Jak jsem naletěla

18.02.2008

Ahoj holky, tak vám chci říct, jak jsem naletěla doktorce a přišla o 1500Kč.
Měla jsem jít na testy na toxoplasmosu. Gyndařka říkala, že to stojí 1500Kč a že se mám rozmyslet, jestli ty testy chci. Neřekla mi, že je to hrazený pojišťovnou, nebo že můžu mít něco jinýho, co zaplatí pojišťovna. Tak abych věděla, že jsem zdravá, tak jsem to zaplatila. Došly výsledky i na skupinu krve, Rh, HIV a další testy. To jsem si všechno zaplatila sama. Nedalo mi to a psala jsem na pojišťovnu, že jsem si myslela, že to pojišťovna hradí. Tak mi odepsala jedna paní doktorka, že je to hrazené pojišťovnou v rámci komplexního prenatálního vyšetření. Tak se ptám, jestli mi to pojišťovna proplatí a prý by mi to musela proplatit gyndařka a zažádat si pojišťovnu, ať ta to proplatí zase jí. Kdo ví, jestli už to taky neudělala a nedostala ty prachy 2x!!! Volala jsem jí a prý si mám zavolat až zítra, ale že to není pravda a že mi to zítra vysvětlí, proč jsem jí to platila. Takže tak jako tak ty peníze zpátky už nedostanu :r: A pak věřte doktorům!! Zítra už nebudu zbytečně provolávat kredit, když mi ty prachy stejně nevrátí a jen mi bude valit do hlavy, proč jsem to platila já a ne pojišťovna.

já jsem za celou dobu co jsem chodila k doktorovi zaplatila akorát za snímek z UT a to mi dělat několikery krevní testy a při každé návštěvě UT, což taky nedělá každý doktor. 1500 to je svině, ať ti to vysvětlí, a ty se ještě pře návštěvou pořádně informuj, ať jí to můžeš omlátit o pusu.

ahojky,vypadá to,ze tě natáhla,protoze pri svem prvnim těhu jsem prosla take temito vsemi testy krve a ja nevim ceho vseho vcetne toxopl. a vse mi hradila pojistovna a Dr.po me nic nechtela ani nahodou.

tomu bych věřila..udělá ti to v jiným týdnu, než se dělávají testy a nechá si to zaplatit, je to jen o její slušnosti..ale řekni jí to...to je svinstvo takhle vydělávat na těhulích....můj bývalý doktor byl taky takový a nová paní doktorka je úplně úžasná...

A nedělali ti to hned na začátku? Mně totiž doktor říkal, že na toxoplazmozu se bere krev jen jednou a pak se to platí (kdybych chtěla ještě jeden test, třeba později). Každopádně poprvé je to zadarmo a 1500 bych si nenechala vzít !!!

In reply to by PavlínaL

byly první krevní testy, který mi dělala a dělala to až ve 14+1, dřív mi krev nebrala nikdy! A ani mi nedala na výběr, že buď budu mít nějaký extra, za který si připlatím, nebo obyčejný a hrazený pojišťovnou. Prostě řekla, že jestli chci zjistit, zda nemám toxoplasmosu, tak to stojí 1500Kč a pokud bych ji měla, že by mi museli mimčo vzít.

to se nedej, já bych tu doktorku zeřvala...žádné také, že ti vysvětlí, proč jsi to platila...ještě si trochu na netu pohledej, že se to platit nemusí a vraž jí to před obličej a že chceš vysvětlení. Nedej se, doktoři jsou svině, beztak už má 3000,- v kapse.... :-g( :-g( :-g(

krevní skupina,Ph,HIV atd ty jsou opravdu hrazené pojištovnou,ale toxo myslím,že není,že tu pokud chce pacientka vyšetřit tak si hradí sama,ale nerada bych kecala.
ALe tvou lékařku bych asi vynesla v zubech a pěkně bych ji z plných plic řekla co si myslím.

In reply to by LenickaV

Na Váš dotaz týkající se odběru krve v těhotenství Vám sděluji,že toto je
# obsahem výkonu 63053-komplexní prenatální vyšetření,který
# je pojištovnou plně hrazen.
# Součásti tohoto výkonu mimo jiné jsou i odběry na krevní vyšetření-
# krevní skupina + Rh faktor, krevní obraz, BWR,
# HIV, HbSAg protilátky, Toxoplasmóza, krevní cukr, fenylketonurii.

Takže i toxo je hrazený pojišťovnou. Kdybych to věděla dřív, mám na malýho 1500Kč k dobru :(

In reply to by Hanka H.

to moc dobře ví, že je tu možnost hrazení pojišťovnou, ale ta by jí za takový testy asi nedala tolik, jako naivní budoucí matka. A to jsem k ní přešla od jinýho doktora, co šel po penězích a moc jsem si teda nepomohla. Doufám, že ten třetí doktor bude už dobrej. Se říká, že do třetice všeho dobrého :) Už jsem si totiž našla jinýho v místě svého nového bydliště a tady k té potvoře už stejně nepáchnu.
Jo a máš moc krásný mimčo. Tahle fotka se mi líbí ze všech nejvíc, co jsem tu viděla ;) Ostatní se snad neurazí, ale tohle mimčo je ukázkový :))

In reply to by VymazalovaKaterina (neověřeno)

a pak i volala a ta doktorka mi tam řekla, že pokud to šlo z ruky do ruky, tak by mi to musela gyndařka vrátit a zažádat si pojišťovnu o proplacení a ona mi to nevrátí, když mi chce jen vysvětlit, proč jsem si to musela platit sama.

In reply to by VymazalovaKaterina (neověřeno)

plátce je ona. A text je v nějakých bodech a cenách za body, takže já nezjistím, co to vyšetřovali. Taky mám protokol o tom vyšetření krve, ale plátce je tam opět ona, i když jsem jí to hradila hotově. K tomu mi bohužel nedala žádný příjmový pokladní doklad. No jo, můžu si už jen nadávat, že jsem tak blbě naletěla a důvěřovala jí! V dalším těhu už budu vědět, že je to hrazený pojišťovnou a nenechám se jen tak oškubat!!

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka