Jak reagujete na komentáře od cizích lidí?

08.04.2010

ahojky. už se mi několikrát stalo, že se ke kočíku naklonila úplně cizí paní a začala se rozplývat, jakej je malej krásnej a tlusťoučkej chlapeček. váží 8,5 kila v 6,5 měsících a je docela dlouhej. to by mi ani tak nevadilo. ale stalo se mi zrovna dnes, že ta rozplývající se paní začala hladit tomíka na hlavičce. :jawdrop: sice přes čepičku, ale i tak se mi udělalo trošku zle. řekla jsem jí, ať se nezlobí, ale ať na něj nesahá. klidně, mile, bez nějakých obličejů. urazila se, řekla mi, že jsem nějaká přecitlivělá, asi prý hormony, a odešla. jak reagujete vy? :a:

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahojky. Já to mám podobné, jako už tady kolegyňka podemnou psala........Tady ve městě se snažím vždycky nějak prokličkovat, pokud toho člověka neznám, tak se ani nezastavuji. Vždy se usměju a jedu dál. A u nás na vesnici ty tetičky ;) většinou znám, takže v pohodě a taky, když se s nima nechci zastavit, prostě jedu dál s tím, že spícháme za babi a dědou.

I když se mi teď stalo v tramvaji, že jely děti asi ze 3. třídy a jeden kluk si začal s malou povídat a občas ji pohladil po ruce a za chvilku tam stála půlka třídy. Ale to mi nevadilo, byli slušní a příjemní a malá se na ně pořád zubila :€Ss€: .

Jinak já bych si taky nikomu nedovolila šahat na mimi, nedovolím si ani od nejlepší kamarádky pochovat malýho. Dokud za mnou ti prcci sami nepřijdou, že chtěji pochovat, tak se raději dovoluji ;) . papa

Vždycky se usměju, kejvnu na malou jakože jo a jedem dál, nikdy nezastavím, jenom zpomalím, tím pádem ani k dotekům nedojde a jestli si někdo něco myslí, tak ať si myslí, vždycky se mi podařilo tak nějak vycouvat, :s: .

Tak to jsem asi přecitlivělá taky, úplně nesnášim, když mi cizí lidi drze lezou do kočárku a ještě kdyby měli na kluky šahat, tak jim asi urazim ruce. A zájem o dvojčátka je velký....!!!Mě se to stalo i v těhotenství, že ke mě v obchodě přišla pani, ptala se mi na měsíc těhotenství..apod a pak mi zničehonic šáhla na bříško. Byla jsem tak překvapená, že jsem se nezmohla na slovo.

kačenka1711

In reply to by Klára26

no, já se vždycky hrozně leknu, když mi někdo šáhne na bříško, ale i když je to třeba kámoška. je to takový divný. nevím proč:-)

Když mi malou někdo pochválí poděkuju , ale šáhnout na ní nenechám. Jednou mi na ní chtěl sáhnou opilec v tramvaji ten se tak naštval že sem myslela že mi jednu vrazí , ale lidi se mě zastali.

Ahoj, jako každá maminka mě taky zahřeje, když mi někdo pochválí dítě, ale vše má své meze. Podívat se do kočárku, to ano, ale šahat bez dovolení, to určitě ne. Je samozřejmě něco jiného, pokud se zeptá. Možná jsem taky přecitlivělá, ale já bych na cizí dítě taky nesahala. :a:

kačenka1711

ahojky, jsem zatím jen těhulka:) vím, že je to úplně neco jiného, ale máme malu jorkširku a když je v tasce treba v nakupním košíku, tak na ní spousta lidí hrabe. když byla jeste stene, ta mi to přišlo roztomilý, ale ted me to už sere. oni se ani nezeptají a hrabou jí do tašky a ona je olizuje. když mam takové zkušenosti, tak mi to bude vadit určo i u miminka. já když jdu treba v parku a valí se k nám nejaký prďolka a chce si jí pohladit, tak jí podržím ať si jí malej pohladí, ale nikomu na deti nesahám a do kočárku nelezu.pá

In reply to by kačenka1711

Tak tohle znám, já mám Britského modrého kocoura a chodím s ním ven jen tak na vodítku (přepravku nesnáší, chce mít rozhled) a kdykoliv jsme venku nebo ho mám na klíně v šalině tak hned každý jak je to krásný kocourek a hned bysi ho hladili a muchlali.. To mě vždycky vytáčí, na rovinu jim řeknu at se nezlobí ale at na něj nešahaj že si to nepřeju. Já jim taky nešahám na jejich zvíře :n:
Jednou nějakej chlap zničehonic začal na mýho kocoura šahat a já na něj vrhla vražednej pohled a řekla jsem mu "nepamatuji se že bych vám dovolila na něj šahat" .. Nevím tohle mi prostě vadí.. :€):
Proto už vím jakej bude problém až u přítele na vesnici vyrazím z kočárem a ty jejich babky mi strčí hlavu/ruku do kočáru.. To si zase poslechnu u skoro tchýně :€):

In reply to by kačenka1711

přesně :s: Jj, kamarádka si založila chovnou stanici Britek a já s nimi byla pořád v kontaktu až jsem si je zamilovala a už mám oma skoro dvou letého tygra doma. :€m:

když potkám nějaké lidi na procházce tak je vesměs znám a oni se jen podívají na malou do kočárku popřípadě na ní dělají cukrbliky, ale nikdo na ni nešahá kromě rodiny a ta mi nevadí... ale u cizího by mi to asi taky vadilo, ale myslím, že by mi bylo blbé říct-nešahejte...nevím. Každopádně co mi vadí je třeba to, že manželův bratranec má přítelkyni (asi 4měsíce) a ona hned napoprvé co malou nosila ji začala pusinkovat atd.to mi fakt vadilo a příště když tady byla jsem malou nedala z rukou :s: je to přece jen cizí osoba pro mě navíc hulí jako fabrika...ale to zrovna nesmrděla když ji pusinkovala, kdyby jo, tak bych ji jednoznačně řekla, že pokud smrdí od cigaret ať ji pusy nedává!

Já jsem teda teprve těhulka (TP mám 11.8)
a pokud by mi někdo takhle drze šahal na mimíska tak bych reagovala stejně.. Nevím proč by mi někdo cizí měl šahat na dítě :00:
Neříkám když se bude jen dívat a řekne jak je pěkná.. To se budu dmout pýchou :€s€:

ahoj, tak nevim ale já jsem se s nikým cizím kdo by mi sahal na dítě nesetkala a to potkávám hodně lidí s kterýma se dám do řeči. Vždy jen koukají na malou /nebo koukali na malého a rozplívali se. Potom se dali do řeči jak ten čas letí a že už maj vnoučata nebo pravnoučata. Kolikrát si hezky popovídám a odcházim. Párkrát jsem narazila na pani, která byla hodně stará a tak to povídání bylo trošku otravnější-ale dalo se to vydržet. Vždy s úsměvem :///: .
Nevim jak bych se zachovala kdyby mi někdo na dítě sahnul. Asi bych to řešila podle toho jak by na mě osoba působyla a jak by bylo dítě staré. Naštěstí jsem toto řešit nemusela :a:

No, předevčírem jsem byla s malou na injekci a nějaké dvě babky seděly v čekárně u Dr. (nechápu, proč u dětského, žádné dítě kromě Naty tam nebylo, aby mu dělaly doprovod) a ta jedna hned "no ta je tlustá, čím jí krmíte? Naše Karolína byla taky tak tlustá a zůstalo jí to do dneška a to už jí je 27 let bla bla bla." Celý monolog se točil kolem toho, jak je moje dítě podle ní extrémně tlusté (jasně, má 13 kg v 15 měsících, nevypadá podvyživeně, uznávám, ale tohle teda bylo na mě moc). tak jsem milé paní řekla, ať se teda stará o své děti a moje dítě nechá laskavě být a nevšímá si ho... No a vrchol všeho byl, že při odchodu Natalce dávala BONBON (takový ten tvrdý, co se pěkně vdechuje). Tak jsem jí řekla, že se nedivím, že ta její vnučka byla tak tlustá, když jí neustále rvala bonbóny a že Natynka tohle nejí. Já jen nechápu, že mají lidi neustále potřebu něco komentovat a plést se do věcí, do kterým jim opravdu nic není. Na své dítě bych šahat teda nenechala, to je podle mě drzost největšího kalibru, pokud to není kamarádka nebo někdo z rodiny, tak nechápu, jak si to může vůbec dovolit.

tak to bych taky nesnesla..cizí člověk nemá co šahat na moje dítě bez mého dovolení..a to bych teda nedovolila..Mě se zas stalo,že náká ženská koupila holce čoko..kaštany..a dala jí to..

ahojky me se stalo kdyz jsem si vyrizovala porodne ze sem musela nechat malou pred kancelari byla mala.. nechala jsem si ale otevrene dvere kdyz jsem odchazen prselo tak jsem n ela mala spala... ten den prselo a ja a kocarku mela slid...mala zacala brecet tak jsem vylezla a nad ni uz stala zenska sundavala slidu a ruce v kocaru tak jsem po ni zarvala jak ze co dela a ona ze mala chce dudlicek a ja ji rikam ona nema dudlicek tak ty ruce prosim pryc a ona pokracovala ale tak chce pochovat no tak to byla konecna ..a uz jsem zurila ona me serla ze kdyz chce clovek pomoct a jeste mu vynadaji..silene

In reply to by myšička1

dekuju uz jsem si zacinala pripad jak heeercka...ale fakt me to dostala ja sem samozrejme tak pysna jednou jsem v globusu zastavila u vyloh a sel tam manzelsky par starsi a ten pan se zastvail u male a zacal ji chvalit ptal se kolik ma a uz po ni natahoval ruku a ta manzelka ho okrikla nesahej na ni to se prece nedela saht na miminko vis na co vsechno si sahal vzpomen si jak byl ed rekla nejake jmeno malej taky si to nemel rad jen jsem se usmala podekovala poprala hezky den a sla jsem ..ale jak rikam me by v zivote nenapadlo nekomu sundavat na koraru slidu, odepnout ho atd pohustam to jo takhle mi taky malaou uklidnovala na gynde ale jen houpala...

In reply to by jurinecka-kaa

Vidíš to, mě by vůbec nenapadlo, že by se tohle mohlo stát. Bohužel dneska nevíš na koho narazíš. Některý lidi nemaj soudnost. Já kdybych někoho viděla u kočáru, jak mi šahá na dítě, nedejbože ho vytahuje, tak by asi taky viděla rudě :€z€:

In reply to by jurinecka-kaa

já zas mám strach, že mi ho někdo ukradne a z úchyláku :00: Když už musím kočár někde nechat, tak vždy jen abych na něj pořád viděla a furt se otáčím, jestli tam ještě je :O a snažím se tu dobu zkrátit na minimum. Nikdy bych neodešla aniž bych na kočár viděla, ani na chvilinku. Možná přeháním, ale je to ve mně

In reply to by JaMiOn

me se natom zde hodne spatneho... ja bych nekomu do kocaru nevlezla max bych ho povozila ale ze bych sundavala slihu, rozepinala cely kocar to uz to decko pak muzu dat kazdemu... mala mela mesic a byl malinka a promun jestli se ti zda normalni ze na tve teprv mesicni decko saha cizi zenska tak nevim no ja jsem ji to rekla jednou slusne a on me neposlechla tak mozna proto jsem vyjela ale jak pises nikdy ses s tim nesetkala nevis o cem je rec mozna bys jako prvorodicka jednala jinak ted urcite napises ze bys ses usmala ale nejakse mi nechce verit

In reply to by jurinecka-kaa

ahojky. ona chtěla sahat do kočáru na dudlík, resp. pochovat? no to by mě asi kleplo. jak může někoho napadnout, sahat na dudlík cizího dítěte. já bych pochopila, že začne houpat s kočíkem a rozhlížet se po mamce, ale sahat dovnitř. je hodná, že chtěla pomoct, ale má dodržovat určité meze... :jawdrop:

In reply to by Doakie

ahojky tak já jsme už matka 3 kluků a čekám 4 a taky když jsem viděla plačící dítě jsem ho pohoupala a dala dudlík,myslím že na tom není nic šppatného.Samozřejmě bych ho nikdy nevytáhla z kočárku abych ho pochovala.Toto můj názor ale asi je to tou dobou že mladým vše vadí a berou to trošičku proti sobě.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

dobrej nápad. když se dají koupit trojúhelníky na auto s nápisem baby on board, tak by se dalo koupit i na kočík s nápisem nesahat, děkuji. :-)

jé, tak to my máme pořád takovouhle šou, teda teď je to čim dál hoší jak je větší a všude chodí...ale taky nám lidi šťouchali do kočáru a děti chytali za ručičku a tak, přišlo mi to třeba taky někdy otravný, když sem neměla náladu, ale to že někdo pohladí dítě mi nepřipadá nijak zvrhlý, určitě bych za to nikomu nevynadala, ale chápu tě, taky nemám ráda moc vlezlý ženský

Mě to teda nevadí. Bydlíme na větším sídlišti, je to tu samá babka a já si je všechny nepamatuju, ale ony si pamatujou mě. Takže ani nevím, kdo je úplně cizí a s kým už jsem se bavila. No a když už se zastavím a povídáme si, tak už nějak neřeším, jestli mi sáhne na dítě...tedy pokud to není nějaká špína, ale s tím jsem se zatím nesetkala.

In reply to by vood

asi tak,dřiv to bylo normalní,babči jsou na to zvyklé,pohoupat nebo pochovat cizí mimča,dřiv si tak pomahali aby si mamky mohly nakoupit,a nedivim se že se zarazi když jim vynadaš,protože to myslí dobře aby sis mohla v klidu vyřidit své věci....kdyby tě jí v kočíku všichni nechali brečet,a nevšimli se ji,chodili kolem ní,tak by tě z toho bylo smutno,a stěžovala by sis ,tady že jsou lidé bezohlední...... :/;x:

In reply to by vood

jasně, tohle bych pochopila, to jsou takové ty známí cizí lidé. :-) ale tohle bylo na procházce, kde mě fakt znát nemůžou... paní sice špinavá nebyla, ale prostě stará...

já bych reagovala stejně jako ty a kdyby se urazila a tohle mi řekla, tak bych se jí zeptala jestli na ní taky můžou cizí lidi bezdovolení šahat a víc bych se s ní nebavila, nemá ti cenu

Ježiš, to já bych nesnesla. Jednou jedna paní pohladila malou po ručičce, mně se udělalo zle a ještě před ní jsem malé utřela ručku vlhčeným ubrouskem :P Já jsem totiž na tohle hrozná, utírám i sama sebe, když mi někdo podá ruku a každou chvilku si umývám ruce ://: :)

In reply to by sonla

mě se taky zvedl žaludek. ubrousek jsem měla bohužel schovaný v tašce dole v košíku, ale jinak s tebou souhlasím!!! hygiena se nemá přehánět, ale cizí lidi jsou cizí lidi...

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka