Asi nám rostou zuby, prosím o každou radu

16.04.2010

Ahoj holky,moc jsem nepíšu,protože mě vždycky zkritizujete a začíná mi to tu docela vadit,ale potřebuju radu, malé asi rostou zoubky, nemůže spát,řve jako tygr když jí vypadne dudlík a to nám krásně spávala v postýlce. Pusu má celou bílou, jsou tam vidět snad všechny zuby jen nejsou prořezané. Skoro nic jí nebaví už mám z toho krizi. Mažu jí to mundisal gelem ale přijde mi že si to vždycky slíže, když je nejhůř dám jí nurofen sirup,ale to zabere jen na chvíli, ona se snaží spát,ale nespí tvrdě, vždycky jí vypadne dudlík a je řev,to dřív nikdy nedělala,už nevím co s ní,jsem docla vyřízená.

Kliknutím vložíte smajlíky:

tak ji dej panadol cipek...ten zabira za an sest hodin:o) Nurofen je znamy tim ze zabere jen na chvilku.o))) a nech ji "zvykat" studenou (z lednice) oskrabanou mrkev:o))

jestli má bílou pusinku, tak to může být moučnivka a taji může trápit, chtělo byt o pak k Dr. pro genciálku ;)
jinak koupit v lékárně gelík na zoubky máme baby bioxtra ;) a masírovat tím dětským kartáčkem prsťáčkem a nachladit v ledničce (bacha do mrazáku ne) ty chladivý kousátka ;) no a když to nepomůže tak něco od bolesti ;)
http://mimiskuv.blog.cz/

In reply to by mabis

Moučnivka to není,j sou tak kdyby zuby,ale v dásni koukají. no já koupila nějakej citrovital gel a tím jí to masíruju,ale zabírrá to jen když to masíruju pak už ne.chladivý kousátka přímo nesnáší,to už jsme taky zkoušely a ty normální jí nevadí kouše a kouše...

Tady v Nemecku se prodava kosatcovy koren naveseny na snurce. Maji to bezne v DM, takze by se dal urcite najit i v CR. Pry je to na rostouci zuby super. Kdyz ho dite zvyka, tak koren mekne ale ma to nejak brousit tu dasen. Pak se jen oplachne a necha uschnout a muze zvykat dal.
Zkus se zeptat.

In reply to by smally1

Ja to mam od teto firmy, je to obrazek nahore: "veilchenwurzel"
http://gruenspecht.elanee.de/sortiment/naturprodukte-fuer-babys.html

Jsem ted trochu vypatlana na to neco prekladat, ale tady je info v nemcine:

Aus der Wurzel der Veilcheniris,
„Florentinischen Schwertlilie“ (Iris germanica var. florentina, Syn. Iris pallida),
auch Veilchenwurz oder Violwurtz, wurden die im 19. Jahrhundert beliebten Veilchenparfüms gewonnen und in alten Zeiten daraus auch ein Brechmittel hergestellt. Der Name kommt von den Wurzelsprossen, die ätherisches Öl enthalten, das mit zunehmendem Alter einen feinen Veilchenduft verströmt und in der Antike zur Würze des Weins oder zur Beseitigung von Mund- beziehungsweise Schweißgeruch diente. Als Fixativ wird die Wurzel in der Kosmetik und bei Herstellung von Potpourris benutzt. Außerdem wird sie auch als Zusatz zu Likören (Benediktiner, Danziger Goldwasser, Cordial Medoc) und zum Aromatisieren von Weinen und Tabaken verwendet. Noch bis in unsere Zeit wird sie zahnenden Kindern zum Beißen gegeben.
Quelle Wikipedia

Ahoj! a zkoušela jsi jí dávat ty gumový kartáčky aby je žvýkala a okusovala třeba to pomůže a dřív vylezou... Jsou tři- každý je jiný a mají je např v DM asi za 69 Kč všechny tři. Jinak nevím - ještě zoubky nemáme tak mě nic jiného nenapadá :a:

Zkus homeopatika - možná pomůžou, možná ne. Za zkoušku dáš asi 80 Kč,- ;) Malýmu pomohly. Je to Chamomilla vulgaris 9CH, rozpustila jsem 1 kuličku v cca 30 ml vody a dala 1 lžičku roztoku, když nepomohlo, tak po 10 minutách další atd. Nejhůř po 3. lžičce byl klid. Nemělo by se to míchat a podávat kovovou lžičkou, roztok by se neměl protřepávat a měla by být pauza mezi podáním a jídlem.

In reply to by smally1

Ale pozor nemusi to byt jen chamomila-neni to univerzalni lek...CHAMOMILA:
- dítě podrážděné, vzteklé, vrtošivé, uřvané, chce být nošeno, neutišitelné, nedůtklivé, rozmarné, naříkající, trpící nespavostí
- velká přecitlivělost na bolest
- jedna tvář červená a horká, druhá bledá a studená
- zhoršení od 21 h do půlnoci

Ale muze to byt i Pulsatille.
- pocit opuštění, touha po pozornosti
- mírnost, poddajnost, proměnlivá nálada, velká citlivost, umazlenost
- bez žízně
- zhoršení teplem, v teplé místnosti
...nam teda pomohla ta chamomilla..pouzivala jsem 15ch...rozpustit ve vode ve strikacce-bez trepani..davat po 10,15min..pokud treti striknuti nezabere,lek byl vybran spatne,je zbytecne pokracovat v davkovani..a nepouzivej to preventivne,jen kdyz ma trapeni

http://kacirecek.rajce.idnes.cz/

In reply to by Miru1ska

Mirusko, kolik davas kulicek do davky? Ja Chamomila 15 taky u zoubku pouzivam, ale doted vlastne nevim, jestli spravne... Davala jsem 9 kluicek rozpustit do vrsku od Avent flasky a maly to vypil docela bez problemu. Ale striknout jsem uz taky musela...

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka