Jdu si postěžovat, aneb: Nic jiného tu nedělám.. Taky to máte?

06.04.2010

Nestěžuju si na stát, bývalku přítele ani na exekutory, ale na těhu :s: .
Tak jsme počli dle kalendářního výpočtu 8. měsíc. Moje těhu bolístky:
Nespavost
Náhlá únava (po 8 hodinách spánku za cca 4-6 hodin nutkání ke spaní - snažím zvládnout, páč pak nespím - ale i tak v noci nespím)
Pálení žáhy
Bolení hráze (kost mezi nohama)
Bolení kloubů (pánev) při ležení ma boku - déle než 1 hod.)
Pocit, že mám měkčí čípek
Inkontinence
Časté močení (cca každou 1-2 hodiny)
Přibrání 5 kg za měsíc
Plačtivost a pocit, že jsem k ničemu, neschopná
Večerní tvrdnutí bříška
Pocit, že bříško povolilo???
Bolest či píchání v podbřišku
Občas nával horka (hlavně v noci)
Malá kope hlavně v noci
Nechuť k sexu
Hůře vidím (na dálku - mám brýle)
Pocit, že to dostanu

Co se mi vyhýbá či přešlo:
Bolest hlavy
Natýkání nohou
Častější tvrdnutí bříška
Nevolnost

Normální těhu problémy. Doufám.. odkývejte mi to, jo???
Taky to máte?

ahojky těhulko, tak můžu ti říct, že když jsem to četla, tak jsem si myslela, že jsem to psala já :-) Únava-jelikož chodím do práce, tak jsem unavená pořád. Pálení žáhy-ta mě budí hlavně v noci. Bolení hráze-nejvíc, když třeba hodinu ležím u televize a pak vstanu, tak to je nesnesitelná bolest. Inkontinence-pořád. Močení-to se mě zatím vyhýbá :-). Přibírání 5 kg za měsíc-já už mám 18kg nahoře (a kvůli tomu mám břicho jednu velkou strii). Tvrdnutí bříška-nejčastěji při když vstanu. Píchání v podbříšku-to mám nejvíc v noci. Když se třeba otáčím z jednoho boku na druhý, tak mě probudí píchání jako sviňa. Nával horka-to mám furt. My budeme mít taky holčičku a v noci kope jen občas. Nechuť k sexu - už od početí.Hrozně si to vyčítám, je to nefér vůči manželovi, ale nemůžu si pomoct,připadám si u toho jak vorvaň. Hůře vidím-taky nosím brýle na dálku a taky mi to tak připadá. Pocit,že to dostanu-přesně tak, takový ty divný křeče v břiše, když to mám dostat. A já mám ještě k tomu natýkání nohou, páč 8 hodin sedím v práci. Takže mě fakt připadá, že ten tvůj článek jsem psala já :-). Ale já tyhle problémy nějak nevnímám. Prostě se snažím to vždycky nějak přejít a neřešit to. Patří to prostě k těhu. A já jsem neskutečně šťastná, že jsem těhu. Takže se těmto problémům snažím nevěnovat pozornost a spíš se z nich radovat :-) Ale jsem ráda, že si tento článek napsala. Aspoň vím, že v tom taky nejsem sama :-) Tak hodně zdaru a síly. a kdy máš termín? já 4.6.2010

In reply to by maja.mr

Ahooj,
moc hezky napsané.. víš, já si v tom čvachtám, páč těhotná jsem naposledy v životě a snažím se vnímat všechno, co mi těhu přináší.
To píchání mám při chůzi. Stačí pár metrů.. dýchání na prd.. Mám TP 6.6.2010. Někdy to začnu řešit až moc a pak sem akorád ze sebe vystrašená, páč se začnu bát, že mě potká něco vážně vážného..
To natýkání jsem měla, když jsem chodila do práce (z které mě vyšoupli nedobrovolně) - jak mi někdo mohl říct, tak pro moje simulování, ale já dostala už 2. housera během 2. měsíce a tentokrát na Mezokain.. a stejně jsem to 14 dní rozcházela. Ono bych přišla o 2 šichty, ale šéfová je na tohle pes. Ta bere nemoc jenom v momentě, když ležíš na JIPce nebo na ARO. Což bych nerada, to už by asi byl konec, ne nemoc. Tobě také přeji hodně zdaru, zdraví a síly! Šetři se a opatruj!!

No taky máš furt něco...
Mě trápí stejné problémy,pořád dokola a nebo někdy to a někdy zase tohle..Tak to snad těch pár týdnů ještě vydržíme!!!papa Terka :a: :h: :k:

Ahoj! Díky za podporu.. si připadám jak hypochondr.. taky už se tak označuji a všechny varuju, ať mě berou s rezervou.. nicméně jsem ráda, že v tom nejsem sama. Mě je jinak celkem fajn! Včera v detektivce nějaká rodila.. nadávala jak špaček, dožadovalase analgetik, shrnovala své pocity do vět: "Nenávidím chlapi!" a "Hodinu? Ještě hodinu? Okamžitě jí ze mě dostantně, nebo až se z toho dostanu já, zabiju vás!" Celá já :///:

Ahoj Jani,ja vim,tady mas to Nejkrasnejsi obdobi v zivote zeny....ha ha ha.Ja se celkem citim dobre,ale to jen proto,ze to porovnavam s prvnimy 4 mesici,kdy jsem krome inkontinence prozivala snad cely tvuj seznam-hlavne neustale bolesti.Ted jen obcasne bolesti,ta bolest kloubu,urvanou naladu,tvrdnuti briska a ani ne tak nechut k sexu z me starny,jako ze strany meho manzilka.No,nic moc,ale zaplatpanbuh za to,ze to neni naporad a za 8-10 tydnu tohle skonci.No a zacne dalsi Nejkrasnejsi obdobi zeny-materstvi ha ha ha a to mozna bude bolet mnohem vic.....Tak hlavu vzhuru a drz se holka ,mame to za par.Pa a hodne fyzickycha a dusevnich sil,Shany
P.S. Jo zapomela jsem na dalsi bonus v tehu-mych krasnych 11,5 kg navrch...ha ha

Ahojky tak se taky přidám se svým seznámkem:pálení žáhy, otoky rukou i nohou,zácpa,špatné spaní,časté močení,no a neskutečné přibírání na váze.

Ahojda,
tak mě trápí hlavně pálení žáhy, zácpa, časté močení, občasná inkontinence, občasné návaly a občasná nespavost a začínám si připadat neohrabaná.A hlavně jakmile si lehnu, tak začne tak v břiše cvičit hlavně, když ležím na boku a při cestě v autě - to má nejvíc práce. Ale co se týče sexu - to bych mohla pořád, až se mi manžel směje, že jsem takhle"náruživá" nebyla před těhu.Tak pa beruna a zrovna kopající Míša

Ahojky.Mě taky občas pálí žáha,horší je to s tím spaním,čumákuju do tmy a nemůžu spát.Manžel ještě k tomu celou noc ,,přemejšlí" a to se tuplem nevyspim,všechno mě vzbudí.K tomu chodim 30krát za noc na záchod a když si konečně zvolím obstojnou polohu,tak se malej rozhodne hrát fotbal.Takže taky super vegetace.Do toho mi každej řiká,že bude hůř.A jak bude hůř?Tohle mi stačí.Ráno si hodinu nasazuju ponožky,ten muj se mi směje,když si stříhám nehty a funim u toho jak lokomotiva a ani nebudu popisouvat jak zápasim ve vaně,když se chci oholit...Jinak je vše v poho :dance:

také se přidávám.Už od ledna špatně spim,bolí mě v kříži a pánev,čůrání k tomu není co dodat a hlavně mám neustále žízeň a to jue pro mě trest moct nepít v noci.Bříško mi tvrdne neustále a píchá mě dole až mám pocit že to někdy začíná.Jojo si nevybereme.Hlvně je důležité aby jsme to dotáhli do konce a miminka se pak nemusejí dopíkat(jak se říká)Měj se moc hezky,drž se za chvilku to budeme mít za sebou a pak si budeme stěžovat že jsme nevyspalé a bolí nás uši :s: :§) Krásné jerní dny papa :a:

Jojo, asi jsem to měla dost podobný, ale neboj, bude hůř, :€): , já už asi tak rok nespala, :00: , zlatý těhulkování!

Ty bláho tak to ti moc nezávidím...Bohužel já to odkývat nemohu...jediné co mě trápí je bolest v kříži...Jinak ťuk, ťuk, ťuk...nic jiného. Občas mi přijde, že tvrdne bříško, ale po chvilce je to fuč..ale je to tím, jak se tam malej stále obrací. Tak doufám, že tě aspoň něco z toho tvého seznámku opustí co nejdřív..a budeš si užívat těhulkování bez problémů.. :€O: :\x:

tak ja ti toho teda hodne taky odkyvam s tim,ze mam to same ve 34tt :s: Bohuzel to vsechno k tehu patri a to co jsem nemela u prvniho tehu,tak mam ted.Snad jen chut k sexu mam velkou,ale od zacatku teh s manzelemdomluva,ze nic,protoze mame oba strach.Tohle je me 3.tehu,kdy druhe bohuzel nedopadlo a prave po sexu.Nahoda,nebo ne,tezko rict,ale dost nas to tehdy oba vystrasilo,takze ted uz to tu chvlku musime vydrzet i presto,ze oba vyjeme na mesic :€): Nikdy me nebolela stydka kost jako v tomto tehu.Pri lezeni v posteli a hlavne otaceni je to sila,kdy vrcim,knucim,nadavam.. Vydrz,bude lip!!

Ahoj Jani, já myslím, že si nemáme co závidět, že jsme na tom asi všechny stejně, s těma bolístkama. Někdo hůř, někdo líp, ale musíme si říct:hlavně, že ty mimiša máme v bříšku, že se zadařilo a taky že jsme je tam udržely a snad i udržíme ještě pár posledních týdnů.
Až nám pak budou celé noci řvát, tak si vzpomeneme, jaké to bylo v těhu:)
tak se drž, už to máme za pár
papaaaa :a:

Jani, buď štastná a vděčná! Věř mi, že je tady spooooouuuustaaaaa holek, co by tohle chtěly zažívat! Já měla nemocné klouby už před tehu, teď mne do kyčlí berou křeče, že když to přijde, tak málem upadnu, nespím celé tehotenství ( a nikdo nechápe, když řeknu, že se těším na porod, že se pak konečně vyspím), bolí mně i místa, o kterých jsem před tím neměla ani tušení... Mám všechny příznaky, které popisuješ, včetně těch, co se Ti vyhýbají (kromě nechutě k sexu, to nějak ve druhé polovině tehotenství přešlo). Maly je divoch, kope snad každých 20 minut, a že je to pořádné vlnění!!! - alespoň jsem v klidu, že je v pořádku. Jsem hrozně šťastná, ani jednoho příznaku nelituji, chci si pamatovat každičký den ze svého tehotenství, kašlu i na kila, na to budu mít ještě šanci je sundat a díky Bohu mám doma manžela, který mně neopustí pro nějaky faldík navíc a denně mně rozmazluje. Porod se blíží, zbývá mi asi 14 dnů, ale už teď se těším na svoje další tehotenství - je to ten nejhezčí dar, jaky jsem mohla dostat!

ahojky Jani ja myslim, ze todle ma kazda tehulka v tomto tydnu osobne se muzu take stotoznit temer se vsim cos vypsala no jo jedeme do finise :one:

Ahoj, jakej je to pocit, ze mas mekci cipek? Curat chodim trikrat za hodinu, nekdy i kazdejch deset minut. Na kazdy otoceni v noci se musim vzbudit, obcas mi picha v pipine, v noci me boli prsa, ted mi posledni dny picha nad pupkem. Bricho mi tvrdne prubezne cely den, nemuzu se poradne oholit mezi nohama, pac uz si tam nevidim, jo a funim a porad. Pak ze tehotenstvi se ma uzivat a je krasne.
AndyBambi

In reply to by AndyBambi

ahojky těhulko, zaujalo mě to, že se v noci budíš na otáčení. Já mám totiž přesně to samé. Vždycky když se chci otočit z jednoho boku na druhý, tak mě to probere. a když mě to náhodou neprobere před otočením, ale až po otočení, tak mě hrozně píchá v bříšku.

Ahojky... to jsme na tom podobně... já už jsem také vyřízená, už bych brala květen(to mam TP)snad se pak trošku uleví...V noci naspíš ještě docela dost, ja jsem skoro každé dvě hodiny vzhuru, protože musím na wc a pak nemuzu usnout... můžu jít spát v devět nebo o půlnoci a stejně ráno straším kolem páté..S tou váhou si nic nedělej, to se asi nedá nic dělat, ale neboj, ono to pak schodíš... já měsíčně přibírám tak 2-3 kg, jak kdy, celkem mám 11 nahoře...Netrap se a ještě vydrž.. Už se nám to krátí:-)
Měj se krásně(jestli to jde) pa

nač si stěžuješ, holka :#o: já už druhý měsíc nenaspím v noci víc než 4 hodiny (a že by to těch 7 měsíců před tím bylo nějak výrazně lepší, to teda tvrdit nemůžu), mezi druhou a sedmou ranní chodím čůrat každých 45 minut, přibírání zvládám i tempem 3,8 kg za 15 dnů, svoje kotníky jsem už celý měsíc neviděla ... co je to sex??? :s: :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky