od kdy kšíry na chození

07.04.2010

Zdravím, můžete mi někdo prosím poradit, od kdy se dítěti dávají kšíry na chození? Malé je teprve 8,5 m, ale už 3 týdny se staví a asi týden dělá krůčky, když ji držíme v podpaží (za ruce mi přijde, že to není dobře...). Když stojí u nábytku, tak se snaží přeručkovat na nejbližší osobu - zatím jen s nakročením, bez chůze...Děkuju a přeju krásný slunečný den.
PS: Jo, ale zatím nemáme botky, protože se tak malé nedělají, takže chodíme jen v ponožkách...

Kliknutím vložíte smajlíky:

VÍŠ, CO JE ZAJÍMAVÝ? KDYŽ JSEM SE PŘED CCA PŮL ROKEM NA KŠÍRY PTALA JÁ, TAK VŠECHNY HOLKY, KTERÉ MI ODEPISOVALY, KŠÍRY PODPOROVALY, ŽE JE TO SUPER VĚC, A TEBE OD TOHO ZATÍM VŠECHNY ODRAZUJÍ. MY SE NAKONEC OBEŠLY BEZ NICH, ALE POKUD JE CHCEŠ POUŽÍVAT, TAK BYCH ZAČALA AŽ VE CHVÍLI, KDY BUDETE ŤAPKAT I VENKU. :)

Ahoj, já osobně bych kšíry na chození nikdy nekupovala, jen do kočáru, aby dítě nevypadlo, přijde mi to, kdybych mu to nasadila, že vodím našeho psa....,ale jak chceš.....My jsme teda malou za ruce vodili, když chtěla rozhodně tím trauma neutrpěla, pak se jednoho dne pustila a od té doby ťapká sama. Malá měla extrémně malou nožku a boty i papučky jsme sehnaly, papuče měla 11-tky a boty 18-tky, ale viděla jsem i 16-tky, takže boty rozhodně seženeš a taky je kup, protože když začínají chodit, tak musí mít zpevněnou nožku a hlavně kotník!

ahoj lucka má 8,5 měsíce sama už mi chodí kolem nábytku ,začíná se pouštět ,kšíry neznám ale asi bych nic takového nekupovala. koupili sme papučky nechala sem jí změřit nožku a máme 19 sou o ten 1 cm větší ale chodí se jí v tom dobře.

Ahojky ty kšíry jsou už na chodící děti,ale já tedy ani u jendoho dítěte je neměla,přišlo mě to jak na psa :///: je lepší když se sama naučí vyvažovat a i padat muj malej začal obcházet od 7,5měs naučil se padat na prcku a nebo do kleku,nechala jsem ho a v devátém měs už začal kručkovat do prostory na začátku 10.měs chodil už sám po celém bytě...naučil se vyvažovat a tedy za ruce snámi nechtěl chodit jen sám,tet už venku za jednu ruku se nechá,ale taky by nejradši sám,ale to utíká většinou pryč :///: Jinak my tedy nosily na obcházení ponožky protiskluzové,bačkurky nechtěl vadily mu v lezení a začal nosit ´bačkurky až se pouštěl do prostoru,zjistil,že mu to vnich jde líp,tet už si je nosí sám :///: Boty jsme kupovala až jsme začli chodit ven :one:

http://www.mimibazar.cz/bazar.php?user=195155

no nevím, já teda ty kšíry moc neprožívám. a jak už tu píšou ostatní, je to pro děti, co chodí samy. Ale i tak mi to přijde hrozný, to je jakoby jsi vedla psa.

In reply to by Karluša

taky mi to připadá, jako na psa:-))). Ségřina kámooška tak vodila holčičku, sama ještě pořádně neuměla chodit a teď má nohy do O. Neříkám, že to je tím, ale myslím si, že jí to vodění k tomu pomohlo

In reply to by Marcelii

jj. No ale teda stejně mě nejvíc dostalo, když se někde objevila zpráva(už je to tak 2 roky) jaknějakým lidem sebrali děti, protože je vodili na vodítku, aby jim neutekli. No a u nás je to skoro normální. Tak to fakt nechápu.

In reply to by Marcelii

no, ono už to nějakou dobu bude. jsem to tenkrát zaregistrovala, protože holka byla malá . Jinak bych to asi taky přešla. No nevím, je to divný. ale když má někdo lepší pocit, tak proč ne. ale fakt to vypada divně, když se baví dva a kolem běhá dítě na vodítku.

In reply to by Karluša

vím, že když jsem vezla ségřiny dvojčata v kočárku a potkala tu její kámošku s malou, daly jsme se do řeči a lidi co šli, nebo jeli okolo se otáčeli a nechápavě kroutili hlavami :s: . Naši to taky nemohli rozdýchat :s: :s: :s:

ahoj, vykašli se na kšíry. dítě má chodit samo a ne s pomocí. Každý fyzioterapeut ti řekne, že vodění dětí, pokud samy nechodí je špatné. Zbytečně zatěžuješ svaly a páteř. Pokud nechodí samo, ještě na to není připravené

kšíry na chození? pokud myslíš ty kšíry s tím "vodítkem" tak se používají pro děti, které chodí samy a nchtějí vůbec chodit za ručičku tak aby třeba nevběhly pod auto, ale jinak není důvod.. jinak my ty kšíry používali do kočárku aby nevyskakoval za jízdy než jsme dali sporťák

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka