lněné semínko a maliník

02.04.2010

Ahojky, včera jsem si v DM koupila lněné semínko, je to už drcené a píšou tam, že se to může přimíchat do mléka, nebo jogurtů atd. A přitom jinde na netu jsem četla, že se z toho dělá nějaký odvar, který z toho udělá sliz a právě ten je důležitý...Tak nevím jestli mi pomůže, když si to budu jen přidávat do jogurtu? Jsem 35.týden, můžu s tím začít už teď, nebude to teďka mít vliv na předčasný porod? A jaké jsou vaše zkušenosti s maliníkem, urychluje porod?

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahojky, tak lněné semínko konzumuji od 34. týdne. A dělám si z něj opravdu odvar :) Buď ho namočím večer do studené vody (1 lžíce semínka zalitá trochou vody) nebo když zapomenu namočit, tak ho zaliju horkou vodou, rychleji se vytvoří ten "hlen" :) Ten není tak hrozný jak to vypadá :) Pak si do toho kapnu trochu šťávy a zvládnu to sníst jen tak. Pořádně tedy koušu. No má to mít vliv na dobrý porod, prý nepraskne děložní čípek a pak taky na stolici. S tou jsem tedy problém neměla během těhu, takže nemůžu posoudit ;)

Ono by to nemělo ani vyvolat předčasný porod, ani nějak urychlit, spíš jen asi se lépe otevírají porodní cesty, co má v dusledku vlyv na délku porodu. Já konzumuji oboji od 34.tt a začínám 38.tt a porod v nedohlednu. Jinak mám to samé semínko, co Ty - z DM drcené a dávám si do jogurtu a musím říct, že mi docela chutná. Myslím,že o ten "sliz" jde v případě, kdy nechceš konzumovat celá semínka, jinak se snad ten sliz uvolni i trávicím traktu.

Ahoj o maliníku jsem se tady taky dočetla a když jsem se na to ptala mojí dr. tak na mě hleděla jak na vola a říkala že to určitě porod neurychluje že o tom ještě neslyšela.

Ahoj, v kurzu jsem se dozvěděla, že nejúčinnější je na lačno lžička lněných semínek a pořádně to zapít čistou vodou. I lněné semínko i maliník na každého působí jinak. Jsem ve 34.tt a maliník mi nedělá dobře, tvrdne mi po něm břicho, ale lněné semínko mi nedělá třeba vůbec nic. Je to na zvýšenou tvorbu hlenu, proti zácpě a na hladší porod. Hodně maminek si to chválí, ale já ještě zkušenost nemám:-). Hodně štěstí!

In reply to by hanci.hp

Jj to jsem taky myslela, že si ty semínka dám na lačnu a pak je zapiju vodou a nebo si to přidám do jogurtu. Asi s tím začnu už teď, ale s maliníkem radši ještě týden počkám, četla jsem, že není dobré začínat dřív než ve 36tt ;-) A ten maliník jsi sehnala v lékarně, nebo ve zdravé výživě?

In reply to by pusi24

Jsou to listy maliníku, kupuje se to jako čaj. U nás (v Bohumíně) je taková malá prodejna se sypanými čaji a mají tam všechno možné, včetně koření a i toho maliníku, tak je třeba najít něco takového:-). Koukala jsem, že jsi taky z Moravskoslezského kraje, odkud přesně:-)?

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka