Dithiaden

03.04.2010

Ahojky holky,chtela jsem se zeptat zda muzu me rocni holcicce(za tyden mame rok)dat kousek dithiadenu na noc,od vcera ma rymu,kasel a teplotku 39,tece ji z nosenka,myslim ze by se ji i lepe spinkalo,ale nevim zda ji ho muzu dat,jeste nikdy nebyla nemocna ,diky za odpovedi :k:

Kliknutím vložíte smajlíky:

Dithiaden je i na alergie.na uklidnění při dávivém kašli, nám ho dr píše vždy na noc půlku (syn má3roky).Částečně rozpouští i ty hleny, že se po něm uklidní alépe se mu kucka, vykašlává.Teď jsem se dívala přiložený leták a může se dávat dětem od 2let. Tak asi se radši poraď s dr. Jinak nám jednou napsala rectodel nebo něco takového, je to čípek do dupky, když se nemohl vykašlat a začal se dusit, dávit, tak mu to hodně pomohlo. Diazepam je proti febrilním křečím.Křeče jsme měli když měl 1rok, nechtějte zažít. Teď dáváme při teplotě nad 37,5stC 1/2tb. co 8hod.

Ahoj ten Dithiaden určitě nedávej,já ho beru na alergii jen když mám záchvat,jsem alergička na jídlo,ale nevím na jaké,neboť nějaké jídlo jíst mužu 10x a po 11x dostanu záchvat,tak mi ho doktorka napsala,já po něm nic nemám,ale moje mamka ho dostala po bodnutí a byla jak ožralá a chtělo se jí spát,tak bych ho určitě nadávala.Tak ať jste brzo zdavý.

Já bych ho nedávala. Mám alergii a dr. mi napsala ráno a večer jeden. Já si vzala půlku a šla jsem na praxi a padala jsem do regálu. :s:
Na rýmu jedině odsávám a stříkám Physiomer na teplotu mám Nurofen.

Holky diky,tak jsme ho nedali no,dali jsme ji jen nurofen cipek,medicinu na kasel a,kapicku do nosanku,snad bude zitra lepe :h: Je to des,ty deti by nemeli byt vubec nemocny a to jsem to klepala,ze jsme nebyli jeste nikdy nemocni a zimu jsme zvladli :-g( ,tak nee :-g( http://www.prckoviste.cz/stelinka

Ahoj muj maly kdyz mel silny kasel az se v noci dusil,tak mu doktorka napsala detsky codein a davali jsme pulku na noc.bylo mu 8 mesicu a fakt ho to utlumilo ze tak moc nekaslal a aspon trochu se vyspal.tak at je vam brzy lepe ahoj

Diathen?pockej, ten je na alergii, nemyslis diazepam? Ja nevim, ale jako alergik znam diathen jen na alergicke reakce......ale ublizit by nemel, teda ne cely, ale ten bych dala v pripade koprivky.......
__________________________
Muf a Niky

ALE DITHIADEN JE NA ALERGII,ME TEDI HO BRALI KDYŽ JE NECO ŠTÍPLO,POKUD MA TAKOVOU TEPLOTU TAK SIRUP TO JE JASNÉ A DIAZEPAM ČTVRTKU,ABY NEMELA KŘEČE!MOHLA BY OCHRNOUT!

In reply to by Mag28

To jo,ale musí to být dráždivý kašel,ale poku´d má už vlhký,je to nebezpečné,protože se utlumí kašlací reflex a hleny se začnou hromadit v dýchacích cestách.Takže u kašle ano,ale ne u každého.

In reply to by pimpa29

To je blbost,po febrilních křečích nikdo neochrne,ale je to hooodně nepříjemný zážitek zvláště pro rodíče :( A teď už se diazepam normálně při teplotě nedává,jen u rizikových dětí,které mají křeče v anamnéze,kdysi se dával u všech dětí do roka :) Každopádně neuškodí :)

In reply to by pimpa29

Já jsem viděla asi tak 500 dětí po febrilních křečích a žádné neochrnulo :) Já bych při38 nedala,ale nad 39 už asi ano.Ale jak říkám,už se to nedělá a rozhodně ne do 6 let,nebezpečí vzniku febrilních křečí je do tří let (pokuď není epilepsie,to je pak na celý život).Taky bývají často tzv. paradoxní reakce,kdy se dítě naopak místo zklidnění ještě více rozohní a nejde ztišit :(

In reply to by pimpa29

Volat RZP,ty sama s tím nic neuděláš,oni píchnou diazepam.Ale není to tak,že by dítě křečovalo až do příjezdu,křeče trvají pár minut a pak pominou,nicméně ale poté vždy následuje hospitalizace a řádné vyšetření,které většinou zahrnuje i EEG,kde se zjišťuje,jestli to nebyl třeba první epileptický záchvat.Pokuď se nepotvrdí jiné onemocnění,skončí se u diagnozy febrilní křeče.

my jsme davali taky ctvrtku dithiadenu na noc, kdyz byl malej nemocnej, nic ji to neudela, bude se ji lepe spinkat a ulevi se ji...

Jejda,to tě člověče netuším,teda jasně,že ho může,ale netuším jakou dávku :( A myslíš,že je to alergické?Jinak jí to nepomůže,to spíše Diazepam :)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky