsme si dnes volala a dřív jak za 2 měsíce mne nevezmou :n: ://: tak budu obvolávat dál a jsem zvědavá kdy mne kdo vezme.No za 2 měsíce mne to bude už na nic,když mne to bolí ted a nemůžu moc chodit :ww:
Včera jsme měla náročný den a večer padla a myslela jsem že ty nohy uříznu :€): :€):
odjížděla jsem z domů v 7.00 a vrátila se 20.30hod tak dnes budu jen odpočívat.
Fotečky žádné nemám polámal se nám foták ale už je objednaný nový a bříško stejně moc nevyrostlo.
Jinak u mne žádné novinky nejsou a co u Vás spolutěhulky????
Mějte krásný pokud možno odpočinkový den venku začíná svítit :€s€: :€s€: :a: :a: :a:

Ivi,tak Ti gratuluji k poradně.U nás je taky vše o.k.,až na tu polohu a to jsme ještě před nějakou dobou měli hlavičku dole.Prďola chce,abych si asi vyzkoušela i toho císaře.Tak stále jen hladím a přemlouvám,že ať neblázní a pomalu se už otočí do řádné polohy.Chci si užít ještě jednou porod se vším všudy i s těmi zatracenými křížovými bolestmi.Je to prostě nádherný mít na tom kousek svojí poctivé práce-myslím porod.Udělat se to udělá,ani člověk neví jak,ale porod je o něčem jiném.Jsem asi masochista,ale já miluji ten pocit,když mimčo vytlačíš sama.
Teda to běhání Ti nezávidím.Já bych padla.Jdu max do jednoho dvou obchodů+ poradna a jsem z toho úplně grogy.Nemluvím o tom,jak se mi dělá špatně,když jedu autobusem,nebo mám čekat někde v čekárně.Nevím,jak si sednout,ale horší je,že se začnu dusit a je mi zle.Dnes jsem jela pár zastávek autobusem,protože se mi nechtělo jít pěšky a ani hledat půl hodiny parkování.Byl to děs.Byla jsem ráda,že jsem mohla vystoupit.Malý si to aspoň užil.Jinak stále jezdím autem,až se sestřička divila.Ono mi to docela jde,jen občas,a to se mi stalo akorát v pátek a v něděli mi tvrdlo za volantem bříško.Byl to masakr.měla jsem ho tak tvrdý a ještě k tomu ty bolesti,že jsem myslela,že budu muset okamžitě zastavit.Tak jsem si akorát otevřela víc okýnko a prodýchávala.Po půl až minutě bylo dobře.Byla jsem ráda,že jsme dojeli v pořádku domů.Dnes mi tvrdlo akorát cestou z kopce.Jinak dobrý.
Z váhy si nic nedělej.Já mám nahoře sice jen 2,5kg od začátku těhu a jsem ráda,že to není víc.Nejvíc jsem přibrala minulé těhu a to 4kg.Já se musím nutit jíst.Nic mi nechutná.To dostanu na něco chuť,tak to udělám a nakonec si dám takovou trošku a u toho se šklebím,že si už moje polovička myslí,že to není normální.Z toho jsem třeba před měsícem zdlábla celé gumové medvídky z Lidla-tuším mají půl kila.A to jsem, sice celý den už nic nejedla.Jinak sladký moc nejím,ale občas si k vitakávě dám kousek oplatku,nebo koláče.Prostě jsem sama za sebe ráda,že tu váhu mám takovou,jaká je.
To s těma nohama mě mrzí.Já musím zaťukat ťuk ťuk,že nemám problémy,ale ono to přijde,jak začně být trochu víc teplo.
Měj se hezky a hodně odpočívej.Pohlaď si :€O: .Pá Eva
PS:promiň mi ten román.

Ahojky Ivi. To je super, že Ti poradna dopadla na jedničku. Gratuluju :qu: U mě už tak veselo jako na začátku není. Zítra jdu na test na cukr, sladké mám teď v těhu ráda, tak snad to nějak zvládnu. Ale co mě trápí víc, je že když dlouho někde sedím, tak mi tvrdne bříško. Je to jen chvilkové, ale za to dost nepříjemné :( A Tobě ty kotníky natíkají, když dlouho někde stojíš nebo když někam jdeš??? Musí to být taky hodně nepříjemné. Měj se hezky a pohlaď od nás Sabinku :a:

In reply to by babilka

ahojky a děkuji :+^*: :+^*:
neboj test zvládneš a bude ok já jím sladké neustále snídám obědvám a večeřím sladké :€): a je to v pohodě.
tak to jsme s tím bříškem na tom stejně a paní doktorka mne k tomu včera nic neřekla.Já právě u pc moc už nesedím nebot ho pak mám taky jak kamen a pak když dlouho chodím.Takže zkus odpočívat a spíš být tak v polosedu a uvidíš že se to zlepší.
I když se ti pak bude hůř zase vstávat mne u toho vstávání bolí vždy v kříži.
kotníky mám nateklé už několik dní před 3 týdny to byly obě nohy a ted jen levá a je to stále vůbec ničím to nesplaskne.
já právě byla před 6 lety na operaci s křečákama právě na té levé tak doktorka říkala že raději abych zašla na cévní ab ys emne tam něco neucpávalo.Jenže než mne někdo vezme tak budu mít po porodu.Děs
přeji krásný den a pohlad :€O: :a:

Ahoj holky,tak jsem se tím tady konečně pročetla.Ivo gratulace k ok výsledkům :one: to cévní to je naprd.včera jsem došla dom bylo kolem 14h a měla jsem toho plné brejle tak to u tebe musel být masakr :|€|: škoda že jsi nestihla k n¨ám to kaféé mladá pořád prndala tak jsme moc nepokecaly. :00: holky budete si kupovat ten monitor dechu??Ivo teď mě napadlo obědnej se do Prahy stejně jsme tam chtěly zajed za Rozárkou tak to vezmem naráz :€): :€): :€):

In reply to by petra capkova

Ahojky taky mne to mrzí jenže u té :*8*: je to děs je hodná ale říkám si na co objednává když mne stejně nikdy nevezme jak má.Zbytečný 2 hodiny v čekárně.Ale nevadí ještě neumíráme tak si atčíme ještě popovídat.
jééééééééé ty jsi s tou Prahou jak Radek taky mne to napsal :€): :€): :€): :€):
no já si monitor pořizovat nebudu ale vím že ho v Brně půjčují na měsíc 150kč ale nejméně na půl roku si ho musíš půjčit.
no už se těšíme na ty bramboráky :qu: :qu: :qu: :qu:

In reply to by rozárka1

jojo mluvili jsme o tom že by jsme se potkali na půl cesty.U nás monitor taky půjčují ale já si ho pořizovat nebudu některé maminky psaly že jim pípá i když je vše ok a já bych byla asi zbytečně víc vystresovaná.
samozřejmě pokud by malá měla nějaké problémy tak neváhám ale to bych řešila až po porodu

Ahoj, tak to mám radost, že u tebe je vše tak, jak má. Já se mám dobře a jelikož od včerejška můžu na wc a do sprchy, tak se už cítím jako člověk. Jediný, co mě štve je, že mi začalo dost týct mlezivo, takže už jsem zaúkolovala manžela a dneska mi přiveze tampony do podprdy, mám každou chvíli mokrou košili. No šílený.
Jinak přitahuju samý katastrofy. Měla jsem už 3. spolubydlící. Ta 2. porodila a dneska ta další dostala zřejmě hypoglikemický záchvat, tak upadla do komatu, ale už je tak nějak při sobě, ale musí jí udělat císaře. Je v 31tt a malej má prý 1,5 kg a to říkali dr., že už je nádhera. Je mi jí líto. Já vubec netušila, že to je záchvat. Přišlo mi, že mluví ze spaní a až po nějaký době mi došlo, že je zle. To byl frmol. Ještě že jsem na spoustu věcí zvyklá. Takže jsem tu zase sama a myslim si, že mi sem radši nikoho dlouho nedají :s:

In reply to by DeninaN

Ahoj, tak holčička je na tom dobře. Paní mě nechala pozdravovat přes sestřičku se vzkazem, že jsou v pořádku, tak mám z toho radost. Sprška byla super, ale hrozně mě unavila. Jak jsem opravdu týden ležela, tak jsem ráda, že dojdu na wc a zpět a zase zalehnu. Mám nějaký slabý nožičky :s: a když jsem se viděla v zrcadle, tý jo...já už mám nějakej mega pupajs. Pak se musím vyfotit a ukázat se vám. Je vidět, že mi tu strava svědčí :€s€:

In reply to by Mija

Peti děkuji :+^*: :+^*: taky jsme moc ráda že je vše ok.
a vidím že u tebe se to taky trošičku lepší jupííííííí,dobře je že můžeš aspon na ten záchod člověk se hned cítí líp :\x:
jééééé tak to mne ještě vůbec nic z prsa neteče a u kluků to bylo taky až těsně před porodem.
ale prosím tě jaký katastrofy přitahuješ,za to že se na pokoji střídají maminky s problémy za to nemůžeš :n: :n: :n:
já jdu v 30tt na utz tak jsme zvědavá kolik malá bude vážit ale podle posledních měření bude spíš menší.
neboj určitě nebudeš dlouho sama aspon že můžeš povídat tady s námi a občas máš i návštěvu tak ti to trochu utíká.
dávej na sebe pozor a všechny špatné myšlenky honem pryč :one: :\x: :\x:

In reply to by ib11.9

Tak si představ, že tu mojí spolubydlící mi vrátí na pokoj. Že to byl nakonec jen epileptický záchvat a že už je v poho, tak mi jí sem zase šoupnou.
To mám radost. Já se i těšila, že se v klidu vyspím, protože ta paní hrozně chrápe, ale fakt strašně. Už jsem 2 noci nespala a přes den to tu moc nejde.
A ještě budu furt očekávat další záchvat.
No, musím to zvládnout. Díky za podporu, měj se moc hezky.

Ahoj Ivi...no konečně zpráva,jsem tu včera koukala celý den kde seš.Tak gratuluju k výsledkům,vidíš a ty ses bála!Já jsem na tom 4D viděla taky už hlavičku dolů,pak jsem si šla zaběhat na schody a celý se otočil,takže to je každou chvilku jinak.Včera jsem tu psala blog,jak s mi hýbe bříško,jsem se nasmála :s: tak už se těším k tomu fotografovi,půjdu tak za měsíc,at je bříško veeeliké.V pátek mi drž palečky,jdu dopo znova na 4D a moooooc se těším,tak doufám,že bude vidět brouček,beru si sebou celou čokoládu a v čekárně se naláduju,at hezky ožije :cc): tak odpočívej s tou nohou,asi nic moc,vid?

In reply to by rozárka1

no já přijela až večer a chtěla napsat ale byla jsem ráda že jsem dala nohu na stůl a ani se nehla :one: :€):
jojo bála jsme se po tom co tady čtu,Radek mne už řekla že mne to zablokuje a bude to.
no já naštěstí neběhám,tak uvidím příští týden v pátek na utz.
jééééé ty fotečky ti závidím taky bych šla ale psala jsem ti tu cenu a to je dost.
tak ted víc odpočíváš tak se brouček určitě otočí a bude na Vás hodný,jo tak ty ho budeš uplácet čokoládkou jo :s: :s: :s: :s:
noha fakt nic moc jeden den jdu vždy ven a druhý raději odpočívám a je to na nic když musím být spíš doma a nemůžu někam vypadnout.
tak ne aby jsi šla bobovat když napadne sníh :qu: :€):

In reply to by ib11.9

:$$: nestraš...nesnáším zimu a té bylo letos dost.No já to mám levné ty fotky,ale ted váhám,jestli jít k tomu samému,protože mi psal minulý týden smsku,že bychom to mohli dát spolu dohromady :s: :s: :s: :s: no chtěla jsem mu napsat jako "co " :00: ježíš....to fakt ne,tak asi půjdu jinam,ted je mi trapně za něj :s:

In reply to by ib11.9

no,asi si je udělám sama,protože rozhodně mě tento "fotograf" jinak než svou prací neuchvátil :s: no tak doufám,že toho dotyčného nepotkám na pracáku,kam budu muset brzo jít :s: to bysme asi neměli ani na chleba :s:

In reply to by ib11.9

vím přesně jaké fotky chci...už mám pár nápadů,tak se ještě zeptám toho druhého,ale ten fotí převážně venku i když by to bylo taky hezké,než opět z ateliéru a když ne,tak ty dvě hodinky tam zvládnu,ale moc se mi k němu už nechce.Jo tak na pracáku to doufám fakt nebude,jedině že by nějakej "říďa" šel dát inzertá třeba na sekretářku :s: :s: :s:

In reply to by ib11.9

to neeee ale pomohla bych mu vybrat sekretářku,něco kolem 50ti let a 100 kilo,pár šedivých vlasů a tak...Pak bysme šli na kafe to rozebrat :s: no někde venku by fotky byly taky hezký,bude už teploučko a budou veselejší než u černé zdi v ateliéru,ještě to prozkoumám a vykoumám...

Ahojky...tak to je skvělý,že poradna dopadla dobře... :qu: ,nás to čeká zítra,tak snad bude vše ok...

Ahojky Ivuško, no o tom objednávání mi povídej. Já se zas objednávala s bedrama a šla jsem až za měsíc a půl a pak jsem další měsíc čekala na rehabky. A všude jsem argumentovala tím, že jsem těhotná a čas běží...a teď zas po rehabkách jsem se objednávala se zádama na kontrolu a taky mě chtěla objednat až za 2měsíce! Tak jsem sestře říkala, k čemu mi to jako bude? To by bylo až někdy v červnu. A já bych chtěla ještě jedno kolo rehabek..no ty časové prodlevy jsou fakt na nic. No, nakonec jdu na kontrolu 3. května, najednou to šlo, když jsem na ni byla už nepříjemná.
Juu, to už se otáčí mimi hlavičkou dolů takhle brzy? Myslela jsem, že trochu později. No, to už tak budu mít za chvilku taky. Jsem ve 25. týdnu :€s€:
S těmi kily si nic nedělej. Ono to pak půjde dolů. Já mám nahoře 12kg. Takže u porodu budu mít tak 25kg nahoře nebo co :00: :a:

In reply to by LillaX

no já volala ještě jinam a tam mne řekla paní na září :€): no to už mne bude celkem na nic.
je vidět že je to všude stejný.Psala jsme to manželovi a ten mne napsal at s eobjednám do Prahy :one: :s: :s:
jéééééééé že bych taky přestala být milá?????Já sice říkala že nemůžu moc chodit a mám doma dítě ale vůbec je to nezajímá.Prý at si klidně příjdu ráno ale budu čekat klidně celý den než mne vezme a od doktorky tam musím mít napsaný akutně!!!!!!!!
Fakt jestli je to tak všude tak snad raději porodím doma :€): :€): :€):
já taky byla překvapená že už je malá nachystaná tak snad už tak vydrží.Přece jen toho místa už tam ted není tolik tak si nemůže tak plavat jak dřív.
já měla u druhého těhu 25kg navíc a takových 15 mne zůstalo tak ted jsem zvědavá a přece jen mladým se to dává dolů líp.Ale musím doufat :dance:
doktorka říkala že norma je za 3 týdny 2kg nahoře a já minule měla jen kilo tak ted jsem to vyrovnala :€): :€):
a co rehabky pomáhají aspoň?

In reply to by ib11.9

Byla jsem teď popáté a řekla bych, že teprve teď začínám poci´tovat trochu úlevu. Ale jdu už jen 2x a pak na kontrolu a nejsem moc optimistická, že bych stihla ještě jednu várku rehabek. Škoda, že se nemůže chodit v kuse třeba 3 měsíce.. :-/)
Tak já jsem teď za 4týdny nabrala 3kg, tak jsem asi trochu nad normou no, ale pořád si říkám, že potom musím mít pevnou vůli a dát to všechno dolů. :j)

Ahojík tak to je moc fajn,že jse obě v pořádku a že už je otočená hlavičkou dolů,tak to je šikulka maličká! :one:
To,že tě vezmou až za 2 měsíce znám,takhle jsem to měla s tou urologií a musela jsem se smát,nejsme důchodci a nemáme čas čekat,když budeme rodit,že? :)) Takže jsem také zkoušela kde mě vezmou... Já jdu na kontrolu až v pátek. Tak jsem zvědavá co se dr nebude líbit tentokrát,když tu urologii mám v pořádku :)
Jdu dneska odnést nějaké těhu oblečení,ze kterého vypadávám do bazárku tady u nás. A jdeme mrknout na cestovní postýlku,kterou budeme potřebovat,protože pořád někde cestujeme tak aby měla Kačka kde hajinkat,měli jí tam včera za pár korun,ale byla do 18.00 zamluvená,tak doufám,že si pro ní ta paní nepřišla :D
Jo a ještě mi nepřišli peníze ze sociálky,z práce to tam prej odnesli,tak počkám do příštího měsíce a uvidíme :( normálně mi penízky chodí už 15.dne v měsíci a tentokrát nic.
A jinak budu relaxovat o korálků na balkoně,včera než začal fučet vítr,tak jsem se tam slunila a bylo to jako v létě ;) Tak papa a pěkně odpočívej

In reply to by Bobešš

jojo je byla jsme překvapená že už tak brzy.
no mne u nás v druhé nemocnici řekla že na září mne může objednat a pokud doktorka napsala že je to akutní tak mám přijít kdykoliv ráno ale můžu klidně čekat celej den.Jo nedovedu si to představit doma sedím chvilku a musím si poposednou nebo lehnout a tam tedy nevím leda lehnout na zem :one: :€):
pátek je za chvilku a určitě bude vše ok.
počkej a co kdžy ještě povyrosteš a pak se ti to bude hodit??Tak držím palečky aby jste tu postýlku koupili.
My budeme jezdit asi jen na chalupu a tam mám starou postýlku po klukách a na dovolenou jsme si postýlku objednali takže je to zbytečné pro nás.
taky mne nedošla ještě nemocenská Radek už jí má a moje se někde toulají.No hlavně že došly aspon jeho a mohly se zaplatit poplatky.
taky se dnes asi budu slunit i kdžy nevím jak dlouho na sluníčku vydržím u nás to na balkon hodně peče.
krásný den papá :a: :a:

už jsem si říkala, kde je nějaký román od tebe :dance: No sláva někdo má konečně dobré zprávy :potlesk: Já včera zase trpěla, to seneí v té čekárně na Viniční při té cukrovce na tvrdé židličce zase udělalo své, večer jsem málem nevstala..Tak pohlad pupíka a měj hezký den :-)) :potlesk:

In reply to by DeninaN

ahoj Deni tak dnes moc román není :n: :€): :€): Chtěla jsme napsat ještě večer ale to jsem byla ráda že jsem padla a dala nohy nahoru.Od rána jsem byla v Brně tak jsme na tebe s Petou myslely potkaly jsme se v Bílém domě jak zrovna sedíš a čekáš.
A co výsledky volala sis nebo až pak u své doktorky????No jo to čekání a sezení je děs.
já byla objkednaná na 11 a vzala mne těsně před 13h už jsem nevěděla jak sedět a ještě když si nemáš s kým popovídat hrozný.
jojo taky jsem ráda že mám dobré zprávy :*8*: jsme říkala jak to tady probíhá tak mne řekla at to vůbec nečtu :n: :n: ale vždyt to přece nejde.
večer nemáš co vstávat ale hajat.A bereš na to něco???????
pupík pohlazený i když obsah ještě spinká :€): :€): :€): a ty pohlad taky :€O:

In reply to by ib11.9

oni nám řekli že výsledky budou u našich doktorů, tak jsem tam volala a ještě nejsou v pc, tak mám až odpoledne...no a ty jsi volala přímo na tu Viniční.? A fakt je ten uvzvuk v 30 tt pro všechny?

In reply to by DeninaN

nám na Viniční sestra řekla že do 12 hod budou výsledky u nich pak je posílají k doktorům já na to samozřejmě zapoměla tak jsem volala druhý den ke své ale až kolem poledne.
jojo je určitě je to poslední v těhu ale žádanku ti musí dát tvůj doktor.

In reply to by DeninaN

ale raději s epřihlaš o to aby nezapoměla.A kdy jdeš do poradny???????
tedy děs volam na cévní po Brně a nejdřív za 2 měsíce na Pekařské až na září

In reply to by DeninaN

mne moje taky dělá pokaždé ale přesto mne řekla at jdu na utz ve 30 na Veveří a proč toho nevyužít když ti to zaplatí pojištovna.
jojo v září je to na nic

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky