Otázky otázky otázky ... prosím o Vaše názory !!

12.04.2010

Je nám právě 12 dní, snažíme se s Peťulkou zžít, a tak mám na mysli spousty otázek. Moc Vás prosím o Vaše názory a zkušenosti...

1) Usínání u kojení - pije max. 10 minut než mi usne a pak už ho nemůžu probudit, aby pil ještě. A to ho v průběhu kojení lechtám na zátylku, v podpaží nebo na tvářích, to se trochu probere a zase saje, ale za chvíli usíná znovu. Mám to brát, že má už dost? Dneska u dr. ho vážili a přibral 180 g, takže je to v normě. Někdy mi už po hodině řve a cumlá si prsty jako by 3 dny nejedl. Mám ho třeba v půlce kojení odstavit, nechat třeba odříhnout, trochu probrat a znovu přiložit? Četla jsem i o přiložení studené žínky, ale to mi přijde drastické :)

2) Necháváte spinkat děti přes den když chtějí nebo se je snažíte zabavit, aby v noci lépe spali? Jak se s nimi zabavujete? Je tak malý, ještě se nezabaví. Občas mu zpívám nebo mu vyprávím, někdy ho masíruju a tak, ale dál nevím.

3) Když pláče, berete ho hned do náruče, aby se uklidnil nebo ho necháváte, aby sám přestal brečet a třeba koukal okolo sebe? Paní, co pracuje v kojeneckém ústavu mi doporučila dudlík, tak se učíme na dudlík a celkem to zabírá - přestane brečet a třeba kouká, ale dlouho to nevydrží. Prý kdybych ho brala pokaždé do náruče, tak nic jiného nedělám a bude z něho závislák. Srdce mi ale radí ho utišit když je tak maličkatý. A co si o dudlících myslíte? Mám ten obyč gumový kytičku, ten silikonový je hrozně tvrdý... dáváte na utišení miminka?

4) Používáte některá šátek, abyste třeba mohly vařit nebo poklidit když vám dítko pláče?

5) Dnes mi pediatrička říkala, ptala jsme se jí na názor na látkovky a jednorázovky, že se přiklání spíš k jednorázovkám kvůli menšímu výskytu opruzenin apod. Plus na noc ještě látkovou plínu kvůli kyčlím. Já se ale pořád přikláním k těm látkovkám, se separačkou mi to přijde dobré...

Jsem zmatená, každý tvrdí něco jiného a nevím, kde je pravda :(

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka