Od kdy nechat papat samotné

03.04.2010

Ahoj holky chtěla jsem se zeptat odky jste nechali své děti papat samotně třeba polívčičku a tak.???Malé bude 10m párkrát jsme to zkusily ale spíše dělala blbosti a teď se vzteká když ji nedám lžičku.Někde jsem četla že by se děti měli nechat když už mají snahu že pak budou samostatné brzy jen mě to zajímá jak jste to dělali vy.?

Kliknutím vložíte smajlíky:

ahojky tak mě malej jí sám od 7.měs jen kousky rohlíku nebo chlebíka,od 10měs občas mu dám brambory,hrášek a mrkvičku,masíko,ale to jí tedy rukama, :00: zatím většinou miska letí na zem :? a lžičkou umí krmit ostatní,ale sebe ne :///: tak,že spíš krmím já aby se vubec najedl :a\|: polívku a nebo přesnídávky jsem taky ještě nedávala,bylo by to všude jen né v pusy a nejvíc asi na zemi :///: :///:tak,že ještě musím počkat,až přestane házet stou miskou :? :///:

http://www.mimibazar.cz/bazar.php?user=195155

Ahoj malý bude taky 10 měsíců a k večeři dávám občas namazanej krajíček chleba a to papá sama. Jinak přesnídávky, jogurty dávám já, jinak by to bylo všude :-)

Ahojky. Tak my uz to zkousime tak ten mesic, maly ma 12,5 mesice. Do te doby chtel veskere jidlo jen vylevat a nebo prevrhovat na sebe... Ted ma svou lzicku a sem tam se i do te pusy neco dostane :) Ale kdyz mu dam do misky pred dnim kousky kurete ci krupky nebo bramburky, tak je uz papa moc pekne sam. Jen ta ridsi jidilka jeste koriguju, neumi si sam nabrat a patla to vsude misto do pusy si to supne treba za tricko :s: , jak se mu lzicka otoci.
Ale trenujeme, strasne bych rada, aby jeste pred 2. rokem nejake to konzistentni jidlo komplet spapal i sam. Tak jak pise maminka pode mnou v 18 mesicich celou misku, to je parada! :one:
Kamoska ma holcicku 2,5 roku a ji naprosto vsechno sama od dvou let, akorat u polivky si dela prdylky, tak tou ji jeste sem tam krmi, aby nemuseli malovat kuchyn :s:

Přesně jak píšeš, jak začnou projevovat snahu, tak je nechat, já to tak udělala, malýmu je 16 měsíců a nají se sám moc krásně, samozřejmě se upatlá a třeba polívku si vycintá, ale jinak umí jak lžičkou, tak vidličkou, když má něco hustého, třeba bramborovou kaši, tak zůstane i relativně čistej, třeba po jogurtu vypadá mnohem hůř. No a když to nejde příborem, pomůže si rukama. Jak ale začne dělat blbosti, tak mu jídlo vezmu, už je přece jenom dost velkej, aby pochopil, že jídlo není na hraní.

Ahojky, nám bude 14 měsíců a už ji taky nechávám papat samotnou......A stejně jako kolegyňka pode mnou, ji krmím ještě druhou lžičkou ;) .
Začaly jsme brzy, možná už v těch 10 měsících a je fakt, že dělá blbinky, bez svojí lžičky už se málokdy nají, jedině, když má fakt hlad, ale já si myslím, že ty blbiny by dělala úplně stejně ve dvou letech, jako v roce. Prostě pokud dostanou nějakej novej nástroj do ruky, tak ho musí prozkoumávat a na věku vůbec nezáleží :€m:

No o úklid mám postaráno, ale zase si myslím, že čím dřív začneš, tím dřív to bude umět sama........papa Bára a Soňka

Dr.ze uz to mame zacit pomalu zkouset,ale at pocitam ze to bude vsude,takze spis at ji necham jist rucickama takove jidla,ktere jdou do ruky dobre vzit jako kure,ryba apod.a davat ji do ruky vidlicku nebo lzicku ze si to bude pak zkouset sama,polivky a tekute veci nedavame vubec,jelikoz ona zacne jen zurive michat a mlatit,a v zaveru chce misku vzit a vsechno vylit na zem,takze to jeste ne.

Jeník měl svoji lžičku od chvíle, kdy se chtěl krmit sám. Ale aby vůbec něco snědl, krmila jsem ho druhou lžičkou. Už to takhle provádíme cca. od 11 měsíců. Teď je mu 18 měsíců, lžičkou už krásně baští, ale pořád krmím i já. Před týdnem mi třeba zbaštil misku polévky úplně sám, bez mojí pomoci.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky