Homeopatika a porod

14.04.2010

Ahojky,chtěla bych se vás zeptat jestli máte některá zkušenosti s homeopatikama před a při porodu? Za 2 měsíce mě čeká druhý porod a uvažují o tom,že by jsem vyzkoušela homeopatika...
Díky za názory.

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahoj, já přímo zkušenosti s homeopatií při porodu nemam (čekám první), ale strašně moc mi pomohly na jiné věci: měla jsem víc jak rok urologické potíže, byla jsem během té doby u 5ti urologů a lékaři vesměs nic nenašli nebo jen nějaké drobnosti, které přeléčili antibiotiky. Vyzkoušela jsem všechno možný, včetně bylinek, detoxikace, čínské medicíny atd., až homeopatika mi pomohla. (Začla jsem je brát na začátku těhotenství, když se ty mé subjektivní urologické potíže ještě víc zhoršily). A co víc, cca od 15ti let jsem měla (nebo mám) patologický strach z porodu. Nyní jsem v 30 tt a díky homeopatii na porod v těhotenství (paradoxně) skoro vůbec nemyslím. Taky mi to hodně vyladilo psychiku. Mam kamarádku, která měla první těhotenství trochu problémové, vyskákaly jí různé alergie, hrozné pálení žáhy, porod trval 40 hodin a u druhého těhotenství brala homeopatii a spravily se jí jak alergie, tak pálení žáhy a porod byla rychlovka, teď nevím přesně, ale bylo to do 3 hodin od příjezdu do porodnice. Prý si ty homeopatika vzala jen doma, před odjezdem a pak už ne. Druhý porod většinou bývá rychlejší, ale taky ne u každého. Rodila s odstupem 4 let.

In reply to by Fairy

ahojky Fairy,
prosim te, cetla jsem v Tvem prispevku, ze Tva kamaradka brala na paleni zahy homeopatika, kt ji moc pomohla, prosim te,nemohla bys mi zjistit jaka to byla? je jich moc...a ja uz z paleni zahy pomalu silim...radeji bych homeo nez REnnie, Gaviscin apod...diky moc

Měla jsem homeopatika před porodem - arnica montana - a žadné porodní zranění, žádné vnitřní šití a zahojená jsem byla hned :-) Při porodu jsem na homeopatika zapomínala, tak nevím, porod byl dlouhý (ale pohodový) možná, kdybych nezapomínala, bylo by to rychleji. Je potřeba, aby ti to někdo hlídal.

tak já jsem homeopatika před porodem brala a musím říct, že mi pomohli. Měla jsem teda porod vyvolávaný - ráno jsem dostala čípek na přípravu porodních cest a primář mi říkal, že teprve v noci se mi možná začne porod rozjíždět ale ejhle... Hned na pokoji jsem začala pít "koktejl" z homeopatik, které jsem měla od své homeopatky a porod se během dopoledne krásně rozběhl a v 19:55 byl malej na světě. Nemůžu říct, jak by to probíhalo bez nich, ale za zkoušku nic nedáš. Homeopatika nijak neublíží. Kdyby jsi chtěla napsat jaká homeopatika to byli, tak písni. Přeju ti pohodový porod :-)

In reply to by lu.kikina

Tak ten "koktejl" byl z CAULOPHYLLUM THALICTROIDES 9CH + ARNICA MONTANA 9CH, pokud jsou opravdu silné bolesti tak můžeš přidat i ACTAEA RACEMOSA 9CH. Po porodu jsem brala taky ARNICU 9Ch a na tvorbu mléka RICINUS COMMUNIS 5 CH. Před porodem (zhruba 14 dní) můžeš tu ARNICU brát preventivně (pro přípravu svalů a cév) - 5 granulí denně. Snad jsem aspoň trošku pomohla.

In reply to by Lu a Matýsek

Ahoj, taky mám od své homeopatky Caulophyllum thalictroides 9CH, ale dala mi jen tady to, nic víc k tomu. Arnica Montana 9CH dala mému manželovi na plánovanou operaci a je to prý i na úrazy (říznutí, modřiny apod.) Takže pokud jsi to brala k tomu, tak bych si to taky raději přidala a i to na silné bolesti. Mohla bys mi prosím poradit, jak to mám brát. Dr. mi řekla v druhé době porodní (nebo jak budu v porodnici) dát 5 kuliček Caulophyllum thalictroides 9CH do půl litru vody a popíjet mezi kontrakcema. Měla jsi stejné dávkování a co ty zbývající - tedy Arnica Montana a Actaea Racemosa, to se má brát jak?? Díky moc.

In reply to by Fairy

ARNICA je výborná na všechno. Dávám ji teď hodně často i malýmu - třeba když spadne a má škrábanec tak hned naředím s trochou vody a dám mu to a bolístka se krásně rychle zahojí. Klidně můžeš smíchat ty tři homeopatika dohromady a začít popíjet hned jak ti začnou kontrakce nebo praskne plodovka. Já si to namíchala do půl litrový petky a popíjela tak po 15 min a pak už jak se dalo. Těch kuliček tam dej víc - aspoň tak 10 granulí od každého. To popíjení je lepší než cucání, měla jsem z toho už bolavé patro :-)

In reply to by Lu a Matýsek

Díky moc za info. Fakt se nemusim bát i 10 kuliček? A když ten půl litr vypiju, mam si udělat další nebo si to mam šetřit až do konce porodu? (Po pravdě bych to měla ráda rychle za sebou :00: ). S tou Arnicou mi dr. taky říkala, že spadla ny lyžích a pod sněhem byl kámen. Měla obrovskou modřinu (asi na stehně) a za 2 dny bylo po modřině. Prý tu homeopatii dělá 20 let, ale i tak se nestačila divit, jak rychle to zmizelo. Normálně bývá modřina cca 14 dní a mění různě barvy, tak to je fakt neuvěřitelný.

In reply to by Fairy

nemusíš se bát těch 10 kuliček. Kdyby jsi to cucala, tak je dávkování po 30ti nebo i 15ti minutách 5 kuliček, takže těch 10 kuliček je akorát. A jestli to vypiješ, tak si můžeš udělat další (nepředpokládám, že bys to celý vypila na jednou nebo na dvakrát...:-)) Já na homeopatika nedám dopustit, během jednoho dne jsem se díky nim zbavila zánětu v prsu, se kterým se ostatní léčí třeba týden a většinou jsou na antibiotikách. Tak kdyby jsi něco potřebovala, tak klidně napiš a budu se snažit poradit. Jinak přeji hezký zbytek těhotenství a příjemný porod.

In reply to by Lu a Matýsek

Tak to si jich tam dam radši těch 10. Taky na ně nedám dopustit. I kdyby to bylo jen placebo (jako že neni) tak by mi to bylo jedno, hlavně, že to pomáhá. Díky moc! :|P:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka