Můj porod

07.04.2010

Zdravím všechny! :a: :a:
Je to sice delší dobu,co jsem porodila (skoro 2 měsíce),ale nějak nebyl čas. Pokusím se popsat svůj porod.
Prošvihla jsem 3 termíny,takže mě 18.2. čekal příjem a následné vyvolání porodu. 16.2. jsem šla spát jako vždy s bolestma zad a podbřišku,pár dní jsem je měla,takže mě nepřekvapovaly, bylo krátce před půlnocí. 17.2. v 5.15 jsem se vzbudila (jako vždy) a šla na wc, k mému překvapení jsem špinila,tak jsem zavolala bráchovi,aby startoval auto, pak vzbudila mamču a pak jsem volala příteli,že už je to nejspíš tu,tak ať se snaží co nejdřív přijet. Kontrakce jsem měla nepravidelné, na příjmu zjistili,že jsem na dva prsty,takže pásy a pak ultrazvuk. Odhad váhy malýho byl 3600. Trochu to zkrátím, v 9.20 mi píchli vodu,která byla nazelenalá (mě přišla zelená),takže rychle oxytocin,páč malej musel co nejdřív ven i vzhledem k mému tlaku (130/110 :jawdrop: ),při každé kotrakci se mi chtělo omdlít,myslela jsem,že zešílím,ve sprše mi bylo blbě, na míči to bylo nepohodlný,tak jsem se svalila do vaku a cedila mezi zuby,že si nechám něco píchnout proti bolesti a přítel mi v klidu řekne,že to nepotřebuju a zvládnu to,mít po ruce něco,tak ho snad zabim :s: . PA mi řekla,že se podíváme jak jsme daleko,než jsem došla ke koze začla jsem řvát,že to tlačí, prý to mám rozdýchat,tak řvu dál,že to nejde a že to tlačí,ani nevím jak a ležím na koze a slyším,no jo už vidím vlásky... Přiběhla dr. a poučila mě kdy tlačit, pak nástřih hráze,po dvou zatlačení byla hlavička venku, při dalším tlačení říkám,že to bolí (cítila jsem jak se trhám), poslední nádech a.... v 11.32 mi položili na bříško ten můj zázrak,to bylo to nejkrásnější co jsem kdy zažila :h: ,pak tatínek přestihl pupečník,malýho přiložili k prsu, hned natáhl :s: A čekalo se, palcenta venku a čeká se dál, dr. si nechala zavolat primáře a to už jsem věděla,že se něco děje. Pořád krvácí říká dr. primářovi,který si natáhl rukavici a začal mi ručně stahovat dělohu :O ,pak vzal nějaký dva kovový háky a prý,že se bude šít,takže další kapačka,injekce do stehna proti bolesti a skoro před každým stehem injekce do dělohy (aua) Každý steh jsem proúpěla,pak už jen šití hráze,to byla maličkost (7 stehů). Šili mě mě hodinu,pak byl konečně klid a dali mi malýho k sobě. Jsem ráda,že byl přítel u porodu,rodila jsem poprvé, malý měl 3650g a měřil 50 cm. Vypil dost vody,takže druhý den, měl nález na plicích (zánět),takže mi ho odvezli na JIP,dostával dvoje antibiotika, porodnici jsme opustili po 12 ti dnech. Teď už je to konečně za námi a malinkej je v pořádku. Porod byl brnkačka oproti těm nervům a strachu o malýho. Omlouvám se za román a za případné chyby. A jestli bych chtěla ještě miminko? Nejspíš ano :)

ahoj, já jsem byla ve vnitř taky celá potrhaná, doktorka se divila, že je to tak možné.... no každopádně jsi to měla lepší, protože prvně mě umrtvili nástřih a pak mě vevnitř sešívali bez umrtvení, myslela jsem že omdlím bolestí, a pak mi šili nástřih, jenže injekce za tu dobu přestala fungovat.... šili mě tak asi 2 hodky, ale naštěstí tam byl manžel a podporoval mě.

chudáčku já měla teda oba porody pohoda proti tomu co čtu...ale tak rychle zapomeneš a další mimčo půjde ven lépe...

jůůů Marcel ,vítej mezi náma.Teeda vim,že sis to "užila",ale už bude jen dobře.Až budeme zdravý(Luky má zánět průdušek),tak se musíme sejít.Už se těším na Jarouška.Dej mu za mě pusinku..

jůůů Marcel ,vítej mezi náma.Teeda vim,že sis to "užila",ale už bude jen dobře.Až budeme zdravý(Luky má zánět průdušek),tak se musíme sejít.Už se těším na Jarouška.Dej mu za mě pusinku..

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka