dušení

ivka222
18.02.2008

neznám nic horšího než držet v náruči dusící se tělíčko,včera se mi malej začal dusit zvratkama,vůbec jsem nevěděla co mám dělat.udělala se mi tma před očima a nevěděla co dělat úplně mi zkameněli nohy,potom jsem ho v rychlosti položila do své dlaně na bříško a mlíčko šlo ven,půl hodiny jsem nebyla schopna myslet a stát na vlastních nohou,co se správně dělá když se miminko dusí zvratky??????????????????????

Tak mě se dusil zvratkama zrovna dneska....byla jsem úplně hotová, ale pěkně pohotová...vzala jsem ho do náruče, rychle položila na bok a jemně klepala na zádička :00: Ale měla jsem tak obrovský strach :r: :k: :h:

já myslím, že jsi udělal to nejlepší!! Musela jsi mít chudinečko strašný strach!! Hlavně, že to dobře dopadlo...

Ivčo zvládla jsi to výborně jsi šikulka.Já to taky zažila s nejstarší holčinou ale to už byla trochu větší ale taky jsem z toho byla dost hotová.Jsi šikulinka :one: :one: :one: Pohlad za mě malého šikulu.

Pockej kolikrat se jeste bude dusit ruznyma vecma.Od kamaradky chlapecek si do krku nedavno narval 5 cm dlohej pecenej rohlik.Nevedeli jsme jak to z neho vytrepat.Za chvili si ho tam cpal znova i kdyz par moinut pred tim zacal modrat.

myslím, žes to udělal moc dobře, jsi moc statečná, já bych asi na tom pak byla podobně jak ty, úplně vyhukaná ... hlavně že to dobře dopadlo

bych si taky nevěděla rady. Zrovna jsem dneska myslela na to, co bych dělala, když pojedu autem a malý bude vzadu. Ta naše autosedačka je otočená zády proti směru, takže bych na něj ani neviděla, kdyby se právě dusil nebo něco. Asi tam pořídíme nějaké zrcátko. Asi jsi udělala správně, když sis ho položila bříškem na ruku. Miminkům se tak prý líp dýchá, pokud nemají úplně čisté dýchací cesty, ale jinak víc nevím.

ivka222

In reply to by Meg

pořád chodím a koukám jestli dýchá,oni ty mimísci jsou takový že vypadají jako by nedýchali tak do něj vždycky trošku šťouchnu jestli se hýbe,je to hnusný strach,teď se ho nemůžu zbavit

In reply to by ivka222

pamatuju si ještě než jsem otěhotněla, tak mi moje šéfová na Zélandě vykládala, že klukům je 3 a 1 rok a chodí i několikrát za noc poslouchat jestli dýchají nebo ne. To asi k mateřství patří a ten děsivý strach je přirozený.

ivka222

In reply to by Meg

já vím,jen se stím teď naučit žít,vlastně se člověk o ně pořád bojí už v bříšku je člověk nervozní když ho hodinku necítí

In reply to by ivka222

jen si na ten hrozný pocit zvyknout. Naši se o nás bojí taky celý život, ale až teď si člověk uvědomuje jak moc, že? Já si teď vzpomínám, jak mi mamka vždycky říkala: Jen počkej, až budeš mít vlastní, tak poznáš o čem mluvím. A je to tu!

no to mám z toho taky strach :ooo: . Ale zvládla jsi to dobře, prý se mají otočit na bříško na dlaň. Můj děda, když viděl že se moje ségra dusí, tak ji vzal za nohy a třepal s ní. A taky to pomohlo, ale myslím, že to je lepší nedrastická pomoc.

In reply to by Hanka H.

můj otec ze mě asi ve dvou letech takhle taky třepal šroubky. Nacpala jsem si do pusy celou hrst šroubků a začla jsem se dusit, otec mě pak popadl za nohy a vytřepal je ze mě. Ještě, že jsem žádný nespolkla, ale kdo ví???

ivka222

In reply to by Hanka H.

myslím že by každá mamina měla projít i kurzem první pomoci,vůbec bych se jí nebránila,asi si budu muset něco přečíst

ivka222

In reply to by VymazalovaKaterina (neověřeno)

jooo šikovná,kdyby jste mně viděli,to bylo strašný a připadala jsem si úplně nemožná,byla jsem tak bezmocná

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka