čerpání dovolené po PPM

05.04.2010

Ahoj holky,už se to tu asi řešilo,ale jsem z toho jelen :( .Od dubna 2009 jsem byla na nemocenské,10.10.09 jsem nastoupila na PPM do 23.4.10,mám nárok na nějakou dovolenou?A Jak na to,zajít za zaměstnavatelem a říct,že nastupuji na dovolenou a musím i na sociálku nebo jak? :? Poradte prosím někdo,v tomhle jsem úplně mimo :00: :+^*: :a:

Ahojky Dáši, na dovolenou nárok máš. Pokud nečerpáš rodičovskou, ale vracíš se zpátky do práce po skončení mateřské dovolené, pak musíš dovolenou za rok 2009 čerpat IHNED po skončení mateřské dovolené. Prostě před nástupem do práce nahlaš zaměstnavateli, že budeš čerpat dovolenou a až pak půjdeš do práce. Alespoň takhle mi to napsali z personálního.
Jak píšou holky, se sociálkou to nemá nic společného, jim to říkat nemusíš. :a:

ahoj já myslím že je to takhle:na dovolenou nárok máš.A před zkončením PPM(já byla 14dní před)si zajdi na socialku kde budeš žádat o rodičák(na ty 2,3,4roky,nevím jestli se to takhle jmenuje)tam dostaneš papíry který vyplníš ty a papíry který odneseš tam co ti vyplácely nemocenskou(bohužel ty názvy nevím).Tam ti napíší od kdy,do kdy jsi byla na PPM.A doneseš zpět na sociálku.Já jsem žádala tam kde o porodné.A s tou dovolenou.Já jsem nemusela dělat nic.Prostě mi ji proplatili.Ale zajdi nebo si zavolej do práce jestli musíš vyplnovat žádanku na dovolenou.A když ano tak tam budeš muset jít a vyplnit že žádáš o vyplacení dovolené.To ti udělá účetní u vás ve firmě.Snad jsem ti aspon trochu poradila a hlavně to napsala tak že se v tom vyznáš:-)Ahoj.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka