Po dlouhé době jsem opět tady...

15.04.2010

Hodně dlouho jsem tu nebyla a nevěřili byste co všechno se stalo... Kromě toho, že jsme s přítelem začali nedávno 5tý rok našeho velice zvláštního vztahu :) , stalo se i pár horších věcí.
Tak pěkně od začátku... Asi tak před půl rokem, jsem si dělala teh.test, s tím, že jsem si byla stoprocentně jistá, že jsem těhotná. Ano, byla, ale bohužel, jsem tam dole měla krom toho malýho ještě něco jinýho, co mě i paní doktorku vážně překvapilo, na to kolik mi je let. Byla tam 5ti centimetrová cysta a údajně i to mimi 8) . Ale nejdřív jsme se museli zbavit tý cysty a pak přišlo na řadu miminko. Njn, ale já mám holt smůlu. Bohužel jsem měla neprosperující těhotenství. No a každopádně mi to bylo hodně líto. Už jsem to probírala i s rodiči, ti se už pomalu začali smiřovat s tím, že budou mít vnučku či vnoučka a ono nic. Na odběry i k paní doktroce jsem musela chodit každý týden, děs běs. HCG se pomalu ale jistě snižovalo, a já se s tím začala smiřovat. Cysta taky samovolně praskla, až na to, že jsem měsíc v kuse krvácela, to bylo děsný! :jawdrop:
Ale chtěla jsem hlavně od někoho trošku poradit. Beru antikoncepci, vše v pohodě, ale poslední měsíc mě začalo zase bolet v podbřišku, opět na pravé straně. Bojím se, že je to zase ta hnusná cysta a my s přítelem jsme se zrovna rozhodovali, zda se opět máme snažit o malýho broučka. :\/: Slyšela jsem, že jakmile se jednou cysta objeví, je to stím pořád na štíru, může být i další. A taky, že pokud se začnou objevovat, je nejlepší co nejrychleji otěhotnět, že pak z toho nemusí nic být. :\/: Nikdy. Těhotná snad být ani nemůžu, jednou nebo dvakrát jsem si sice zapomněla vzít prášek ale nic na sobě necítím, jako před tím půl rokem. Kromě toho, že děsně moc jim a jsem tlustá :D a mám větší prsa a pořád bolí, ale zato můžou určo ty prášky, beru teď třetí platíčko.
Njn, tot vše. Nebyla by tady prosím nějaká laskavá duše, která prožila něco podobného nebo stejného jako já a nepodělila by se semnou o nějaké rady??? :? ;)

Ahoj, prvně, řekla ti doktroak o jakou cystu se jednalo? j8 totiž už od svých 15 let trpím na nepravidelnou MS když do mě nervou hormonky na srovnání nebo neberu HA.U mě to byla vždy cysta ovulační, která prostě sama praskne. Je to nepříjemný a dost to bolí víc se mi objevovala na pravým vaječníku. Teď jsem ji tam měla naposledy v lednu a opět sama zmizela. Asi bych se ještě dr zeptala o co jedná a jestli to bude nějak řešit. Víc ti asi neporadím. Měj se hezky a ať brzo najdeš // :one:

In reply to by rolja

Vše moc děkuju za odpovědi, teď jsem o dost moudřejší. No a doktorka mi řekla jakou cystu jsem to měla, ale já to zapomněla, ale prý to nebylo moc dobrý. Tak díky bohu, že sama praskla a já nemusela do nemocnice. Nejdřív jsem si právě myslela, že mám slepák nebo zánět močových cest, což mi taky řekla moje obvoďačka, ale radši mě poslala i na gyndu.

A vidím to tak, že se v pondělí budu muset objednat, radši, ikdyby to nic nebylo. Dneska mě teda břicho nebolelo, ale včera večer po sexu mi nebylo nijak hej.

Jesště jednou děkuju vše, co jste mi napsaly a doufám, že všechno bude v pohodě. :-)

Ahojky, tak já si s cystama taky užila. Jednou po sexu jsem měla strašné křeče v břiše, zimnici, klepavku, no šílený stav. Další den mi bylo pořád zle a šla jsem k doktorce. A zjistila mi cystu. Né jednu. Měla jsem tenkrát myslím 3, ta největší mi praskla, proto ta bolest, pak jsem i krvácela. Další dvě mi tam ještě zůstaly. A tak se čekalo, jeslti se vstřebají nebo prasknou nebo co jako bude. Vstřebaly se. Do té doby jsem nevěděla, co cysty jsou, ale pak jsem si začala zjišťovat informace... Nakonec jsem zjistila, že už jsem nejspíš měla nějaké i předtím, protože jsem už obdobné bolesti břicha dvakrát prodělala, i jsem byla v nemocnici, ale nikdo nepřišel na to, co to je... Jenomže mě tenkrát vyšetřovali jako na žaludek, střeva apod. a ne z gynekologického hlediska. A mě bolelo celé břicho, tak jsem nebyla schopní jim říct, kde to bolí... Navíc to ani nebylo po sexu nebo tak něco... No zkrátka jsem si s cystama užívala a ani jsem to nevěděla. Každopádně jakmile se ti jednou udělá, tak se pak můžou opakovat, ale taky nemusí. Jak u koho. Doktorka mi tenkrát říkala, že nejspíš budu mít i problém otěhotnět. Mám navíc od dětství trošku hnutou dělohu, takže to souvisí s tím. U cyst se říká, že většinou když je máš před těhotenstvím, tak po prvním těhu se ti přestanou dělat... Ale taky to neplatí stoprocentně... No každopádně mě se podařilo otěhotnět na první pokus, našeho Cipíska čekám ani ne za měsíc a s cystama celé těhotenství problém vůbec nemám... A doufám, že už teda ani mít nebudu... :-) Tak držím palečky, ať se jich taky zbavíš a už o nich nic nevíš...

ahoj Kkatko, já měla cystu jen jednou, před pěti lety.. nemusí se to opakovat! podle mého úsudku to bylo tenkrát proto, že jsem hodně začala cvičit, posilovat břišní svaly :) brali mi to laparoskopií. nedávno jsem ale měla problémy s prsama a lékař mi doporučil vit. E, že na cysty aj. pomáhá.. zkus se poradit :a:

Ahoj, tak já měla cystu asi 10x. Bylo to dost šílený, ale naštěstí mi aspoň vždycky praskla sama. Údajně díky tomu jsem taky začala mívat šílený záněty a výtoky :( Doktor mi řekl, že nebudu mít nikdy děti, protože jsem moc poškozená těma zánětama. Naštěstí to bylo jen tohle, protože častý cysty způsobují srůsty a to je pak prej už problém. No, s bývalým manželem se nám opravdu mimčo nepovedlo a s novým přítelem jsem otěhotněla hned za 3 měsíce. :D Našla jsem si jinýho doktora, protože k tomu, co mi řekl, že děti mít nemůžu jsem ztrarila důvěru :) Mám princeznu-8měsíců a od porodu se zatím neobjevil ani zánět, ani cysta :///: Těhu jsem měla v pohodě, ale pořád jsem trpěla na ty výtoky (akorát že to byly takový, který jsou v těhotenství normální :) Tak hodně štěstí a ať se vám brzo zadaří ;) :///:

Ahoj Kkatko - já bohužel nebo spíš bohudík cystu nikdy neměla, ale chci tě povzbudit... že to bude dobré a že to zvládneš a jestli máš podezření, že bys mohla mít cystu... tak jdi k Dr.
Ahoj S.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky